נשמע לי לא הגיוני.ציינתי את הציון כי דרשו ממנה לשפר אותו.
בדקתי בעבר תנאי קבלה בכמה אוניברסיטאות, 790 אמור להספיק בכיף.
נשמע לי לא הגיוני.ציינתי את הציון כי דרשו ממנה לשפר אותו.
לא בטוחה שכל הבחורים החרדים מורידים את מי שלומדת סיעוד.סתם מצחיק אותי כשמציינים פה בשוויון נפש שאשה חרדית יכולה ללמוד כשדה פקטו בחורים חרדים מורידים בשידוכים את מי שלומדת סיעוד. כי אללי רחמנא לצלן היא תעבוד משמרת לילה.
אז רפואה?
חחח רק זה מצחיק? כל החלומות הפומפוזיים מגיל אפס. (אני רוצה לעבוד בשבכ! ויש מסלול חרדי, עשרים וארבע שעות ביממה, אז מה, אני אתחיל מיד אחרי תיכון, אקבל ש1500 נקודות בפסיכומטרי, אעשה מכינה תוך כדי כיתה י"א, אעבוד תוך כדי, ובטחחח, אני רוצה רק אברך כל החיים.. ובעיקרון גם תוך כדי אם אוכל לעשות תואר במדעי החברה ותקשורת, קטן עלי)סתם מצחיק אותי כשמציינים פה בשוויון נפש שאשה חרדית יכולה ללמוד כשדה פקטו בחורים חרדים מורידים בשידוכים את מי שלומדת סיעוד. כי אללי רחמנא לצלן היא תעבוד משמרת לילה.
אז רפואה?
מידיעה.לא בטוחה שכל הבחורים החרדים מורידים את מי שלומדת סיעוד.
מציאות.נשמע לי לא הגיוני.
בדקתי בעבר תנאי קבלה בכמה אוניברסיטאות, 790 אמור להספיק בכיף.
בואי, יש פער ענק בין בחורים לבחורות בקטע הזה.לא בטוחה שכל הבחורים החרדים מורידים את מי שלומדת סיעוד.
אם כבר אותי יותר מצחיק (טוב, מצחיק זה לא המילה, אבל מעורר את תמיהתי) שבחורות חרדיות מורידות בחורים שעשו בדיוק את אותו המסלול הזהה להן, במין תפיסה ש'להן' מותר אבל 'להם' אסור.
מי שחולמת על זה, אבל באמת, לא שואלת את עצמה את השאלות האלו, התשובה פשוט מונחת לה במקום הכי עמוק בלב.אולי שווה לבדוק מאיפה מגיע החלום הזה. אולי הוא בסך הכל משקף משהו אחר (להיות נערצת? להרגיש שווה? לנהל דברים? להציל חיים?)
פסיכומטרי דווקא אפשר לעשות בתיכון.חחח רק זה מצחיק? כל החלומות הפומפוזיים מגיל אפס. (אני רוצה לעבוד בשבכ! ויש מסלול חרדי, עשרים וארבע שעות ביממה, אז מה, אני אתחיל מיד אחרי תיכון, אקבל ש1500 נקודות בפסיכומטרי, אעשה מכינה תוך כדי כיתה י"א, אעבוד תוך כדי, ובטחחח, אני רוצה רק אברך כל החיים.. ובעיקרון גם תוך כדי אם אוכל לעשות תואר במדעי החברה ותקשורת, קטן עלי)
כמובן:אולי לא צריך 'היתר', אבל מה שחייבים בלימודי רפואה (כדי לצאת 'רופא חרדי' ולא רופא חילוני...) זה עוגן רוחני חזק מאוד.
דמות רוחנית שיהיה אכפת לה מהסטודנט, שתלווה אותו, שתגיד מה כן ומה לא, שתביא שאלות כבדות יותר (בשלב של ניתוחי הגופות למשל) לפני סמכויות רבניות.
שתתן דגשים לגבי ישיבה בכיתה מעורבת, מה ואיפה.
שתקבל משובים כל הזמן מהסטודנט, תמשש לו את הדופק.
כמובן שזה לא פשוט, אבל לפעמים, גם אם יגידו שזה בסדר ואפשרי, זה לא אומר שלא יקרה שום דבר בדרך.
ולכן, זה עניין של שאיפה וסולם ערכים.
אמממ שאולי תואר ברפואה זה שבע שנים + משמרות והתנסות קלינית של 24 שעות?בעיקרון אין גיל שמאוחר ללמוד בו...
איתי בתואר לומדות בנות שיש להם ילדים כבר
אז מה זה משנה אם זה מדעים או רפואה?
זה משנה מאוד.בעיקרון אין גיל שמאוחר ללמוד בו...
36, לא?משמרות והתנסות קלינית של 24 שעות
מתקבלים ללימודי רפואה עד גיל 30, ממה שאני יודעתבעיקרון אין גיל שמאוחר ללמוד בו...
שאלתי פעם ואמרו לי 2436, לא?
באתי.בואי, יש פער ענק בין בחורים לבחורות בקטע הזה.
מוזמנת לבקר במסלולים אקדמיים חרדיים, ולראות את הפער בין הגברים לנשים.
רק שההתמחות ברפואה היא במשמרות הזויות!בעיקרון אין גיל שמאוחר ללמוד בו...
צודקת מאוד.לא יודעת איך אפשר לעודד בחורה שלא מכירים ללמוד באוניברסיטה מעורבת
אז בחורה חביבה, הבנתי שאת קוראת כאן, תחשבי טוב טוב לפני שאת עושה את זה ותתיעצי עם רב
זה יכול להיות פתח למכשולים רבים ולהיות חרדית יחידה זה קשה מאוד!
יהודי לא יכול להגשים חלומות "בכל מחיר"
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: