מידע שימושי מנהגים מעניינים באוכל של פסח

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
סבא שלי היה אומר שמצות יד הם חמץ גמור..
(כנראה בבדיחותא)
אפרופו מצוות יד
אצילנו גברים אוכלים רק מצוות יד ברמה שאסור אפילו פירור אחד של מצות מכונה שיגע במאכלים שלהם
לכן כל דבר מכינים פעמיים אחד לנשים ואחד לגברים
 

אושרי כהן

משתמש פעיל
נקודה מעניינת

מספרים,
שהגיע יהודי לרב מבריסק ושאל אותו,
למה הם כל כך מחמירים ונזהרים בפסח?

ענה לו הרב,
אנחנו נזהרים ביותר אפילו מחשש רחוק מאד!

הוסיף היהודי לשאול את הרב,
הרי זה אפילו לא חשש רחוק זה הרבה יותר מזה,
למה צריך לחשוש (להסחף עד כדי כך?!)

שאל אותו הרב,
תגיד לי,
מתי בפעם האחרונה נפלת מהמיטה באמצע הלילה?

ענה היהודי,
מעולם אני לא זוכר שנפלתי,
כמובן לא ב50 שנה האחרונות.

שאל אותו הרב,
האם אתה מוכן שאקשור את המיטה שלך מחוץ לחלון (חזק חזק) בקומה שלישית ותישן שם בלילה?

היהודי נבהל והשיב,
מה פתאום, חס ושלום,
זה סכנת נפשות!

שאל הרב,
אתה הרי אמרת שאתה מעולם לא זוכר שנפלת...
מדוע אתה חושש כל כך?

ענה היהודי,
תראה זה עניין של חיים ומוות,
בזה אני נזהר גם בחשש רחוק מאד.

סיים הרב ואמר,
חמץ בפסח זה חיים ומוות,
בזה אנחנו מחמירים ונזהרים מאד גם בחשש רחוק מאד מאד...

נשתדל לכבד כל אדם, מנהגים, חומרות וחששות!
פסח כשר ושמח
(*שמעתי את זה לפני הרבה זמן, מקווה שהפרטים והעיבוד דומים)
 

liv

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אפרופו מצוות יד
אצילנו גברים אוכלים רק מצוות יד ברמה שאסור אפילו פירור אחד של מצות מכונה שיגע במאכלים שלהם
לכן כל דבר מכינים פעמיים אחד לנשים ואחד לגברים
נשים לא צריכות לשמור מחמץ?
 

Reizily

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
קלי צום....


למתקשים... ברד"ק.
קודם כל זה אף פעם לא עזר לי בצומות.
חוץ מזה , אף פעם לא ידעתי שזה משביע...
בלת"ק
אנחנו חסידים
ואנחנו נוהגים בפסח
לא לאכול חמץ
וגם לא אוכלים קטניות ושרויה ומצות מכונה

אוכלים כל מה שכשר לפסח
אבל מקפידים על הכשר מעולה בלבד


ומשתדלים להתעסק ולתחבר באמת לחג
ביציאת מצרים ובבחירת ה' בנו מכל העמים לעם סגולתו מתוך אהבתו אותנו.

נזהרים מאוד לא להתעסק בחומרות בחג אלא בעיקר

אומנם יש כאלו שהחיבור שלהם לחג זה דרך החומרות, ובאמת יותר קל להתחבר כך לחג
מאשר בפנימיות,

אבל אני חושב ששווה להשקיע ולהתעסק עם הפסח בעצמו.

חג כשר ושמח!!!
לא חושבת שזה סותר.
אפשר להתחבר לחג ולהתעסק עם הפסח בעצמו.
וזה בכלל לא קשור לחסידי או לא, כי רובם נוהגים לפי בית אבא. העניין הוא לשמור מסורת ולנהוג לפי ההורים.
ומי שהוריו לא נהגו כך - שלא ינהג כך.
זה לא קשור בכלל לחומרות, כי אני לא מחמירה יותר מההורים שלי וההורים שלי לא סתם מחמירים.
חומרה זה משהו שאדם קיבל על עצמו להקפיד על זה יותר משנוהגים אצלם.
אנחנו בסה''כ נוהגים כמנהג אבותינו.
ואם אתם לא אוחזים מזה - זה עדיין לא אומר שאנחנו מתעסקים בפסח רק עם חומרות.
כל אחד והפסח שלו...
 

saralulu

משתמש מקצוען
אצל ההורים שלי (ליטאים) קונים כל דבר שיש חותמת בד״ץ ירושלים כשר לפסח, קצפת צמחית, פפריקה מרוקאית וכו׳ וכו׳.
אין חומרות ולי אישית זה תמיד היה יותר קל.
למזלי זה גם כך במשפחה של בעלי.
 

saralulu

משתמש מקצוען
אם כך, למה לא לאכול קטניות?
מקור המנהג הוא שלפני 200 שנה (כלשונך) היו משתמשים בשקים רב פעמיים כדי לאחסן את הקיטניות והקמח ובגלל שיתכן שהיה קמח באותו שק לפני כן, לא היו אוכלים אותן.

יש כאלה שטוענים לחשש קיטניות

גם זה שמעתי טענה על חשש קיטניות... (מחב"ד)
לא שאנו נוהגים ככה, אבל זה יכול להיות המקור לענין

או סלרי.
אם כבר קטניות, אצל ההורים שלי לא אכלו שום יבש כי זה נראה קטניות, מתישהו חזרו לשום טרי וגם שום יבש.
 

saralulu

משתמש מקצוען
יש כאלו שחושבים שאם מחמירים הרבה ולא אוכלים כנעט כלום - אז כל החג צמים.
זה ממש לא נכון!
בדיוק ההיפך, בגלל הסטיגמה הזאת אמא שלי היתה משקיעה בסעודות של פסח הרבה יותר מבחגים אחרים.
להכל יש תחליפים!
למשל אנחנו מצפים שניצלים בשקדים טחונים.
זה יוצא הרבה יותר טעים מפירורי לחם!
אני לא יכולה לשכוח שפעם עברתי ליד בית כנסת בסביבות מעריב של ליל הסדר אז מישהו איחל שם: צום קל...
 

למנצח מזמור

משתמש צעיר
אצל ההורים שלי ,
בגדול זה מה שאוכלים פחות או יותר
עופות, לא דגים
ביצים
ירקות קלופים ובלי הרבה גרעינים - וגם זה לא הכל
פרות קלופים - לא הכל
חלב , לבן פשוט, גבינה - אבא שלי רק חלב
בלי תבלינים - רק מלח סוכר
בלי שתיה מתוקה
בלי דברים מתועשים כמעט
בלי שרויה
שקדים ואגוזים רק מקליפה
מצות יד
חושבת שזהו בגדול
לא היינו רעבים כלל, אבל האוכל היה די מונוטוני
 

יופלה אפרסק

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
יוצרי ai
במה מתבלים את העופות והבשר? האמת מעניין אותי לדעת

אצלנו במיץ תפוזים מעדן!!!!!
כל השנה מחכים לעוף הזה
כנ"ל, יוצא טעיםם
אני מכינה עם המון בצל חתוך לחצאי עיגולים,
מעל העוף - הצד של העור ללמטה
ואז שופכת כ-כוס פטל ביתי מתפוזים
(פטל = כוס מיץ תפוזים לכוס סוכר, מבושל עד הרתחה ולהיזהר שלא יגלוש כי זה קורה ברגע)

צריך רק לשמור מאוד שהבשר לא יישרף בגלל הסוכר.
הבשר טעים, פשוט ללקק אצבעות.
 

מישהו12

מהמשתמשים המובילים!
הנדסת תוכנה
סבא שלי היה אומר שמצות יד הם חמץ גמור..
(כנראה בבדיחותא)
לא בדיחותא... ככה, אם אני זוכר נכון, היה אומר הרצי"ה קוק. וככה עושים אצלנו. (לא בדיוק. חשש לחמץ.)
לא נוגעים במצות יד. בכלל. רק מכונה.

מנהג מעניין שיש אצלנו - אוכלים ביצים קשות לפני שולחן עורך, טבולות במי מלח.
 
נערך לאחרונה ב:

Reizily

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
כנ"ל, יוצא טעיםם
אני מכינה עם המון בצל חתוך לחצאי עיגולים,
מעל העוף - הצד של העור ללמטה
ואז שופכת כ-כוס פטל ביתי מתפוזים
(פטל = כוס מיץ תפוזים לכוס סוכר, מבושל עד הרתחה ולהיזהר שלא יגלוש כי זה קורה ברגע)

צריך רק לשמור מאוד שהבשר לא יישרף בגלל הסוכר.
מעניין לנסות.
לא שמעתי על זה.
 

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
אבא שלי אומר ההיפך.
לא לגעת במצות יד.
רק מכונה.
במכונה יש פחות חשש לחמץ.
יש מלא שאוכלים רק מצות יד ולא מכונה
נשים אומנם יותר מקילות בהרבה דברים לאו דווקא בפסח
אני יתן דוגמא
נשים אצלינו נוהגות במישפחה לא לצום רק בתשעה באב ויום כיפור כי סבא שלי סבר שזה מסוכן לנשים לצוםאז הם צמות רק בצומות שחייבים
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה