פעם היו ממלאים את הקציצות בתוך הפרוסות של הדג, היום מוותר4ים על ההפרוסות, ובעצם גם על הקציצות- משתמשים בקלופסיםאף פעם לא הבנתי למה זה נקרא דם ממולא אם זה לא ממולא בשום דבר!
זה לא דג טחון בלבד?
(עם גזר )
פעם היו ממלאים את הקציצות בתוך הפרוסות של הדג, היום מוותר4ים על ההפרוסות, ובעצם גם על הקציצות- משתמשים בקלופסיםאף פעם לא הבנתי למה זה נקרא דם ממולא אם זה לא ממולא בשום דבר!
זה לא דג טחון בלבד?
(עם גזר )
אף פעם לא הבנתי למה זה נקרא דם ממולא אם זה לא ממולא בשום דבר!
זה לא דג טחון בלבד?
(עם גזר )
אצלינו עד היום ממלאים ראשים ופרוסות קרפיון בתערובת הקציצות.פעם היו ממלאים את הקציצות בתוך הפרוסות של הדג, היום מוותר4ים על ההפרוסות, ובעצם גם על הקציצות- משתמשים בקלופסים
כל הכבוד- נשארו עוד אנשים לא עצלנים בעולםאצלינו עד היום ממלאים ראשים ופרוסות קרפיון בתערובת הקציצות.
ראיתי עכשיו סיפור מהגר"ח קנייבסקי זצ"ל,אני אומרת לעצמי כמה מדהים זה היה אם היינו מדקדקים בכזאת הקפדה ומחמירים יתר על הנדרש בדברים שהם בין אדם לחברו
זה הגפילטע המקורי:אף פעם לא הבנתי למה זה נקרא דם ממולא אם זה לא ממולא בשום דבר!
זה לא דג טחון בלבד?
(עם גזר )
לא לשכוח שהמצות משמינותת נורא, ועדיין לא פגשתי מישהו שאמר לי שנשאר רעב בפסח...בלת"ק...
וואוו, נראה שהרבה פרוגים יורדים כמה ק"ג טובים בחג הפסח....
הלוואי.בלת"ק...
וואוו, נראה שהרבה פרוגים יורדים כמה ק"ג טובים בחג הפסח....
החלבים אוכלים אורזשמעתי הפוך על כאלה שאוכלים רק אורז
ושאר הקטניות לא
לא יודעת איך זה קורה, אבל היו לי כמה פסחים שירדתי. ואכלתי טוב. אולי זה מאכלים שמערכת העיכול מפרקת יותר טוב. אוליהלוואי.
השמן מהצ'יפס וערימות התפו''א שמחסלים משלימים את הכל....
מה הטעם?מבשלים הכול לפני פסח.
החכמת אותי...אולי יש בליעות בסירים.
מעניין.לא יודעת איך זה קורה, אבל היו לי כמה פסחים שירדתי. ואכלתי טוב. אולי זה מאכלים שמערכת העיכול מפרקת יותר טוב. אולי
כל אחד ןוהגוף שלומעניין.
דווקא לי תפו''א רק עושים בעיות בעיכול. כמובן כשאוכלים בכמות גדולה כמו בפסח.
לי יש של טפוואר, מקלף מצויןיש לכם מידע איפה אפשר להשיג אותו?
משום מה, זו נראת לי תגובה מזלזלת. אבל אני כאן כדי להסביר את התמיהות.כמעט כל דבר יש כאלו שלא אוכלים.
יש שלא אוכלים מצות מכונה, אך יש שלא אוכלים מצות יד, ויש האוכלים מצות רק בכזית הראשון (ואולי אף בסעודות שבת ויום טוב).
יש שלא אוכלים עופות (כי אצל סבא של סבא שלהם בחו"ל מצאו פעם חיטה בקורקבן), יש שלא אוכלים דגים (כי היו משמרים אותם באלכוהול) ויש שלא אוכלים בשר (איני יודע למה).
יש שלא אוכלים גזר (כי אצל אחד האדמורי"ם הוברר פעם שהשקו את הגזר בבירה).
ויש שלא אוכלים קקאו (כיון שפעם קנו קקאו עם הכשר, ובסוף פורסם שהתערב בזה קטניות).
וכן על אין ספור מוצרים.
ויש כאלו [ואני מביניהם] שאוכלים כל מה שיש לו הכשר טוב (חוץ ממצות שרוצים חבורה), ובפשטות אין שום ענין שלא לאכול דברים בגלל שלפני מאתיים שנה היה בהם חשש, וזה לכל היותר נוסטלגיה, ואין לזה שם מנהג.
ויש הרבה מאד הנוהגים מנהג ביניים, שמשתדלים לקנות רק מוצרי יסוד אשר התקלות בם פחות מצויות, ואף בזה יש רמות שונות (האם לקנות שמן או ליצור אותו משומן וכדו').
אני לא יודע בדיוק למה פלפל לבן, אבל אני יודע שדוד שלי נסע פעם לחו''ל וביקר בבית אריזה של תבלינים שמייבאים ארצה, והוא ראה איך שמוסיפים לפלפל השחור גלעיני זיתים וקטניות [טחון כמובן] על מנת להגדיל את הכמות. אז אולי פעם היה חששות כגון אלו על כל התבלינים.מאיפה מגיע המנהג לאכול רק פלפל לבן ולא שום תבלין אחר?
מישהו יודע אולי?
וואו. זה משהו שעוד לא שמעתי.לא קראתי את כל האשכול עד כאן, אבל אגיב על העמוד הראשון.
משום מה, זו נראת לי תגובה מזלזלת. אבל אני כאן כדי להסביר את התמיהות.
מרן מהרי''ד מבעלזא אמר, שבגלל שבכל דבר יש המון חששות לגבי חמץ בפסח, וחמץ אסור אפילו במשהו, לכן הוא לא מסוגל לאכול שום דבר חוץ מדברים שאבותיו התפללו על זה שלא יהיה בזה מכשול. -ועל מה הם התפללו? על מה שהם אכלו.
לכן, רק מה שאכלו אצל הדורות הקודמים, אפשר להמשיך לאכול.
ולכן גם אם קרה פעם פשלה כלשהיא והתברר שעל מאכל מסוים לא הייתה שמירה מן השמים אי אפשר לאכול את זה.
לגבי מה שכתבו שעל מה שהיה חשש לפני עידן הרי שהיום זה רק נוסטלגיה, -טעות! שאלתי דומ''ץ ואמר לי, שיש שני רמות בדבר,
דבר שיש בו מחלוקות / ספק והאבות נהגו להחמיר, -על זה חל דין 'קיבלו עליהם' וזה לא כ''כ פשוט להתיר.
דבר שאין היום שום חשש לעניין ורק פעם היה איזה משהו עם זה -על זה יש קודם כל דין כיבוד הורים להמשיך במסורת. וחוץ מזה אם בבחרותו המשיך הבן במנהג אביו, עליו לעשות התרת נדרים.
אני לא יודע בדיוק למה פלפל לבן, אבל אני יודע שדוד שלי נסע פעם לחו''ל וביקר בבית אריזה של תבלינים שמייבאים ארצה, והוא ראה איך שמוסיפים לפלפל השחור גלעיני זיתים וקטניות [טחון כמובן] על מנת להגדיל את הכמות. אז אולי פעם היה חששות כגון אלו על כל התבלינים.
שמחתי לעזור...וואו. זה משהו שעוד לא שמעתי.
תמיד ידעתי שהעניין הוא להקפיד בגלל המסורת, זה חג של מסורת וכו'.
לא שמעתי אף פעם את האמרה הזו ואהבתי אותה מאד.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: