אמנם אני מהמציעים לערוך שינוי אבל בנוגע למה שבאמת ביקשת-
עכשיו חורף יותר קל..
-לא לאכול א. צהרים בשישי (מן הסתם הארוחה מכילה הרבה מנות כי היא 'הארוחה' של כל השבוע לפחות תגיעו רעבים)
-חלה- עדיף חלה ביתית מקמח מלא ולא חלה קנויה. זה מאד מכביד(מרגיש אוורירי אז אוכלים מלא ויציקה בבטן)
עד כמה שאני יודעת אין מנהג להרבות בסלטים (חוץ מזה שזה טעים, אני מניחה. אבל יש עוד דברים טעימים בהמשך)
-לנסות אם כן קונים לקנות חליות ולא חלה גדולה. בקיצור, להפחית שם.
-שירים בין מנה למנה (זה גם כן מסורת) ולהרבות בדברי תורה. כמו שצינתם בהודעה הפותחת אצל ההורים אוכלים יותר, וזה בעיקר כי הסעודה לוקחת הרבה זמן (וגם כי יש הרבה אנשים ולא מורגש ממש שכל אחד יש איזה מנה שבה אוכל פחות). אז כאמור חורף זה הזמן למתוח את הסעודה בלי להיבהל מהשעון
-אפשר להקטין את המנות עצמן? הדג, מה שלא יהיה במנת 'טעימה', צלוחית מרק. קניידל אחד בצלחת.
-אם זה לטעמכם אז עוף מהמרק זה המנה בשרית הכי קלילה ולא מכבידה שאני יכולה להעלות בדעתי. אפשר להגיש אותה רק עם ירקות (מספיק כפית פתיתים אם זה המנהג). אם המרק עשיר בירקות זה טעים (מחכה לעגבניות)
-גיוונים למנה עיקרית: שיפודים- אני תמיד עושה על מיני. זה נותן תחושה של מנה אבל לא אוכלים הרבה. ואפשר לגוון בטעם בלי סוף. בכל מקרה אם עושה משהו אחר הייתי מגישה בצלחות קטנות ולא בענקיות של העיקרית.
-מנה אחרונה בסגנון קומפוט חם/שטרודל תפוחים חם- מתאים מאד וגם מרגיע. ואפשר לוותר עליו..
עכשיו חורף יותר קל..
-לא לאכול א. צהרים בשישי (מן הסתם הארוחה מכילה הרבה מנות כי היא 'הארוחה' של כל השבוע לפחות תגיעו רעבים)
-חלה- עדיף חלה ביתית מקמח מלא ולא חלה קנויה. זה מאד מכביד(מרגיש אוורירי אז אוכלים מלא ויציקה בבטן)
עד כמה שאני יודעת אין מנהג להרבות בסלטים (חוץ מזה שזה טעים, אני מניחה. אבל יש עוד דברים טעימים בהמשך)
-לנסות אם כן קונים לקנות חליות ולא חלה גדולה. בקיצור, להפחית שם.
-שירים בין מנה למנה (זה גם כן מסורת) ולהרבות בדברי תורה. כמו שצינתם בהודעה הפותחת אצל ההורים אוכלים יותר, וזה בעיקר כי הסעודה לוקחת הרבה זמן (וגם כי יש הרבה אנשים ולא מורגש ממש שכל אחד יש איזה מנה שבה אוכל פחות). אז כאמור חורף זה הזמן למתוח את הסעודה בלי להיבהל מהשעון
-אפשר להקטין את המנות עצמן? הדג, מה שלא יהיה במנת 'טעימה', צלוחית מרק. קניידל אחד בצלחת.
-אם זה לטעמכם אז עוף מהמרק זה המנה בשרית הכי קלילה ולא מכבידה שאני יכולה להעלות בדעתי. אפשר להגיש אותה רק עם ירקות (מספיק כפית פתיתים אם זה המנהג). אם המרק עשיר בירקות זה טעים (מחכה לעגבניות)
-גיוונים למנה עיקרית: שיפודים- אני תמיד עושה על מיני. זה נותן תחושה של מנה אבל לא אוכלים הרבה. ואפשר לגוון בטעם בלי סוף. בכל מקרה אם עושה משהו אחר הייתי מגישה בצלחות קטנות ולא בענקיות של העיקרית.
-מנה אחרונה בסגנון קומפוט חם/שטרודל תפוחים חם- מתאים מאד וגם מרגיע. ואפשר לוותר עליו..