עוגות/עוגיות משתפת-פסי שמרים מוצלחים ביותר!!

מלכת שבא

משתמש מקצוען
קופצת על האשכול הריחני הזה...
יש לי בעיה עם שמרים. משומה הם הרבה פעמים לא מצליחים לי.
לדעתי הבאג העיקרי שלי הוא באפיה. אם אני אופה כאלה פסים
כמו כאן - הם לא נאפים טוב מבפנים, או לחילופין נשרפים (אם אני מחזירה לתנור).
יש לכן טיפים? עצות? יש לי סיכוי להצליח פעם?
זה נורא מתסכל אותי כל פעם שלא הולך לי ואני מרגישה דפוקה, ואז מחליטה לא לנסות שוב.
מצד שני מאוד בא לי ללמוד, גם כי יש משהו בשמרים שעושים טוב על הלב,
גם זה עושה לי תחושה של בלעבוסטע, והכי חשוב - זה מה שבעלי אוהב!
(ובעוגות אחרות הוא לא מתעניין, שיהיה בריא).
 

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
קופצת על האשכול הריחני הזה...
יש לי בעיה עם שמרים. משומה הם הרבה פעמים לא מצליחים לי.
לדעתי הבאג העיקרי שלי הוא באפיה. אם אני אופה כאלה פסים
כמו כאן - הם לא נאפים טוב מבפנים, או לחילופין נשרפים (אם אני מחזירה לתנור).
יש לכן טיפים? עצות? יש לי סיכוי להצליח פעם?
זה נורא מתסכל אותי כל פעם שלא הולך לי ואני מרגישה דפוקה, ואז מחליטה לא לנסות שוב.
מצד שני מאוד בא לי ללמוד, גם כי יש משהו בשמרים שעושים טוב על הלב,
גם זה עושה לי תחושה של בלעבוסטע, והכי חשוב - זה מה שבעלי אוהב!
(ובעוגות אחרות הוא לא מתעניין, שיהיה בריא).
על כמה מעלות את אופה? נשמע שהתנור חם מדי.
 

במשרה מלאה

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
טיפ נוסף שלי!
אני מחלקת את המילוי ל 4 כוסות ח"פ -אחד לכל פס
מורחת חצי על הבצק המרודד מקפלת את הבצק ל2 מרדדת שוב
מורחת, מקפלת כנ"ל ואז מגלגלת לרולדה.
כך המילוי לא נשפך לדעתי יוצא טעים יותר
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
כן. התנור שלי מעולה (של דלונגי) - אני מרגישה שזה משהו
אצלי, לא בתנור...
כמה זמן את אופה? הכמה מעלות והאם התנור מחומם מראש?
לא זוכרת אם ציינת,
את משתמשת עם שמרים טריים?
כי גם בשמרים יבשים שמוקפאים, ישנו תאריך תפוגה
 

מלכת שבא

משתמש מקצוען
לא זוכרת אם ציינת,
את משתמשת עם שמרים טריים?
כי גם בשמרים יבשים שמוקפאים, ישנו תאריך תפוגה
משתמשת ביבשים. כמה זמן בערך יש להם, את יודעת?
כי אני מעבירה לקופסה.
אבל אם הבעיה בשמרים אני אמורה לראות שהבצק לא תופח, לא?
 

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כן. התנור שלי מעולה (של דלונגי) - אני מרגישה שזה משהו
אצלי, לא בתנור...
כמה זמן את אופה? הכמה מעלות והאם התנור מחומם מראש?
מזמן לא הכנתי שמרים (דוקא רציתי לנסות את המתכון הזה, אבל לא הספקתי :()
אבל מעולם לא נתקלתי בבעיה כזו.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כן. התנור שלי מעולה (של דלונגי) - אני מרגישה שזה משהו
אצלי, לא בתנור...
כמה זמן את אופה? הכמה מעלות והאם התנור מחומם מראש?
באיזה שלב בתנור את אופה? עליון ?תחתון? אמצעי?
לדעתי דווקא לא כדאי לאפות על טורבו. תנסי להעלות את מידת החום ל-190 ולאפות בשלב אמצעי.
וחובה להמתין עד שהתנור יגיע למידת החום הרצויה.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
משתמשת ביבשים. כמה זמן בערך יש להם, את יודעת?
כי אני מעבירה לקופסה.
אבל אם הבעיה בשמרים אני אמורה לראות שהבצק לא תופח, לא?
צודקת,
הבצק אמנם תופח אבל לא אותו דבר,

יתכן שיחלקו עלי
אחרי חדשיים אני פותחת חב' חדשה

בתנור דלונגי אני אופה בשלב השני מלמטה [מתוך 4] ב-200 מעלות
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי

OR_Design

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
שמתי פודינג וניל במקום שוקולד כדי לאזן קצת את הטעמים.
הכנתי כמות גדולה יותר פי 1.5. ביצים שמתי 2 והוספתי עוד קקאו וסוכר שיהיה ממש כמו מחית ומרחתי.
פלא פלאים יצא.

אבל יצא מושלם.
הבצק כל כך נח לעבודה.
משהו.

אם כבר אמרת ששינית את המלוי
אני גם שיניתי לווניל, שמתי די קצת מילוי
והורדתי מלא סוכר, בעלי אמר שהוא אוהב עוד יותר עם שוקולד
יותר מילוי בקיצר.

אולי אלך על מה שאת אומרת,
תכלס אני אהבתי את זה עדין, אבל אולי צריך כן עוד קצת
זה יצא לך ממש מתוק?
 

תמי היין

משתמש מקצוען
אני הולכת לשקול בפעם הבאה את כמות המילוי שיוצאת ולחלק אותה בשווה. כי בפס האחרון כמעט לא נשאר לי והייתי צריכה לאלתר תוספת.
אגב, הפעם עשיתי את הבצק עם קילו שלם קמח ויצא פנטסטי!
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
הכנתי עכשיו מקילו קמח
(אני תמיד בדיליי... גם באופנות לבוש מחכה שכולם ילבשו יראו שזה יפה ונעים ואז אני יקנה.חחח)
קבלו את הנגלה הראשונה שיצאה מהתנור
20191022_213325.jpg
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אני הולכת לשקול בפעם הבאה את כמות המילוי שיוצאת ולחלק אותה בשווה. כי בפס האחרון כמעט לא נשאר לי והייתי צריכה לאלתר תוספת.
אגב, הפעם עשיתי את הבצק עם קילו שלם קמח ויצא פנטסטי!
גם אני עשיתי עם קילו שלם
 

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אז בסוף בסוף גם אני הכנתי.
בחגים לא הגעתי לזה, אבל לא ויתרתי וחיכיתי ל''אחרי''
נראה ומריח פצצה.
יצאו לו פסים ממש ענקיים וגבוהים, נראה לי יכולתי להכין 5 פסים מהכמות הזו.
גם אצלי הבצק יצא מאד דביק והוספתי קמח.

upload_2019-10-25_3-13-0.png
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה