בלת"קעוגות, עוגיות,
באמת לא חסר לי את הצי'פס והשוקולדים....
ממה מכינים את כל הדברים האלה?
המקסימום אצלינו היה שקדים (שקילפנו אחד אחד) קלויים בתנור...
בלת"קעוגות, עוגיות,
באמת לא חסר לי את הצי'פס והשוקולדים....
אצלינו...מכירה מקרוב מנהג שלא לאכול כל ירק שיש בתוכו גרגירים (מלפפון, קישוא, פלפל עגבניה וכו')
אולי....משום שזה דומה לקטניות
פסח ללא מרק עוף? קשה לי לדמייןבשר בקר כן אוכלים, עופות לא
מטריף את הכלים? כדאי מאוד לשאול רב על זה, כי הרמ"א תנג,א מתיר תערובות קטניות ומבואר במשנ"ב דסגי ברוב וא"כ ודאי שבליעות מותרות כי בדרך כלל יש רוב [לא ששים, אבל רוב יש] כנגד הכלי. איני זוכר כרגע את המקורות אבל כמדומני שבקובץ תשובות הגרי"ש כתב זאת בפירוש.חשוב מאוד !
קטניות לאשכנזים זה לא חומרה בכלל !
זה אסור עפ"י שולחן ערוך הרמ"א
וכמו כל איסור זה מטריף את הכלים
אין להקל בזה בכלל !
תשאלו את הרב שלכם האם מותר עד גיל בר מצוה
במה מתבלים את העופות והבשר? האמת מעניין אותי לדעתרק ירקות שאפשר לקלף.
בלי תבלינים
בלי סוכר.
בלי תעשייתי (כולל שמן, קמח תפו"א וכל העוגיות וכו')
בלי גזר, עגבניות, פלפלים וחריף (מסורת / קשה לקלף / קליפה דקה)
מצות עבודת יד וללא שרויה
רק חד פעמי (למנוע לכלכוכים שלא יונצחו ופירורי מצות מאחד לשני.. או מחשש שרויה) לבן
בלי מוצרי חלב
אולי יותר קל מה כן אוכלים :
פירות (עם קליפה עבה), ירקות (עם קליפה עבה שמקלפים)
ביצים
דגים
בשר ועופות
מצות עבודת יד יבשות בלבד..
מים
מלח גס
חג ממש בריא וביתי!!
התכוונתי שזו החמרה שאפשר להבין אותה.החמרה מאוד חמורה!!
החמרה מאוד חשובה???
מנהג חב"ד ידוע לי ככזה אולי יש עוד חסידויות
אצלנו בסלקבמה מתבלים את העופות והבשר? האמת מעניין אותי לדעת
נשמע מענייןאצלנו במיץ תפוזים מעדן!!!!!
כל השנה מחכים לעוף הזה
לגמרי!אצלנו מכינים לימונדה...זה ההמשקה!
די תאווה פון בראקן אחרון של פסח...מקווה שלא
זה הדבר היחיד שאפשר לעשות בשבת הזאת יותר מפסח, ואז אנחנו מרחמים על אלה שאוכלים שרויה כל החג ולא מרגישים הבדל
אצלנו שמים לכל אחד מצות בשקית ואז יותר קל לשמור.החמרה ממש חשובה:
לא לאכול מצה עם דברים נוספים
אלא אוכלים מצה בנפרד אחרי זה מתנערים מפירורים(כמו בערב פסח)
ומנקים ידיים עם מים היטב ורק אז אוכלים את המנה / הדג....
אנחנו לא משתמשים בתבלינים בכלל.במה מתבלים את העופות והבשר? האמת מעניין אותי לדעת
זה כמו הקניידלאך של פסח למי שאוכל שרויה מבין טוב !פעם ניסינו לעשות את זה באמצע שנה, אותו דבר בדיוק! וזה פשוט לא היה טעים!!
וואאוו רעיון שווה לנסות....למשל אנחנו מצפים שניצלים בשקדים טחונים.
זה יוצא הרבה יותר טעים מפירורי לחם!
אם לא שהוא פשוט יקר יותר מפירורי לחם, כבר היינו עושים את זה גם באמצע שנה.וואאוו רעיון שווה לנסות....
מה קונים קמח שקדים או שקדים חתוכים גס...אם לא שהוא פשוט יקר יותר מפירורי לחם, כבר היינו עושים את זה גם באמצע שנה.
רוב החסידויות מלבד הלהתנער מפרוריםמנהג חב"ד ידוע לי ככזה אולי יש עוד חסידויות
שקדים טחונים לא חתוכים גס ולא קמח.מה קונים קמח שקדים או שקדים חתוכים גס...
נ.ב. אולי כדאי לפתוח אשכול מתכונים טעימים לפסח...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: