2.25נגיד בנק ישראל מעריך: הריבית במשק בתחילת 2023 תעמוד על 1.5%, מה שיעמיד את ריבית הפריים על 3%.
אין סתירה בין שתי הציטוטים2.25
מצורף:
הוועדה המוניטארית של בנק ישראל החליטה היום (ב') להעלות את הריבית הבסיסית במשק בשיעור חד של 0.4% ל-0.75% לשנה. זו הפעם הראשונה זה 11 שנים שהבנק מעלה את הריבית פעמיים ברציפות. העלאת הריבית הייתה צפויה אולם שיעור ההעלאה לא היה ברור עד כה. כעת נודע כי העלאת הריבית היא בטווח הגבוה ביותר של התחזיות - מה שמעיד כי הבנק חשש יותר מהאינפלציה מאשר מנתוני הצמיחה הנמוכים ומהחשש הקל שעלה שישראל בפתחו של מיתון.
בחודש שעבר העלה כבר בנק ישראל את הריבית משיעור השפל בכל הזמנים של 0.1%, לשיעור של 0.35%, ובכך פתח בעידן חדש של העלאות ריבית. נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, הודיע בחודש שעבר כי לאור מצב המשק בישראל והמתרחש בשווקי העולם, הריבית תעלה כעת בהדרגה אף עד לשיעור חזוי של 1.5% בעוד שנה. בחלק מהבנקים ובתי ההשקעות, כמו כלכלני בנק לאומי, צופים שהריבית בישראל אף תגיע בעוד שנה לשיעור של 2%.
בהחלטתו היום אימת בנק ישראל את התחזיות המוקדמות שהוועדה המוניטארית של בנק ישראל תעלה בפעם השנייה ברציפות את הריבית בישראל. בעקבות העלאת הריבית הבסיסית תעלה ביום חמישי הקרוב, לאחר היערכות הבנקים לשינוי, גם ריבית הפריים משיעור של 1.85% לשנה לשיעור של 2.25%.
אני לא מגיב על עבודות של יועץ אחר, מהנימוקים שכבר כתבתי ברחבי הפורום.@משכנטוב ועוד מה דעתכם?
זה מסלול גרוע מאד.70,000 מ"צ 2.45% 18 שנה עם אפשרות יציאה כל כמה שנים
ושני המסלולים הנוספים?זה מסלול גרוע מאד.
יש מקום לשיפור מבחינת ריביות.ושני המסלולים הנוספים?
118,500 פריים ל25 שנה
95,000 קל"צ 4.3% ל18 שנה
שואל בשביל חבר.
לקחתי לפני שנה שליש משתנה צמוד.
האם כדאי לי למחזר את החלק הזה לפריים+0.9? (זה מה שהבנק הציע לי כדי למחזר רק את החלק הזה בהלוואה).
כיום על הצמוד מדד אני משלם ריבית של 2.4
@משכנטוב @מקצועי בלבד @Y996
@ari1980 אשמח לחוות דעתכם.
גם אני הייתי ממחזרשואל בשביל חבר.
האם כדאי לי למחזר את החלק הזה לפריים+0.9? (זה מה שהבנק הציע לי כדי למחזר רק את החלק הזה בהלוואה).
גם אני ממליצה למחזר.שואל בשביל חבר.
אני רואה שכל המתוייגים ענו פה אחד.שואל בשביל חבר.
בנק ירושלים?שלום וברכה
קיבלנו הצעה למשכנתא עבור שיפוץ דרגה 2
ואחוזי הרביות נראים לנו גבוהים למדי,
האם יש לכם מושג מה בערך ממוצע הריביות לדבר כזה כעת?
נשמח מאד לתשובתכם
יישר כח גדול!
אני הייתי ממחזר .
גם אני הייתי ממחזר
גם אני ממליצה למחזר.
תודה רבה על התגובות.אני רואה שכל המתוייגים ענו פה אחד.
מה יש לי להוסיף, כמובן שזו גם דעתי.
עדיף 2/3 פריים וככה גם הקל"צ יעלה לאיזור 5%?זה מסלול גרוע מאד.
הכלל הוא שבונים תמהיל נכון, ואז הולכים להתמחרות בין הבנקים על אותו תמהיל.עדיף 2/3 פריים וככה גם הקל"צ יעלה לאיזור 5%?
כלומר?הכלל הוא שבונים תמהיל נכון, ואז הולכים להתמחרות בין הבנקים על אותו תמהיל.
לא הפוך.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: