התייעצות מעונות בבני ברק - חרבות ברזל

קצרה

משתמש מקצוען
בנוגע ל"חוק"
אין חוק.
איש הישר בעיניו יעשה
כל מנהלת מעון ודעתה היא.

אף אחד לא הסדיר כלום. וכל אחת "מבינה" כרצונה.
פיקוד העורף דורש מהמעונות דיווח מה הם עשו - כל מה שהם עשו ועונה לתקנותיו קביל.

משרד החינוך לא נתן שום הוראות מה בנוגע לגביה.

אין שום חוק תקנה או סדר.
לא בגנים. לא במעונות. לא בבתי ספר.
יש "הוראות" כלליות עם פרשנות נרחבת----

Ayala12345

משתמש מקצוען
אני הבנתי שזה נתון לשיקול של המנהל של המעון
עד כמה היא מוכנה להשקיע וכו....
כי אצלינו באותו האזור יש מעונות שפתוחים יום שלם ויש מעונות מ8-1
ולכל המעונות האלו יש ממד ככה שזה לא עניין של ממד
ולכל המעונות אין מאבטח

קצרה

משתמש מקצוען
אני הבנתי שזה נתון לשיקול של המנהל של המעון
עד כמה היא מוכנה להשקיע וכו....
כי אצלינו באותו האזור יש מעונות שפתוחים יום שלם ויש מעונות מ8-1
ולכל המעונות האלו יש ממד ככה שזה לא עניין של ממד
ולכל המעונות אין מאבטח

ההוראות שהן קיבלו הן-
אם יש מקום להשכיב ילדים בתוך הממד - פתיחה מלאה
אם לא - פתיחה ללא שינה (מה זה נקרא ללא שינה - אלו שעות?! לשיקולכם)

בגדול על כל חצי מטר בממד - מותר להביא ילד אחד.

מאבטחים - שייך לאיזורים שיש חששות אחרים מלבד טילים כמו ירושלים ביתר וד"ל.

אמרוים לדווח לפיקוד העורף כל יום כמה ילדים הגיעו וכו'

לשיקול דעתו של מנהל המעון נשאר האם לעמוד בתקנות או לעגל פינות ולמרוח ולקוות לטוב מסיבות שיווקיות ולחץ הורים...
ככה לפחות הסבירה לי מנהלת מעון בשלבי התלבטות מה לעשות בפועל---

**Moko**

משתמש מקצוען
אצלי עוד לא פתחו את המעון וככל הנראה גם לא יפתחו אלא אם כן יימצאו מבנה חלופי עם מרחב מוגן.
א' - יש כאן מישהי שמוכנה לשלוח את הילד שלה למקום ללא מרחב מוגן? אולי גם תשלחי אותו עם ילדה בכיתה ו' יסודי ועוד 10 כמוהו לגינה שנמצאת על שפת הכביש הראשי?
ב' - אם להגיד את האמת, אני לא בטוחה שהייתי שולחת בלב שקט גם אם היה מרחב מוגן מתחת למעון. מי ערב לי שיספיקו לרדת בדקה וחצי כולם-כולם? ואם ייפלו במדרגות בדרך? ואם ייבהלו והגננות לא יצליחו להרגיע?
גם אם מדובר ברוטציה (שמקטינה את כמות הילדים,) זה עדיין נשאר מלחיץ וכשאני יודעת ששומר עליהם מישהו שמכיר אותם במקום מוגן זה הרבה יותר מרגיע אותי. גם אם אני אספוג את זה אחכ בשכר ..
ג' - שכל מי ששולחת את הילדים שלה למעון עד 13:30 תיהיה בשקט ותגיד תודה (!!!!!)
מה אכפת לך שזה עד 13:30 ??? תגידי תודה שהילדים שלך במסגרת ולא אוכלים כל היום שלוקים וביסקויטים ומטפסים על הקירות!
את מנסה לדמיין את הגננת העלובה מרימה ילדים ישנים כדי לרוץ למקלט?? את מבינה שצה"ל הכריזו על מלחמה שיכולה להיארך כמה חודשים ואת חושבת על זה שאת יוצאת מוקדם מהעבודה?? שאלו יהיו הצרות שלנו.

ד' - והכי עצוב, היום דחו לי תור לטיפת חלב (שחיכינו לו בין 3-4 חודשים. בקטנה ממש.) באיזה טענה?
פשוט הטיפת חלב סגורה,
והאחות לא עובדת,
והאחות השנייה מקבלת בקצה השלישי של העיר (!!)
אז כמובן אמא שאת צריכה לאשר שאת מסרבת להגיע לקצה האחר של העיר ודחיית החיסון היא באחריותך בלבד ואין אנו יודעים מתי נשוב לשגרה והכל תלוי במצב הביטחוני.
אולי כאן לא המקום, אבל - הלוו ? המדינה מתחילה לקרוס כאילו לא היה קורונה לפני שנה ושנתיים? כאילו אף אחד לא זוכר איך מתנהלים במצב חירום? מה קרה לנו????
טוב שעוד יש לחם וחלב במכולת
#מבני ברק באהבה.

תותית י.

משתמש מקצוען
אז כמובן אמא שאת צריכה לאשר שאת מסרבת להגיע לקצה האחר של העיר ודחיית החיסון היא באחריותך בלבד ואין אנו יודעים מתי נשוב לשגרה והכל תלוי במצב הביטחוני.
תתקשרי ל *5400 תפני לטיפות חלב ותספרי את זה, בטוח יתנו לך תור

commit

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
א' - יש כאן מישהי שמוכנה לשלוח את הילד שלה למקום ללא מרחב מוגן? אולי גם תשלחי אותו עם ילדה בכיתה ו' יסודי ועוד 10 כמוהו לגינה שנמצאת על שפת הכביש הראשי?
אולי יש כאן אחת שמוכנה לשלוח למקום ללא מרחב מוגן בגלל שהיא גרה בבנין בלי מרחב מוגן, וחדר המדרגות חסר תקרה? אז מה זה משנה אם הוא נמצא בבית או במעון? שם לפחות יש תקרת בטון בחדר מדרגות.
מה אכפת לך שזה עד 13:30 ??? תגידי תודה שהילדים שלך במסגרת ולא אוכלים כל היום שלוקים וביסקויטים ומטפסים על הקירות!
מצטערת, אבל מי שגובה תשלום כרגיל צריך לעבוד כרגיל.
מה זה השאלה המטופשת הזו מה אכפת לי שזה עד 13:30? אני עובדת עד 16:00, ומשלמת עבור מעון עד 16:00! בשביל מה אני משלמת מחיר כל כך גבוה למעון? יכולתי לשלוח לגן פרטי ברבע מחיר.
ואין לי שום בעיה שהילד בן השנתיים לא יישן. אם יש צורך אז שיבטלו לגננות את הפסקת הצהריים, או שיביאו כח עזר רענן ב13:00.

**Moko**

משתמש מקצוען
תתקשרי ל *5400 תפני לטיפות חלב ותספרי את זה, בטוח יתנו לך תור
כששאלתי את הנציגה איך ייתכן שאין תור פנוי בכל הרדיוס ליד הבית שלי, היא ענתה בתמימות שיש טיפות חלב שסגורות כי אין מי שיאייש אותן.
ראה ערך- מה שקרה כאן בדיוק :rolleyes:

תותית י.

משתמש מקצוען
כששאלתי את הנציגה איך ייתכן שאין תור פנוי בכל הרדיוס ליד הבית שלי, היא ענתה בתמימות שיש טיפות חלב שסגורות כי אין מי שיאייש אותן.
מעניין אני בבני ברק נתנו לי תור למחר.. (בקרית הרצוג)

פשוט למכור בשניה

משתמש פעיל
ישנן הרבה אחיות שהבעלים שלהן מגוייסים ולא יכולות/מסוגלות לבוא לעבודה

**Moko**

משתמש מקצוען
מעניין אני בבני ברק נתנו לי תור למחר.. (בקרית הרצוג)
אני שמחה שקרית הרצוג לא כזאת רחוקה ממך שאת הולכת לממש את התור
אצלי האפשרות הזאת ממש לא באה בחשבון.
ישנן הרבה אחיות שהבעלים שלהן מגוייסים ולא יכולות/מסוגלות לבוא לעבודה
אין לי טענה, אני מבינה שיש מצב מלחמה ואנשים לא יכולים להמשיך כסדרם. אבל אין לזה מוכנות מצד הפיקוח על הטיפות חלב? אין הצעות ייעול? הרי גם ככה ההמתנה שם ארוכה אז להוסיף לזה את המצב הנוכחי זה איחור הזוי בגיל שהוא יקבל את החיסון
אז אם את אוהבת לחלק כסף לאנשים ללא תמורה, זה לא אומר שגם אני.
נראה לי שאפשר לעצור את הדיון כאן
הנקודה שהעברתי הייתה מספיק ברורה בלי חידודים נוספים.

פילפלית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
אולי להציע למטפלות לפתוח פרטי בבית

פשוט למכור בשניה

משתמש פעיל
אין לי טענה, אני מבינה שיש מצב מלחמה ואנשים לא יכולים להמשיך כסדרם. אבל אין לזה מוכנות מצד הפיקוח על הטיפות חלב? אין הצעות ייעול? הרי גם ככה ההמתנה שם ארוכה אז להוסיף לזה את המצב הנוכחי זה איחור הזוי בגיל שהוא יקבל את החיסון
אף אחד לא היה ערוך פה במדינה לכזה מצב
וגם ככה יש מחסור בצוותים רפואיים, אז עכשיו? ד' יעזור
באמת לא פשוט ההיקף

קצרה

משתמש מקצוען

אני.
המעבר בין החדרים במעון שלי שאינו נחשב ל"תקני"
מוגן פי 10 מה"מרחב המוגן" האומלל בבית שלי.

אם יש אזעקה אני מעדיפה את המרחב המוגן הבלתי תקני של המעון . שבתרגילים הם הצליחו להתפנות אליו מעולה. על פני ישיבה חסרת תועלת בחדר "לא פנימי" בבית שלי.

בגדול המדינה או המעון יכולים לבדוק בקלות מי מוכן לשלוח ומי לא-
פשוט לאשר לפתוח לכל הורה שרוצה ... ונראה כמה ישלחו וכמה לא...

קצרה

משתמש מקצוען
אצלי עוד לא פתחו את המעון וככל הנראה גם לא יפתחו אלא אם כן יימצאו מבנה חלופי עם מרחב מוגן.
ב' - אם להגיד את האמת, אני לא בטוחה שהייתי שולחת בלב שקט גם אם היה מרחב מוגן מתחת למעון. מי ערב לי שיספיקו לרדת בדקה וחצי כולם-כולם? ואם ייפלו במדרגות בדרך? ואם ייבהלו והגננות לא יצליחו להרגיע?
גם אם מדובר ברוטציה (שמקטינה את כמות הילדים,) זה עדיין נשאר מלחיץ וכשאני יודעת ששומר עליהם מישהו שמכיר אותם במקום מוגן זה הרבה יותר מרגיע אותי. גם אם אני אספוג את זה אחכ בשכר ..
את מנסה לדמיין את הגננת העלובה מרימה ילדים ישנים כדי לרוץ למקלט?? את מבינה שצה"ל הכריזו על מלחמה שיכולה להיארך כמה חודשים ואת חושבת על זה שאת יוצאת מוקדם מהעבודה?? שאלו יהיו הצרות שלנו.

ד' - והכי עצוב, היום דחו לי תור לטיפת חלב (שחיכינו לו בין 3-4 חודשים. בקטנה ממש.) באיזה טענה?
פשוט הטיפת חלב סגורה,
והאחות לא עובדת,
והאחות השנייה מקבלת בקצה השלישי של העיר (!!)
אולי כאן לא המקום, אבל - הלוו ? המדינה מתחילה לקרוס כאילו לא היה קורונה לפני שנה ושנתיים? כאילו אף אחד לא זוכר איך מתנהלים במצב חירום? מה קרה לנו????
טוב שעוד יש לחם וחלב במכולת
#מבני ברק באהבה.

ואם תוכלי לענות בגילוי נאות-
האם את שכירה שאמורה לעבוד בימים אלו מחוץ לבית משך 8-9 שעות?!

ואם לא תבואי - לא תקבלי משכורת כלל משך אולי כמה חודשים , בתקווה שהמעסיק לא ימצא עד אז מישהי אחרת ?!
או שאת בחופשה/עצמאית/עובדת מהבית משהו בסטייל הזה?!

כי לכל הנשים לעיל המצוקה אינה הילדים ש"אוכלים שלוקים וביסקויטים ומטפסים על הקירות"... מצידם שיאכלו שלוקים בייגלך וסוכריות ועוד כמה.
אין להם פשוט מה לעשות עם הילדים.

הם במצוקה איומה של אובדן פרנסה מוחלט. בזמנים של אי וודאות כלכלית במשק.
של חוסר יכולת לקנות לילד הזה מטרנה וטיטולים לחודש הזה.

להלן פתרונות נפוצים להנאתך:
ביייביסיטר של ילדה בכיתה ז' עד 11 וחצי במקום ללא מרחב מוגן בתקווה שהיא תדע מה לעשות בכלל אם תהיה אזעקה .... ב-11 וחצי גג רבע ל-12 היא כבר צריכה ללכת לבית ספר .... אז שתשכיב אותו לישון ותסגור את הדלת בזהירות. נתפלל שאין אזעקה .. עד 12 תבוא ילדה בכיתה ד' להעביר את הגשר עד 1 .... ב-1 ישמור ילד חיידר "גדול" בן 12 תמורת תשלום עד שאבא חוזר.....

כל זה נשמע לך ממש בטיחותי ? משהו שאפשר לוותר על מי ערב שהגננת המבוגרת תצליח לפנות את הילדים לפרוזדור הממוגן יחסית בזמן התרעה?! או שתיפול במדרגות?! או שייפול חייזר?! או הסיכוי של אחד ל-4 מיליון שיפגע טיל פגיעה ישירה במעון?!

שמחתי לעזור...

נערך לאחרונה ב:

קצרה

משתמש מקצוען

נשמע מבדר למדי
שבזמן שאנשים מתלוננים על מצוקות קיומיות של חובה ללכת לעבודה כדי לשלם בין השאר את השכר הגבוה למעון שלא עובד.
והשארת ילדים בכל מיני חצאי סידורים בעיתיים
שכל יום והסיפור שלו איך הסתדרנו היום.

המצוקה הכי "נוראה" והכי צריכה ייעול זה לא חלילה חוסר התיאום בין עבודת ההורים למעונות הילדים. זה בקטנה. מובן.
כל זה קצת "פחות עצוב"

אבל איחור הזוי בגיל קבלת החיסון. שומו שמיים. זה הכי עצוב.
בואי אני ארגיע אותך. אין סכנה מהותית בדחיית חיסונים. רוב האוכלוסיה סביב מחוסנת. מן הסתם בני הבית שלך בזמנים שהילד מסתובב רק בבית. המחלות נגדם מתחסנים אינן מסתובבות באופן מבהיל ומסכן חיים כרגע. לחלקן מן הסתם גם הילד מחוסן חלקית...
בבית חולים גם אם תאחרי בשנה איזה חיסון יצהירו שהילד "מחוסן כפי גילו".
בשביל הפרופורציה. מה באמת לא היסטרי לדחות בעוד כמה חודשים טובים בזמן מלחמה...

...Naomi

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
א' - יש כאן מישהי שמוכנה לשלוח את הילד שלה למקום ללא מרחב מוגן?
בהחלט כן.
כי האלטרנטיבה היא:
אני שמחה שקרית הרצוג לא כזאת רחוקה ממך שאת הולכת לממש את התור
אצלי האפשרות הזאת ממש לא באה בחשבון.
אני היום נסעתי לטיפת חלב בקרית הרצוג כדי לחסן את הבת שלי
ולא נראה לי שאני גרה יותר קרוב ממך לשם
ובמקום ששאר הילדים ישבו וילמדו בשלווה בקומה תחתונה של בנין בטון רב קומות אך ללא ממד/ מקלט שהוחלט שמכיל חצי מהילדות.
הם היו צריכים להסחב איתי באוטובוסים, בשטח פתוח בלי שאני אצליח להוריד את כולם תוך דקה וחצי מהאוטבוס ולהגיע למקום מקורה.

חישוקים

מעטפת פרסום לעסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
ואם תוכלי לענות בגילוי נאות-
האם את שכירה שאמורה לעבוד בימים אלו מחוץ לבית משך 8-9 שעות?!

ואם לא תבואי - לא תקבלי משכורת כלל משך אולי כמה חודשים , בתקווה שהמעסיק לא ימצא עד אז מישהי אחרת ?!
או שאת בחופשה/עצמאית/עובדת מהבית משהו בסטייל הזה?!

כי לכל הנשים לעיל המצוקה אינה הילדים ש"אוכלים שלוקים וביסקויטים ומטפסים על הקירות"... מצידם שיאכלו שלוקים בייגלך וסוכריות ועוד כמה.
אין להם פשוט מה לעשות עם הילדים.

הם במצוקה איומה של אובדן פרנסה מוחלט. בזמנים של אי וודאות כלכלית במשק.
של חוסר יכולת לקנות לילד הזה מטרנה וטיטולים לחודש הזה.

להלן פתרונות נפוצים להנאתך:
ביייביסיטר של ילדה בכיתה ז' עד 11 וחצי במקום ללא מרחב מוגן בתקווה שהיא תדע מה לעשות בכלל אם תהיה אזעקה .... ב-11 וחצי גג רבע ל-12 היא כבר צריכה ללכת לבית ספר .... אז שתשכיב אותו לישון ותסגור את הדלת בזהירות. נתפלל שאין אזעקה .. עד 12 תבוא ילדה בכיתה ד' להעביר את הגשר עד 1 .... ב-1 ישמור ילד חיידר "גדול" בן 12 תמורת תשלום עד שאבא חוזר.....

כל זה נשמע לך ממש בטיחותי ? משהו שאפשר לוותר על מי ערב שהגננת המבוגרת תצליח לפנות את הילדים לפרוזדור הממוגן יחסית בזמן התרעה?! או שתיפול במדרגות?! או שייפול חייזר?! או הסיכוי של אחד ל-4 מיליון שיפגע טיל פגיעה ישירה במעון?!

שמחתי לעזור...
כל מילה.
רק בבקשה, בלי לשים את העצמאיות באותה נשימה עם נשים חופשות...
הן נקרעות לא פחות מאשר השכירות.
בנוסף לשעות העבודה שצריך להנפיק יש מאין,
גם חייבים למצוא אנרגיות כדי לתפעל את העסק, לייצר מהר תוכניות חדשות במקום רבות שנגנזו והפכו ללא רלוונטיות, אה, וגם לצאת בסוף החודש עם הכנסות מספיקות כדי לשלם למסגרות החינוכיות, השובתות כמובן.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה