דרוש מידע מכירים מקרוב ילד שעבר טיפול רגשי?

אהרון 0

משתמש פעיל
מי שמטפל אמיתי, משלב כמה שיטות, ומי שלמד רק 'שיטת טיפול' משול לשיפוצניק שלמד להשתמש רק בכלי אחד.
יעיל מאד, נכון?
כן יעיל מאוד, אם זה מה שהייתי צריך,
לעניות דעתי יש מקרים בהם דווקא מי שממוקד ומוצלח במה שהוא יודע מצליח במקרה אליו הוא התבקש,
אבל זה נכון שלפעמים לא לכל הנצרך מתאימה שיטה אחת, וכאן נכנסת הכנות האישית של המטפל לומר שהכלי שיש לו לא מתאים,
וגם נכון שיש מקרים בהם מי שיש לו יותר כלים יכול לבצע יותר עבודות.
יש דברים שמתיימרים להיות גם וגם והם לא זה ולא זה...

אסתי בראון

משתמש מקצוען
את מטפלת רגשית?
טיפול רגשי מחייב פגישה פרונטאלית בין המטופל למטפל?

עוס קלינית
טיפול רגשי בטח בילדים רצוי בצורה פרונטאלית
למרות שאני מטפלת כרגע גם דרך הזום ואפילו גם למטופלות שלא נח להן דרך הזום או שאין דרך להתחבר.
וגם עם ילדים
אבל אלו לא חדשים אלא כאלו שהתחילו אצלי תהליך פרונטלי והתבסס כבר קשר ואמון טוב
בעולם הטיפולי מקובל מאד טיפול וירטואלי, מכירה קולגה שמקבלת ככה מטופלות מחו"ל שאולי משלמות גם בדולרים:)

אסתי בראון

משתמש מקצוען
כן יעיל מאוד, אם זה מה שהייתי צריך,
לעניות דעתי יש מקרים בהם דווקא מי שממוקד ומוצלח במה שהוא יודע מצליח במקרה אליו הוא התבקש,
אבל זה נכון שלפעמים לא לכל הנצרך מתאימה שיטה אחת, וכאן נכנסת הכנות האישית של המטפל לומר שהכלי שיש לו לא מתאים,
וגם נכון שיש מקרים בהם מי שיש לו יותר כלים יכול לבצע יותר עבודות.
יש דברים שמתיימרים להיות גם וגם והם לא זה ולא זה...

מטפל אמיתי לא נחשב ככזה רק באמצעות שילוב כמה שיטות טיפול
אלא בבסיס טיפולי מעמיק
כל השאר אלו רק קומות נוספות למגדל
מטפל שאין לו בסיס או שיש בידו כלי אחד ממוקד ללא בסיס- בעיני, אינו נחשב מקצועי

אין עוד מילבדו

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מצטרפת להמלצות. מעולה.
אתם יכולים גם לברר עם מכון למרחב בירושלים. מקצועיים מאד. 025954571
בד"כ יש כמה חודשי המתנה, אבל במקרים דחופים ראיתי שהם מזרזים ענינים. (צריך לפרט להם מה סיבת הפניה ולפי זה הם מחליטים).
בלי להוציא שם רע על מקום אבל כמו שאמרו שדברים שבאים מהקופות או מכונים לא מומלצים
אני ניכוותי מיכך

נערה יהודיה

משתמש מקצוען
עוס קלינית
טיפול רגשי בטח בילדים רצוי בצורה פרונטאלית
למרות שאני מטפלת כרגע גם דרך הזום ואפילו גם למטופלות שלא נח להן דרך הזום או שאין דרך להתחבר.
וגם עם ילדים
אבל אלו לא חדשים אלא כאלו שהתחילו אצלי תהליך פרונטלי והתבסס כבר קשר ואמון טוב
בעולם הטיפולי מקובל מאד טיפול וירטואלי, מכירה קולגה שמקבלת ככה מטופלות מחו"ל שאולי משלמות גם בדולרים:)
מכירה מישהי מאזור בני ברק שהיא מטפלת טובה?
כמה זמן (טיפולים) מנסיונך צריך ע"מ לראות תוצאות?
רשמת כאלה שהתחילו תהליך פרונטלי והתבסס כבר קשר ואמון טוב,
זה נשמע שטיפול לוקח המון זמן..

אסתי בראון

משתמש מקצוען
מכירה מישהי מאזור בני ברק שהיא מטפלת טובה?
כמה זמן (טיפולים) מנסיונך צריך ע"מ לראות תוצאות?
רשמת כאלה שהתחילו תהליך פרונטלי והתבסס כבר קשר ואמון טוב,
זה נשמע שטיפול לוקח המון זמן..
טיפול הוא תהליך ולוקח זמן
כמה? אין תשובה מוגדרת הטווח הוא מספר חודשים
תלוי מאד מה הסיבה והיעד
תלוי מי המטופל
תלוי עם מגלים מוקדי קושי בטיפול המצריכים גם הם טיפול
נקודת האור היא שגם בתהליך עצמו בס"ד רואים תוצאות
ולא רק בסוף הטיפול

לגבי מטפלת- האם את מתעניינת לגבי טיפול בילד.ה? מה הגיל?
ככל שהילדים קטנים יותר הם מתאימים לטיפולים באמצעות תרפיה- כמו טיפול באומנות וכו, וטיפול שפחות מתבסס על דיבור ושיח כמו בטיפול דינאמי של נוער ומבוגרים
האם מדובר על טיפול הדורש התמחות מסויימת- כמו טיפול באילמות בוררנית, טיפול בפגיעות ?
יש אפשרות גם לקבל טיפולים דרך המרכז לילד והמשפחה בבני ברק
לא מכירה את הנהלים ובטח לא בקורונה
יש גם מטפלים העובדים בהסדר עם קופות חולים והמחירים שפויים יותר
האם חשוב לך אשה מטפלת? גבר? שומר תורה ומצוות?

אסתי בראון

משתמש מקצוען
מקופות חולים ?
זה לא נחשב כמשהו מבוסס ומקצועי?
@אסתי בראון מה אומרת?
בשביל להיות מטפל בהסדר מטעם קופת חולים חייבים להיות סופר מקצועיים
עם רשימת תארים בסיסית
אני למשל לא התקבלתי כמטפלת בהסדר כי יש לי "רק" תואר שני קליני והם דורשים תעודת פסיכותרפיה אמיתית- לא זו של צא ולמד וטפל
אלא לימודי פסיכותרפיה תלת שנתיים באוניברסיטה או מכללה מוכרת שאליה מתקבלים עם תואר שני ומעלה
מה לעשות שנפשי חשקה בלימודי טיפול זוגי ומשפחתי ומעדיפה ללמוד שם 3 שנים במקום פסיכותרפיה?

פרק שירה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
בשביל להיות מטפל בהסדר מטעם קופת חולים חייבים להיות סופר מקצועיים
עם רשימת תארים בסיסית
אני למשל לא התקבלתי כמטפלת בהסדר כי יש לי "רק" תואר שני קליני והם דורשים תעודת פסיכותרפיה אמיתית- לא זו של צא ולמד וטפל
אלא לימודי פסיכותרפיה תלת שנתיים באוניברסיטה או מכללה מוכרת שאליה מתקבלים עם תואר שני ומעלה
מה לעשות שנפשי חשקה בלימודי טיפול זוגי ומשפחתי ומעדיפה ללמוד שם 3 שנים במקום פסיכותרפיה?
נראה לי ש @מריומה ♧ מתכוונת לטיפול בילדים דרך קופ"ח ?
ו @אסתי בראון מדברת על טיפול למבוגרים דרך קופ"ח ?
אני טועה ?

אסתי בראון

משתמש מקצוען
אני טועה ?
מאד יתכן
למרות שבמכון עמו אני עובדת וגם מקבלת ילדים, הם לא עשו עימי הסדר
אולי זה תלוי מקצועומרפאה באומנות ושות לא צריכה תעודת פסיכותרפיה

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
אני טועה ?
בגלל ההודעה הזו-
בלי להוציא שם רע על מקום אבל כמו שאמרו שדברים שבאים מהקופות או מכונים לא מומלצים
אני ניכוותי מיכך
נשמע שטיפול דרך הקופות לא מומלץ ותמהני.

חדוי לינד

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מאד תלוי....
מי שבאמת טובה, שווה את המחיר המלא שלה, היא מלאה גם ככה ולכן לא תקבל במחיר נמוך מהקופה. (זה יכול להגיע גם לחצי מחיר מהמחיר הרגיל שלה, אם לא פחות....) אם היא רוצה לעשות את זה ממקום נקי למען הקהילה, היא לא תתן הרבה שעות, אז תחכו עכשיו הרבה זמןןןןןןן
לגבי מכונים,
זה נורא תלוי, אני לא באה להכליל, מכון אחיה בבני ברק לדוג' מעולה!!!!! מעסיק רק עם תארים מוכרים. אנשי מקצוע מעולים!
מכונים נוספים שאני מכירה, מתבססים על הסכמים בקופת חולים, הם לא צריכים לאשר כל מטפלת בנפרד, לא יודעת בדיוק איך זה עובד, ואז את יכולה לשלוח את הילד שלך, להיות בטוחה שהוא מטופל, ולפעמים הוא זוכה ומקבל מטפלת טובה ולפעמים לצערינו הוא לא זוכה ומקבל מישהי דפוקה.... (אם היא לא גרמה נזק, צריך לומר תודה) ולצערי אני מדברת מניסיון... במכונים שונים יכולות לעבוד נשים שסיימו קורס קצר של שנה... בלי שום בסיס טיפולי אמתי....
ואז הבת שלי קיבלה חוג באומנות במקרה הטוב....

חדוי לינד

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
היום אני שולחת את הבת שלי למישהי פרטית דרך הקופת חולים, משלמת קצת יותר... שתי זכאויות לטיפול ואז בשלב מסיום נגמרת לי הזכאות נורא מהר, והמחיר מרקיע...
אבל אני יודעת שהבת שלי בידיים טובות ומקצועיות.
אני יודעת שכשאגיע למעלה לשמיים אוכל להגיד לקב"ה שעשיתי הכל, באמת הכל שהבת שלי תצא בריאה ובשלה לחיים....
וחוץ מזה מיליון תפילות ועוד מיליארד תחינות לס"ד....

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
מאד תלוי....
מי שבאמת טובה, שווה את המחיר המלא שלה, היא מלאה גם ככה ולכן לא תקבל במחיר נמוך מהקופה. (זה יכול להגיע גם לחצי מחיר מהמחיר הרגיל שלה, אם לא פחות....) אם היא רוצה לעשות את זה ממקום נקי למען הקהילה, היא לא תתן הרבה שעות, אז תחכו עכשיו הרבה זמןןןןןןן
לגבי מכונים,
זה נורא תלוי, אני לא באה להכליל, מכון אחיה בבני ברק לדוג' מעולה!!!!! מעסיק רק עם תארים מוכרים. אנשי מקצוע מעולים!
מכונים נוספים שאני מכירה, מתבססים על הסכמים בקופת חולים, הם לא צריכים לאשר כל מטפלת בנפרד, לא יודעת בדיוק איך זה עובד, ואז את יכולה לשלוח את הילד שלך, להיות בטוחה שהוא מטופל, ולפעמים הוא זוכה ומקבל מטפלת טובה ולפעמים לצערינו הוא לא זוכה ומקבל מישהי דפוקה.... (אם היא לא גרמה נזק, צריך לומר תודה) ולצערי אני מדברת מניסיון... במכונים שונים יכולות לעבוד נשים שסיימו קורס קצר של שנה... בלי שום בסיס טיפולי אמתי....
ואז הבת שלי קיבלה חוג באומנות במקרה הטוב....
יש עוד סיבות שמטפלות טובות עובדות עם הקופות (כמו למשל בדוגמא שהבאת מאחיה): שיקול מקצועי - בשביל ההדרכה הצמודה שמכון מקצועי נותן (הדרכה זה שיקוף למטפל מה הוא חווה בתוך הטיפול ולאן זה לוקח אותו, וזו דרך משמעותית מאד לצמיחה ולהתפתחות מקצועית). שיקול אישי - חייו המקצועיים של מטפל הם די בודדים, בלי עמיתים למקצוע ובלי 'חדר מורות' או פינת קפה. עבודה במכון ציבורי ממלאת את הצורך הזה. לכן יש מטפלים שלוקחים יום או יומיים בשבוע או משהו כזה לעבודה ציבורית, והשאר עצמאי.

נערך לאחרונה ב:

מירי עוס

משתמש מקצוען
הילד הוא כמו פרח אי אפשר לנתק אותו מהאדמה שעליה גדל
היא המזינה והמשקה אותו וההורים הם אלו המצע לילד
כשלרב אם האדמה יבשה או מלאת קוצים
הדבר ישפיע על הפרח
יש קשר הדוק בין המצב בבית, המצב הזוגי,העבר של ההורים- מול הילד והתקשורת עמו
ואי אפשר לשלוח ילד לטיפול ולצפות שיתקנו אותו ללא מעורבות הורים
חוץ מילדים עם הפרעות קש"ר- קשיים מוגדרים
לא נתקלתי בילד אשר הקשיים שלו לא היו קשורים לעולם המשפחתי (הורים בתהליכי גירושין,מצב כלכלי קשה, תקשורת זוגית קשה, אב שעבר התעללות והתייחס לילד בנוקשות, אני תמיד שואלת על ההריון והלידה והתשובות מחכימות בקשר ליחס הראשוני אל הילד ולהולדתו ולהבניית התקשורת עמו). ואשר הטיפול בו התאפשר ללא מעורבות הורים והדרכה צמודה
סופו של דבר מי שמגדל את הילד ומתמודד עמו ביומיום זה ההורה ולא המטפל שנפגש עמו לשעה חד שבועית
ולילד אין די כוחות ליצור שינוי ותהליך ללא שיש את המלאכים השותפים בו האומרים לו גדל

מתחברת ומחזקת את הדברים שנכתבו.
אני גם עו"ס קלינית ואשמח להוסיף את זוית הראייה שלי (קצת באיחור :)..)..
אכן ילד המפתח קשיים רגשיים/הפרעות התנהגות עשוי להיות הIP, זה שסופח את הקשיים הנמצאים בעולם המשפחתי שלו, ובכך, בין השאר, מחזיק ומאפשר למערכת המשפחתית להמשיך לשרוד (אבא ואמא מרוכזים בהתמודדות עם התנהגותו ומצבו של הילד במקום להתבונן ולראות את מצב הקשר בינהם, והשפעתו על הילדים וכו')

חשוב גם להבין כי מצבו הרגשי של הילד מושפע מכמה גורמים:
הטמרפמנט האישי שאיתו נולד- אופי, רגישות לעצמו או לאחרים וכו, לצד הסביבה- עד כמה היתה קשובה לצרכיו, וכמובן הסנרכון בין שני הגורמים.

כל ילד מקבל הורות שונה. תלוי בשלב בו המשפחה נמצאת, פניות ההורים מבחינות שונות, יחד עם הקשר הרגשי שנוצר בין הילד הספציפי להוריו (מזכיר להורה את עצמו, את אחיו/הוריו, הריון ולידה ועוד).
כך שזה לפעמים מספיק שישנו שילוב בין ילד יותר רגיש, לבין קשיי ההורים לדייק את הצרכים שלו, מסיבות שונות שהוזכרו לעיל, בשביל לייצר קשיים במצבם הרגשי של הילדים..
כלומר, השפעת המשפחה על הילד לא כרוכה רק בסכזוכי גירושין/משבר כלכלי קשה/זוגיות מורכבת, אלא גם בדברים לכאורה יותר יומיומיים..

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה