אצלי עוד לא פתחו את המעון וככל הנראה גם לא יפתחו אלא אם כן יימצאו מבנה חלופי עם מרחב מוגן.
א' - יש כאן מישהי שמוכנה לשלוח את הילד שלה למקום ללא מרחב מוגן? אולי גם תשלחי אותו עם ילדה בכיתה ו' יסודי ועוד 10 כמוהו לגינה שנמצאת על שפת הכביש הראשי?
ב' - אם להגיד את האמת, אני לא בטוחה שהייתי שולחת בלב שקט גם אם היה מרחב מוגן מתחת למעון. מי ערב לי שיספיקו לרדת בדקה וחצי כולם-כולם? ואם ייפלו במדרגות בדרך? ואם ייבהלו והגננות לא יצליחו להרגיע?
גם אם מדובר ברוטציה (שמקטינה את כמות הילדים,) זה עדיין נשאר מלחיץ וכשאני יודעת ששומר עליהם מישהו שמכיר אותם במקום מוגן זה הרבה יותר מרגיע אותי. גם אם אני אספוג את זה אחכ בשכר ..
ג' - שכל מי ששולחת את הילדים שלה למעון עד 13:30 תיהיה בשקט ותגיד תודה (!!!!!)
מה אכפת לך שזה עד 13:30 ??? תגידי תודה שהילדים שלך במסגרת ולא אוכלים כל היום שלוקים וביסקויטים ומטפסים על הקירות!
את מנסה לדמיין את הגננת העלובה מרימה ילדים ישנים כדי לרוץ למקלט?? את מבינה שצה"ל הכריזו על מלחמה שיכולה להיארך כמה חודשים ואת חושבת על זה שאת יוצאת מוקדם מהעבודה?? שאלו יהיו הצרות שלנו.
ד' - והכי עצוב, היום דחו לי תור לטיפת חלב (שחיכינו לו בין 3-4 חודשים. בקטנה ממש.) באיזה טענה?
פשוט הטיפת חלב סגורה,
והאחות לא עובדת,
והאחות השנייה מקבלת בקצה השלישי של העיר (!!)
אז כמובן אמא שאת צריכה לאשר שאת מסרבת להגיע לקצה האחר של העיר ודחיית החיסון היא באחריותך בלבד ואין אנו יודעים מתי נשוב לשגרה והכל תלוי במצב הביטחוני.
אולי כאן לא המקום, אבל - הלוו ? המדינה מתחילה לקרוס כאילו לא היה קורונה לפני שנה ושנתיים? כאילו אף אחד לא זוכר איך מתנהלים במצב חירום? מה קרה לנו????
טוב שעוד יש לחם וחלב במכולת
#מבני ברק באהבה.
ואם תוכלי לענות בגילוי נאות-
האם את שכירה שאמורה לעבוד בימים אלו מחוץ לבית משך 8-9 שעות?!
ואם לא תבואי - לא תקבלי משכורת כלל משך אולי כמה חודשים , בתקווה שהמעסיק לא ימצא עד אז מישהי אחרת ?!
או שאת בחופשה/עצמאית/עובדת מהבית משהו בסטייל הזה?!
כי לכל הנשים לעיל המצוקה אינה הילדים ש"אוכלים שלוקים וביסקויטים ומטפסים על הקירות"... מצידם שיאכלו שלוקים בייגלך וסוכריות ועוד כמה.
אין להם פשוט מה לעשות עם הילדים.
הם במצוקה איומה של אובדן פרנסה מוחלט. בזמנים של אי וודאות כלכלית במשק.
של חוסר יכולת לקנות לילד הזה מטרנה וטיטולים לחודש הזה.
להלן פתרונות נפוצים להנאתך:
ביייביסיטר של ילדה בכיתה ז' עד 11 וחצי במקום ללא מרחב מוגן בתקווה שהיא תדע מה לעשות בכלל אם תהיה אזעקה .... ב-11 וחצי גג רבע ל-12 היא כבר צריכה ללכת לבית ספר .... אז שתשכיב אותו לישון ותסגור את הדלת בזהירות. נתפלל שאין אזעקה .. עד 12 תבוא ילדה בכיתה ד' להעביר את הגשר עד 1 .... ב-1 ישמור ילד חיידר "גדול" בן 12 תמורת תשלום עד שאבא חוזר.....
כל זה נשמע לך ממש בטיחותי ? משהו שאפשר לוותר על מי ערב שהגננת המבוגרת תצליח לפנות את הילדים לפרוזדור הממוגן יחסית בזמן התרעה?! או שתיפול במדרגות?! או שייפול חייזר?! או הסיכוי של אחד ל-4 מיליון שיפגע טיל פגיעה ישירה במעון?!
שמחתי לעזור...