אפרופו מצוות ידסבא שלי היה אומר שמצות יד הם חמץ גמור..
(כנראה בבדיחותא)
אצילנו גברים אוכלים רק מצוות יד ברמה שאסור אפילו פירור אחד של מצות מכונה שיגע במאכלים שלהם
לכן כל דבר מכינים פעמיים אחד לנשים ואחד לגברים
אפרופו מצוות ידסבא שלי היה אומר שמצות יד הם חמץ גמור..
(כנראה בבדיחותא)
נשים לא צריכות לשמור מחמץ?אפרופו מצוות יד
אצילנו גברים אוכלים רק מצוות יד ברמה שאסור אפילו פירור אחד של מצות מכונה שיגע במאכלים שלהם
לכן כל דבר מכינים פעמיים אחד לנשים ואחד לגברים
קודם כל זה אף פעם לא עזר לי בצומות.קלי צום....
למתקשים... ברד"ק.
לא חושבת שזה סותר.בלת"ק
אנחנו חסידים
ואנחנו נוהגים בפסח
לא לאכול חמץ
וגם לא אוכלים קטניות ושרויה ומצות מכונה
אוכלים כל מה שכשר לפסח
אבל מקפידים על הכשר מעולה בלבד
ומשתדלים להתעסק ולתחבר באמת לחג
ביציאת מצרים ובבחירת ה' בנו מכל העמים לעם סגולתו מתוך אהבתו אותנו.
נזהרים מאוד לא להתעסק בחומרות בחג אלא בעיקר
אומנם יש כאלו שהחיבור שלהם לחג זה דרך החומרות, ובאמת יותר קל להתחבר כך לחג
מאשר בפנימיות,
אבל אני חושב ששווה להשקיע ולהתעסק עם הפסח בעצמו.
חג כשר ושמח!!!
אצל ההורים שלי יש 3 אפשרויות לבחירה:כרפס עושים על צנון (ולא תפו"א כמקובל...)
אם כבר קטניות, אצל ההורים שלי לא אכלו שום יבש כי זה נראה קטניות, מתישהו חזרו לשום טרי וגם שום יבש.אם כך, למה לא לאכול קטניות?
מקור המנהג הוא שלפני 200 שנה (כלשונך) היו משתמשים בשקים רב פעמיים כדי לאחסן את הקיטניות והקמח ובגלל שיתכן שהיה קמח באותו שק לפני כן, לא היו אוכלים אותן.
יש כאלה שטוענים לחשש קיטניות
גם זה שמעתי טענה על חשש קיטניות... (מחב"ד)
לא שאנו נוהגים ככה, אבל זה יכול להיות המקור לענין
או סלרי.
אם יש כבד מצופה בשוקולד, אז יש הכל...עזבו את הקטע של הבשרי חלבי...
זה גם טעם של בשר....
זה הול עם עוגיות? עוגות?
כנ״ל שום, אצל ההורים שלי נהגו כך ואח״כ כבר לא...מכירה מקרוב מנהג שלא לאכול כל ירק שיש בתוכו גרגירים (מלפפון, קישוא, פלפל עגבניה וכו') משום שזה דומה לקטניות
אני לא יכולה לשכוח שפעם עברתי ליד בית כנסת בסביבות מעריב של ליל הסדר אז מישהו איחל שם: צום קל...יש כאלו שחושבים שאם מחמירים הרבה ולא אוכלים כנעט כלום - אז כל החג צמים.
זה ממש לא נכון!
בדיוק ההיפך, בגלל הסטיגמה הזאת אמא שלי היתה משקיעה בסעודות של פסח הרבה יותר מבחגים אחרים.
להכל יש תחליפים!
למשל אנחנו מצפים שניצלים בשקדים טחונים.
זה יוצא הרבה יותר טעים מפירורי לחם!
בושה למאחלאני לא יכולה לשכוח שפעם עברתי ליד בית כנסת בסביבות מעריב של ליל הסדר אז מישהו איחל שם: צום קל...
במה מתבלים את העופות והבשר? האמת מעניין אותי לדעת
כנ"ל, יוצא טעיםםאצלנו במיץ תפוזים מעדן!!!!!
כל השנה מחכים לעוף הזה
טוב, שכחתי לציין שאותו אחד היה מישהו בסגנון מאד מסוים...בושה למאחל
לא בדיחותא... ככה, אם אני זוכר נכון, היה אומר הרצי"ה קוק. וככה עושים אצלנו. (לא בדיוק. חשש לחמץ.)סבא שלי היה אומר שמצות יד הם חמץ גמור..
(כנראה בבדיחותא)
מעניין לנסות.כנ"ל, יוצא טעיםם
אני מכינה עם המון בצל חתוך לחצאי עיגולים,
מעל העוף - הצד של העור ללמטה
ואז שופכת כ-כוס פטל ביתי מתפוזים
(פטל = כוס מיץ תפוזים לכוס סוכר, מבושל עד הרתחה ולהיזהר שלא יגלוש כי זה קורה ברגע)
צריך רק לשמור מאוד שהבשר לא יישרף בגלל הסוכר.
לאנשים לא צריכות לשמור מחמץ?
יש מלא שאוכלים רק מצות יד ולא מכונהאבא שלי אומר ההיפך.
לא לגעת במצות יד.
רק מכונה.
במכונה יש פחות חשש לחמץ.
אוקיי, ויש ההיפך. לא הבנתי את הקשר...יש מלא שאוכלים רק מצות יד ולא מכונה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: