ראובן 23

יועץ משכנתאות מלווה כלכלי ומרצה בתחום במכללת פוקוס
מנוי פרימיום
נגיד בנק ישראל מעריך: הריבית במשק בתחילת 2023 תעמוד על 1.5%, מה שיעמיד את ריבית הפריים על 3%.

נגיד בנק ישראל מעריך: הריבית במשק בתחילת 2023 תעמוד על 1.5%, מה שיעמיד את ריבית הפריים על 3%.
2.25
מצורף:

הוועדה המוניטארית של בנק ישראל החליטה היום (ב') להעלות את הריבית הבסיסית במשק בשיעור חד של 0.4% ל-0.75% לשנה. זו הפעם הראשונה זה 11 שנים שהבנק מעלה את הריבית פעמיים ברציפות. העלאת הריבית הייתה צפויה אולם שיעור ההעלאה לא היה ברור עד כה. כעת נודע כי העלאת הריבית היא בטווח הגבוה ביותר של התחזיות - מה שמעיד כי הבנק חשש יותר מהאינפלציה מאשר מנתוני הצמיחה הנמוכים ומהחשש הקל שעלה שישראל בפתחו של מיתון.

בחודש שעבר העלה כבר בנק ישראל את הריבית משיעור השפל בכל הזמנים של 0.1%, לשיעור של 0.35%, ובכך פתח בעידן חדש של העלאות ריבית. נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, הודיע בחודש שעבר כי לאור מצב המשק בישראל והמתרחש בשווקי העולם, הריבית תעלה כעת בהדרגה אף עד לשיעור חזוי של 1.5% בעוד שנה. בחלק מהבנקים ובתי ההשקעות, כמו כלכלני בנק לאומי, צופים שהריבית בישראל אף תגיע בעוד שנה לשיעור של 2%.

בהחלטתו היום אימת בנק ישראל את התחזיות המוקדמות שהוועדה המוניטארית של בנק ישראל תעלה בפעם השנייה ברציפות את הריבית בישראל. בעקבות העלאת הריבית הבסיסית תעלה ביום חמישי הקרוב, לאחר היערכות הבנקים לשינוי, גם ריבית הפריים משיעור של 1.85% לשנה לשיעור של 2.25%.

abc321

משתמש פעיל
2.25
מצורף:

הוועדה המוניטארית של בנק ישראל החליטה היום (ב') להעלות את הריבית הבסיסית במשק בשיעור חד של 0.4% ל-0.75% לשנה. זו הפעם הראשונה זה 11 שנים שהבנק מעלה את הריבית פעמיים ברציפות. העלאת הריבית הייתה צפויה אולם שיעור ההעלאה לא היה ברור עד כה. כעת נודע כי העלאת הריבית היא בטווח הגבוה ביותר של התחזיות - מה שמעיד כי הבנק חשש יותר מהאינפלציה מאשר מנתוני הצמיחה הנמוכים ומהחשש הקל שעלה שישראל בפתחו של מיתון.

בחודש שעבר העלה כבר בנק ישראל את הריבית משיעור השפל בכל הזמנים של 0.1%, לשיעור של 0.35%, ובכך פתח בעידן חדש של העלאות ריבית. נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, הודיע בחודש שעבר כי לאור מצב המשק בישראל והמתרחש בשווקי העולם, הריבית תעלה כעת בהדרגה אף עד לשיעור חזוי של 1.5% בעוד שנה. בחלק מהבנקים ובתי ההשקעות, כמו כלכלני בנק לאומי, צופים שהריבית בישראל אף תגיע בעוד שנה לשיעור של 2%.

בהחלטתו היום אימת בנק ישראל את התחזיות המוקדמות שהוועדה המוניטארית של בנק ישראל תעלה בפעם השנייה ברציפות את הריבית בישראל. בעקבות העלאת הריבית הבסיסית תעלה ביום חמישי הקרוב, לאחר היערכות הבנקים לשינוי, גם ריבית הפריים משיעור של 1.85% לשנה לשיעור של 2.25%.
אין סתירה בין שתי הציטוטים

משתדל להיות יהודי טו

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
שוב: אשמח לחוות דעתכם
משכנתא על 283,500 45% מהמחיר של הדירה
118,500 פריים (נכון לשבוע שעבר 1.85% עכשיו כנראה 2.25%) ל25 שנה
95,000 קל"צ 4.3% ל18 שנה
70,000 מ"צ 2.45% 18 שנה עם אפשרות יציאה כל כמה שנים
דרך יועץ בטפחות
@וואלך משכנתאות @משכנטוב ועוד מה דעתכם?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

מוישי איש טוב

משתמש רשום
עריכה תורנית
שואל בשביל חבר.
לקחתי לפני שנה שליש משתנה צמוד.
האם כדאי לי למחזר את החלק הזה לפריים+0.9? (זה מה שהבנק הציע לי כדי למחזר רק את החלק הזה בהלוואה).
כיום על הצמוד מדד אני משלם ריבית של 2.4
@משכנטוב @מקצועי בלבד @Y996
@ari1980 אשמח לחוות דעתכם.

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אני הייתי ממחזר .
שואל בשביל חבר.
האם כדאי לי למחזר את החלק הזה לפריים+0.9? (זה מה שהבנק הציע לי כדי למחזר רק את החלק הזה בהלוואה).

הון ובית

נדל"ן. משכנתאות. כלכלת המשפחה
מנהל
מנוי פרימיום
שואל בשביל חבר.
גם אני הייתי ממחזר

רספקט

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עימוד ספרים
שלום וברכה
קיבלנו הצעה למשכנתא עבור שיפוץ דרגה 2
ואחוזי הרביות נראים לנו גבוהים למדי,
האם יש לכם מושג מה בערך ממוצע הריביות לדבר כזה כעת?
נשמח מאד לתשובתכם
יישר כח גדול!

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
שואל בשביל חבר.
גם אני ממליצה למחזר.

משכנטוב

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אוטומציה עסקית
שואל בשביל חבר.
אני רואה שכל המתוייגים ענו פה אחד.
מה יש לי להוסיף, כמובן שזו גם דעתי.

משכנטוב

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אוטומציה עסקית
שלום וברכה
קיבלנו הצעה למשכנתא עבור שיפוץ דרגה 2
ואחוזי הרביות נראים לנו גבוהים למדי,
האם יש לכם מושג מה בערך ממוצע הריביות לדבר כזה כעת?
נשמח מאד לתשובתכם
יישר כח גדול!
בנק ירושלים?
חוץ בנקאי?

מוישי איש טוב

משתמש רשום
עריכה תורנית
אני הייתי ממחזר .

גם אני הייתי ממחזר

גם אני ממליצה למחזר.

אני רואה שכל המתוייגים ענו פה אחד.
מה יש לי להוסיף, כמובן שזו גם דעתי.
תודה רבה על התגובות.
רק שאלה,
ההמלצה למחזר היא רק בגלל שזה שליש צמוד,
או שיהיה שווה למחזר אפילו אם נניח יהיה רק 15% צמוד?

הון ובית

נדל"ן. משכנתאות. כלכלת המשפחה
מנהל
מנוי פרימיום
אפילו ב15%.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה