דרוש מידע מכירים מקרוב ילד שעבר טיפול רגשי?

שושן חוחים

משתמש פעיל
במכבי זהב עולה 72 שח לטיפול במכון פרטי אחרי סבסוד, כמה בקופות אחרות?
זה נקרא יקר?

פרק שירה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
לא נכון ללאומית יש הסדרים עם מקומות מסוימים
למשל שערי הצלחה יש הסדר ויוצא 45 למפגש, ללאומית זהב (לא מכירה רק ביררתי על מחירים)

נראה לי גם תעצומות
לא נכון. אני מטפלת רגשית דרך כמה מכונים, ומטופלי לאומית מגיעים עם התחבויות.
מטופלים שלי מקבלים החזרים מלאומית, אחרי שמביאים להם קבלה שלי.
לכן חשבתי שזה כך..

תמר ה.

משתמש מקצוען
בתיה ברקוביץ עוס קלינית מירושלים מטפלת נהדרת בהורים וילדים. בכללית כמדומני יש החזרים עד מאה שקלים לטיפול. את זה צריך לברר בקופה.

פרק שירה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
בתיה ברקוביץ עוס קלינית מירושלים מטפלת נהדרת בהורים וילדים. בכללית כמדומני יש החזרים עד מאה שקלים לטיפול. את זה צריך לברר בקופה.
מכירה אותה גם.
היא אלופפהה באמתת !!!
אבל אמור לצאת נורא יקר גם אחרי החזר לדעתי..

תמר ה.

משתמש מקצוען
נכון. יקר.... אבל אם זה עניין של סדר עדיפויות אז נראה לי ששווה ממש להשקיע.

אסתי בראון

משתמש מקצוען
אני עוס קלינית ועוסקת בטיפול בילדים נוער ומבוגרים.
אין,אין טיפול בילד,ללא הדרכת הורים מסודרת. כשאני מקבלת ילד.ה לטיפול במפגש האינטייק אני מתאמת ציפיות עם ההורים על פגישות רציפות איתם.
הילד הוא כמו פרח אי אפשר לנתק אותו מהאדמה שעליה גדל
היא המזינה והמשקה אותו וההורים הם אלו המצע לילד
כשלרב אם האדמה יבשה או מלאת קוצים
הדבר ישפיע על הפרח
יש קשר הדוק בין המצב בבית, המצב הזוגי,העבר של ההורים- מול הילד והתקשורת עמו
ואי אפשר לשלוח ילד לטיפול ולצפות שיתקנו אותו ללא מעורבות הורים
חוץ מילדים עם הפרעות קש"ר- קשיים מוגדרים
לא נתקלתי בילד אשר הקשיים שלו לא היו קשורים לעולם המשפחתי (הורים בתהליכי גירושין,מצב כלכלי קשה, תקשורת זוגית קשה, אב שעבר התעללות והתייחס לילד בנוקשות, אני תמיד שואלת על ההריון והלידה והתשובות מחכימות בקשר ליחס הראשוני אל הילד ולהולדתו ולהבניית התקשורת עמו). ואשר הטיפול בו התאפשר ללא מעורבות הורים והדרכה צמודה
סופו של דבר מי שמגדל את הילד ומתמודד עמו ביומיום זה ההורה ולא המטפל שנפגש עמו לשעה חד שבועית
ולילד אין די כוחות ליצור שינוי ותהליך ללא שיש את המלאכים השותפים בו האומרים לו גדל

משה גל

משתמש מקצוען
אין,אין טיפול בילד,ללא הדרכת הורים מסודרת. כשאני מקבלת ילד.ה לטיפול במפגש האינטייק אני מתאמת ציפיות עם ההורים על פגישות רציפות איתם.
הדבר ישפיע על הפרח
לא נתקלתי בילד אשר הקשיים שלו לא היו קשורים לעולם המשפחתי (הורים בתהליכי גירושין,מצב כלכלי קשה, תקשורת זוגית קשה, אב שעבר התעללות והתייחס לילד בנוקשות, אני תמיד שואלת על ההריון והלידה והתשובות מחכימות בקשר ליחס הראשוני אל הילד ולהולדתו ולהבניית התקשורת עמו). ואשר הטיפול בו התאפשר ללא מעורבות הורים והדרכה צמודה
סופו של דבר מי שמגדל את הילד ומתמודד עמו ביומיום זה ההורה ולא המטפל שנפגש עמו לשעה חד שבועית
ולילד אין די כוחות ליצור שינוי ותהליך ללא שיש את המלאכים השותפים בו האומרים לו גדל
יש לך המלצות על מטפלות בי-ם?
את בעצמך?

