כי זה קמח מצה טריזה כמו הקניידלאך של פסח למי שאוכל שרויה מבין טוב !
כי זה קמח מצה טריזה כמו הקניידלאך של פסח למי שאוכל שרויה מבין טוב !
יש לי דודים שאצלם אוכלים מצה בתחילת הסעודה, מחליפים מפה ואז אוכלים את שאר האוכל...אצלנו שמים לכל אחד מצות בשקית ואז יותר קל לשמור.
אגב עם אתם אוכלים תפוציפס אפשר לעשות את הציפוי מתופוציפסיש כאלו שחושבים שאם מחמירים הרבה ולא אוכלים כנעט כלום - אז כל החג צמים.
זה ממש לא נכון!
בדיוק ההיפך, בגלל הסטיגמה הזאת אמא שלי היתה משקיעה בסעודות של פסח הרבה יותר מבחגים אחרים.
להכל יש תחליפים!
למשל אנחנו מצפים שניצלים בשקדים טחונים.
זה יוצא הרבה יותר טעים מפירורי לחם!
אז אם אוכלים מתוך שקית אין צורך בזה.יש לי דודים שאצלם אוכלים מצה בתחילת הסעודה, מחליפים מפה ואז אוכלים את שאר האוכל...
הרבה מאלו שלא אוכלים מליון דברים - גם לא מכניסים תפוצ'יפס הביתה.אגב עם אתם אוכלים תפוציפס אפשר לעשות את הציפוי מתופוציפס
יוצא שניצלים מטורפים!!
אבל משמינים מאוד מאוד
כי זה לא כולם אוכלים וכי זה יתרסקככה שאני כל שנה תוהה למה אין עדיין מישהו שמארגן שקים של עגבניות בערך כמו שמארגנים גזר תפו''א ובצל.
אז קרטון נו...כי זה לא כולם אוכלים וכי זה יתרסק
נשמע מאד מעניין, אולי תרחיבו קצת על טקס שחיטת הכבש?לטקס השחיטה של קרבן פסח אצל הסבתא מהצד השני,
כיום פחות משתמשים בזה ועדיין לא אוכלים קטניות. וגם הטקס בוטל כי סבי זצ''ל נפטר אז כבר עושים את זה בצורה מאד מצומצמת.
אבל כן זוכים כל שנה לאכול מהבשר הנ''ל.
הסבא זצ"ל הסביר, שבהונגריה זה היה תלוי, עם העיר / כפר היה סמוך לנהר, בעיירות שהיו סמוכים לנהר אכלו דגים [לעבעדיגע פיש].אכן, מנהג כל הונגריה תחתית היה שלא לאכול דגים בפסח כלל, והסיבה היא, כי הדייגים ההונגרים היו רגילים להניח לחם טבול במים על זימי הדגים כדי שישארו בחיים אחרי שלייתם מהנהר וימכרו טריים.
המאכל 'פלצ'ע פיש' הוא שריד למנהג הנ"ל.
כולם מחכים לפאלצ'ע פיש...
בתור ליטאית,אלא כמנהג הרבה מההונגרים אוכלים פאלטשע פיש. (אחד הדברים הטעימים ביותר)
קציצות מעוף שהן דמוי גפילטע פישבתור ליטאית,
תוכלו להסביר לי מה זה?
גם אצל סבר שלי התיחסו לכך כחמץ.......סבא שלי היה אומר שמצות יד הם חמץ גמור..
(כנראה בבדיחותא)
ברורבלת"ק
אנחנו חסידים
ואנחנו נוהגים בפסח
לא לאכול חמץ
וגם לא אוכלים קטניות ושרויה ומצות מכונה
אוכלים כל מה שכשר לפסח
אבל מקפידים על הכשר מעולה בלבד
ומשתדלים להתעסק ולתחבר באמת לחג
ביציאת מצרים ובבחירת ה' בנו מכל העמים לעם סגולתו מתוך אהבתו אותנו.
נזהרים מאוד לא להתעסק בחומרות בחג אלא בעיקר
אומנם יש כאלו שהחיבור שלהם לחג זה דרך החומרות, ובאמת יותר קל להתחבר כך לחג
מאשר בפנימיות,
אבל אני חושב ששווה להשקיע ולהתעסק עם הפסח בעצמו.
חג כשר ושמח!!!
איך מכינים?קציצות מעוף שהן דמוי גפילטע פיש
מסובך לי כי לא נסיתי מעולם להכין את זה...איך מכינים?
לפי התיאורים זה נראה טעייייייים!!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: