משכנתאות חוץ בנקאיות

תלמידים

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
זה לא הליך מסורבל כ"כ.
יש הרבה יועצי משכנתאות מעולים שיודעים לעשות את זה בלי שזה יהיה מסורבל בשבילך.
זה ודאי הרבה יותר זול (בד"כ) מכל פתרון אחר חוץ בנקאי.
נכון, גם בלי יועץ.
לא מסורבל, רק צריך להתכונן מספיק זמן מראש, ולהיות זמינים להמציא טפסים (טפסים שגם ככה תצטרכו להביא ליועץ...).

הון ובית

נדל"ן. משכנתאות. כלכלת המשפחה
מנהל
מנוי פרימיום
זה לא הליך מסורבל כ"כ.
יש הרבה יועצי משכנתאות מעולים שיודעים לעשות את זה בלי שזה יהיה מסורבל בשבילך.
זה ודאי הרבה יותר זול (בד"כ) מכל פתרון אחר חוץ בנקאי.
בעיקרון אתה צודק. אפשר לבצע.
אבל --
הבעיה היא שיש לי כיום החזר הלוואות חודשי גבוה מאוד.
מה שמקשה עלי עלי לקחת מבנקים (על אף שכאמור - המטרה היא לסגור את אותם הלוואות),
הוא עלול להיתקע עם היחס החזר!
וגם אם לא איתו, אז הדירוג שלו ייתכן וירד מאד בגלל כמות ההלוואות ועומס האובליגו, וגם אם לא זה - ברגע שהבנק יראה שיש הרבה החזרי חובות, הוא עלול לשאול מה הולך כאן.. (מקרים שקרו לי, ויקרו כנראה גם בהמשך..).
כך ש--
זה נכון מה שהוא כתב:
מה גם שבחוץ בנקאי אני יכול להצהיר רשמית שהמטרה היא לסגור הלוואת ובבנקאי אי אפשר
מעבר לזה -
אינני יודע כמה מהכותבים כאן שכתבו על שיפוצים באמת ביצעו משכנתאות כאלה, כשהן לא היו לשיפוצים, ועוד בסכום כזה של 600,000 ₪. אבל יורשה לי לנחש, שפשוט לא.
בסכום כזה הבנק לא ייתן את הכל בפעימה 1!! שום בנק! וגם צריך אישורי שמאות על השיפוצים, ובין הפעימות הוכחות התקדמות בעבודה. בקיצור..
לסיכום:
תיק שצריך טיפול נכון.
חבל לקבל סירוב מראש (כשהבנק הבין את הסיפור), כי אז יועץ כבר לא יוכל לעזור.

אגב, אם הסיפור לשיפוצים הוא בשביל ריביות לדיור - ניתן להשיג גם בחוץ בנקאי.

תמר ברנשטיין

מאסטרית בעיצוב
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אינני יודע כמה מהכותבים כאן שכתבו על שיפוצים באמת ביצעו משכנתאות כאלה, כשהן לא היו לשיפוצים, ועוד בסכום כזה של 600,000 ₪. אבל יורשה לי לנחש, שפשוט לא.
מכירה כמה וכמה מקרים של אנשים שקיבלו 700,000 ש"ח לשיפוצים בלי להזיז מסמר אחד בבית... ואכמ"ל...
במזרחי זה ודאי אפשרי.

תמר ברנשטיין

מאסטרית בעיצוב
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הבעיה היא שיש לי כיום החזר הלוואות חודשי גבוה מאוד.
מה שמקשה עלי עלי לקחת מבנקים (על אף שכאמור - המטרה היא לסגור את אותם הלוואות),
והבנתי שבחוץ בנקאי פחות מתעכבים על זה ויותר מסתכלים על ערך הדירה,
מה גם שבחוץ בנקאי אני יכול להצהיר רשמית שהמטרה היא לסגור הלוואת ובבנקאי אי אפשר.
בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם יועץ מומחה ומנוסה.
לא נראה לי שכדאי כבר לרוץ לחוץ בנקאי.
מה שבטוח, תי כזה לא כדאי לנסות אפילו להגיש לבד. זה מצריך עבודה של יועץ שיודע ויש לו נסיון איך לעשות דברים כאלו.
אם תגישו את זה לבד, זה עלול להיתקל בסירוב שהיועץ לא יוכל לסדר אח"כ.

משכנטוב

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אוטומציה עסקית
מכירה כמה וכמה מקרים של אנשים שקיבלו 700,000 ש"ח לשיפוצים בלי להזיז מסמר אחד בבית... ואכמ"ל...
במזרחי זה ודאי אפשרי.
בודאי שישנם מקרים, אבל זה כפוף לזיוף כמה מסמכים.
מזרחי משחררים פעימה שניה רק עם אישור קבלן

תמר ברנשטיין

מאסטרית בעיצוב
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
בודאי שישנם מקרים, אבל זה כפוף לזיוף כמה מסמכים.
מזרחי משחררים פעימה שניה רק עם אישור קבלן
אין לי מושג.
היועץ עשה הכל, והביא ללקוחות סכומי ענק בריביות מעולות.

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום
מכירה כמה וכמה מקרים של אנשים שקיבלו 700,000 ש"ח לשיפוצים בלי להזיז מסמר אלד בבית... ואכמ"ל...
במזרחי זה ודאי אפשרי.
ראשית, את "מכירה" לא ביצעת בפועל את התהליך.. כך שמסתבר שיועץ מקצועי עזר להם להעביר את זה.
שנית, גם במזרחי בסכומים כאלה זה ב2 פעימות, ואישורים.
שלישית, א"א סתם להקביל בין מקרה למקרה, זה תלוי בשמאויות ספציפיות של אותו מקרה ודירה.
עריכה: עכשיו ראיתי שכתבת שצדקתי.
לא חכמה לראות מהצד, ולחשוב שהכל זה העתק-הדבק..
כל מקרה לגופו!

תמר ברנשטיין

מאסטרית בעיצוב
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
ראשית, את "מכירה" לא ביצעת בפועל את התהליך.. כך שמסתבר שיועץ מקצועי עבר להם להעביר את זה.
זה בדיוק מה שאמרתי. שצריך בשביל זה יועץ מקצועי, אבל א"א להגיד שזה בלתי אפשרי. זה לגמרי אפשרי.

משכנטוב

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אוטומציה עסקית
אין לי מושג.
היועץ עשה הכל, והביא ללקוחות סכומי ענק בריביות מעולות.
לצערי יש בשוק אי אילו אנשים שקוראים לעצמם יועצים, ובפועל הם מאכרים זייפני מסמכים, והם מוציאים שם רע לכולנו

משכנטוב

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אוטומציה עסקית
זה בדיוק מה שאמרתי. שצריך בשביל זה יועץ מקצועי, אבל א"א להגיד שזה בלתי אפשרי. זה לגמרי אפשרי.
נא לשים לב למה כתב @הון ובית :
בסכום כזה הבנק לא ייתן את הכל בפעימה 1!!
אתה מכיר מישהו שהוציא הכל בפעימה אחת בסכום מעל 550K (המקסימום האפשרי בסמכות ועדת אשראי בבנק ירושלים)

תמר ברנשטיין

מאסטרית בעיצוב
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
לצערי יש בשוק אי אילו אנשים שקוראים לעצמם יועצים, ובפועל הם מאכרים זייפני מסמכים, והם מוציאים שם רע לכולנו
בפועל הם עושים דברים שחוסכים הרבה כסף להרבה מאוד אנשים.
לא נראה לי שהבנקאים מטומטמים, ובכל זאת הם מאשרים את זה.
כנראה שזה שווה גם לבנק וגם ללקוחות.
אם אתה לא רוצה לעשות דברים כאלו, אז אתה יכול להגיד שאתה לא עושה, אבל שלא יגידו שא"א להוציא שיפוצים בכאלו סכומים.

משכנטוב

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אוטומציה עסקית
בפועל הם עושים דברים שחוסכים הרבה כסף להרבה מאוד אנשים.
לא נראה לי שהבנקאים מטומטמים, ובכל זאת הם מאשרים את זה.
כנראה שזה שווה גם לבנק וגם ללקוחות.
אם אתה לא רוצה לעשות דברים כאלו, אז אתה יכול להגיד שאתה לא עושה, אבל שלא יגידו שא"א להוציא שיפוצים בכאלו סכומים.
אחזור ואזמין לקרוא בעיון מה כתבתי אני, ומה כתב @הון ובית

תמר ברנשטיין

מאסטרית בעיצוב
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אתה מכיר מישהו שהוציא הכל בפעימה אחת בסכום מעל 550K (המקסימום האפשרי בסמכות ועדת אשראי בבנק ירושלים)
מכירה מישהו שהוציא את 700,000 ש"ח בפועלים בפעימה אחת, אבל זה היה מקרה חריג בהחלט.
מכירה הרבה מקרים שהוציאו את הסכום הנ"ל במזרחי ב-2 פעימות.

תמר ברנשטיין

מאסטרית בעיצוב
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום
לא אמרתי מי כתב מה. ציינתי את זה בקו הכללי לתועלת כל משתמשי הפורום.
חברים יקרים!
בואו נעצור את הוויכוח מי אמר מה.. לא נרוויח מכך דבר.

ברשותכם, ננסה מעכשיו לתועלת האמיתית של משתמשי הפורום -
1. שימת לב ודיוק לדברי האחר (אני אף פעם לא כתבתי שלא אפשרי בבנק, וגם לא כתבתי לרוץ לחוץ בנקאי. הבעתי רק את המורכבות בעניין בבנק מול החוץ בנקאי).

2 גם במידה ויש לנו דעה שונה (וזה בסדר גמור כמובן..), בואו נכבד אחד את השני במקום ישר להתווכח ולפסול.
אולי במקרה של דעה שונה, ניתן להעלות שאלה, כמו: 'אשמח להבין, פגשתי משפחה שקיבלה כן סכום גבוה..' או: 'האם זה תלוי בגורמים שונים, כי יצא לי כן לראות כאלה מקרים' וכיוצ"ב.

3. אני מעריך שמשתמשי פרוג (כמו בכל פורום מקצועי אחר) מעדיפים לקבל תשובות ענייניות מבעלי מקצוע, ולא שמעות שמישהו או מישהי שמעו משכן, שהגיס קיבל משהו פצצה.. בלי לדעת מה עומד מאחורי הסיפור, והאם ניתן ללמוד ממנו, ולמה הכותב התכוון.
[למשל, במקרה דנן שיש הלוואות רבות - חייבים קודם לראות עו"ש 3 חודשים, ואת דירוג האשראי, וההכנסות, ומצב הנכס, והיכן ממושכן כבר, ועוד. מי אמר שאם בתיק אחד זה היה אפשרי, זה בהכרח אפשרי בכל תיק (זה יכול ליפול על ניואנסים, או שינויי החלטות ונהלים בבנק שקורים פתאום שאתם בכלל לא מודעים להם)?!..]

לכן, אולי לתועלת ננסה ביחד שיטה - שבתגובה לשאלות מקצועיות כאלה, יכתוב הכותב בהקדמת דבריו - 'שמעתי פעם ש..', ולחילופין 'ביצעתי כבר..' / 'ביכולתי לבצע..' מתוך התחייבות אישית לנכתב, ולא רק 'ניתן לבצע..' על סמך השכנים שבכלל לא גילו (או היועץ שלהם) מה היה שם באמת בסוף.
כך יבינו הקוראים - האם הכותב כתב מידיעה מחייבת, או משמועות בעלמא [עם רצון לעזור כמובן] שאינן מחייבות לא אותו כניק, ובטח לא את הבנק.

בהצלחה לכולנו!

הפוך על הפוך

משתמש מקצוען
בעיקרון אתה צודק. אפשר לבצע.
אבל --

הוא עלול להיתקע עם היחס החזר!
וגם אם לא איתו, אז הדירוג שלו ייתכן וירד מאד בגלל כמות ההלוואות ועומס האובליגו, וגם אם לא זה - ברגע שהבנק יראה שיש הרבה החזרי חובות, הוא עלול לשאול מה הולך כאן.. (מקרים שקרו לי, ויקרו כנראה גם בהמשך..).
כך ש--
זה נכון מה שהוא כתב:

מעבר לזה -
בסכום כזה הבנק לא ייתן את הכל בפעימה 1!! שום בנק! וגם צריך אישורי שמאות על השיפוצים, ובין הפעימות הוכחות התקדמות בעבודה. בקיצור..
לסיכום:
תיק שצריך טיפול נכון.
חבל לקבל סירוב מראש (כשהבנק הבין את הסיפור), כי אז יועץ כבר לא יוכל לעזור.

אגב, אם הסיפור לשיפוצים הוא בשביל ריביות לדיור - ניתן להשיג גם בחוץ בנקאי.
תודה על המענה.
מדבריך אני מבין שצדקתי במה שכתבתי,
א"כ, האם נכון יהיה לפנות לחוץ בנקאי?
בכל מצב, גם במשכנתת שיפוצים בנקאי, הריביות יהיו די גבוהות וקרובות לחוץ בנקאי, לא כך?
הבנתי שיש חברות כמו קרדיטו למשל, שפחות מתעסקות עם יכולת החזר ויותר בודקים לפי שווי נכס עכשווי, זה נכון?

נערך לאחרונה ב:

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום
תודה על המענה.
מדבריך אני מבין שצדקתי במה שכתבתי,
א"כ, האם נכון יהיה לפנות לחוץ בנקאי?
בכל מצב, גם במשכנתת שיפוצים בנקאי, הריביות יהיו די גבוהות וקרובות לחוץ בנקאי, לא כך?
הבנתי שיש חברות כמו קרדיטו למשל, שפחות מתעסקות עם יכולת החזר ויותר בודקים לפי שווי נכס עכשווי, זה נכון?
צדקת במה שכתבת, שמדובר בתיק שבבנק יהיה מורכב להעביר, ובחוץ בנקאי קל יותר.
אבל לא בהכרח שנכון ללכת ישירות לחוץ בנקאי.
קודם כל יש לבדוק ולמצות אופציות בבנק!! ושיפוצים היא רק אחת מהן (ולא בהכרח הזולה).. גם באחוזי המימון שכתבת.
יש לבחון את התיק משלל היבטיו - הכנסות, שווי נכס ע"פ שמאות, עו"ש 3 חודשים, דירוג האשראי, מצב נכס לשיפוצים, משכנתא קיימת, מצב הלוואות, וכו.

לגבי קרדיטו - יש לחברה כיום קשיי נזילות גדולים מאד! ישנן המון תלונות על החברה בקבוצות היועצים. לא הייתי פונה לשם באופן אישי.
מעבר לכך, שהם גם יבדקו יכולות החזר.
ישנן חברות אחרות, שייתכנו, אבל שוב תלוי במצב הנתונים שהעליתי.

תמר ברנשטיין

מאסטרית בעיצוב
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
טעות.
בד"כ הריביות של השיפוצים בבנקים הם הרבה יותר זולות מאשר בחוץ בנקאי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה