דרוש מתכון מנה עיקרית בשבת למשפחה צעירה

מצב
הנושא נעול.

בינה מלכותית

משתמש מקצוען
פתיתים זה בטוח לא מנהג אבות
הם נולדו רק בתקופת הצנע;)
המנהג אצלינו זה להכניס אותו רותח במיוחד לזכר לחם הפנים שהיה מגיעה טרי
והיות שזה לא הולך אצלי אני מכינה כמות ומקפיאה בשקיות בגודל שכל אחד לוקח כפית ולא יותר
כנ"ל אני מכינה צימעס בערך חתיכה לכל אחד

בסוף תצטרכו לבחור. או שלא תוותרו על כלום ותמשיכו עם המצב שאת המנה העיקרית כבר לא באמת רוצים לאכול (אני באמת לא חושבת שמתכון כזה או אחר זה מה שישנה), או שתוותרו על כל מה שלא מנהג הכרחי ותאכלו סוג אחד של דג, מרק ומנה עיקרית, או שתתנו פרשנויות קצת יותר יצירתיות למנהגים (כמו שהציעו פה למשל לאחד את הבשרי עם המרק). או שתשבו שעות בשולחן עד שתרצו לאכול עוד (פחות מומלץ כשיש ילדים עייפים, וגם פחות מומלץ מבחינה תזונתית, אבל אפשרות). אפשר גם לעשות סעודה סטייל קערת סדר שבה טועמים מאכלים סמליים אבל לא אוכלים מהם כמות.
בהחלט זה מה שאנחנו עושים מוותרים על הסלטים, כל השאר מביאים כמויות בהתאם לצורך

לא בטוח שהמילה הקפידו היא הנכונה פה.
אולי אכלו כי סה מה שהיה מקובל אצלם (כמו סלטים בישראל)
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
ופותחת האשכול (ורבים נוספים) שמחה להיות כפופה למנהג כזה או אחר, ולא רק לזה שיהיה לה כייף ונעים.

מדהים שהערך העליון שיהיה לי כייף ונעים נהיה בעל משמעות רוחנית, ודורס בדרכו כל מנהג.
מדהים שהתורה שלי מצווה עלינו להיות שמחים, וחי בהם!
ואני בוחרת לא להוסיף כלום למרות שיש, אז שכל אחד יעשה מה שטוב לו, יום טוב!
 

רבקי 1234

משתמש פעיל
דיברתי עלייך. לא על המרוקאיות :)
אני מאוד משקיעה על שבת כבר עשור ועדיין לא התרגלתי. ולכן יש שבתות שמשקיעה יותר ויש פחות ופחות.. לפי הכוחות שעומדים לרשותי. לא כפופה לשום מנהג כזה או אחר חוץ מזה שיהיה לנו נעים וכיף בשבת ולקראתה.
כתבתי כבר הכל עניין של הרגל
אני אישית יש לי בעיה (אולי קשב וריכוז לא יודעת בדיוק להגדיר) אבל אם אני לא בלחץ אז העבודה שלי מאוד איטית לכן אני מתחילה להכין כמעט את כל השבת רק בשישי חלות סלטים 5 סוגי דגים (כי יש לי בחורים חוצניקים שאוכלים אצלינו ואנחנו יותר אוהבים סגנון מרוקאי והם דגים מבושלים, געפילטע, פיש יאך(קוטשעניו), מיונז וחריין) מרק, אטריות, בשר, פתיתים, תוספות קינוחים וכמובן גם את כל האוכל של שבת בבוקר לא מוותרת על שום דבר
עכשיו בשיש הקצרים התחלתי לאפות את החלות והעוגות בתחילת שבוע ולהקפיא חמישי מוקדש לניקיון

אבל כשהייתי יולדת מילאתי מקפיא מלא לפני זה לחודש חלות, עוגות, בסיס לדגים, (כל שבוע אני מגוונת שלא יימאס) מרק, אטריות, פתיתים, בשר, קוגל ירושלמי, קוגל תפו"א, (אופה רק חצי שעה מקפיאה ואז אופה שוב כרגיל וכך לא מרגישים שהיו בהקפאה) פשטידת תפוחים וכן קינוחים למיניהם כך הייתי צריכה להכין רק סלטים ולסיים את הדגים

ומאוד כיף לי ורגוע לי מדליקה תמיד 10 דקות לפני הזמן
והעיקר שיש מלא אוכל וגם לכל אחד יש מה שהוא אוהב
 
נערך לאחרונה ב:

בר אילן

משתמש צעיר
מדהים שהתורה שלי מצווה עלינו להיות שמחים, וחי בהם!
ואני בוחרת לא להוסיף כלום למרות שיש, אז שכל אחד יעשה מה שטוב לו, יום טוב!
באמת מוזר שחז"ל ושאר גדולי ישראל שקבעו מנהגים לא חשבו שהם עלולים לגרוע מהשמחה שנצטווינו בה (אגב, היכן? וחי בהם לא כ"כ קשור).
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
כתבתי כבר הכל עניין של הרגל
אני אישית יש לי בעיה (אולי קשב וריכוז לא יודעת בדיוק להגדיר) אבל אם אני לא בלחץ אז העבודה שלי מאוד איטית לכן אני מתחילה להכין כמעט את כל השבת רק בשישי חלות סלטים 5 סוגי דגים (כי יש לי בחורים חוצניקים שאוכלים אצלינו ואנחנו יותר אוהבים סגנון מרוקאי והם דגים מבושלים, געפילטע, פיש יאך(קוטשעניו), מיונז וחריין) מרק, אטריות, בשר, פתיתים, תוספות קינוחים וכמובן גם את כל האוכל של שבת בבוקר לא מוותרת על שום דבר
עכשיו בשיש הקצרים התחלתי לאפות את החלות והעוגות בתחילת שבוע ולהקפיא חמישי מוקדש לניקיון

אבל כשהייתי יולדת מילאתי מקפיא מלא לפני זה לחודש חלות, עוגות, בסיס לדגים, (כל שבוע אני מגוונת שלא יימאס) מרק, אטריות, פתיתים, בשר, קוגל ירושלמי, קוגל תפו"א, (אופה רק חצי שעה מקפיאה ואז אופה שוב כרגיל וכך לא מרגישים שהיו בהקפאה) פשטידת תפוחים וכן קינוחים למיניהם כך הייתי צריכה להכין רק סלטים ולסיים את הדגים

ומעוד כיף לי ורגוע לי מדליקה תמיד 10 דקות לפני הזמן
והעיקר שיש מלא אוכל וגם לכל אחד יש מה שהוא אוהב
ואוו! איזה אשת חיל! ועם ביצועים ותכנונים כנ״ל לא חושבת שאת מפרעת קש״ר 😉

. אגב, את עובדת גם?
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
באמת מוזר שחז"ל ושאר גדולי ישראל שקבעו מנהגים לא חשבו שהם עלולים לגרוע מהשמחה שנצטווינו בה (אגב, היכן? וחי בהם לא כ"כ קשור).
אם כבודו מכין את כל האוכל - מה טוב, כל הכבוד!
ואם זאת אישתו - נורא קל להדר ולהחמיר על חשבון מישהו אחר. שהיא גם אמורה לנקות/לעבוד/ללדת ועוד (שמישום מה פעם ״נהגו״ אחרת, והיום השתנה מבלי היכר)
בכל מקרה על עניין ו״חי בהם״ אפשר להתייעץ עם הרב שלכם.

סיימנו דיון.
 

רבקי 1234

משתמש פעיל
ואוו! איזה אשת חיל! ועם ביצועים ותכנונים כנ״ל לא חושבת שאת מפרעת קש״ר 😉

. אגב, את עובדת גם?
חייב תכנונים
יושבת ועושה רשימה מדויקת מה צריך להכין ועובדת לפי הרשימה אחרת מעבדת את זה באמצע(לכן כתבתי קש"ר)
וכן אני עובדת כל יום עד 2 חוץ מבשישי כמובן
 

מקצה הארץ-:)

משתמש מקצוען
באמת לא מבינה איך אוכלים כל כך הרבה
אנחנו עושים רק עיקרית אחת
או דגים או בשרי (אם בשרי אז יש סלט טונה כלשהו בשביל הדג)
וגם אין מרק..
ומסיימים מפוצציםםם
אבל יש מלא סלטים (השבוע היה בדיוק ח"י)

מה שכן, שמתי לב שאצל ההורים אנחנו כן אוכלים לפעמים יותר, כנראה בגלל שהארוחה מתפרסת על זמן ארוך יותר ובנתיים האוכל יורד
כל מילה.
האמת שעיקר הסעודה (אצלי בכ"א ואשתי יודעת את זה מצויין) זה הסלטים וע"כ יש גיוון עצום בסלטים [מידי שבת כ-20 סוגי סלטים] עם חלות מיוחדות שהיא אופה.
בדגים כבר כמעט ואין מקום ומי מדבר על בשר..

אך האמת שהטפל נעשה עיקר אבל כל אחד והעונג שבת שלו כמו שאמרו "וחי בהם".
ומה שאמרו חז"ל אין שמחה אלא בבשר ויין זה דוקא למי שהוא באמת שמח בזה. וע"כ כיום יש פוסקים שסוברים שאין חיוב מוכרח לאכול בשר ובהחלט אפשר להתענג על מאכלי חלב בשבת אם מזה נהנה יותר.

לא ברור למה משפחה צעירה מכינים 3 סוגי תוספות + דגים וסלטים..
מה שכן זה יכול להשאר למשך השבוע ויש ברכה באוכל הזה.
 

עובד על זה

משתמש רשום
איפה כתוב שגברים צריכים ללבוש בשבת חולצה לבנה ומכנס שחור?
ההלכה ללבישת בגדים נאים בשבת מופיעה בשולחן ערוך, אורח חיים סימן רס"ב סעיף ב':

> "יהא לו לאדם שני מלבושים אחד לחול ואחד לשבת. ואם אין לו אלא חלוק אחד, יכבדו בע"ש, וילבשהו לשבת."

בעולם המודרני, חולצה לבנה וחליפה נחשבים סממן מקובל של מכובדות ורשמיות
 

שוקולד עילית

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מרק זה ענין של מסורת
אצלינו לא מותרים על מרק ודוקא מרק עוף
זה שאכלו מרק לפני 100 שנה זה לא הופך למנהג / מסורת
זה שסבא של סבא שלי אהב מרק, לא אומר שאני אוהב גם
 
נערך לאחרונה ב:

אוהבת את החיים

משתמש פעיל
גם אני הייתי לאחרונה בחתונה חלבית,
ובהרבה בריתות חלבי,
ותכלס מסעדות חלביות עובדות יותר..
בברית, כמו בכל סעודת מצוה יש חובה לאכול בשרי!
אפילו אנשים שעושים שמחה ואין להם כסף, יעשו בשרי פשוט אבל לא פרווה!
זה שראית זה לא אומר,
לצערינו הרבה אנשים לא יודעים ועושים מה שהם רוצים..
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
בברית, כמו בכל סעודת מצוה יש חובה לאכול בשרי!
אפילו אנשים שעושים שמחה ואין להם כסף, יעשו בשרי פשוט אבל לא פרווה!
זה שראית זה לא אומר,
לצערינו הרבה אנשים לא יודעים ועושים מה שהם רוצים..
את מבינה שאם זה באמת היה חובה אנשים יראים ושלמים לא היו נוהגים ככה.
די עם הפצת חובות מנהגים לכלל האנושות.
הגיע הזמן להבין שיש עוד מנהגים אכלוסיה שצריך להכיל (ואולי הם הנכונים ..?)
 

מקצה הארץ-:)

משתמש מקצוען
בקשר למרק זה גימטריה קטנה 7 כמו כל מאכלי שבת
מ-4
ר-2
ק-1

לא בטוח שזה המקור למנהג 🤭
יפה ומעניין. עם זאת מובא כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג. ופירשו ד"ג ר"ת דין גיהנם. וכן דג גימטריא שלו זה 7 כנגד יום השביעי שבת קודש. וכן בשר, יין, חלה כולם = 7 .
אבל מרק זה וורט יפה.
אשמח לראות מי כתב שאוכלים בשישי בצהריים בשרי ואז בסעודה חלבי. כנראה פספסתי את זה. למרות שלא רואה בעיה. יש אנשים שקשה להם ולא טוב להם לאכול בשרי בשעות הערב.
כתבתי ואכתוב שוב. אשמח למקור לזה שיש עניין בסעודת ליל שבת בשרית.
בלת"ק בענין זה
מקור לבשר בשבת (לאו דוקא בליל שבת) ודאי יש. טור ושו"ע מפורש, ועוד בראשונים. וכן הביא בתנא דבי אליהו בשם ר' עקיבא.
אך הלבוש כן כתב שבליל שבת יאכל מעט דג ואח"כ בשר. ויש בזה עוד סודות וענינים שונים כיון שסעודה זו באה להציל מחבלי משיח וע"כ אוכלים דג ובשר כדי שנזכה לאכול לעתיד לבוא לאכול שור הבר [בשר] ולוויתן [דג]. אך ודאי שאין חיוב אלא שסה"כ בשבת יאכל בשר וכמובן כל זה דוקא כשאפשר וטוב לו.. וכמש"כ מגן אברהם משנה ברורה ועוד.
ומי אמר לך שאוכל חלבי לא מכבד את השבת? כי זו דעתך? ומי שלא אוהב בשרי? אז ש"יתענג" על בשרי בכוח? זה מה שהתורה דורשת?
מפורש בפוסקי זמננו שאפשר בהחלט לאכול חלבי למי שאוהב וחשקה נפשו בזה יותר
 

עובד על זה

משתמש רשום
כל מילה.
האמת שעיקר הסעודה (אצלי בכ"א ואשתי יודעת את זה מצויין) זה הסלטים וע"כ יש גיוון עצום בסלטים [מידי שבת כ-20 סוגי סלטים] עם חלות מיוחדות שהיא אופה.
בדגים כבר כמעט ואין מקום ומי מדבר על בשר..

אך האמת שהטפל נעשה עיקר אבל כל אחד והעונג שבת שלו כמו שאמרו "וחי בהם".
ומה שאמרו חז"ל אין שמחה אלא בבשר ויין זה דוקא למי שהוא באמת שמח בזה. וע"כ כיום יש פוסקים שסוברים שאין חיוב מוכרח לאכול בשר ובהחלט אפשר להתענג על מאכלי חלב בשבת אם מזה נהנה יותר.

לא ברור למה משפחה צעירה מכינים 3 סוגי תוספות + דגים וסלטים..
מה שכן זה יכול להשאר למשך השבוע ויש ברכה באוכל הזה.
"וקראת לשבת עונג" בגימטריה "מנה עיקרית וקינוח"
 

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
טור ושו"ע מפורש, ועוד בראשונים. וכן הביא בתנא דבי אליהו בשם ר' עקיבא.
אך הלבוש כן כתב שבליל שבת יאכל מעט דג ואח"כ בשר. ויש בזה עוד סודות וענינים שונים כיון שסעודה זו באה להציל מחבלי משיח וע"כ אוכלים דג ובשר כדי שנזכה לאכול לעתיד לבוא לאכול שור הבר [בשר] ולוויתן [דג]. אך ודאי שאין חיוב אלא שסה"כ בשבת יאכל בשר וכמובן כל זה דוקא כשאפשר וטוב לו.. וכמש"כ מגן אברהם משנה ברורה ועוד.
ובני תורה רבים לא אוכלים בשר (בקר-שור) אלא עוף בלבד.
 

מקצה הארץ-:)

משתמש מקצוען
ובכל מאכל של שבת יש הלכה למה צריך לאכול דווקה אותו.
דג,מרק עוף, עוף/ בשר, קומפוט תפוחים.
אשמח לדעת איפה כתובה ההלכה לאכול מרק עוף וקומפוט.
תפוחים שלמים מובא במקובלים ויש בזה סגולה לזש"ק להניח על שולחן ליל שבת ואח"כ לאכלם יחד.

אדרבה, אם כבר מנהגים כתוב במהרי"ל [מנהגים שבת, ו] בשם מהר"י סגל (מקור מנהגי ישראל ובפרט אשכנז) והביאו כן עוד פוסקים לאכול ממולא בווריאציות שונות (פלפל,בצל,כרוב,חציל,סמבוסק ועוד) זכר למן שהיה מונח טל למעלה טל למטה והמן באמצע, וכן הבשר מונח בין שני דפי עיסה.
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה