צר לי.
יש לך הסתכלות מאד שיפוטית כלפי אנשים שהסתבכו כלכלית.
ולדבר על מכירת דירה לצורך סגירת חובות זו בכלל שטות.
מתוקף עבודתי אני נתקלת בלא מעט סיפורים כאלו, והם בכלל לא כ"כ פשוטים לפתרון כמו שנדמה לך.
הדבר היחיד הנכון באופן ודאי שיש זה להצמיד להם ליווי, שממש לא בטוח ימליץ על מכירת דירה.
ולקרוא לאנשים חסרי אחריות כשמעולם לא נכנסת לנעליים שלהם ולא התנסית בנסיונות דומים לשלהם, ושום נתון שיש לך אינו דומה לשלהם הוא מתנשא.
אגב, לפני שבוע או שבועיים היה במרווה כתבה קצרה עם השראה מהממת בעניין מומלץ לקרוא!
ועוד משהו, לכולם כאן ברור שיש לבנ"א דירה והוא יכול לקחת משכנתא, מנין לכם?
ואולי לא הולך לכם עם עבודה והגדלת הכנסות?
למה אתם חושבים שכולם יכולים לעשות מה שלכם כ"כ ברור?
הוא כתב בפרוש, שיעצו למכור או משכנתא,
אדם צעיר שאין סיפור קורע לב ומגיע
למאות אלפים חוב, לא עשרות אלפים, זה לא מגיע סתם באוויר... שכירות מינימלית באזור חרדי 3000, אוכל מארגוני סיוע, טיפולים וכו מגמ"חים, חשמל ומים, אתה לא מגיע ל
מאות אלפים גם אם לא נכנס שקל.
הבעיה שההוא עשה את זה כבר והתייעץ עם כמה יועצים ובאמת הם הועילו לו מאד באיזון הכנסות והוצאות הבעיה היא כפי שאתם יודעים שכשמגיעים לכל מיני היועצים למיניהם ושואלים אותם מה יעשו עם הלוואות אז הם עומדים דום ובמקרה הטוב הם אומרים או שימכרו את הדירה או שייקחו את המשכנתא ואם אין את שתי האפשרויות הנ"ל אז נגזר על האיש חיי סבל
אני הדהים אותי שאדם שלא רוצה למכור דירה / לקחת משכנתא, עיצות של יועצים לטענתו, מצפה שיסתכלו עליו כאילו קרה לו אסון:
הרי אם ח"ו היה קורה לו אסון משום מה כולם היו נרתמים ופתאום היו מוצאים אנשים טובים שיעזרו לו בכסף מדוע צריך לחכות למצב הזה?!
וכבר היה אדם, שהיה צריך הלוואות מידי פעם, והמצב שם היה נראה לי קשה, נתתי "הלוואות" מבלי לחכות לחזרה, עד שהבנתי שאני עושה לו רע, ואת ההלוואה האחרונה הבהרתי שהיא הופכת "למענק" אם יהיו הוכחות שהם מסתדרים כלכלית, ואם בשביל ההוכחה הזו צריך לשלם לימודים/ קורסים וכו בשמחה אתן. ושם היה מדובר באדם
מאוד מאוד אחראי, אבל פחות מבין כלכלית או פחות מסוגל בגלל קשיים. בדיוק בשביל זה אנחנו כחברה צריכים לעזור להם לעלות מהקשיים לא לשקוע בהם.
למחוק לחבר של פותח הדיון את החוב זה לא לעזור, זה רק להזיק לעתיד.
אדם צעיר, בריא, בלי סיפור חיים מורכב (אם היה סיפור מורכב - פותח השרשור היה כותב פה, כדי שנפתח את הלב והארנק) - עשרות אלפים הגיוני לא מאות אלפים.
ואם פותח הקישור היה מספר שהוא אוסף כסף כדי לתת לאותו אדם ליווי עיסקי יתכן שהייתי תורמת (כרגע "המעשרות" שלי סגורות חודש קדימה על תרומות שהתחייבתי).
לצערי אני בהחלט מכירה סיפורים כאלה ואנשים כאלו, למרות שנרמזתי אחרת.
הם נחלקים לשנים:
לאלו שעשו הכל, אבל הכל כדי לצאת משם ולהחזיר חובות, ולא רצו צדקה (במסגרת התנדבות בעבר, ממש הייתי צריכה
לריב איתם כדי שיקחו קצת את העזרה שהארגון מעביר להם.., ממש נגיד לאמר להם "כשיהיה לכם תתרמו חזרה לארגון ואז זה לא יקרה שקבלתם צדקה" ועוד כל מיני מילות נחמה),
והחלק השני - שהתחנן ממש להיכנס לרשימת הנזקקים ואז אתה פתאום מגלה שהם (משפחה שלמה! לא הורים) נכנסים מידי פעם למסעדה ומזמינים כיד המלך, שוכרים רכבים יקרים (יש כ מיני דגמים להשכרה) ועוד דברים... בשלב כל שהוא הם הוצאו מרשימת הנזקקים
בהוראת רב.
אני מכירה סיפורים על משפחות שארגוני חסד נתנו הוראה למכולת "הנה כסף למשפחה X, תן להם לקחת כל יום מצרכי יסוד בלבד: לחם, חלב, גבינה וכו" ממש עשו רשימה... כי כל ניסיון לעזור - הכספים בוזבזו! מצד שני, הילדים לא אשמים, מגיע להם לאכול אוכל בסיסי...!