מידע שימושי מנהגים מעניינים באוכל של פסח

חולמת עננים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי

צפוני אבוד

משתמש מקצוען
חשוב מאוד !
קטניות לאשכנזים זה לא חומרה בכלל !
זה אסור עפ"י שולחן ערוך הרמ"א
וכמו כל איסור זה מטריף את הכלים

אין להקל בזה בכלל !
תשאלו את הרב שלכם האם מותר עד גיל בר מצוה
מטריף את הכלים? כדאי מאוד לשאול רב על זה, כי הרמ"א תנג,א מתיר תערובות קטניות ומבואר במשנ"ב דסגי ברוב וא"כ ודאי שבליעות מותרות כי בדרך כלל יש רוב [לא ששים, אבל רוב יש] כנגד הכלי. איני זוכר כרגע את המקורות אבל כמדומני שבקובץ תשובות הגרי"ש כתב זאת בפירוש.
 

א. אדם

משתמש מקצוען
רק ירקות שאפשר לקלף.
בלי תבלינים
בלי סוכר.
בלי תעשייתי (כולל שמן, קמח תפו"א וכל העוגיות וכו')
בלי גזר, עגבניות, פלפלים וחריף (מסורת / קשה לקלף / קליפה דקה)
מצות עבודת יד וללא שרויה
רק חד פעמי (למנוע לכלכוכים שלא יונצחו ופירורי מצות מאחד לשני.. או מחשש שרויה) לבן
בלי מוצרי חלב

אולי יותר קל מה כן אוכלים ;) :
פירות (עם קליפה עבה), ירקות (עם קליפה עבה שמקלפים)
ביצים
דגים
בשר ועופות
מצות עבודת יד יבשות בלבד..
מים
מלח גס

חג ממש בריא וביתי!!
במה מתבלים את העופות והבשר? האמת מעניין אותי לדעת
 

Reizily

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אצלנו מכינים לימונדה...זה ההמשקה!
לגמרי!
המריבות מי סוחט את הלימונים.... איזה נוסטלגיה.
מקווה שלא
זה הדבר היחיד שאפשר לעשות בשבת הזאת יותר מפסח, ואז אנחנו מרחמים על אלה שאוכלים שרויה כל החג ולא מרגישים הבדל ;)
די תאווה פון בראקן אחרון של פסח...
החמרה ממש חשובה:
לא לאכול מצה עם דברים נוספים
אלא אוכלים מצה בנפרד אחרי זה מתנערים מפירורים(כמו בערב פסח;))
ומנקים ידיים עם מים היטב ורק אז אוכלים את המנה / הדג....
אצלנו שמים לכל אחד מצות בשקית ואז יותר קל לשמור.
במה מתבלים את העופות והבשר? האמת מעניין אותי לדעת
אנחנו לא משתמשים בתבלינים בכלל.
בתיבול של העוף והבשר אנחנו שמים גזר מגורד ובצל. מכינים לפני החג כמויות ומקפיאים...
זה יוצא טעים!!
ואני ממש לא חסידה של בשר...

אגב, אנחנו לא אוכלים דגים בפסח, אלא כמנהג הרבה מההונגרים אוכלים פאלטשע פיש. (אחד הדברים הטעימים ביותר)
פעם ניסינו לעשות את זה באמצע שנה, אותו דבר בדיוק! וזה פשוט לא היה טעים!!
כנראה שבאוכל של פסח יש איזו ברכה מיוחדת.
 

Reizily

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
יש כאלו שחושבים שאם מחמירים הרבה ולא אוכלים כנעט כלום - אז כל החג צמים.
זה ממש לא נכון!
בדיוק ההיפך, בגלל הסטיגמה הזאת אמא שלי היתה משקיעה בסעודות של פסח הרבה יותר מבחגים אחרים.
להכל יש תחליפים!
למשל אנחנו מצפים שניצלים בשקדים טחונים.
זה יוצא הרבה יותר טעים מפירורי לחם!
 

הקה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מנהג חב"ד ידוע לי ככזה אולי יש עוד חסידויות
רוב החסידויות מלבד הלהתנער מפרורים
למי שכתב פה על הרלונטיות של השרויה- זה ספק חמץ גמור לדעת החסידים!!!! ולדעות מסוימות אכן חמץ גמור!
ואגב מנהג יוצאי הונגריה- הן החסידים והן תלמידי החת"ס (אין ליטאים יוצאי הונגריה) זה לא לאכול בפסח שרויה, ולשמיני של פסח לאכול קניידאלאך- בכלים של פסח
 

Reizily

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מה קונים קמח שקדים או שקדים חתוכים גס...
נ.ב. אולי כדאי לפתוח אשכול מתכונים טעימים לפסח...
שקדים טחונים לא חתוכים גס ולא קמח.
ונדמה לי שיש כבר כמה אשכולות של מתכונים. (מחולק לפי נושאים)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה