חחחאני חושב שפרומלין רוצה להריץ את אלי8888 כשמילי קורמן הבא.
תיכף תשמעו על בית ספר חדש שהוקם...
אם אני פותח בי"ס אלמד בו איך לנחש את המספרים של הלוטו... או לאיזה קזינו כדאי ללכת.
חחחאני חושב שפרומלין רוצה להריץ את אלי8888 כשמילי קורמן הבא.
תיכף תשמעו על בית ספר חדש שהוקם...
אולי עוד 5 שנים יהיו עוד איזה 5 חברות סיניות כמו bydכבר כתבתי למעלה שאפל לא וגם טסלה לא ברשימה שלי.
אפל בגלל שזה סוג של אגדה שכבר התרגלו אליו ואנשים לא צופים בו איזה פוטנציאל אדיר מה גם שהעובדה שוורן באפט מכר נתח גדול של אפל והוא ידוע בעיקר כמשקיע ארוך טווח וגם הקנס עכשיו של ה2 מיליארד יורו לו ממש מוסיפים.
וטסלה בגלל שהמחיר שלו היה בועה של אנשי הכת של אילון ועכשיו כולם רואים שזה בועה ולדעתי זה עוד יפול איזה 10 ואז אולי אקנה מכיוון שלדעתי עוד איזה 5 שנים זה יעבור את הטריליון דולר.
כמה באמת הרווחת מכל המניות שלך בממוצע -בשנים האחרונות?חחח
אם אני פותח בי"ס אלמד בו איך לנחש את המספרים של הלוטו... או לאיזה קזינו כדאי ללכת.
אז למה לטסלה יש פחות מסירות מbyd בישראל בזמן האחרון??כל מי שנסע בטסלה ונסע בסיניות יודע הסיניות בכלל לא מתחרות הטסלה הוא רמה אחרת
אני לא רוצה להיכנס פה לתחום הרכביםבכל מקרה אם נסעת בטסלה כנראה אתה מבין לבד את ההבדל
תזהר שלא יתפתח סביבך איזה כתוטסלה בגלל שהמחיר שלו היה בועה של אנשי הכת של אילון ועכשיו כולם רואים שזה בועה ולדעתי זה עוד יפול איזה 10 ואז אולי אקנה מכיוון שלדעתי עוד איזה 5 שנים זה יעבור את הטריליון דולר.
האמת הוא שעד לפני כחודש הייתי משקיע רק דרך בנק הפועלים והייתי משלם רק עמלת קניה ומכירה כ150 ש"ח ולכן לא הייתי מוכן להמר על מניה אפילו סכום נמוך נגיד 1000 ש"ח מכיוון שרק על העמלות אתה מפסיד 15%!!! ולכן הייתי משקיע רק לטווח ארוך אבל בתיק ההימורים הוירטואלי שלי שפתחתי לפני כ6 שנים אני מרווח כ500% אבל זה בלי לחשבן עמלות המרות ומס אז קשה לי לדעת בדיוק כמה אבל כאן בפורום גיליתי את בלינק שנפתח לפני כמה חודשים ששם אתה מפסיד ע"י הפקדה ומשיכה כ3% ועד 10 פעולות ללא עמלה ומ10 אז בערך 1.5 דולר שזה הרבה יותר זול ולכן התחלתי לפני כחודש להמר על אמת ואני ברווח של 30% רק מהחודש (לפני מיסים)כמה באמת הרווחת מכל המניות שלך בממוצע -בשנים האחרונות?
האמת, לא ידעתי שיש בכלל מוצר כזה של גוגלאיך עושים את זה?
חחח לגמרי...תזהר שלא יתפתח סביבך איזה כת
של מעריצים.
בסוף אתה עוד עלול להאמין להם שיש לך חוש נבואי
יכול לשתף את התיק שלך?האמת הוא שעד לפני כחודש הייתי משקיע רק דרך בנק הפועלים והייתי משלם רק עמלת קניה ומכירה כ150 ש"ח ולכן לא הייתי מוכן להמר על מניה אפילו סכום נמוך נגיד 1000 ש"ח מכיוון שרק על העמלות אתה מפסיד 15%!!! ולכן הייתי משקיע רק לטווח ארוך אבל בתיק ההימורים הוירטואלי שלי שפתחתי לפני כ6 שנים אני מרווח כ500% אבל זה בלי לחשבן עמלות המרות ומס אז קשה לי לדעת בדיוק כמה אבל כאן בפורום גיליתי את בלינק שנפתח לפני כמה חודשים ששם אתה מפסיד ע"י הפקדה ומשיכה כ3% ועד 10 פעולות ללא עמלה ומ10 אז בערך 1.5 דולר שזה הרבה יותר זול ולכן התחלתי לפני כחודש להמר על אמת ואני ברווח של 30% רק מהחודש (לפני מיסים)
ולגבי הטווח הארוך אז ב5 שנים האחרונות אני ברווח של 170% לפני מיסים ועמלות.
לסיכום מכיוון שלימדתי את עצמי לא ידעתי שבבתי השקעות יוצא לי הרבה יותר זול ואני מאמין שאם הייתי משקיע דרך בית השקעות הייתי חוסך כמה עשרות אלפי שקלים
קודם כל זה משתנה לאט לאט עם השנים.יכול לשתף את התיק שלך?
הסכומים לא מעניינים. מעניין ההרכב והחלוקה מבחינת האחוזים.
הטווח הארוך שלך הוא במקרה נאסד"ק 100? כי זה בערך מה שהוא עלה ב5 שנים האחרונותולגבי הטווח הארוך אז ב5 שנים האחרונות אני ברווח של 170% לפני מיסים ועמלות.
אני יודע בוודאות שיש סטארטאפ ישראלי כזה שכבר משתמשים בו בפועל בבנק הבינלאומילדעתי חבל על הזמן ואסביר בקצרה למה.
1. אם זה באמת היה עובד אני בטוח שמליונרים היו משקיעים ע"ז מיליונים בשביל לפתח כזאת תוכנה שתהפוך אותם למליארדרים.
2. מכיר את אחד מהסטטיסטיקאים הכי בכירים בארץ והוא סיפר לי שכמה חברים שלו ניסו לבנות מודל (אמנם לפני הרבה שנים) שיתן אינדיקציה של מה הולך לעלות... וזה לא עבד.
3. לדעתי הרבה מאוד מהתנודות בשוק הם לא שכליות אלא רגשיות (כבר אמר ווארן באפט שהאויב הכי גדול של ההשקעות זה האדם עצמו) ולכן GPT לא בפרשה הזאת.
גם אפשר לראות מניות שכל האנליסטים אומרים שהיא תעלה במאות אחוזים אבל אנשים לא קונים מכיוון שהם שונאים את המנכ"ל, כועסים על החברה בגלל שהפסידו בה בעבר או להיפך שהם קונים מניה בגלל שהם מאלילים (מלשון אליל) את בעל החברה וכו'.
4. אם בכ"ז אתה רוצה לפתח כזאת תוכנה לדעתי צריך באמת להשים את רוב הדגש על החדשות שעל החברה (כמו שיח ער מאוד ברשתות על מניה מסוימת וכו) ואם אני לא טועה שמעתי פעם שיש איזה קרן סל שהוא מחקה את השיח ברשתות החברתיות אז אולי כדאי לבדוק את זה.
לסיכום: עיקר ההשקעה רק לטווח ארוך ועוד סכומים קטנים לניחושים, הימורים וכו'
לא, האמת של בדקתי מה נאסדק 100 עשה בשנים האלו.הטווח הארוך שלך הוא במקרה נאסד"ק 100? כי זה בערך מה שהוא עלה ב5 שנים האחרונות
רגע, אבל כתבת שאפל וטסלה לא ברשימה שלך. וגם נימקת היטבלא, האמת של בדקתי מה נאסדק 100 עשה בשנים האלו.
אבל כן אומר שאני בהחלט יש לי בעיקר משיכה לחברות טכנולוגיה.
בתוך ה10 מניות הכי גדולות שלי יש לפי הסדר מגדול לקטן:
Aapl
Nvda
Intc
Amd
Meta
Tsla
Goog
על כולם אני ברווח של בין 12-90%
אמת, אני באמת לא ממליץ לקנות.רגע, אבל כתבת שאפל וטסלה לא ברשימה שלך. וגם נימקת היטב
אל תזלזלו באנשי הכת של אילון. המחיר של טסלה תמיד היה בועה ואפילו כשירד תמיד עלה שוב לשיאים חדשים. לדעתי מכל המניות הנזכרות כאן, לטסלה יש סיכוי בין הטובים ביותר להגיע ל40% השנה. (אבל זה באמת יותר קרוב להימור מהשקעה - בדיוק כמו ביטקוין.)וטסלה בגלל שהמחיר שלו היה בועה של אנשי הכת של אילון ועכשיו כולם רואים שזה בועה ולדעתי זה עוד יפול איזה 10
היום היה הורדת דירוג לטסלה מ-350 ל-320 מאחד מהאנליסטים מגי פי מורגן אז בהחלט יש סכוי לא רע שאתה צודקאל תזלזלו באנשי הכת של אילון. המחיר של טסלה תמיד היה בועה ואפילו כשירד תמיד עלה שוב לשיאים חדשים. לדעתי מכל המניות הנזכרות כאן, לטסלה יש סיכוי בין הטובים ביותר להגיע ל40% השנה. (אבל זה באמת יותר קרוב להימור מהשקעה - בדיוק כמו ביטקוין.)
תגיד, יש לך אנליסטים שאתה מחבב במיוחד?האמת הוא שעד לפני כחודש הייתי משקיע רק דרך בנק הפועלים והייתי משלם רק עמלת קניה ומכירה כ150 ש"ח ולכן לא הייתי מוכן להמר על מניה אפילו סכום נמוך נגיד 1000 ש"ח מכיוון שרק על העמלות אתה מפסיד 15%!!! ולכן הייתי משקיע רק לטווח ארוך אבל בתיק ההימורים הוירטואלי שלי שפתחתי לפני כ6 שנים אני מרווח כ500% אבל זה בלי לחשבן עמלות המרות ומס אז קשה לי לדעת בדיוק כמה אבל כאן בפורום גיליתי את בלינק שנפתח לפני כמה חודשים ששם אתה מפסיד ע"י הפקדה ומשיכה כ3% ועד 10 פעולות ללא עמלה ומ10 אז בערך 1.5 דולר שזה הרבה יותר זול ולכן התחלתי לפני כחודש להמר על אמת ואני ברווח של 30% רק מהחודש (לפני מיסים)
ולגבי הטווח הארוך אז ב5 שנים האחרונות אני ברווח של 170% לפני מיסים ועמלות.
לסיכום מכיוון שלימדתי את עצמי לא ידעתי שבבתי השקעות יוצא לי הרבה יותר זול ואני מאמין שאם הייתי משקיע דרך בית השקעות הייתי חוסך כמה עשרות אלפי שקלים
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: