אין אפשרות 'להלביש' סקר על אשכול קיים. לכן פתחתי סקר באשכול נפרד.היה באמת מעניין לשמוע את 'חכמת ההמונים'
כמה מהם הלכו לטיפול והרגישו שלא הועיל, וממונם כלה.
אולי פותח האשכול @שיקול דעת יפתח לנו סקר אנונימי.
חגיגה מובטחת...
כנסו והצביעו >>>>>>>>>
אין אפשרות 'להלביש' סקר על אשכול קיים. לכן פתחתי סקר באשכול נפרד.היה באמת מעניין לשמוע את 'חכמת ההמונים'
כמה מהם הלכו לטיפול והרגישו שלא הועיל, וממונם כלה.
אולי פותח האשכול @שיקול דעת יפתח לנו סקר אנונימי.
חגיגה מובטחת...
אולי צריך לבדוק מחדש למה בכלל אתה שולח למשהו שיש לך התנגדות כל כך עמוקה לדרך שהוא פועל.אז אתם באמת חושבים, שאני, שהבאתי את הילד שלי למטפל, כדי שיטפל בנפשו, צריך לשלם על עשר פגישות מחיר מלא, כי 'התבסס קשר טיפולי'? כי 'ההתנגדות פתחה'? כי 'יש יותר שיתוף פעולה'???
גם אם בסופו של דבר הטיפול הצליח, קשה לעכל שחלק ניכר מהטיפול בכלל היה על 'לבסס קשר' ו'שיתוף פעולה'. בודאי שחייבים חלק הזה כהכנה לטיפול, אבל לקחת על זה מחיר של 'טיפול בנפש'?? מדוע??? וכל שכן וק"ו כאשר בסופו של דבר הטיפול נפסק (גם מצד של המטפל שגם הרגיש שהוא לא מתקדם לשומקום) ונשארתי עם פגישות של שיחות חברים וכמה משחקים, במחיר...??????
כל התאור הזה לא משכנע אותי שהבן אדם מקצועי - אלא להיפך.הלכתי לבן אדם מקצועי, עוסק בתחום למעלה מ-22 שנים, שקיבלתי עליו המון המלצות, ואני בעצמי התרשמתי מהמקצועיות שלו, שתוך חצי שעה, הוא ידע לשרטט ולאבחן במדיוק מהם החולשות הנפשיות של הבן שלי. ויש לו עובדים שהוא מפקח עליהם, והוא שולח כל תיק למטפל שהכי מתמקצע באותה בעיה ספיציפית.
רק מה, לא תמיד יש כימיה טובה בין המטפל למטופל, המטפל לא מצליח שהמטופל יפתח בפניו וכדו', או שאכן בטעות הוא ש
כן. כי זה חלק בלתי נפרד מטיפול בנפש.אז אתם באמת חושבים, שאני, שהבאתי את הילד שלי למטפל, כדי שיטפל בנפשו, צריך לשלם על עשר פגישות מחיר מלא, כי 'התבסס קשר טיפולי'? כי 'ההתנגדות פתחה'? כי 'יש יותר שיתוף פעולה'???
גם אם בסופו של דבר הטיפול הצליח, קשה לעכל שחלק ניכר מהטיפול בכלל היה על 'לבסס קשר' ו'שיתוף פעולה'. בודאי שחייבים חלק הזה כהכנה לטיפול, אבל לקחת על זה מחיר של 'טיפול בנפש'?? מדוע??? וכל שכן וק"ו כאשר בסופו של דבר הטיפול נפסק (גם מצד של המטפל שגם הרגיש שהוא לא מתקדם לשומקום) ונשארתי עם פגישות של שיחות חברים וכמה משחקים, במחיר...??????
זו אינה ערובה לטיפול טוב ולהיפך.מהמקצועיות שלו, שתוך חצי שעה, הוא ידע לשרטט ולאבחן במדיוק מהם החולשות הנפשיות של הבן שלי.
בדיוק, כמו שאלך למנתח מומחה אם אצטרך להגיע אליו ח"ו, גם אם אני לא מסכים למחיר שהוא גובה. כך אני צריך לילך למטפל רגשי כאשר יש לו צורך בו, למרות שאני לא מסכים לדרך שהוא גובה את כספו.אולי צריך לבדוק מחדש למה בכלל אתה שולח למשהו שיש לך התנגדות כל כך עמוקה לדרך שהוא פועל.
טיפול עובד בראש מסוים.
הדוגמאות שנתנו פה הם לא הקדמה לטיפול, הם חלק בלתי נפרד ממנו.
אף אחד לא מחייב אף אחד לצרוך משהו שהוא מתנגד אליו, ברור.
בעצם הלכת ו'קנית' מוצר שלדעתך הוא מיותר.
אז למה?
אולי יש לך תפיסה אחת על מהו טיפול ולמטפלים יש תפיסה אחרת?
אולי יש מקום לשאול מה זה מבחינתם 'לטפל בנפש', לעומת מה זה מבחינתך?
אני לא מוכן לקבל תשובות בלי הגיון. אני יכול להבין שכדי שיהא אפשר ליכנס לנפש של בן אדם צריך שיתוף פעולה, פתיחות וכדו', ולכן אכן זהו הכנה והקדמה לטיפול שא"א לותר על שלב הזה.כן. כי זה חלק בלתי נפרד מטיפול בנפש.
אני לא מטפלת, ראוי להבהיר.אני לא מוכן לקבל תשובות בלי הגיון. אני יכול להבין שכדי שיהא אפשר ליכנס לנפש של בן אדם צריך שיתוף פעולה, פתיחות וכדו', ולכן אכן זהו הכנה והקדמה לטיפול שא"א לותר על שלב הזה.
אבל מדוע זה נחשב 'לחלק מטיפול'? אתם הופכים אמצעי למטרה? הבן אדם הגיע כדי שתעזרו לו 'להפחית התנגדות' ו'לשתף פעולה' אתכם, או כדי שתעזרו לו בתסבוכת נפשית מסוימת שיש לו?
כל התאור הזה לא משכנע אותי שהבן אדם מקצועי - אלא להיפך.
אבל אם אני קופצת לתחילת האשכול, אני רואה שכבר מהעמוד הראשון יש פה עניין של נקודות מוצא מאד שונות.
לגיטימי.
אולי תסברו לי, איך מישהו שמצליח לאבחן במדיוק בן אדם תוך חצי שעה, זה נקודת חסרון בשבילו.זו אינה ערובה לטיפול טוב ולהיפך.
מטפל טוב אינו יודע כל.
הוא מבין שיש מפות ויש חולשות, אבל הבינה היתירה היא לא לשרטט אלא לגשת אליהן בעדינות גבוהה ובכבוד, להבין שכל חולשה פרושה גם הגנה וחוזק.
היכולת "לדעת" היא לפעמים יכולת מסוכנת מאד.
אני אגיד פעם אחרונה:אתם מרבים באמירות מופשטות בומבסטיות, בלי לספק הגיון למה שאתם טוענים וכותבים. אני מרגיש שהצליחו להנחיל לכם הליך חשיבה מסויימת, עם מסכמות מסוימת, ואתם חוששים לערער עליהם.
נפש האדם היא לא מכונה שמתקנים בה כמה ברגים והכל מתחיל לעבוד.בדיוק, כמו שאלך למנתח מומחה אם אצטרך להגיע אליו ח"ו, גם אם אני לא מסכים למחיר שהוא גובה. כך אני צריך לילך למטפל רגשי כאשר יש לו צורך בו, למרות שאני לא מסכים לדרך שהוא גובה את כספו.
את זה הבנתי, ובכל זאת זה לא הופך אותו למטרה. זה בדיוק כמו לחבר כבל למכשיר הטלפון וכך לעזור לבן אדם בצד השני. רק כן זה בנפש.אני לא מטפלת, ראוי להבהיר.
ככה שזה לא 'אתם'.
אני מבינה את התפיסה הפסיכולוגית 'לשיטתם', מה שנקרא.
כן, הנפש פנימה היא לא איזה מנוע שמסובבים בו כמה ברגים והוא עובד, אלא מערכת שהדרך לתקשר איתה היא דרך הקשר עם בן אדם אחר. ולכן כל הדברים שפרטת אינם רק אמצעי אלא חלק מהמטרה.
מבחינה פסיכולוגית, הקושי של הנפש יושב בחיבורים של הכבלים. (כלומר, בההתקשרות לאנשים אחרים בכל מיני מילים מקצועיות שאני לא יודעת לצטט).את זה הבנתי, ובכל זאת זה לא הופך אותו למטרה. זה בדיוק כמו לחבר כבל למכשיר הטלפון וכך לעזור לבן אדם בצד השני. רק כן זה בנפש.
אם הייתי חושבת ככה לא הייתי טורחת לכתוב.עזבי, @גלבוע
נשמע שחבל על זמנך.
זה לא נראה כמו ברור.בעיניי, מסע של ברור על 'מוצר' רגיש כל כך הוא הכי לגיטימי שיש.
(אה, אולי בגלל שאני לא מטפלת )
בעיני זה משפט לא מכבד.(אם כבר דוגמה ללמה עבודה על התנגדות בטיפול היא חלק ממנו...)
אוקיי, עכשיו אני שומע איזה ביאור הגיוני, הגם שאני לא מבין את זה לעומקו, ואיני יכול לאשר או לבטל, אבל אני יכול להבין שיש דברים בגו.מבחינה פסיכולוגית, הקושי של הנפש יושב בחיבורים של הכבלים. (כלומר, בההתקשרות לאנשים אחרים בכל מיני מילים מקצועיות שאני לא יודעת לצטט).
אם תיקנת את החיבור וחיברת את הכבל במעבדה של הטכנאי, תוכל אחר כך לחבר את הכבל לכל 'חוט' אחר.
במלים אחרות - אם עשית עבודה טובה בקשר עם המטפל, תוכל בהעתק הדבק לעשות את אותו דבר בקשר עם אנשים אחרים מחוץ לחדר הטיפול.
וזה העבודה שעושים בטיפול.
למיטב הבנתי כהדיוטה.
עזבי, @גלבוע
נשמע שחבל על זמנך.
מדוע אתם כ"כ מזלזלים במישהו שכל האשמה שלו, ערעור על מוסכמות מושרשות בציבור. (אתם לא צריכים לבקש מחילה, לא נפגעתי אישית. סתם מעניין אותי להבין איך ההגיון שלכם עובד)זה לא נראה כמו ברור.
(אם כבר דוגמה ללמה עבודה על התנגדות בטיפול היא חלק ממנו...)
במחשבה שניה - תמשיכי. אני נהנית לקרוא את ההסברים שלך.
אני מהנהנת.מדוע אתם כ"כ מזלזלים במישהו שכל האשמה שלו, ערעור על מוסכמות מושרשות בציבור. (אתם לא צריכים לבקש מחילה, לא נפגעתי אישית. סתם מעניין אותי להבין איך ההגיון שלכם עובד)
איך אתם רוצים שאנשים יסמכו עליכם ויתנו בכם אימון, אם כאשר שואלים שאלות הגיוניות אתם מבטלים אותם.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: