דיון מתכון לאורז פרסי כמו שאוהבים אצלנו

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הרבה זמן שלא העליתי מתכון, זה לא אומר שלא בישלתי, להיפך, ניסיתי הרבה דברים חדשים ומעניינים, כולל חלות מיוחדות ממחמצת שלא תפחו טוב, ונשארו בתנור יותר מדי, עד שהשחירו פניהם כפישולי קדירה. (אבל היו טעימות נורא).
אבל אורז, מה כבר יכול להיות עם אורז?
אני לא יודע, אבל כמעט כל יום אני נתקל באורז שחיבלו בו בצורה חמורה, גושים קשים ולבנים, עשויים "אחד אחד" ועטופים בשמן זול, מוגשים בחתונות שאני עובד בהם, תמיד זה מלוח מדי, שמנוני ובאופן מפתיע חסר בהם טעם מאוד מהותי של אורז.
אם אתם לא יודעים, לאורז יש ארומות מאוד מיוחדות, אני באופן כללי בוחר אורז לפי חוש הריח. אם יש לו ארומה פרחונית שמזכירה קצת מי ורדים, מבחינתי הוא מעולה, אם הריח שלו אנמי, אני מעדיף להתרחק ולהשאיר אותו לבעלי הקייטרינג, שימתין בתוכו עד שיתחבו אותו לגסטרונום נירוסטה גדול, יציפו אותו בשמן, וישלחו אותו אל מותו בתוך תנור הקומבו המשוכלל והמיותר שלהם.
אני בכלל לא דוקטור לאורז, למשל אני לא אוהב אורז בסמטי, באותה מידה שאני אוהב ואולי מעריץ את האורז הפרסי הפשוט והנחמד למראה.
מטעמי נוחות אני משתמש באורז ברור מאליו, ומעדיף בקטגוריה הזאת דווקא אורז של חברה אלמונית למדי בשם "זה ברור".

לפני שאחרוני הקוראים יעזבו אותי ויעברו לדף אחר, אני מזדרז להביא את המתכון:
דבר ראשון לוקחים מספריים, כי אנחנו הולכים להכין סיר אורז משלוש כוסות אורז, ולכן מסתבר שצריך לפתוח חבילה חדשה.
גוזרים בתרועה את האריזה, מרחרחים אם יש לאורז ריח נעים, ומודדים שלוש כוסות אורז. כשאני אומר כוס, זה מתייחס לכ 240 מ"ל (כוס קרטון בינונית)
בצד מרתיחים בקומקום או מיחם 1150 מ"ל (שזה קצת יותר מכוס וחצי מים לכוס אורז)
בוחרים סיר:
הסיר צריך להיות יחסית עבה, כדי שיוכל לשמור על חום גם כשהאש כבויה, ובעל יכולת סגירה טובה.
שופכים את האורז לתוך הסיר הריק (כדאי לוודא שהוא ריק, כי אם נשארו בו שאריות משבת, המתכון לא יצא מספיק מוצלח)
מוסיפים בערך כף וחצי שמן קנולה, אני אישית פשוט שופך בלי למדוד, אבל המדד הוא שיהיה מספיק שמן כדי לצפות את כל הגרגרים, אבל שלא יצטבר בתחתית הסיר.
מדליקים את האש מתחת לסיר, על הלהבה הכי גבוהה, ומערבבים מספר פעמים (לא צריך לטגן את האורז, פשוט קצת לחמם)
אחרי כמה שניות של ערבוב מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים קלות.
והנה בא החלק המאתגר, שאולי ניתן אפילו לוותר עליו.
מוסיפים 3 כפות חומץ אורז (כף פר כוס אורז) ונותנים עוד ערבוב קטן.
עכשיו סוגרים את המכסה, וממתינים לרתיחה סוערת.
כשהמים רותחים כמו שצריך, מכבים את הלהבה, ומשאירים סגור בין 10 ל20 דקות.
וזהו.
אם המכסה של הסיר לא אוטם מספיק, מניחים מגבת בין הסיר למכסה, ומקפלים את הקצוות שלה למניעת חריכה.
באורז שבושל טוב, בדרך כלל יש מעין חורים או "ארובות" מהחלק העליון עד הקרקעית.

יש כאלה שיאמרו ששכחתי לשים מלח, או פלפל או דברים מיותרים מהסוג הזה.
שיגידו.
המתכון הזה נותן אורז נעים ומעט אוורירי, לא תמיד יוצא "אחד אחד" אבל תמיד טעים, עם ניחוח עמוק ואפייני, ועם טעם אמיתי של אורז נקי.
אם אתם מתנגדי תיבולים, אתם בטח תהנו מהמתכון הזה, אבל הוא לא מיועד רק למתנגדי תיבולים. אורז הוא מצרך יסוד בכל כך הרבה תרבויות, בכל כך הרבה צורות שונות, והוא מהווה מעין "לחם" שלפי דעתי צריך לבוא נקי, ולא מלא בתבלינים שונים.
העיקר זה העקרונות:
1. יחס מים אורז טוב
2. לא להעמיס בטעמים
3. בישול איטי יחסית באדים של עצמו ולא בלהבה גלויה.
אין תמונה
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הערה, אני מבשל על כיריים חשמליות, ויתכן שהסיר נשאר חם יחסית בגלל שהכירה לא מתקררת כל כך מהר, יתכן שבכיריים של גז או אינדוקציה, עדיף לתת עוד כמה דקות על הלהבה הכי נמוכה שיש.
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
ננסה, אבל רק כשאין אורחים..
כי אנחנו "לא עושים נסיונות על אורחים" ;)

אני שוב מתעקש להמליץ לנסות "פעם בחיים" אורז יסמין
בלי תוספות בלי טריקים ובלי שטיקים בדיוק לפי ההוראות שעל השקית
מתקבל אורז לבן ויפה עם טעם אגוזי עמוק ועשיר,
האורז האמיתי לטעמי.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מעניין ממש לנסות. תוכל לפרט מה תפקידו של החומץ מבחינתך?
כי זו כבר פעם שניה שאני נתקלת במתכון שכולל אותו.
המתכון הקודם היה לאורז עגול מלא והכיל כף חומץ.
 

קוויק

משתמש מקצוען
מעולה, מענין לנסות בשיטה הזאת, רק שקצת חוששת מהחומץ, מתכונים עם חומץ וסודה לשתיה איכשהוא מתאדים אצלי מהמוצרים הנ"ל, אבל פה זה נראה שזה בייס, מה זה נותן?

ובשביל אורז פרסי אמיתי לפי הספר, יהיה מושלם עם פרוסות דקיקות של תפו"א מתחת.
 

ששל

משתמש מקצוען
מה זה חומץ אורז?
איפה קונים ולמה מוסיפים אותו?
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מעניין ממש לנסות. תוכל לפרט מה תפקידו של החומץ מבחינתך?
כי זו כבר פעם שניה שאני נתקלת במתכון שכולל אותו.
המתכון הקודם היה לאורז עגול מלא והכיל כף חומץ.
למען האמת אני לא לגמרי יודע, אבל הוספתי פעם אחת ויצא מעולה, והמשכתי, וזה המשיך להיות מצויין.
אולי זה בהשראה מהסושי
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מוסיפים 3 כפות חומץ אורז (כף פר כוס אורז) ונותנים עוד ערבוב קטן.
מעניין. מה המטרה?
עריכה: ראיתי שכבר דובר על כך.
כולל חלות מיוחדות ממחמצת שלא תפחו טוב, ונשארו בתנור יותר מדי, עד שהשחירו פניהם כפישולי קדירה.
אם יהיו עוד ניסיונות ועדכונים חדשים נשמח לשמוע.
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
למען האמת אני לא לגמרי יודע, אבל הוספתי פעם אחת ויצא מעולה, והמשכתי, וזה המשיך להיות מצויין.
אולי זה בהשראה מהסושי
אכן, בסושי אני שמה חומץ אורז וזה נותן לו אפקט מוצלח, לא מרגישים חמוץ או משו מוזר, זה פשוט מחיה את האורז.
פעם שחכתי לשים בסושי חומץ אורז (הוא עמד לידי כל התהליך ושכחתי :rolleyes:) והאורז היה תפל משמעותית.
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ננסה, אבל רק כשאין אורחים..
כי אנחנו "לא עושים נסיונות על אורחים" ;)

אני שוב מתעקש להמליץ לנסות "פעם בחיים" אורז יסמין
בלי תוספות בלי טריקים ובלי שטיקים בדיוק לפי ההוראות שעל השקית
מתקבל אורז לבן ויפה עם טעם אגוזי עמוק ועשיר,
האורז האמיתי לטעמי.
גם במשפחה הגרעינית שלנו מעדיפים אותו לגמרי
הוא אכן ה-אורז
ואצלינו גם הילדים אניני טעם במיוחד (לא בררנים, רק מבינים SUPER-TASTERS)
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
טוב , אני רואה שזה לא מתרומם..אז אני יסביר וכמו תמיד מתחיל בספור קצר ;)
בילדותי כילד "פעיל במיוחד" בתקופת החופש כשהיה מאוד משעמם חיפשנו כל מיני דברים מוזרים
להעביר בהם את הזמן
היינו לוקחים לימון או קצת חומץ מהמטבח של אימא
מורידים את הכיפה ומטפטפים במרכז הראש על השיער קצת לימון או חומץ..
ואז יוצאים לשמש o_O
כידוע לימון וחומץ מבהירים את השיער (ואת האורז)
אח"כ היינו מגרדים את הראש וכולם התגלגלו מצחוק כשראו את מרכז הראש שלנו בצבע..בלונד

ומה עם האורז?
כשרוצים אורז לבן ויפה מוסיפים כף לכוס אורז של מיץ לימון או חומץ למי הבישול
באורז שמבושל בסיר זה לא כ"כ קריטי אבל בסושי כשרוצים בפנים אורז לבן לבן משתמשים בשיטה הזאת

ולא צריך לדאוג לטעם אין טעם חמוץ לאוז או לסושי
 

זהבית87

משתמש מקצוען
לא פעם ראשונה שאני שומעת על חומץ באורז.
אולי עכשו אני אקבל אומץ.

מה זה חומץ אורז? אפשר חומץ רגיל של אוסם?

אני ממליצה להשתמש באורז פרסי/יסמין בוואקום של חברת כי טוב.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה