אז הגענו לעוד הידור במצות יד לעומת מצות מכונה.
להבנתי, וגם מנסיון, עשו אצלי בבית מצות.
במצות יד, אפשר להזהר פי מיליון ממה שנזהרים במפעל מצות.
אבל, והאבל הזה ממש לא קטן, צריך לדעת מה ואיך לעשות את זה.
אפשר בקלות להגיע למצות חמץ.
בשנה הראשונה שעשו אצלי, היה אתם מישהו שעבד עם חבורות.
אפו פעם ראשונה, והלכו עם המצות למישהו שעושה חבורות עשרות שנים.
הוא ראה את המצות, ונתן להם הדרכה, הוראות והסברים.
ובסיבוב השני, למדו וידעו לעשות את זה טוב.
ואם אני זוכרת נכון, אכלנו בפסח רק מהפעם השלישית, ואולי הרביעית, אחרי שצברו מעט ניסיון.
הפעמים הראשונות היו רק ללמידה.