התייעצות מעונות בבני ברק - חרבות ברזל

**Moko**

משתמש מקצוען
ואם תוכלי לענות בגילוי נאות-
האם את שכירה שאמורה לעבוד בימים אלו מחוץ לבית משך 8-9 שעות?!

ואם לא תבואי - לא תקבלי משכורת כלל משך אולי כמה חודשים , בתקווה שהמעסיק לא ימצא עד אז מישהי אחרת ?!
או שאת בחופשה/עצמאית/עובדת מהבית משהו בסטייל הזה?!

כי לכל הנשים לעיל המצוקה אינה הילדים ש"אוכלים שלוקים וביסקויטים ומטפסים על הקירות"... מצידם שיאכלו שלוקים בייגלך וסוכריות ועוד כמה.
אין להם פשוט מה לעשות עם הילדים.

הם במצוקה איומה של אובדן פרנסה מוחלט. בזמנים של אי וודאות כלכלית במשק.
של חוסר יכולת לקנות לילד הזה מטרנה וטיטולים לחודש הזה.

להלן פתרונות נפוצים להנאתך:
ביייביסיטר של ילדה בכיתה ז' עד 11 וחצי במקום ללא מרחב מוגן בתקווה שהיא תדע מה לעשות בכלל אם תהיה אזעקה .... ב-11 וחצי גג רבע ל-12 היא כבר צריכה ללכת לבית ספר .... אז שתשכיב אותו לישון ותסגור את הדלת בזהירות. נתפלל שאין אזעקה .. עד 12 תבוא ילדה בכיתה ד' להעביר את הגשר עד 1 .... ב-1 ישמור ילד חיידר "גדול" בן 12 תמורת תשלום עד שאבא חוזר.....

כל זה נשמע לך ממש בטיחותי ? משהו שאפשר לוותר על מי ערב שהגננת המבוגרת תצליח לפנות את הילדים לפרוזדור הממוגן יחסית בזמן התרעה?! או שתיפול במדרגות?! או שייפול חייזר?! או הסיכוי של אחד ל-4 מיליון שיפגע טיל פגיעה ישירה במעון?!

שמחתי לעזור...

נשמע מבדר למדי
שבזמן שאנשים מתלוננים על מצוקות קיומיות של חובה ללכת לעבודה כדי לשלם בין השאר את השכר הגבוה למעון שלא עובד.
והשארת ילדים בכל מיני חצאי סידורים בעיתיים
שכל יום והסיפור שלו איך הסתדרנו היום.

המצוקה הכי "נוראה" והכי צריכה ייעול זה לא חלילה חוסר התיאום בין עבודת ההורים למעונות הילדים. זה בקטנה. מובן.
כל זה קצת "פחות עצוב"

אבל איחור הזוי בגיל קבלת החיסון. שומו שמיים. זה הכי עצוב.
בואי אני ארגיע אותך. אין סכנה מהותית בדחיית חיסונים. רוב האוכלוסיה סביב מחוסנת. מן הסתם בני הבית שלך בזמנים שהילד מסתובב רק בבית. המחלות נגדם מתחסנים אינן מסתובבות באופן מבהיל ומסכן חיים כרגע. לחלקן מן הסתם גם הילד מחוסן חלקית...
בבית חולים גם אם תאחרי בשנה איזה חיסון יצהירו שהילד "מחוסן כפי גילו".
בשביל הפרופורציה. מה באמת לא היסטרי לדחות בעוד כמה חודשים טובים בזמן מלחמה...
היי לך,
שמה,
מעבר למחשב.
אני מבינה שהתקופה האחרונה מעמידה כמה מאיתנו במצבי קיצון.
אני מבינה גם, שכנראה מאוד כואב לך אם אנשים מוסיפים תלונות במקום הלא נכון.
אני באמת מתנצלת כלפייך באופן אישי שהעזתי להזכיר את מצוקת החיסונים למול המצוקה הגדולה שבקשיי הפרנסה.
חשוב לי רק להסביר לך, יקירתי, שאת הקושי הפרטי שלך- אף אחד לא ניסה למחוק או לטשטש.
וגם אני, מתמודדת עם ילדים בבית ובעל שרוצה ללכת ללמוד אבל חייב הכנסה כלשהי בחודש כל כך שומם (+שבוע חוה"מ) ומשכורת שמורכבת משעות חודשיות בלבד, בלי אילו ובלי כאילו.
גם לי מפריע מה שהבוס חושב או לא חושב עליי בעבודה ואיזה עובדת הוא מחפש להכניס תחתיי.
אבל ההתנהלות כאן באשכול, לוקה בחסר גדול מאוד.
כי אם נדמה לך שהקושי שלך מתגמד כשאת מכילה קושי של מישהי אחרת- את מפספסת את עיקר ההכלה והאמפטיה שהופכת אותנו לאנשים.
ואם התגובה שלי הרתיחה אותך, עד כדי כך שאת יורדת לפרטים האישיים של דמות שאינך מכירה-
כל שאוכל לומר לך הוא סליחה שלא הבנת אותי נכון,
באמת סליחה שהבנת ממני שטיפת חלב חשובה יותר ממטרנה.
ובאמת באמת סליחה שהעדפתי ילדה בכיתה ז' בבית (ואחריה כיתה ד' ואחריה חיידר) על פני מעון עם אלפי ילדים אחרים. כן, זה מה שאני מעדיפה.

באמת סליחה שאלו הם הרגשות שלי,
ובאמת סליחה שלרגע העזתי לחשוב
שיש לי את הזכות
לומר מה שעל ליבי.

בפעם הבאה אחשוב פעמיים,
כי כנראה שיש מישהו שם בצד השני שנאבק על הפרנסה כדי לא להפסיק מלימוד התורה
אבל את הפכים הקטנים שבדרך- הוא משליך
בדרך למטרה החשובה.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
ד' - והכי עצוב, היום דחו לי תור לטיפת חלב (שחיכינו לו בין 3-4 חודשים. בקטנה ממש.) באיזה טענה?
פשוט הטיפת חלב סגורה,
והאחות לא עובדת,
כנראה לא היה לה מעון לשלוח את הילד אז נשארה איתו בבית...

(גם אם זה לא נכון, זה פשוט דוגמית למעגלים הרחבים שמושפעים מאי סידור נאות לילדים)

קצרה

משתמש מקצוען
היי לך,
שמה,
מעבר למחשב.
אני מבינה שהתקופה האחרונה מעמידה כמה מאיתנו במצבי קיצון.
אני מבינה גם, שכנראה מאוד כואב לך אם אנשים מוסיפים תלונות במקום הלא נכון.
אני באמת מתנצלת כלפייך באופן אישי שהעזתי להזכיר את מצוקת החיסונים למול המצוקה הגדולה שבקשיי הפרנסה.
חשוב לי רק להסביר לך, יקירתי, שאת הקושי הפרטי שלך- אף אחד לא ניסה למחוק או לטשטש.
וגם אני, מתמודדת עם ילדים בבית ובעל שרוצה ללכת ללמוד אבל חייב הכנסה כלשהי בחודש כל כך שומם (+שבוע חוה"מ) ומשכורת שמורכבת משעות חודשיות בלבד, בלי אילו ובלי כאילו.
גם לי מפריע מה שהבוס חושב או לא חושב עליי בעבודה ואיזה עובדת הוא מחפש להכניס תחתיי.
אבל ההתנהלות כאן באשכול, לוקה בחסר גדול מאוד.
כי אם נדמה לך שהקושי שלך מתגמד כשאת מכילה קושי של מישהי אחרת- את מפספסת את עיקר ההכלה והאמפטיה שהופכת אותנו לאנשים.
ואם התגובה שלי הרתיחה אותך, עד כדי כך שאת יורדת לפרטים האישיים של דמות שאינך מכירה-
כל שאוכל לומר לך הוא סליחה שלא הבנת אותי נכון,
באמת סליחה שהבנת ממני שטיפת חלב חשובה יותר ממטרנה.
ובאמת באמת סליחה שהעדפתי ילדה בכיתה ז' בבית (ואחריה כיתה ד' ואחריה חיידר) על פני מעון עם אלפי ילדים אחרים. כן, זה מה שאני מעדיפה.

באמת סליחה שאלו הם הרגשות שלי,
ובאמת סליחה שלרגע העזתי לחשוב
שיש לי את הזכות
לומר מה שעל ליבי.

בפעם הבאה אחשוב פעמיים,
כי כנראה שיש מישהו שם בצד השני שנאבק על הפרנסה כדי לא להפסיק מלימוד התורה
אבל את הפכים הקטנים שבדרך- הוא משליך
בדרך למטרה החשובה.

ועכשיו נכבד אותך להסתכל במראה ולענות על השאלה-

מי הוא זה שלא הכיל את הקושי של אחרים. זלזל (ומזלזל) בכל מי שחושב שמבוגר יציב ואחד בעל יכול הסקה אחראי על אלפי (בין 6-10) ילדים אחרים במבנה שאינו ממוגן באופן "תקני" - עדיף על פני סידורים מתחלפים מזדמנים ובלתי חוקיים (ילד מתחת גיל 12!!) של ילדים שאין להם יכולת הסקה מתאימה (ובמבנה בלתי "תקני")?!
תזכירי לי מי חיפש אמא "אחת" שתסכים להשאיר את הילד שלה במעון במבנה ללא ממ"ד?! שתסכים שגננת תפנה אותו עם עוד 7 ילדים למרחב מוגן?!

מי זילזל במי ש"יש לו בעיה לחזור הביתה מוקדם" "אפשר לחשוב"?!

הקושי הזה של אחרים שלא מסתמכים על משכורת של בן הזוג השני (כמו שנראה שאת מצהירה על עצמך) כנראה התגמד איכשהו כשנתקלת בבעיה הבוערת לך באמת - היעדר שירותי רפואה מונעת....
וזלזלת בחוש האחריות המפותח של הורים אחרים.

בתגובה קיבלת תגובות הולמות ומתאימות - לצד ההפוך.

אם את לא היית מגמדת קשיים הכרחיים של אחרים על מנת להבליט את הקושי הגדול שלך (הפכים הקטנים)
כנראה שהיית מקבלת הרבה תגובות אמפתיות יותר...

ילילי

משתמש מקצוען
את מנסה לדמיין את הגננת העלובה מרימה ילדים ישנים כדי לרוץ למקלט?? את מבינה שצה"ל הכריזו על מלחמה שיכולה להיארך כמה חודשים ואת חושבת על זה שאת יוצאת מוקדם מהעבודה?? שאלו יהיו הצרות שלנו.

עלובה אצלך זה מחמאה או משהו?
אני בהלם.

אני וביתי

משתמש מקצוען
רק אני לא מבין למה למשל אף אחד לא מציע את המקלט בבנין שלו שיפתחו שם קבוצה של המעון?
יש בבני ברק מאות מקלטים חלקם אפילו ריקים זה בלתי אפשרי לביצוע?

אני וביתי

משתמש מקצוען
במחיר שכר על ילד אחד לשבוע אפשר לממן ניקיון יסודי למקלט
אבל למה שהמעון יסכים...
תגבשו את ההורים של ילדי הכיתה תפנו להנהלת המעון תציבו עובדות הנה המקלט ונראה אותם מעיזים להתחמק מביצוע ובמקביל לדרוש תשלום.

קצרה

משתמש מקצוען
כל מילה.
רק בבקשה, בלי לשים את העצמאיות באותה נשימה עם נשים חופשות...
הן נקרעות לא פחות מאשר השכירות.
בנוסף לשעות העבודה שצריך להנפיק יש מאין,
גם חייבים למצוא אנרגיות כדי לתפעל את העסק, לייצר מהר תוכניות חדשות במקום רבות שנגנזו והפכו ללא רלוונטיות, אה, וגם לצאת בסוף החודש עם הכנסות מספיקות כדי לשלם למסגרות החינוכיות, השובתות כמובן.

שמתי את העצמאיות באותה שורה גם עם נשים עובדות מהבית
הכוונה היא ליכולת גמישות.

ליכולת פיקוח על המצב אפילו כשהדלת נעולה והראש במקום אחר
יש מבוגר כלשהו בבית למקרה חירום,
גם אם תורן השמירה כעת הוא ילד בן 7...
אפשר לנצל את שעות השינה של הפעוט.
אפשר "לגשר" על חורים
אפשר לעבוד בין 11 ל-3 בלילה.

קריעה קריעה - אבל גמישות קיימת.
האחרות - הן לא במצב של קריעה. הן במצב של נואשות.
(ואני ברוך השם לא מביניהם. מספיק לי להכיר אותן-- ולגשר לשכנה באהבה על חצי שעה "מחוררת". אפילו שאני עובדת מהבית. אני קיימת שם למקרה חירום ויודעת שהילד ישן לבד כרגע---)

קצרה

משתמש מקצוען
רק אני לא מבין למה למשל אף אחד לא מציע את המקלט בבנין שלו שיפתחו שם קבוצה של המעון?
יש בבני ברק מאות מקלטים חלקם אפילו ריקים זה בלתי אפשרי לביצוע?

אתה ממש לא ישראלי כנראה..
עד שהחדר יוכר כמתאים למעון
יהיה בו כל הדרוש
יבדקו בטיחות ובטיחות אש
ציוד
שטח מטרים לילד
מיקומי מיטות
חצר(!!)

ושאר חורים בראש שבטח מנהלות מעון יוכלו לפרט לך כמה חודשים אורכים כל האישורים--
תסתיים המלחמה.

לטענת מנהלי המעונות. גם אם רוצים לשים עכשיו מיגוניות - צריך לעבור את כל התהליכים עבורם
אז מקלט?!

mutagim

משתמש סופר מקצוען
החוק! חוק ההזה? איפה הוא???? כמהה לדעת מאיפה החוק הזה בא איפה הוא כתוב? מי חוקק אותו?
אולי כך אדע למי לפנות.
זה פשוט לא ההגיוני מה שקורה כאן!
דברתי עם המנהלת ואני פשוט זועמת על המצב האבסורדי שנוצר
אז זהו גם אם חשבנו שאוטוטו יפתחו אז סופית לא, אין צפי בעתיד הקרוב
כי אמרו להם שמעון שפותח בלי ממ"ד מסתכן בשלילת רשיון קנס גבוה ומאסר להנהלה.....
תראו לי מי יפתח כך....
גביה גבו 70% - התחשבות לשמה, אההה? על מה גבו? על שכירות?
לא הבנתי אני אחראית על השכירות שלהם?????
איך קורה שדבר כ"כ בסיסי בהנעת המשק - אין לו משהו שאחראי??
אני שומעת אותך עד לכאן.
זה שגבו 70 אחוז תגידי תודה,
יש מעונות שגבו מחיר מלא (אפילו לא לפי דרגה 3 או משהו כזה)
גבו 70 אחזו כי שבוע ראשון הוא של סוכות, ועוד בחוזה מול ההורים הם חתמו ברישום שאם יש הפסקת מעון מטעם המדינה אז 5 ימים ראשונים התשלום כרגיל.
ומי שגבה 70 אחוז אמר שברגע שהמדינה תשתתף ותאשר את ההנחה ישר הם יעדכנו את ההורים.
דבר אחד חשוב,
אני ישבתי לשיחות שעות עם פיקוד העורף, עם העיריה וכו',
פיקוד העורף לא מאשר חד משמעי בנוסף לקנסות ושלילת רשיון וכו' לפתוח מעון שאין בו ממד נגיש. ולא מיגון שאפשר להגיע אליו תוך דגה וחצי מאזעקה.
בנוסף גם העובדות לא רוצות לבוא לעבוד כי הם מפחדות איך ירוצו אם הקטנים וכו'.
זה לא כ"כ פשוט כמו שזה נשמע,
וכל ההורים במחילה מכבודם יש להם רעיונות מאד שנונים וריעיוניסטיים אבל לא ניתנים לקיחתם בחשון היות והמעונות כפופים לאישור מהמדינה.

mutagim

משתמש סופר מקצוען
אולי יש כאן אחת שמוכנה לשלוח למקום ללא מרחב מוגן בגלל שהיא גרה בבנין בלי מרחב מוגן, וחדר המדרגות חסר תקרה? אז מה זה משנה אם הוא נמצא בבית או במעון? שם לפחות יש תקרת בטון בחדר מדרגות.

מצטערת, אבל מי שגובה תשלום כרגיל צריך לעבוד כרגיל.
מה זה השאלה המטופשת הזו מה אכפת לי שזה עד 13:30? אני עובדת עד 16:00, ומשלמת עבור מעון עד 16:00! בשביל מה אני משלמת מחיר כל כך גבוה למעון? יכולתי לשלוח לגן פרטי ברבע מחיר.
ואין לי שום בעיה שהילד בן השנתיים לא יישן. אם יש צורך אז שיבטלו לגננות את הפסקת הצהריים, או שיביאו כח עזר רענן ב13:00.
בקורונה המעונות היו האחרונים 0 אחרי כל המוסדות חינוך שסגרו.
באסרו חג כל המעונות עבדו -
וגם אז לא קל לעבוד ו ועובדים כי זה החוק וזה הנוהל מטעם התמת והמדינה.
אז הפעם גם המעונות נסגרו כמו הבתי ספר וכו'

מבינה את כאבך.
אבל אם יכולת לשלוח לגן פרטי בתחילת שנה ולא שלחת כנראה שכן היית צריכה מעון.
איך אמא לש אחד הילדים מתקשרת אלי היום, ואומרת לי,
מה, אם הייתי יודעת בתחילת שנה שיהיה מלחמה לא הייתי רושמת אותו למעון,
לא נשמתי מרוב הלם,
תגידו, הורים יקרים, המצב קשה, כואב ומשלמים עליו מחיר יקר,
אבך אם הבן שלך ישתה לפני השינה חלב בבקובוק, ובשעת מלחמה החלב יעלה 20 שקל לא תקני לו חלב?
אין מה לעשות. אולי אני נשמעת רגועה מדי (אני לא) אבל מי שנותן שכל לייצר טילים יודע גם מה מצוקת ההורים הכספית והשם יעזור שהענינים יסתדרו על הצד הטוב ביותר (בעיני בשר ודם בכלל)
אבל ככה להשמיץ את מנהלות המעון ולדבר רע על חוסר השתדלות וחוצפה שכל מנהלת עושה מה שהיא רוצה זה שקר גמור.
(כמו שנשים כותבות כאן)

mutagim

משתמש סופר מקצוען
אתה ממש לא ישראלי כנראה..
עד שהחדר יוכר כמתאים למעון
יהיה בו כל הדרוש
יבדקו בטיחות ובטיחות אש
ציוד
שטח מטרים לילד
מיקומי מיטות
חצר(!!)

ושאר חורים בראש שבטח מנהלות מעון יוכלו לפרט לך כמה חודשים אורכים כל האישורים--
תסתיים המלחמה.

לטענת מנהלי המעונות. גם אם רוצים לשים עכשיו מיגוניות - צריך לעבור את כל התהליכים עבורם
אז מקלט?!
כל תלמיד במעון מבוטח על הכתבות והמבנה שהוא לומד בו.
ואם יקרה לילד שלך משהו (יפול ויצטרכו לתפור? או יקבל מכה בברך? או שיהיה בחרדה ממקום אחר? או בהסטריה כל היום מהמקלט החשוך ובלי המזגן שאת רוצה שהוא יהיה שם 8 שעות)? במבנה של מקלט אחר? את מי יהיה ניתן לטבוע? את הדיירים באותו בנין שיש שם מקלט?

קצרה

משתמש מקצוען
כל תלמיד במעון מבוטח על הכתבות והמבנה שהוא לומד בו.
ואם יקרה לילד שלך משהו (יפול ויצטרכו לתפור? או יקבל מכה בברך? או שיהיה בחרדה ממקום אחר? או בהסטריה כל היום מהמקלט החשוך ובלי המזגן שאת רוצה שהוא יהיה שם 8 שעות)? במבנה של מקלט אחר? את מי יהיה ניתן לטבוע? את הדיירים באותו בנין שיש שם מקלט?

א. לא אני רציתי עניתי למישהו אחר שהציע
ב. המקלט הוא לא בהכרח "חשוך ובלי מזגן" בוודאי לא אם שמים בו תאורה ומזגן.. וכסאות גן ושולחנות ומשחקים...
ג. חשיבה ישראלית בירוקרטית אופיינית - ניכר שאת כן ישראלית ומורגלת לענין.
דבר ראשון "מה יקרה אם יתבעו אותי" . מכין כסת"ח . נוהל. נעביר את זה אצל אלף אנשים שאף אחד מהם לא יהיה מספיק אחראי בשביל להתבע. עוד נוהל . עוד מסמך.
מילא כל השנים החריגות הזו שלנו בענין. אבל עכשיו מלחמה. קצת יצירתיות , מעוף לא יזיקו לאף אחד...
המנהלת תכשיר את החדר ללא רשלנות עם הרבה רצון טוב וללא אלף אישורים. כמו שגננת בגן פרטי בבית מכינה את הבית וממש לא מעוניינת ששום ילד יפול/יפצע/ינזק.

אין צורך ב-100 כסת"חים ואישורים.
עבור הורים שיתבעו על כל תפירה ומכה בברך - מספיק מסמך אחד בו יהיה כתוב שמפעיל המעון לא ישא בנזק שלא נגרם כתוצאה מרשלנות פושעת חמורה. ומי שלא רוצה - לא חייב לשלוח....

קצרה

משתמש מקצוען
בקורונה המעונות היו האחרונים 0 אחרי כל המוסדות חינוך שסגרו.
באסרו חג כל המעונות עבדו -
וגם אז לא קל לעבוד ו ועובדים כי זה החוק וזה הנוהל מטעם התמת והמדינה.
אז הפעם גם המעונות נסגרו כמו הבתי ספר וכו'

מבינה את כאבך.
אבל אם יכולת לשלוח לגן פרטי בתחילת שנה ולא שלחת כנראה שכן היית צריכה מעון.
איך אמא לש אחד הילדים מתקשרת אלי היום, ואומרת לי,
מה, אם הייתי יודעת בתחילת שנה שיהיה מלחמה לא הייתי רושמת אותו למעון,
לא נשמתי מרוב הלם,
תגידו, הורים יקרים, המצב קשה, כואב ומשלמים עליו מחיר יקר,
אבך אם הבן שלך ישתה לפני השינה חלב בבקובוק, ובשעת מלחמה החלב יעלה 20 שקל לא תקני לו חלב?
אין מה לעשות. אולי אני נשמעת רגועה מדי (אני לא) אבל מי שנותן שכל לייצר טילים יודע גם מה מצוקת ההורים הכספית והשם יעזור שהענינים יסתדרו על הצד הטוב ביותר (בעיני בשר ודם בכלל)
אבל ככה להשמיץ את מנהלות המעון ולדבר רע על חוסר השתדלות וחוצפה שכל מנהלת עושה מה שהיא רוצה זה שקר גמור.
(כמו שנשים כותבות כאן)

וואו.
עכשיו אני לא נושמת מרוב הלם.

אם הבן שלי ישתה לפני השנה חלב בבקבוק ובשעת מלחמה החלב יעלה 20 שקל
אבל לי בכיס יש 10 שקל שגם אותם לקחתי כהלוואה.
אני אקנה לו חלב רק אם המוכר ירחם עלי ויתן לי אותו ב-10 שקל
אם לא מה אעשה ? אולי אכנס בלילה ואגנוב אותו.....
אולי אתן לו מים עם טיפה סוכר...

אני חושבת שמי שנותן שכל לייצר טילים יודע מה הם הרווחים של מנהלת מעון שלא עובדת.
ויודע מדוע היא עושקת הורים וגובה מהם כסף שהיא לא משלמת לשום גננת
ואז מיתממת ומכסתח"ת באפס מאמץ.
ישלם לך את הפסדך אם לא תגבי אותו מההורים.
חבל שאת שומרת את האמונה והביטחון ומציעה להורים לא לעבוד ולשלם לך מהלוואות את הסכום שממנו לא תוציאי אגורה שחוקה לאף אחד .... לא למטפלות ולא לכולם.
לכל אלו "השם ידאג" את תדאגי לעצמך....

והכי חשוב - לא נושמת מרוב הלם מאמא שאומרת
אם הייתי יודעת בתחילת שנה שיהיה מלחמה לא הייתי רושמת אותו למעון,
ברור שהיא לא היתה רושמת אותו למעון
אין אף אחד מאלו שזקוקים למעון
שמתחשק לו למלא את כיסה של מנהלת המעון
על זה שהם רשמו את הבן שלהם למעון שלה וקיבלו 0 תמורה.

חשבת שיש אפילו אמא אחת בעולם שרשמה את הבן שלה למעון. כי היא משועממת בבית. אין לה צורך בכלל לצאת לעבוד וסתם ככה בא לה לשלם על מעון וגם לשמור כל השנה על הילד בביתה בלי לעבוד?!
ברור שאם עכשיו כתוצאה מזה שהיא רשמה למעון - היא גם לא יכולה להכניס כסף הביתה וגם משלמת הון למעון - היא היתה מעדיפה לכתחילה לרשום למשהו יותר זול פחות שעות ולהנזק פחות כשאין כלום...

שומרת החומות

משתמש מקצוען
הבנתי שכרגע משרד החינוך אישר למעונות יום ללא ממ"ד לחפש חלופות במבנים עם ממד
תתחילו להציף את הפתרון למנהלי מעונות
מספיק שמעון אחד יעשה את המהלך ויכריח את כולם

קצרה

משתמש מקצוען
אם המעון לא נותן שום תמורה זה בדיוק כמו לקנות בקבוק ריק של חלב ב 20 שקל...

לחלוטין לא הבנת את מה שרצתה הכותבת לכתוב
אייקון המום הכי המום.

היא באה בכעס על ההורים שיוצאים לעבוד בשביל כסף
במקום לשמור על ילדיהם בבית
הרי מעונות אין
אז בשביל כסף מהעבודה בזמן של מלחמה אתם מוכנים לשים אותו במעון שאינו מאובטח עם ממ"ד תקני + 70 כסתחי"ם?!
בושו והיכלמו איזה מן הורים אתם.... מי לא יקנה חלב ב-20 שקל לילד ששותה חלב?!

אל תלכו לעבוד
תשמרו על הילדים בבית כי מלחמה וזה הצורך שלהם
ותסמכו על בורא עולם הזן ומפרנס לכל...

זה פחות או יותר רוח הדברים..

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה