אולי לא הבנת אותי.לדעתי חבל על הזמן ואסביר בקצרה למה.
1. אם זה באמת היה עובד אני בטוח שמליונרים היו משקיעים ע"ז מיליונים בשביל לפתח כזאת תוכנה שתהפוך אותם למליארדרים.
2. מכיר את אחד מהסטטיסטיקאים הכי בכירים בארץ והוא סיפר לי שכמה חברים שלו ניסו לבנות מודל (אמנם לפני הרבה שנים) שיתן אינדיקציה של מה הולך לעלות... וזה לא עבד.
3. לדעתי הרבה מאוד מהתנודות בשוק הם לא שכליות אלא רגשיות (כבר אמר ווארן באפט שהאויב הכי גדול של ההשקעות זה האדם עצמו) ולכן GPT לא בפרשה הזאת.
גם אפשר לראות מניות שכל האנליסטים אומרים שהיא תעלה במאות אחוזים אבל אנשים לא קונים מכיוון שהם שונאים את המנכ"ל, כועסים על החברה בגלל שהפסידו בה בעבר או להיפך שהם קונים מניה בגלל שהם מאלילים (מלשון אליל) את בעל החברה וכו'.
4. אם בכ"ז אתה רוצה לפתח כזאת תוכנה לדעתי צריך באמת להשים את רוב הדגש על החדשות שעל החברה (כמו שיח ער מאוד ברשתות על מניה מסוימת וכו) ואם אני לא טועה שמעתי פעם שיש איזה קרן סל שהוא מחקה את השיח ברשתות החברתיות אז אולי כדאי לבדוק את זה.
לסיכום: עיקר ההשקעה רק לטווח ארוך ועוד סכומים קטנים לניחושים, הימורים וכו'
לא התכוונתי להמציא איזה מודל שפשוט יזרים רווחים.
אבל עבודת המחקר שלמשל אתה עושה, ולצורך דוגמא זה לוקח לך 20 שעות - אולי ניתן לקצר ל2 שעות או פחות. או להספיק לעבור על הרבה יותר חומר.
פיתוח מודל זה גם אופציה. אמורים לקחת נתונים הסטוריים, כתבות שהתפרסמו על חברה ותוצאות הדיווח לאחר מכן. ואז לנסות למצוא איזו שהיא חוקיות.
אבל זאת לא עבודה לבן אדם אחד, וכלל לא התכוונתי לזה.