מידע שימושי מנהגים מעניינים באוכל של פסח

הקה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אף פעם לא הבנתי למה זה נקרא דם ממולא אם זה לא ממולא בשום דבר!
זה לא דג טחון בלבד?
(עם גזר ;))
פעם היו ממלאים את הקציצות בתוך הפרוסות של הדג, היום מוותר4ים על ההפרוסות, ובעצם גם על הקציצות- משתמשים בקלופסים
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
אף פעם לא הבנתי למה זה נקרא דם ממולא אם זה לא ממולא בשום דבר!
זה לא דג טחון בלבד?
(עם גזר ;))
פעם היו ממלאים את הקציצות בתוך הפרוסות של הדג, היום מוותר4ים על ההפרוסות, ובעצם גם על הקציצות- משתמשים בקלופסים
אצלינו עד היום ממלאים ראשים ופרוסות קרפיון בתערובת הקציצות.
 

SUS 11

משתמש פעיל
אני אומרת לעצמי כמה מדהים זה היה אם היינו מדקדקים בכזאת הקפדה ומחמירים יתר על הנדרש בדברים שהם בין אדם לחברו
ראיתי עכשיו סיפור מהגר"ח קנייבסקי זצ"ל,
שבבדיקת חמץ הורה למי שעזר לבדיקה אחרי שבדקו את ארון הבגדים, שיחזירו את הבגדים מסודר כפי שהם היו,
מאחר שהרבנית טרחה לסדרם,
והיה אומר בחיוך בדיקת חמץ זה דרבנן ולצער את האשה זה דאורייתא,
 

commit

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אף פעם לא הבנתי למה זה נקרא דם ממולא אם זה לא ממולא בשום דבר!
זה לא דג טחון בלבד?
(עם גזר ;))
זה הגפילטע המקורי:
1680454150443.png

התמונה מ"המסעדה היהודית"
 

איבד את הצפון

משתמש פעיל
לא אוכלים שום מאכל כשהמצות על השולחן, אחרי כן מחליפים מפה ואז מכניסים את האוכל.
את צלחות המרק החמות לא מניחים ישירות על השולחן אלא על חוצץ עבה שלא יעביר את החום.
לא אוכלים שום ירק שאי אפשר לקלף ושיש לו גרעינים.
לא אוכלים גזר.
הילדים לא נכנסים כלל למטבח.
מבשלים הכול לפני פסח.
כמובן שלא משתמשים רק במים של ערב פסח.
לא אוכלים כבד.
 

Reizily

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
לא יודעת איך זה קורה, אבל היו לי כמה פסחים שירדתי. ואכלתי טוב. אולי זה מאכלים שמערכת העיכול מפרקת יותר טוב. אולי
מעניין.
דווקא לי תפו''א רק עושים בעיות בעיכול. כמובן כשאוכלים בכמות גדולה כמו בפסח.
 

ג. בן שקד

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
לא קראתי את כל האשכול עד כאן, אבל אגיב על העמוד הראשון.
כמעט כל דבר יש כאלו שלא אוכלים.
יש שלא אוכלים מצות מכונה, אך יש שלא אוכלים מצות יד, ויש האוכלים מצות רק בכזית הראשון (ואולי אף בסעודות שבת ויום טוב).
יש שלא אוכלים עופות (כי אצל סבא של סבא שלהם בחו"ל מצאו פעם חיטה בקורקבן), יש שלא אוכלים דגים (כי היו משמרים אותם באלכוהול) ויש שלא אוכלים בשר (איני יודע למה).
יש שלא אוכלים גזר (כי אצל אחד האדמורי"ם הוברר פעם שהשקו את הגזר בבירה).
ויש שלא אוכלים קקאו (כיון שפעם קנו קקאו עם הכשר, ובסוף פורסם שהתערב בזה קטניות).
וכן על אין ספור מוצרים.

ויש כאלו [ואני מביניהם] שאוכלים כל מה שיש לו הכשר טוב (חוץ ממצות שרוצים חבורה), ובפשטות אין שום ענין שלא לאכול דברים בגלל שלפני מאתיים שנה היה בהם חשש, וזה לכל היותר נוסטלגיה, ואין לזה שם מנהג.

ויש הרבה מאד הנוהגים מנהג ביניים, שמשתדלים לקנות רק מוצרי יסוד אשר התקלות בם פחות מצויות, ואף בזה יש רמות שונות (האם לקנות שמן או ליצור אותו משומן וכדו').
משום מה, זו נראת לי תגובה מזלזלת. אבל אני כאן כדי להסביר את התמיהות.
מרן מהרי''ד מבעלזא אמר, שבגלל שבכל דבר יש המון חששות לגבי חמץ בפסח, וחמץ אסור אפילו במשהו, לכן הוא לא מסוגל לאכול שום דבר חוץ מדברים שאבותיו התפללו על זה שלא יהיה בזה מכשול. -ועל מה הם התפללו? על מה שהם אכלו.
לכן, רק מה שאכלו אצל הדורות הקודמים, אפשר להמשיך לאכול.
ולכן גם אם קרה פעם פשלה כלשהיא והתברר שעל מאכל מסוים לא הייתה שמירה מן השמים אי אפשר לאכול את זה.
לגבי מה שכתבו שעל מה שהיה חשש לפני עידן הרי שהיום זה רק נוסטלגיה, -טעות! שאלתי דומ''ץ ואמר לי, שיש שני רמות בדבר,
דבר שיש בו מחלוקות / ספק והאבות נהגו להחמיר, -על זה חל דין 'קיבלו עליהם' וזה לא כ''כ פשוט להתיר.
דבר שאין היום שום חשש לעניין ורק פעם היה איזה משהו עם זה -על זה יש קודם כל דין כיבוד הורים להמשיך במסורת. וחוץ מזה אם בבחרותו המשיך הבן במנהג אביו, עליו לעשות התרת נדרים.
מאיפה מגיע המנהג לאכול רק פלפל לבן ולא שום תבלין אחר?
מישהו יודע אולי?
אני לא יודע בדיוק למה פלפל לבן, אבל אני יודע שדוד שלי נסע פעם לחו''ל וביקר בבית אריזה של תבלינים שמייבאים ארצה, והוא ראה איך שמוסיפים לפלפל השחור גלעיני זיתים וקטניות [טחון כמובן] על מנת להגדיל את הכמות. אז אולי פעם היה חששות כגון אלו על כל התבלינים.
 

Reizily

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
לא קראתי את כל האשכול עד כאן, אבל אגיב על העמוד הראשון.

משום מה, זו נראת לי תגובה מזלזלת. אבל אני כאן כדי להסביר את התמיהות.
מרן מהרי''ד מבעלזא אמר, שבגלל שבכל דבר יש המון חששות לגבי חמץ בפסח, וחמץ אסור אפילו במשהו, לכן הוא לא מסוגל לאכול שום דבר חוץ מדברים שאבותיו התפללו על זה שלא יהיה בזה מכשול. -ועל מה הם התפללו? על מה שהם אכלו.
לכן, רק מה שאכלו אצל הדורות הקודמים, אפשר להמשיך לאכול.
ולכן גם אם קרה פעם פשלה כלשהיא והתברר שעל מאכל מסוים לא הייתה שמירה מן השמים אי אפשר לאכול את זה.
לגבי מה שכתבו שעל מה שהיה חשש לפני עידן הרי שהיום זה רק נוסטלגיה, -טעות! שאלתי דומ''ץ ואמר לי, שיש שני רמות בדבר,
דבר שיש בו מחלוקות / ספק והאבות נהגו להחמיר, -על זה חל דין 'קיבלו עליהם' וזה לא כ''כ פשוט להתיר.
דבר שאין היום שום חשש לעניין ורק פעם היה איזה משהו עם זה -על זה יש קודם כל דין כיבוד הורים להמשיך במסורת. וחוץ מזה אם בבחרותו המשיך הבן במנהג אביו, עליו לעשות התרת נדרים.

אני לא יודע בדיוק למה פלפל לבן, אבל אני יודע שדוד שלי נסע פעם לחו''ל וביקר בבית אריזה של תבלינים שמייבאים ארצה, והוא ראה איך שמוסיפים לפלפל השחור גלעיני זיתים וקטניות [טחון כמובן] על מנת להגדיל את הכמות. אז אולי פעם היה חששות כגון אלו על כל התבלינים.
וואו. זה משהו שעוד לא שמעתי.
תמיד ידעתי שהעניין הוא להקפיד בגלל המסורת, זה חג של מסורת וכו'.
לא שמעתי אף פעם את האמרה הזו ואהבתי אותה מאד.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה