עוגות/עוגיות משתפת-פסי שמרים מוצלחים ביותר!!

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
פתחתי בשביל לראות מה נדון ב16 עמודים של 'משתפת פסי שמרים מוצלחים ביותר'

רפרפתי מעט בעמודים האחרונים.

*סיפרו לי לאחרונה על חברה שלי שכותבת בכמה עיתונים, שהיא כותבת גם מדור מתכונים והכל ממוחזר שם. ממש זעמתי. אמנם אני לא צרכנית עיתונים, אבל אלה שכן צורכות, הגיוני שתשלמנה בשביל לקרוא מתכונים מועתקים של אחת שיתכן והיא גרועה מהן בבישול ואפיה?

*אמא שלי מכינה עוגת גבינה והבסיס הפריך הוא עם מרגרינה. למה? ככה. לא ברור. כי היא נעולה על זה.

*יש אנשים ששונאים כוסברה, יש לה טעם סבוני מעט. אבל להשמיט אותה לגמרי מהמתכון נשמע לי ממש מתרחק מהמקור, הייתי ממליצה להחליף לפחות בפטרוזיליה.

*איזה כיף! יש לי פרוטקציה באחת מרשתות השיווק ושומרים לי חמאה! לאחרונה ביקרתי שם וגיליתי שאין במדפים חמאה, פשוט הזוי. מגיע משלוח מזערי לחנות ושומרים אותו לעובדים ובני משפחותיהם.
מישהי רוצה לקנות ממני 400 גרם חמאה ב100 ש"ח?
 

אסתטיקה

משתמש מקצוען
השתכנעתי מהפרופגנדה שעשו פה למרשם עוגת השמרים שהועלה פה לפני שנות דור (17 עמודים).
הבצק נוח, המילוי נראה מוצלח בהחלט, ומאד אוהבת את הפירורים, הם נותנים מראה 'אמיתי' לעוגות וכנראה שגם מוסיפים מרקם קראנצ'י.
איך הסתדרתן עם 4 תבניות?
חילקתי את הבצק ל 5 פסים והעוגות (באפיה כרגע) תפוחות מאאדדד. מעל ומעבר. (לא מתאפשר לי לצלם, תאלצו להאמין לי..)
נראה לי שבפעם הבאה אחלק ל 6 תבניות...
 

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
סיפרו לי לאחרונה על חברה שלי שכותבת בכמה עיתונים, שהיא כותבת גם מדור מתכונים והכל ממוחזר שם. ממש זעמתי. אמנם אני לא צרכנית עיתונים, אבל אלה שכן צורכות, הגיוני שתשלמנה בשביל לקרוא מתכונים מועתקים של אחת שיתכן והיא גרועה מהן בבישול ואפיה?
אצלי אין סיכוי למתכון לחזור על עצמו!
אפילועוגיות שאני מכינה בזו אחר זו לא חוזרות על עצמן:)
פשטידה- בטוח לא.
בקיצור, אני מקורית כל כך עד שבפעם השניה אני לא מצליחה לחקות את המקור.

:)
(באמת).
 

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
תקשיבו,
בא לי להכריז על כזה אתגר:
אחת מזמינה 5 נשים מפה למטבח שלה, (כולל את שירה בירה).
כולן מביאות איתן חומרים לאותה עוגה (נניח עוגת השמרים של זהבהלה),
מכינות בזו אחר זו, ומכניסות לתנור.
ומצלמות לנו את התוצאות.

מבטיחה שתופתענה לגלות שכל עודה יצאה לפחות טיפה שונה.

ערכתי פעם מפגש כיתתי עם חברותיי מהעבר.
כל אחת אמרה לי מה היא מביאה, והיו מאפים שחזרו על עצמם,
אבל בכוונה לא ביקשתי להכין משהו שונה.
רק דאגתי שתהיה גם שתיה וח"פ.
בקיצור,
כמה בנות הביאו פטידת בצל חלבית, בורקסים, לזניה,
מתכונים שחזרו על עצמם.
והיה מעניין לגלות שכל אחד יצא אחרת!

עכשיו תגדנה שאלו מתכונים שונים.
נכון, אבל הכל היה טעים.
כי כל אחת לקחה את המתכון למקום שלה.
זה מה שנקרא יצירתיות גם באפיה.

וזה אני כותבת כתגובה לאחת מנתיבות שכתבה שאני הזויה, ושאלך לבשל במקום לאפות.
מי שזו היא, מוזמנת להזדהות.:)
 

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
תקשיבו,
בא לי להכריז על כזה אתגר:
אחת מזמינה 5 נשים מפה למטבח שלה, (כולל את שירה בירה).
כולן מביאות איתן חומרים לאותה עוגה (נניח עוגת השמרים של זהבהלה),
מכינות בזו אחר זו, ומכניסות לתנור.
ומצלמות לנו את התוצאות.

מבטיחה שתופתענה לגלות שכל עודה יצאה לפחות טיפה שונה.

ערכתי פעם מפגש כיתתי עם חברותיי מהעבר.
כל אחת אמרה לי מה היא מביאה, והיו מאפים שחזרו על עצמם,
אבל בכוונה לא ביקשתי להכין משהו שונה.
רק דאגתי שתהיה גם שתיה וח"פ.
בקיצור,
כמה בנות הביאו פטידת בצל חלבית, בורקסים, לזניה,
מתכונים שחזרו על עצמם.
והיה מעניין לגלות שכל אחד יצא אחרת!

עכשיו תגדנה שאלו מתכונים שונים.
נכון, אבל הכל היה טעים.
כי כל אחת לקחה את המתכון למקום שלה.
זה מה שנקרא יצירתיות גם באפיה.

וזה אני כותבת כתגובה לאחת מנתיבות שכתבה שאני הזויה, ושאלך לבשל במקום לאפות.
מי שזו היא, מוזמנת להזדהות.:)

חחח... אני מוכנה לארח את האתגר, בתנאי שישאירו לנו דוגמיות מכל אחת
 

מתנות קטנות

משתמש מקצוען
תקשיבו,
בא לי להכריז על כזה אתגר:
אחת מזמינה 5 נשים מפה למטבח שלה, (כולל את שירה בירה).
כולן מביאות איתן חומרים לאותה עוגה (נניח עוגת השמרים של זהבהלה),
מכינות בזו אחר זו, ומכניסות לתנור.
ומצלמות לנו את התוצאות.

מבטיחה שתופתענה לגלות שכל עודה יצאה לפחות טיפה שונה.

ערכתי פעם מפגש כיתתי עם חברותיי מהעבר.
כל אחת אמרה לי מה היא מביאה, והיו מאפים שחזרו על עצמם,
אבל בכוונה לא ביקשתי להכין משהו שונה.
רק דאגתי שתהיה גם שתיה וח"פ.
בקיצור,
כמה בנות הביאו פטידת בצל חלבית, בורקסים, לזניה,
מתכונים שחזרו על עצמם.
והיה מעניין לגלות שכל אחד יצא אחרת!

עכשיו תגדנה שאלו מתכונים שונים.
נכון, אבל הכל היה טעים.
כי כל אחת לקחה את המתכון למקום שלה.
זה מה שנקרא יצירתיות גם באפיה.

וזה אני כותבת כתגובה לאחת מנתיבות שכתבה שאני הזויה, ושאלך לבשל במקום לאפות.
מי שזו היא, מוזמנת להזדהות.:)
אהבתי!!
ולא יפה להגיד עלייך שאת הזויה ולהעליב...
את לא הזויה והכל בסדר...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אגב, יצאו לי כמה פעמים לכתוב מדורי מתכונים.
היום אני נבהלת לחשוב שאולי הוספתי כמה שורות בשביל העניין,
ויש כאלו שמבצעות ברצינות תהומית אחר כל שורה.
(לא נרשמו תלונות לעיתון. ומדובר בארבעה עיתונים!
כשבאחד מהם המפרסמת נתנה את המתכון, כך שיש מצב שהוא מדויק.
בעוד אחד נוסף- החברה שלחה לי את המוצרים שלה,
ואני השתמשתי בהם וכתבתי מתכון.
בעוד אחד- אני המצאתי מתכונים קלילים, (מהמח הרוחש שלי.
קראו לכתבה אחת שתים שלוש ולתנור.משהו כזה).
ובעוד אחד- לא זוכרת אם יצא שלא אני כתבתי את המתכון, רק את הטור שנלווה אליו,
למרות שאני חוששת שכן כתבתי אותו. אולי אם יעניין אותי, אבדוק ואעלה לפה יום אחד.
מתאים לי לקחת מתכונים של בישול ולא של אפיה כדי לא להסתבך.
כך שלא להתחיל להתעצבן..

ואגב, כתבתי גם כמה כתבות על דיאטה, ואנילא רוצה לכתוב מה התזונה שלי כוללת.
לא תמיד צריך להתיחס לכתוב כתורה למשה מסיני.
בפרוג ראיתי שאפשר לכתוב נגד מיני מתיקה,
ויום אחר כך להעלות צילומים של עוגות שמרים עמוסות סוכר.
לא יודעת איפה כתבת ומה.
רק רוצה להמתיק לך סוד שגם אחת כמוני לא מתייחסת בחרדת קודש לכל מתכון כתוב.
ובעיקר, יודעת מן הנסיון לקרוא מתכון ברפרוף ולהחליט אילו מתכונים לא כדאי להכין.
(ניסוח לא קוהרנטי, דילוג על שלבים ,יחסים מוזרים בין חומרים).
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
*יש אנשים ששונאים כוסברה, יש לה טעם סבוני מעט. אבל להשמיט אותה לגמרי מהמתכון נשמע לי ממש מתרחק מהמקור, הייתי ממליצה להחליף לפחות בפטרוזיליה.
יש מחקרים שטוענים שזה עניין גנטי ולכן מי שחש טעם סבוני בכוסברה יש לו על מה לסמוך :)
(אני לא. ב"ה. מעניין למה...)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כנראה מי שהמציא אותם היה מהאסכולה שלכן.
לא.
הוא פשוט הבין שלפעמים כדאי להקשיב לכללים...

אני בספק אם הוא יכול לעבוד בפרסום, או רק להישאר תקוע במטבח.
ואני לא מזלזלת בו, מצידי שיהנה במטבח:)
מעניין
אני מכירה לפחות אחת שעבדה כמנהלת שיווק מצליחה וגם עורכת עיתון אוכל נחשב.
ואת מזלזלת.
את כותבת מפורשות שייתכן והבצק לא תפח כי השמרים נגעו במלח.
אם אני הייתי כותבת שאסור לשמרים לגעת במלח-שזה כלל אצבע.
היית אומרת שלא חייבים להיצמד לכללים.
 
נערך לאחרונה ב:

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אני מכירה לפחות אחת שעבדה כמנהלת שיווק מצליחה וגם עורכת עיתון אוכל נחשב.
ואני גם מכירה לפחות אחת שעובדת כמנהלת שיווק וכן מחוייבת לאי אלו כללים:rolleyes:
 

טליהבא

משתמש מקצוען
רק לנפץ מיתוס למלח אין בעיה עם שמרים יבשים בכלל
אלא רק עם שמרים טריים
ולא קראתי את האשכול כולו
אבל המון נשים מוסיפות אבקת אפיה לבצק שמרים
ואומרים שזה גורם לאוריריות ושזה בעצם חלק מרכיבי המשפר אפיה!
לא יודעת אם זה קשור לדיון
ואם לא קחנה את זה בתור טיפים!
ולגבי כללים באפיה בתור אחת שעוברת סדנאות
ומתעסקת בתחום תדעו שלכל שף יש את הכללים שלו!
לי נפצו הרבה מיתוסים בסדנאות
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
רק לנפץ מיתוס למלח אין בעיה עם שמרים יבשים בכלל
אלא רק עם שמרים טריים
ולא קראתי את האשכול כולו
אבל המון נשים מוסיפות אבקת אפיה לבצק שמרים
ואומרים שזה גורם לאוריריות ושזה בעצם חלק מרכיבי המשפר אפיה!
לא יודעת אם זה קשור לדיון
ואם לא קחנה את זה בתור טיפים!
ולגבי כללים באפיה בתור אחת שעוברת סדנאות
ומתעסקת בתחום תדעו שלכל שף יש את הכללים שלו!
לי נפצו הרבה מיתוסים בסדנאות
יש הבדל בין מיתוס לכלל.
ומלח יכול לפגוע גם בשמרים יבשים.
 

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
יש הבדל בין מיתוס לכלל.
ומלח יכול לפגוע גם בשמרים יבשים.
בשיחה עם מנכ"ל שמרית:
רק לשמרים טריים יש בעיה עם מלח.
אבל כולם רגילים אז זה ממשיך כך גם ביבשים.
 

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
איזו אמיצה!!
שמעתי את זה כבר לפני כמה שנים ואף פעם לא היה לי אומץ לשנות.
שמה את המלח בתחתית הקערה וחלאס'.
לא צריך אומץ וגם לא ספק בל תשחית
אני אשים את השמרים בכוס עם מים חמימים וסוכר ואוסיף מלח ואז אבדוק אם הם גוועו או לא :)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה