התפיסה היא לא רק בזה, יה?ויש גם תפיסה מסוימת שהיא קצת שגויה לדעתי.
אוי את כותבת ברצינות ובשנינות אבל הצלחת כמה פעמים להצחיק אותי נורא היום.התפיסה היא לא רק בזה, יה?
היא רואה סרטים, הוא רואה? שייגץ.
היא הולכת לאן שבא לה, הוא מוציא את האף מהגמרא? חסר תקנה.
זו תפיסה מעניינת שקיימת בכל מקום, בו לה מותר להיות איפה שהיא רוצה, לשוטט, לעשות מה שבא לה, ללמוד, להתמקצע, להצליח, אבל אם הוא יוצא מהארבע אמות שלו...
תודה רבה.כבר החליטו פה כולם עבורה, שהיא לא תצליח להתקבל, לא תצליח לשלב חיים נורמליים, לא תצליח להעלות ציוני פסיכומטרי והנחת ההנחות שהיא בדיוק במיינסטרים שלי.
מי אמר שהיא בדיוק מה שכל אחת/אחד מתאר לעצמו?
אולי היא בזרם אחר? אולי היא בת 16?
תנו לה להחליט, להתייעץ עם רבנים וכו'.
סה"כ ביקשו עזרה במלגות...
יכולה לומר מנסיון אישי, שכבר בגיל 17 יכולתי להתקבל ללימודי רפואה.
וכאחת שיש לה לא מעט רופאים/אות חרדים וחרדליים במשפחה שמצליחים יופי לגדל משפחות ברוכות, להגשים את עצמם ולהציל חיי אדם יומיום.
מקובל בקרב נשואות.כיום זה הופך למקובל מאד, ובמרפאות החרדיות יש המון אחיות מאנ"ש.
לא יקרה, בשום מכללה.ובמכללות
אין לדעתלא יקרה, בשום מכללה.
המקצוע הזה נתון לפיקוח אוניברסיטאי בלבד.
אגב, הוא נלמד רק באוניברסיטאות המובילות בישראל.
תלוי, יש למשל מלגה גם של ה130 שעות אבל מתנדבים שעתיים ומדווחים 5 על הנסיעות, ההכנה וכו. ממש מוצלח. (הרישום נסגר בשבוע שעבר, אבל בטוחה שיהיו עוד)אני אישית במהלך תואר של מדעי המחשה ולקחתי בשנה הראשונה מלגה עם התנדבות וזו הייתה טעות
על הנייר כתוב מספר שעות שמרגיש הגיוני
בפועל זה לא כזה פשוט
ומדעי המחשב זה יותר קל מרפואה
בכל מקרה אני יברר
תודה!
זה לא קשור לחרדים בשום צורה.אין לדעת
מה שכן יכול להיות זה שתתגבש כאן קבוצה של בנות שתחלטנה ללכת על זה ביחד...אין לדעת
יש משהו במה שכתבת.מקובל בקרב נשואות.
בקרב רווקות?
הרבה פחות.
בסדר, אבל מה הבעיה לפתוח שלוחה חרדית בפיקוח האוניבסיטה?זה לא קשור לחרדים בשום צורה.
זה עניין של סטנדרטיזציה.
יש מקצועות שבשל חשיבותם ומידת אחריותם נלמדים רק במוסדות אקדמיים מהשורה הראשונה.
גם את לא תרצי להיות מטופלת אצל מי שהכשרתו אינה מהשורה הראשונה.
לא ממש הגיוני. 790 זה הציון כמעט הכי גבוהה בפסיכומטרי. כנראה היו להם סיבות אחרותאכן
לחברתי היתה מדריכת פסיכומטרי שגם עם ממוצע מטורף בבגרויות + 790 בפסיכומטרי לא התקבלה.
800 הכי גבוהלא ממש הגיוני. 790 זה הציון כמעט הכי גבוהה בפסיכומטרי. כנראה היו להם סיבות אחרות
אני חושבת שבבר אילן(אם אני לא טועה)...בסדר, אבל מה הבעיה לפתוח שלוחה חרדית בפיקוח האוניבסיטה?
חד משמעית!זה לא קשור לחרדים בשום צורה.
זה עניין של סטנדרטיזציה.
יש מקצועות שבשל חשיבותם ומידת אחריותם נלמדים רק במוסדות אקדמיים מהשורה הראשונה.
גם את לא תרצי להיות מטופלת אצל מי שהכשרתו אינה מהשורה הראשונה.
ניסיון אישי יהיה לך קשה למצוא בפרוג- בדיוק בגלל הנושאים שעלו בשיח שגלשנו אליו. יש כאן כאלה שהיו יכולות לעשות את זה, אבל הן לא. כי הן חרדיות שגרות בישראל. ויש להן אינטרנט מסונן שהשאיר להן רק את פרוג לפליטה. ו-הן לא הולכות לאוניברסיטה מעורבת. ככה זה.תודה רבה.
סוף סוף תגובה שפויה
אני מסכימה שהרבה מהנקודות שהעלו פה ראויות להעלות אבל כל עוד לא זו הייתה מטרתו של האשכול זה באמת קצת מוגזם...
שורה תחתונה. מכל אלו שכתבו פה אף אחת לא דיברה מניסיון אישי. ואותו ורק אותו היא מחפשת כרגע.
אז באמת תודה (לא בציניות) אבל בואו נחזור למטרתו המקורית של האשכול -
מי יודעת לתת לי דרך לתקשר עם מישהי שבפועל עשתה את זה. חוץ מ @גלבוע שפנתה באישי ועזרה לי עם שמות ועוד מישהו שעזר לי עם ארגון אין לי מושג מי...
הבעיה בלימודי הרפואה, זה לא שאין מסלול נפרד או מתאים, זה תכלס, לא מתאים לאישה עם אורח חיים חרדי, אלא אם כן היא לא מתנהלת עם אורח חיים חרדי. (לא כהשמצה, כעובדה, אורח חיים חרדי: נישואין מוקדמים וגידול ילדים)אולי לא ירחק היום ובמכללות חרדיות ירימו את הכפפה ללימודי רפואה לחרדים בהפרדה, מגיל צעיר.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: