דרוש מידע מילגות ללימודי רפואה באוניברסיטה

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ברור!
ועדיין הוא לא בקונצנזוס בכלל גם בחברה הדת"לית, בטח בזו הפחות ליברלית כמו זו שקטן משתייכת אליה.
זה עדיין לא נחשב למשהו חריג ומחוץ למחנה אצלם.
ואני בסה"כ חידדתי למה זה לא מספיק לחלום ולשאוף כשהביצוע מתנגש עם הרבה מאד עקרונות וסדרי עדיפויות של אשה חרדית.
וגם עם סדרי החיים הפרוזאיים של ילדים, מעון, מקורות מימון וזמן ועוד בשיא שנות הילודה.
זה הכל.

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
בטח כשהמסגרות ללמידה אינן חרדיות.
אגב, נושא רגיש.
הבנתי שללימודי רפואה יש היתר לזה (מסגרת מעורבת), אבל כמובן יש לערוך שאלת רב כשהנושא הופך רלוונטי.

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
זה עדיין לא נחשב למשהו חריג ומחוץ למחנה אצלם.
ואני בסה"כ חידדתי למה זה לא מספיק לחלום ולשאוף כשהביצוע מתנגש עם הרבה מאד עקרונות וסדרי עדיפויות של אשה חרדית.
וגם עם סדרי החיים הפרוזאיים של ילדים, מעון, מקורות מימון וזמן.
זה הכל.
אין ספק.
קל, זה רחוק מלהיות.

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
כי זה לא איסור.
לימודים מעורבים?
זו סוגייה לא פשוטה.
אני לא מדברת על קורסים מטעם העבודה, כן?
מדובר בלימודים אינטנסיביים ותובעניים מאוד שמטבע הדברים מביאים לקשרי חברות בין הסטודנטים.

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
1. יש הרבה רופאות דתיות בגילה של ד"ר חנה קטן
2. היא לא מתחרטת, רק חושבת שחוץ ממנה אף אחת לא יכולה לעשות את המסלול הזה. לדעתה נשים צריכות להיות מורות וגננות כי "זה התפקיד המקורי שלהן". חוץ ממנה, כמובן.
3. מסלול לימודי רפואה דורש המון המון גב. כלכלי, נפשי, לימודי. אפשרי, אבל זה האקסטרים של האקסטרים.

anotherית

משתמש סופר מקצוען
לימודים מעורבים?
זו סוגייה לא פשוטה.
אני לא מדברת על קורסים מטעם העבודה, כן?
מדובר בלימודים אינטנסיביים ותובעניים מאוד שמטבע הדברים מביאים לקשרי חברות בין הסטודנטים.
כמובן שזה לא פשוט, אבל לפעמים, גם אם יגידו שזה בסדר ואפשרי, זה לא אומר שלא יקרה שום דבר בדרך.
ולכן, זה עניין של שאיפה וסולם ערכים.

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
כמובן שזה לא פשוט, אבל לפעמים, גם אם יגידו שזה בסדר ואפשרי, זה לא אומר שלא יקרה שום דבר בדרך.
מסכימה.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
או שזה פשוט יהיה קשה מאד מאד ללמוד וגם לגדל ילדים.
רוב הסטודנטים לרפואה אינם נשואים בשנים הראשונות.

sheen

משתמש מקצוען
היא קבלה 680 בפסיכומטרי הקודם
חביב

אם היא לא למדה אליו מספיק רציני קודם, או שהיה לה פער משמעותי באנגלית - יש סיכוי מסוים להעלות 50-70 נקודות במועד הבא.
אם היא חרשה גם קודם זה די קלוש.
רוב הסיפורים שאני שומעת על כאלו שעושים פסיכומטרי שוב ושוב, גם בציונים הגבוהים יחסית - די מדשדשים סביב אותו ציון.

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יש הרבה רופאות דתיות בגילה של ד"ר חנה קטן
כמה הרבה? כמו חילוניות?
להיות רופאה דתית, בטח בתקופה שלפני כמה עשורים זה היה בהחלט אישיו.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
חביב

אם היא לא למדה אליו מספיק רציני קודם, או שהיה לה פער משמעותי באנגלית - יש סיכוי מסוים להעלות 50-70 נקודות במועד הבא.
אם היא חרשה גם קודם זה די קלוש.
רוב הסיפורים שאני שומעת על כאלו שעושים פסיכומטרי שוב ושוב, גם בציונים הגבוהים יחסית - די מדשדשים סביב אותו ציון.
אכן
לחברתי היתה מדריכת פסיכומטרי שגם עם ממוצע מטורף בבגרויות + 790 בפסיכומטרי לא התקבלה.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
או שהיא בוערת בנשמתה, אבל ילדים נולדו לה עד 40+.
וגם עם הבעירה הכי בעירתית, בגיל 40+ אף אחד כבר לא יקבל אותה ללימודים.
וגם זה בסדר גמור, כמובן.
אני משערת שבקונסטלציות אחרות את היית לומדת אולי פיזיקה גרעינית (סתם החלטתי שמתאים לך, אולי אני מדברת שטויות) ואני מדעי המוח, אבל הילדים מעכבים. ברוך ה'.

שמחה מאוד שלא הגעתי לקונסטלציה האחרת ההיא (הייתי הולכת על מדמ"ח, לדעתי, או משהו משולב מדמ"ח/פיזיקה/כימיה).

כי בקונסטלציה הנוכחית מגיעים לגיל 30+, המשפחה כבר בנויה ב"ה, וטכנית אפשר ללמוד עכשיו מה שרוצים. אבל פשוט לא צריך את זה.
את מה שמעניין, אפשר ללמוד לבד, בכל מיני קורסים.
אבל 'תואר'? למה? בשביל מה? בשביל מי?
זה לא שהחמצתי איזה חלום (האמת, נזכרתי. אולי הייתי הולכת לטיס.)
אלא שהחלום מתייתר מעיקרו.
בגיל 35 הסערה לפעמים כבר שוככת, ומבינים שלחיות בנחת, בבית מתוק עם ילדים רצויים, לשבת על החוף עם חברות וללמד את הקטן לנסוע על אופניים, זו מטרה מופלאה לא פחות מ'תואר', ובינינו, גם מביאה הרבה אושר.
ומימוש עצמי לא קשור בהכרח למה שלמדת, או לתארים שקיבלת.
*
ולכן, כל אלו שיועצות לנערה 'לרוץ על זה בכל הכוח' - תחשבו שוב. אתם תשלימו לה את החיים, כשבגיל 32 יהיה לה דוקטורט - אבל לא תהיה לה משפחה, למשל?
אתם מכירים אותה? יודעים מה היכולות השכליות, הנפשיות והפיזיות שלה? יודעים אם היא מסוגלת בכלל לעמוד בלימודים המייגעים האלה? (אגב, עשיתם פעם תואר אקדמי קשה? או משהו דומה?)
*
פותחת האשכול אמרה שהנערה קוראת כאן. ולכן אני מעיזה לכתוב את השורות הבאות: אולי שווה לבדוק מאיפה מגיע החלום הזה. אולי הוא בסך הכל משקף משהו אחר (להיות נערצת? להרגיש שווה? לנהל דברים? להציל חיים?)
ואת המשהו האחר אפשר להשיג גם בפחות הקרבה.

*
ול @גלבוע - נזכרתי בעוד משהו שהייתי רוצה ללמוד ולעשות, והוא אפשרי בהחלט דווקא בקונסטלציה הנוכחית: ללמוד קורסים מתקדמים בעזרה ראשונהף ובהמשך לייצר גם בארץ, יחידת 'הצלה' של נשים עם הכשרה שתצאנה לקריאות נשיות באזור מגוריהן. (ההכשרה לכאורה אמורה להיות משהו בין חובש לפרמדיק, עם דגש על התחום המיילדותי, ורשיון לתת עירוי פשוט, לקחת דמים ועוד).

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
ול @גלבוע - נזכרתי בעוד משהו שהייתי רוצה ללמוד ולעשות, והוא אפשרי בהחלט דווקא בקונסטלציה הנוכחית: ללמוד קורסים מתקדמים בעזרה ראשונהף ובהמשך לייצר גם בארץ, יחידת 'הצלה' של נשים עם הכשרה שתצאנה לקריאות נשיות באזור מגוריהן. (ההכשרה לכאורה אמורה להיות משהו בין חובש לפרמדיק, עם דגש על התחום המיילדותי, ורשיון לתת עירוי פשוט, לקחת דמים ועוד).
אחלה חלום, כבר מתגשם ברוך השם בכמה ערים.
בהכשרת חובשת רגילה.

anotherית

משתמש סופר מקצוען
יחידת 'הצלה' של נשים עם הכשרה שתצאנה לקריאות נשיות באזור מגוריהן.
רוחי פרייר, אה?
אבל זהו חלום מדהים, שבאמת בארצות הברית קם והיה. ואין סיבה שלא נלך בעיקבותיהם.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
סתם מצחיק אותי כשמציינים פה בשוויון נפש שאשה חרדית יכולה ללמוד כשדה פקטו חלק לא מבוטל מהבחורים חרדים מורידים בשידוכים את מי שלומדת סיעוד.
כי אמרו להם שאללי רחמנא לצלן היא תעבוד משמרת לילה.
(לא משנה שלא כל השבוע עובדים לילה כי זה לא חוקי ולפעמים עם ילדים זה נוח אבל נו שוין).
אז רפואה?!

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
לא צריך היתר כי זה לא איסור. הכל עניין של רגישות, סולם ערכים ושאיפה.

אולי לא צריך 'היתר', אבל מה שחייבים בלימודי רפואה (כדי לצאת 'רופא חרדי' ולא רופא חילוני...) זה עוגן רוחני חזק מאוד.
דמות רוחנית שיהיה אכפת לה מהסטודנט, שתלווה אותו, שתגיד מה כן ומה לא, שתביא שאלות כבדות יותר (בשלב של ניתוחי הגופות למשל) לפני סמכויות רבניות.
שתתן דגשים לגבי ישיבה בכיתה מעורבת, מה ואיפה.
שתקבל משובים כל הזמן מהסטודנט, תמשש לו את הדופק.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  28  פעמים

לוח מודעות

למעלה