שולי איטח

משתמש מקצוען
הדבר ישפיע על הפרח

איפה את גרה/מקבלת?

רינהרינה

משתמש מקצוען
לא נתקלתי בילד אשר הקשיים שלו לא היו קשורים לעולם המשפחתי (הורים בתהליכי גירושין,מצב כלכלי קשה, תקשורת זוגית קשה, אב שעבר התעללות והתייחס לילד בנוקשות, אני תמיד שואלת על ההריון והלידה והתשובות מחכימות בקשר ליחס הראשוני אל הילד ולהולדתו ולהבניית התקשורת עמו).

מעניין אם תוכלי למצוא ילד בכלל, לאו דווקא עם קשיים רגשיים, ללא שום רקע קשה- החל מהילדות של ההורים, דרך ההריון והלידה וממשיך במצב הכלכלי / זוגי / משפחתי בבית.
לא שאני לא מאמינה במה שכתבת- מאמינה מאד שההתנהגות של הילדים הרבה פעמים היא תוצאה ישירה למה שעובר על ההורים, אבל נראה לי שהעובדה שמצאת תמיד אצל ילד עם קשיים בעיה משפחתית כל שהיא זה לא הראיה.

אסתי בראון

משתמש מקצוען
מעניין אם תוכלי למצוא ילד בכלל, לאו דווקא עם קשיים רגשיים, ללא שום רקע קשה- החל מהילדות של ההורים, דרך ההריון והלידה וממשיך במצב הכלכלי / זוגי / משפחתי בבית.
לא שאני לא מאמינה במה שכתבת- מאמינה מאד שההתנהגות של הילדים הרבה פעמים היא תוצאה ישירה למה שעובר על ההורים, אבל נראה לי שהעובדה שמצאת תמיד אצל ילד עם קשיים בעיה משפחתית כל שהיא זה לא הראיה.

לכן סייגתי ילדי קש"ר, ילדים עם קשיים מאובחנים או הפרעות מאובחנות- גם שם הההורים זקוקים להכוונה והדרכה איך לעבוד ולקדם את הילד אבל זה בשונה מילד שהחל לפתח תסמינים רגשיים, התפרצויות זעם, שקט מוזר שמגיעים על רקע קושי בבית. לרב אלו לא קשיים בולטים כמו פרדת הורים או מחלת ילד בבית שזה בולט וצף בהתחלה
לעיתים זה מוסווה בקשר של ההורים על הילד, בעבר שלהם ובתקשורת איתו הנובעת מכך, לא צריכה להיות טראומה מוכחת לקושי של הילד
אך זה מוכיח את הקשר בין הקושי של הילד להוריו ומראה כמה הטיפול בו כרוך בהדרכה של ההורים.

מקרים יחודיים יותר אלו ילדי ה IP
מטופל מזוההאנגלית: Identified patient או IP) הוא מושג מתחום הפסיכותרפיה המתאר אדם המזוהה עם הקושי הרגשי של משפחתו. האדם נבחר באופן בלתי מודע לתפקיד של נושא החולי המשפחתי, ובדרך זו הוא מייצג את הסכסוך הפנימי במשפחה. הדבר מאפשר לעיתים להסב את תשומת הלב המשפחתית אליו במקום אל הבעיה המשפחתית, ובכך מקל על הכחשתה.

תופעה זו קיימת גם בדינמיקה של קבוצות אחרות שאינן משפחות.

במבט מעמיק זהו הילד הנושא עליו את תחלואי הבית ותחלואי הזוגיות המורכבת. במצב כזה מי שיצטרך טיפול- לא רק הדרכה- בנוסף לילד שכבר נפגע וגם הוא זקוק לטיפול של יציבות וביטחון והכלה- אלו ההורים עצמם שצריכים לעשות עבדת עומק עם מה שקורה בבית ולא לצפות שהילד יתקן את כל מה שחולה שם

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה