מאפים מי סודה בבצק שמרים

אקטיבית

משתמש פעיל
יש לי שאלה למומחיות
האם כדאי להחליף בכל בצק שמרים את המים למי סודה?
האם יש טעם שונה?
האם בכלל מורגש הבדל?
תודה לעונות.
 

פוטו טופ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני קבוע שמה בבצק שחלות מי סודה

זה מתפיח מאוד
 

אגוז מלך

משתמש פעיל
לא חושבת שאני כל כך מומחית...........
אני אענה לך כאחת שמשתמשת בסודה לבצק,
בחלות שלי אני משתמשת קבוע בסודה,
יוצא אוורירי במיוחד ובקטע של הטעם זה לא מורגש בכלל.
מקווה שעזרתי!!
 

פלמונה

משתמש פעיל
עד שלא תנסי לא תדעי...
אני פעם טעמתי חלות שהתפארו במי סודה ואוריריות (חברה הביאה לי כדי שאני אשתכנע כמה שזה מתפיח טוב) והן היו חמוצות מידי לטעמי עם טעם של התפחת יתר,
יתכן והיא אכן התפיחה יותר מידי, ויתכן וזה קשור למי סודה,
אבל אני מאז (ומעולם) לא ניסיתי.
יתכן ותאהבי... תנסי פעם אחת, חבל לדמיין דברים ולהתבאס כל החיים ’אולי אם אני אכין עם מי סודה יצא מוצלח יותר’
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני משתמשת לקילו בצק - כוס וחצי סודה + כוס מים
יוצא מושלם
חמיצות הרגשתי דוקא בהוספת חומץ (למרות שהממליצים טוענים שלא מורגש) או בהתפחת יתר

כמובן להקפיד על התפחה ראויה ולא מופרזת:
שלב ראשון בצק: שעה עד שעתיים תלוי בעונה, מכוסה בנילון נצמד ועליו מגבת
שלב שני לאחר קליעה: 40 דקות בחוץ מכוסה במגבת / 20 דקות בתנור בחום של 50 מעלות
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה