דרוש מידע מילגות ללימודי רפואה באוניברסיטה

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לא מכירה את הסטודנטית, אבל אם היא ממש מלאת מוטיבציה ברמה של להילחם(!) ודווקא רוצה ללמוד רפואה, ובנוסף יש לה זיכרון מאד טוב והיא גם מאד חכמה, אז היא תצליח.
שאלתי פעם סטודנטית (ערביה אגב) לרפואה איך היא הצליחה לקבל ציון כל כך גבוה בפסיכומטרי, היא אמרה לי שהיא נבחנה 3 פעמים, והיא למדה לזה כמה חודשים רצופים, 16 שעות ביממה (!!!) מי שזה מתאים לה - שתנסה, ומי שלא = חבל על הזמן.
זה נכון.
מצד שני יש להם אפליה מתקנת גם לקבלה ללימודים.
כך שיתכן מצב של עדיפות בקבלה של סטודנט ערבי בציון נמוך משל יהודי.
רוב הישראלים מתייאשים אחרי סירובי קבלה והולכים ללמוד באונ' קובנה או באונ' באיטליה.
וככה המערכת שלנו יורה לעצמה בראש.

ירוק בהיר

משתמש פעיל
זה נכון.
מצד שני יש להם אפליה מתקנת גם לקבלה ללימודים.
כך שיתכן מצב של עדיפות בקבלה של סטודנט ערבי בציון נמוך משל יהודי.
רוב הישראלים מתייאשים אחרי סירובי קבלה והולכים ללמוד באונ' קובנה או באונ' באיטליה.
גם לחרדים יש אפליה מתקנת. באוניברסיטת ת"א יש מחלקה לחרדים, אפשר לפנות אליהם ולדבר איתם, לשאול איזה ציון צריך בשביל להתקבל לרפואה.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
גם לחרדים יש אפליה מתקנת. באוניברסיטת ת"א יש מחלקה לחרדים, אפשר לפנות אליהם ולדבר איתם, לשאול איזה ציון צריך בשביל להתקבל לרפואה.
כן רק שהחרדים הם מיעוט שבמיעוט מקרב המועמדים למחלקה זו.

ירוק בהיר

משתמש פעיל
כן רק שהחרדים הם מיעוט שבמיעוט מקרב המועמדים למחלקה זו.
נכון. הפער שאתו חרדים צריכים להתמודד אתו כדי ללמוד רפואה הוא בלתי נתפס, חוץ מהבעיות הרוחניות בלימודים באוניברסיטה בכלל ובלימודי רפואה בפרט. יש באוניברסיטת ת"א קרוב ל30000 סטודנטים, המחלקה לשילוב חרדים אחראית לחרדים שצריכים התאמות. הם נותנים שיעורי עזר ונותנים תנאי קבלה מותאמים, בין היתר- גם למועמדים לרפואה. אני לא יודעת אם יש שם סטודנט חרדי אחד בפקולטה לרפואה.

ברכה סיטון

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
נכון. הפער שאתו חרדים צריכים להתמודד אתו כדי ללמוד רפואה הוא בלתי נתפס, חוץ מהבעיות הרוחניות בלימודים באוניברסיטה בכלל ובלימודי רפואה בפרט. יש באוניברסיטת ת"א קרוב ל30000 סטודנטים, המחלקה לשילוב חרדים אחראית לחרדים שצריכים התאמות. הם נותנים שיעורי עזר ונותנים תנאי קבלה מותאמים, בין היתר- גם למועמדים לרפואה. אני לא יודעת אם יש שם סטודנט חרדי אחד בפקולטה לרפואה.
יש מידיעה
יש לי חברה שהתחילה השנה את הארבע שנתי והיא החרדית היחידה
היא עשתה תואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה במדעי החיים ולמדה עוד שנה רצח רק בשביל להיתקבל ללימודים של הארבע שנתי
וממה שהבנתי ממנה בלי גב כלכלי אין אפשרות לשרוד

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עוד הצעה - אולי היא יכולה לשקול ללמוד סיעוד, בשלב ראשון.
הלימודים קשים אבל אפשריים. ולא מטורפים כמו לימודי הרפואה.
לאחיות מוכשרות ומצליחות, יש היום הרבה תחומים מעניינים להתקדם בהם. (מיילדות, אחות חדר ניתוח, אחות טיפול נמרץ ועוד)
ובהמשך, אחרי שתתבסס בעבודה ובחיים, תוכל לעשות הסבה מסיעוד לרפואה, אם עדיין תרצה.

קווארק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
ובהמשך, אחרי שתתבסס בעבודה ובחיים, תוכל לעשות הסבה מסיעוד לרפואה, אם עדיין תרצה.
בחיים לא,
זה כמו שתגידי למנהלת חשבונות לעשות הסבה לראיית חשבון בהמשך החיים אם תרצה....

ירוק בהיר

משתמש פעיל
לאחיות מוכשרות ומצליחות, יש היום הרבה תחומים מעניינים להתקדם בהם. (מיילדות, אחות חדר ניתוח, אחות טיפול נמרץ ועוד)
השאלה מתי היא תקים משפחה.
הלימודים הכי קשים לא מתחילים להשתוות לזוועה של לימודי רפואה. אולי פיזיקה גרעינית או משהו.
ההתמחות כוללת משמרות של 36 שעות.
כדי לעבור את המבחן צריך לדעת בעל פה מילה במילה ספר של 700 עמודים.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
סביר להניח שכמו רוב האנשים שבוחרים במסלול הזה, היא תישאר בסיעוד עד מאה ועשרים. (במיוחד אם יש לה תכנית מתישהו בחיים גם להתחתן ולהקים משפחה). ריאליות קרה...

ללושקה

משתמש מקצוען
שמעתי ממישהו שמכיר טוב מאד את המערכת שהמדינה ממש מעדיפה שילמדו רפואה בחו"ל.
אם רק הייתם יודעים כמה עולה למדינה סטודנט אחד לרפואה. ומי שהולך ללמוד בחו"ל - המדינה לא משלמת עליו שקל!

ללושקה

משתמש מקצוען
סביר להניח שכמו רוב האנשים שבוחרים במסלול הזה, היא תישאר בסיעוד עד מאה ועשרים. (במיוחד אם יש לה תכנית מתישהו בחיים גם להתחתן ולהקים משפחה). ריאליות קרה...
דווקא אני שמעתי על אחת שעשתה את זה. ואפילו זה הכי מסתדר שיש - כי ככה היא יכולה לעבוד בין לבין עם שעות שמסתדרות ומשכורת שפויה (בהשוואה נניח לסטודנטים שעובדים במלצרות או משמרות אבטחה לדוגמה).
לא אומרת שזה קל, אבל זה אפשרי.

sheen

משתמש מקצוען
דווקא אני שמעתי על אחת שעשתה את זה. ואפילו זה הכי מסתדר שיש - כי ככה היא יכולה לעבוד בין לבין עם שעות שמסתדרות ומשכורת שפויה (בהשוואה נניח לסטודנטים שעובדים במלצרות או משמרות אבטחה לדוגמה).
לא אומרת שזה קל, אבל זה אפשרי.
זה נשמע הגיוני בגלל הרקע המקצועי שמשיק לרפואה,
אבל בשביל להתקבל למסלול הארבע שנתי יש צורך ברקע מקיף מאד במדעי החיים, כך שללכת על המסלול הזה נראה לי מומלץ יותר. וגם כנראה משאיר יותר מכוון למטרה.

@nhfk תעדכני מה היא עשתה בסוף...

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  28  פעמים

לוח מודעות

למעלה