לא אמרתי מי כתב מה. ציינתי את זה בקו הכללי לתועלת כל משתמשי הפורום.
חברים יקרים!
בואו נעצור את הוויכוח מי אמר מה.. לא נרוויח מכך דבר.
ברשותכם, ננסה מעכשיו לתועלת האמיתית של משתמשי הפורום -
1. שימת לב ודיוק לדברי האחר
(אני אף פעם לא כתבתי שלא אפשרי בבנק, וגם לא כתבתי לרוץ לחוץ בנקאי. הבעתי רק את המורכבות בעניין בבנק מול החוץ בנקאי).
2 גם במידה ויש לנו דעה שונה (וזה בסדר גמור כמובן..), בואו נכבד אחד את השני במקום ישר להתווכח ולפסול.
אולי במקרה של דעה שונה, ניתן להעלות שאלה, כמו: 'אשמח להבין, פגשתי משפחה שקיבלה כן סכום גבוה..' או: 'האם זה תלוי בגורמים שונים, כי יצא לי כן לראות כאלה מקרים' וכיוצ"ב.
3. אני מעריך שמשתמשי פרוג (כמו בכל פורום מקצועי אחר) מעדיפים לקבל תשובות ענייניות מבעלי מקצוע, ולא שמעות שמישהו או מישהי שמעו משכן, שהגיס קיבל משהו פצצה.. בלי לדעת מה עומד מאחורי הסיפור, והאם ניתן ללמוד ממנו, ולמה הכותב התכוון.
[למשל, במקרה דנן שיש הלוואות רבות - חייבים קודם לראות עו"ש 3 חודשים, ואת דירוג האשראי, וההכנסות, ומצב הנכס, והיכן ממושכן כבר, ועוד. מי אמר שאם בתיק אחד זה היה אפשרי, זה בהכרח אפשרי בכל תיק (זה יכול ליפול על ניואנסים, או שינויי החלטות ונהלים בבנק שקורים פתאום שאתם בכלל לא מודעים להם)?!..]
לכן, אולי לתועלת ננסה ביחד שיטה - שבתגובה לשאלות מקצועיות כאלה, יכתוב הכותב בהקדמת דבריו - 'שמעתי פעם ש..', ולחילופין 'ביצעתי כבר..' / 'ביכולתי לבצע..' מתוך התחייבות אישית לנכתב, ולא רק 'ניתן לבצע..' על סמך השכנים שבכלל לא גילו (או היועץ שלהם) מה היה שם באמת בסוף.
כך יבינו הקוראים - האם הכותב כתב מידיעה מחייבת, או משמועות בעלמא [עם רצון לעזור כמובן] שאינן מחייבות לא אותו כניק, ובטח לא את הבנק.
בהצלחה לכולנו!