@שיקול דעת
לא רציתי להגיב באשכול עד עכשיו מכיוון שלא חושבת שכמטפלת אני אמורה לדון בנושא הכספי מעל הפורום, (בידיוק כמו ששאר העצמאיים לא אוהבים לדון מעל במה זו בצורה פתוחה כמה כסף הם מקבלים ולמה...) אבל מכיוון שהאשכול התפתח למקום עמוק יותר אני חייבת לציין שכמטפלת בהבעה ויצירה בעיקר לילדים היה לי מאד חשוב ומעניין לשמוע את הצד הזה, הנושא הזה של מהו טיפול ולמה הוא לוקח כ"כ המון זמן הוא נושא שמעסיק אותי בספירלה בכל פעם שמגיעים הורים שרוצים להבין יותר לעומק מהו התהליך וכל פעם אני מקבלת מכך תובנות חדשות.
אתם רוצים לשמוע תשובות הגיוניות אבל הבעיה היא שטיפול זו שפה שצריך ללמוד אותה, לא כ"כ ניתן להסביר על רגל אחת כשרוצים היגיון טהור , וזה בגלל שהנפש שלנו כמו שכבר כתבו היא לא מכונה, ובשביל להבין לעומק מה בעצם הטיפול עושה צריך להעמיק וללמוד את זה במשך שנים , אי אפשר להעביר את זה בפגישות הורים של 50 דק'.
אם לדוג' אומרת לי אימא שאחרי הטיפול הילד חזר הביתה וסיפר לה על רגש מסוים והיא שואלת אותי האם זה עלה בחדר?
אז לא! זה כלל לא עלה בחדר הילד , קרו בחדר הרבה דברים אחרים שעזרו לזה שהילד נפתח והצליח לשתף את האימא .
אני ח"ו לא אומרת שיש צורך למרוח הורה שרוצה לדעת, אבל אין לי כ"כ את הזמן והאפשרות לשבת מול הורה ולהסביר לו לעומק מה התאוריה של הטיפול ואיך בידיוק הוא נעשה, יש לי את ההסבר שלי שמשתנה לפי שאלות ההורה, ואם לפעמים הורים לא מבינים מספיק אני מרחיבה קצת יותר במסגרת הזמן....
הנושא השני והוא חשוב מאד זה תאום ציפיות. כשהורה מגיע לטיפול בילד אני קודם כל שומעת ממנו מה הוא מצפה שיקרה בטיפול, ומה המטרה , לאחמ"כ אני מסבירה איך מתנהל הטיפול הדינמי שחלק מהתהליך זה בניית אמון במפגשים הראשונים (צר לי אבל אני לא מתמחרת את זה באופן שונה, אך כמו שכתבו לא חייבים לקנות את המוצר..)
ותמיד אני מדגישה שמודבר בתהליך, ילד שיש לו הפרעות התנהגות, התפרצויות, קושי חברתי וכ' לעיתים ניתן לטפל בבעיה עצמה ולעיתים מדובר
בסימפטומים למשהו עמוק ושורשי יותר שיקח הרבה יותר זמן
אין לי אפשרות לדעת מראש אבל יש לי שקיפות גבוהה מול ההורים וכמובן הדרכות שבהם אני מסבירה להורים את מה שאני רואה ומדריכה אותם איך לעבוד ע"כ מחוץ לחדר עם הילד.
כמובן חשוב מאד שהורה שלא מתאים לו הצורה הזו של הטיפול יבין את זה מיד ולא יתחיל, אין טעם להתחיל תהליך ולהיות מאוכזבים ממנו כל הזמן.
כתבתי כאן רק על הנושא של מהו טיפול ולמה מתרחש ככה, וגם זה טעימה קטנה, כל הנושא של האם מטפל מחוייב להצלחה וכ' לא נכנסתי אליו כיוון שכמו שכתבתי לא כ"כ רואה טעם להדיין על זה בפורום.