אני לא חושבת שיש כאן חלוקה של בחורים ובחורות.בתור אחת ששייכת למגזר שנותנים בו פחות מבציבור הליטאי.
לגמרי מסכימה איתכן.
נראה את הניקים מתנפלים באותה מידה על ה*בחורים*.
שנותנים להורים שלהם לדרוש עליהם, אם לא לוקחים חלק פעיל בזה.
אני לא חושבת שיש כאן חלוקה של בחורים ובחורות.בתור אחת ששייכת למגזר שנותנים בו פחות מבציבור הליטאי.
לגמרי מסכימה איתכן.
נראה את הניקים מתנפלים באותה מידה על ה*בחורים*.
וואאאי קצת מוקצן להניח את זה על כתפי בחורות בזמן שיש ראשי ישיבות שאומרים לבחור לדרוש...למה???
למה בחורה איכותית מוכשרת ומרוויחה היטב מוכנה להיפגש עם בחור שאלמלא ההתחייבות של הוריה לא היה נפגש איתה בכלל...
כל בחורה ביודעין נותנת לעיוות הזה להימשך!!!
נכון, כי ההורים הדורשים של הבחור, הם אותם הורים שיתנו על הבחורה...אני לא חושבת שיש כאן חלוקה של בחורים ובחורות.
צודק.יש תקרת הפקדה פטורה ממס על קרן השתלמות [בסביבות 1600 ש"ח לחודש]
ולכן אין הפקדה של 3000 ש"ח לקרן השתלמות גם למי שהברוטו הרבה מעל 30K.
בחורים שעובדים בהייטק וההורים שלהם נתנו עליהם 600k ומעלה?אני לא חושבת שיש כאן חלוקה של בחורים ובחורות.
אם צריך 'אתנפל' בהחלט. כמובן לא יסייע בכלום.נראה את הניקים מתנפלים באותה מידה על ה*בחורים*.
כל עוד הורים של בחורות יתנו, צריך גדלות נפש עצומה כדי שבחור והוריו יגידו לא להצעות שזורמות אליו עם סכומים כאלו, (ואולי טיפשות נותנים לך, תקח). הפתרון צריך לבוא מקבוצה גדולה של הורים שיחליטו שהם לא דורשים על הבחורים ולא נותנים על הבחורות ויתחילו להשתדך אחד עם השני...בחורים שעובדים בהייטק וההורים שלהם נתנו עליהם 600k ומעלה?
אנסה להסביר.בחורים שעובדים בהייטק וההורים שלהם נתנו עליהם 600k ומעלה?
ואולי כמה ר"י שייכנסו לענין,כל עוד הורים של בחורות יתנו, צריך גדלות נפש עצומה כדי שבחור והוריו יגידו לא להצעות שזורמות אליו עם סכומים כאלו, (ואולי טיפשות נותנים לך, תקח). הפתרון צריך לבוא מקבוצה גדולה של הורים שיחליטו שהם לא דורשים על הבחורים ולא נותנים על הבחורות ויתחילו להשתדך אחד עם השני...
הילדים צריכים לקחת את העול על עצמם, הם לא חייבים,אם צריך 'אתנפל' בהחלט. כמובן לא יסייע בכלום.
הטענה של רבים כאן היא שמעוות גם אם הוא כורח המציאות אינו סיבה להפלת העול על הילדים.
קחו רגע זום אאוט החוצה על הסיטואציה ההזויה הזאת:
ילדון בן 22 דורש על עצמו, סליחה ההורים דורשים על הילדון שלהם. ילדונת בת 20 שאין לה אמירה בעניין.
ההורים של הילדונת יודעים שאין להם אפשרות לחתן אותה בלי להיענות לדרישות ההזויות האלו - אז הם קורעים את עצמם בשבילה.
ואז הזוג המאושר מתחתן וטוב להם ונחמד.
והיא מרוויחה טוב והוא לומד ומתעלה ב"ה.
ויש להם ילדים מתוקים וחמודים.
והם כבר מבוגרים לא?
בעולם נורמטיבי הם מתאפסים על הרגליים שלהם, אומרים תודה לאבא ואמא היקרים ולוקחים מה שאפשר על עצמם כדי לעזור.
ולמה?
כי מה שקרה לפני שהם התחתנו לא היה הגיוני. כן, אפילו שכולם כולם עושים אותו.
וגם אם היו שני ילדים קטנים שרק התחילו את החיים הם יכולים כרגע להתבגר קצת ולהחליט שעל הדירה שלהם הם משלמים בעצמם.
אבל פה מתנהל בשלווה וויכוח שנפרש על למעלה מעשרים עמודים ואנשים בו טוענים שלא. מה פתאום.
המעוות קיים וילדים אינם צריכים לקחת אחריות על החלטות גרועות ולא אחראיות שעשו הוריהם בזמן שלא היו צד למהלך.
ולמה הם טוענים את זה?
כי הם הרי צריכים לחיות טוב ולחסוך לחתונות של הילדים שלהם בשביל לחזור על כל הסיפור הזה מהתחלה.
תגידו מה את רוצה, תגידו זה המצב.
תכלס צודקים.
אבל לפחות תסגרו את הסיטואציה ההזויה הזאת בשני המשפטים האלו.
כי וויכוח שכל יסודו בעולם מעוות הוא חסר כל היגיון מראש.
אם צריך 'אתנפל' בהחלט. כמובן לא יסייע בכלום.
הטענה של רבים כאן היא שמעוות גם אם הוא כורח המציאות אינו סיבה להפלת העול על הילדים.
ילדון בן 22 דורש על עצמו, סליחה ההורים דורשים על הילדון שלהם. ילדונת בת 20 שאין לה אמירה בעניין.
ההורים של הילדונת יודעים שאין להם אפשרות לחתן אותה בלי להיענות לדרישות ההזויות האלו - אז הם קורעים את עצמם בשבילה.
והיא מרוויחה יפה והוא לומד ומתעלה ב"ה.
והם כבר מבוגרים לא?
בעולם נורמטיבי הם מתאפסים על הרגליים שלהם, אומרים תודה לאבא ואמא היקרים ולוקחים מה שאפשר על עצמם כדי לעזור.
ולמה?
וגם אם היו שני ילדים קטנים שרק התחילו את החיים הם יכולים כרגע להתבגר קצת ולהחליט שעל הדירה שלהם הם משלמים בעצמם.
אבל פה מתנהל בשלווה וויכוח שנפרש על למעלה מעשרים עמודים ואנשים בו טוענים שלא. מה פתאום.
המעוות קיים וילדים אינם צריכים לקחת אחריות על החלטות גרועות ולא אחראיות שעשו הוריהם בזמן שלא היו צד למהלך.
ולמה הם טוענים את זה?
כי הם הרי צריכים לחיות טוב ולחסוך לחתונות של הילדים שלהם בשביל לחזור על כל הסיפור הזה מהתחלה.
תכלס צודקים.
כל עוד הורים של בחורות יתנו, צריך גדלות נפש עצומה כדי שבחור והוריו יגידו לא להצעות שזורמות אליו עם סכומים כאלו, (ואולי טיפשות נותנים לך, תקח). הפתרון צריך לבוא מקבוצה גדולה של הורים שיחליטו שהם לא דורשים על הבחורים ולא נותנים על הבחורות ויתחילו להשתדך אחד עם השני...
וואו. איזה בליץ.אנסה להסביר.
יש כאן דיון מתגלגל שדן במספר נקודות.
הודעותיי מתייחסות רק לחלק מהטענות.
דעתי לא מתייחסת רק למתכנתות, אלא לכל הזוגות שההורים לקחו עליהם משכנתא כבדת משקל.
מסכימה עם מה שכתבת, אבל אני חושבת שאפילו יותר מזהאלא של ההורים והילדים גם יחד.
מסכימה מאוד מאודאם צריך 'אתנפל' בהחלט. כמובן לא יסייע בכלום.
והיא מרוויחה יפה והוא לומד ומתעלה ב"ה.
והם כבר מבוגרים לא?
ולמה?
ולמה הם טוענים את זה?
תכלס צודקים.
וואו. איזה בליץ.
הבליץ לא היה עלייך.כאמור אני בכלל לא חלק מהעסק הזה ומבחוץ הוא נראה לי הכי הזוי. תבואת שיגעון.
רק הניסוחים פה באשכול והשיח המאוד ספציפי על בחורות שאמורות למנוע את זה - נשמע לי מצחיק.
אם את מתכוונת לבעיות בקוד יש את chatGPT, stackoverflow וכד'אני יודעת שלא קשור לדיון...
מצטערת...
אבל אם אני חייבת לשאול שאלה בפורום של מתכנתות
למה אני לא מצליחה??
מתכנתת+ , ברבור ,JAVA וGEEK (עוד כמה ששכחתי...) אם יש לכם בעייה דחופה יש לכם פה איך לשאול ולהיעזר??
שואלת בכנות איפה ראית שנכנסתי לוויכוח הזה עוד הפעם?הילדים צריכים לקחת את העול על עצמם, הם לא חייבים,
בדיוק כמו שאני כבחורת סמינר מימנתי את עצמי וחברותי לא,
באותה מידה אפשר להאשים בת סמינר שלא עצמאית כלכלית וחיה על חשבון ההורים...
מה שאני הבנתי מכול האשכול, שרובם ככולם פה סוברים, שבמקום לחסוך כסף לחתן את הילדים, עדיף וצריך לעזור להורים לשלם את החובות.הבליץ לא היה עלייך.
לפחות לא מה שאני כתבתי.
וזה בדיוק מה שהתכוונתי לומר - תבואת שיגעון.
בלי קשר לצד צודק בוויכוח או למי אמור למנוע.
אי אפשר לבכות ולפתח דיונים עמוקים אחרי שאנחנו טועמים מתבואת השיגעון, מתענגים עליה, מברכים ברכה אחרונה ואז מבקשים עוד.
שכל אחד יעשה מה שרוצה. זאת מדינה חופשיתשאלה מענינת, מה ההורים אומרים על כך? כנראה תלוי ברמת החובות של ההורים, כי בבסיס גם ההורים רוצים שיחסכו בשביל הנכדים... ?
אלא אם כן מישהו מבטיח לנו שבעוד דור המצב ישתנה ובחורים טובים לא ידרשו כמו היום.
היתה...זאת מדינה חופשית
ודאי שמכירה וניסיתי - לא עוזר!!אם את מתכוונת לבעיות בקוד יש את chatGPT, stackoverflow וכד'
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: