התייעצות מתחם הסופרים - הייתם שוכרים שם עכשיו?

אאי

משתמש פעיל
עכשיו יש היצע גדול של דירות להשכרה שם במחיר ממש שווה יחסית לבני ברק בהתאם לתמורה, כרגע.
יש לי כמה שאלות מאנשים שמכירים/ קצת מבינים, האם בכללי מומלץ ללכת לשכור שם עכשיו דירה ולהתחיל להכנס למקום?
מבחינת כמה נקודות:
הבנו שכבר יש שם ככמה מאות משפחות, מה הסגנון של מי שכבר נמצא שם פחות או יותר? איזה שם יש למי שעובר לשם עכשיו, איך זה נשמע בציבור הבני ברקי?
איך עושים מבחינת נגישות הרי הילדים כבר בגנים בתוך העיר השנה - אמנם יש רכב, אך כמה זמן לוקח לקחת/להחזיר - איך כולם מסתדרים?
האם בדקתם האם הדירה של המשכיר זה דירה להשקעה או שזה דירה שלו שברגע השכונה תתפתח שנה - שנתיים הוא יגיד לכם לצאת.
עד לכמה המחירים יעלו כי אם עכשיו המחיר מתאים יכול להיות שבעוד שנה שנתיים המחיר יהיה בלי פורפריצה בעוד אלפי שקלים ואז לא שווה להגיע לשם מעכשיו?
האם שווה לנסות להתחיל במקום או שחבל מראש אם אין לנו דירה שם?
תודה רבה.

ריקי ק.

משתמש מקצוען
יוצרי ai
איך עושים מבחינת נגישות הרי הילדים כבר בגנים בתוך העיר השנה - אמנם יש רכב, אך כמה זמן לוקח לקחת/להחזיר - איך כולם מסתדרים?
שעות הצהריים מבצע קדש פקוק ברמה שאפשר להתקע שעה בפקק.
אזור 1-5 אולי בין לבין לא, אבל פקוק ממש.

אבו מאיר

משתמש מקצוען
לא יודע מידי פרטים אבל יודע שרוב מוחלט שם מהציבור הספרדי.
אין כמעט אשכנזים.

שרה נ.

משתמש פעיל
הגשר אכן פקוק בשעות האלו (אבל לא בטוחה שמאזור 1.. לדעתי יותר מאוחר, אם הם בצהרונים אז זה בדיוק לפקקים)

עד לכמה המחירים יעלו כי אם עכשיו המחיר מתאים יכול להיות שבעוד שנה שנתיים המחיר יהיה בלי פורפריצה בעוד אלפי שקלים ואז לא שווה להגיע לשם מעכשיו?
מה יעזור? עוד שנה שנתיים המשכיר יעלה לכם את המחיר
אולי לא בקפיצה חדה אבל אין סיבה שיישאר עם מחיר נמוך אם השוק כבר עולה

לחם וחלב

משתמש חדש
אני גרה בשכונה (זכיתי במחיר למשתכן) אני אישית לא יודעת אם להמליץ לעבור או לא כי יש פה מכלול של נתונים שכל אחד צריך לדעת בעצמו לעצמו מה מתאים לו.
כמה נקודות שאני יודעת להגיד כתושבת השכונה:
1. שכונה מעורבת?
נכון שיש מלא חילונים אך האווירה ברובה ביום יום היא יותר חרדית:
החילונים ברובם הולכים לעבודה בבוקר וחוזרים מאוחר ובדר"כ בלי ילדים או ילד אחד וזהו, מה שכן יכול להפריע בחילונים זה הכלבים והשבת - בשבת הם בחופש ונוסעים ברכב, במעלית, ושמים מוזיקה (בקולי קולות). -כמובן לא מכלילה את כולם...
החרדים יורדים עם הילדים למטה הולכים לתפילות (יש פה 4 בתי כנסת!!!: ספרדי, ליטאי, חסידי ועוד אחד חסידי של אדמו"ר שגר בשכונה) קיצר החרדים מסתובבים הרבה יותר וחיים יותר יחד אחד עם השני כאן. לגבי איזה חרדים? כל הסוגים וכל המינים אבל יש מלאאאא משפחות מעולות, מהדרין (וגם מלא אשכנזים אולי פחות ביחס לספרדים אבל יש הרבה....) יש כאן אפילו משנת יוסף!!!
2. נוחות הדירות?
ברב הדירות המרפסות והחלונות זה אחד לתוך השני...
3. שכונה חדשה...
יש כאן גני עיריה כך שמי שרוצה יכולה להעביר את הילדים לכאן.
יש גם הסעות חינם מטעם העיריה, לא לכל המקומות אבל למקומות המרכזיים שיש ביקוש לשם (מה שידוע לי זה השומר עד קוקה קולה ונכנס גם לפוברסקי, נראה לי יש גם לקרית הרצוג)
לגבי להשכיר עכשיו שזול או לחכות להמשך שיתפתח? עכשיו זול זה נחמד אבל לכאורה בהמשך כשיעלה כולם יעלו מחירים כך שלא תישארו בזול אבל אם תחכו להמשך לא בטוח שיישאר דירות - אני גרה פה ולא משכירה אבל ממה שראיתי - בהתחלה כולם היו בלחץ להשכיר ולא היה ביקוש כ"כ (לכן גם השכירו לחילונים :( עכשיו אני רואה ושומעת יותר ויותר שנהיה ביקוש בציבור החרדי והדירות אוזלות, דירות 3 חדרים כבר לוידעת אם יש פנויות ואפילו 5 חדרים שהיה להם הכי פחות ביקוש ראיתי פה אישה שמחפשת בנרות דירה כזאת...
קיצר, שיהיה לכם המון ס"ד והצלחה בכל החלטה,
ואו, איזה ארוך יצא לי, מקווה שעזרתי לכם...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה