בתקווה שיחזרו אח"כ לעבוד בארץשמעתי ממישהו שמכיר טוב מאד את המערכת שהמדינה ממש מעדיפה שילמדו רפואה בחו"ל.
אם רק הייתם יודעים כמה עולה למדינה סטודנט אחד לרפואה. ומי שהולך ללמוד בחו"ל - המדינה לא משלמת עליו שקל!
בתקווה שיחזרו אח"כ לעבוד בארץשמעתי ממישהו שמכיר טוב מאד את המערכת שהמדינה ממש מעדיפה שילמדו רפואה בחו"ל.
אם רק הייתם יודעים כמה עולה למדינה סטודנט אחד לרפואה. ומי שהולך ללמוד בחו"ל - המדינה לא משלמת עליו שקל!
השאלה מתי היא תקים משפחה.
הלימודים הכי קשים לא מתחילים להשתוות לזוועה של לימודי רפואה. אולי פיזיקה גרעינית או משהו.
ההתמחות כוללת משמרות של 36 שעות.
כדי לעבור את המבחן צריך לדעת בעל פה מילה במילה ספר של 700 עמודים.
סביר להניח שכמו רוב האנשים שבוחרים במסלול הזה, היא תישאר בסיעוד עד מאה ועשרים. (במיוחד אם יש לה תכנית מתישהו בחיים גם להתחתן ולהקים משפחה). ריאליות קרה...
או שהיא בוערת בנשמתה, אבל ילדים נולדו לה עד 40+.אם היא תישאר בסיעוד עד 120, כנראה שהרפואה לא כ"כ בוערת בנשמתה. וזה גם כן בסדר גמור.
או שהיא צריכה איכשהו לתחזק בינתיים את הנשמה עצמה.....אם היא תישאר בסיעוד עד 120, כנראה שהרפואה לא כ"כ בוערת בנשמתה. וזה גם כן בסדר גמור.
והיא יודעת על מה היא הולכת? מקווה בשבילה שתישאר שמורה וצדיקה.יש לי חברה שהיא אחות (רווקה) והיא מתכננת לעשות את זה עכשיו היא משלימה קורסים בשביל להתקבל לאוניברסיטת תל אביב. דרך אגב בחורה שמורה וחננה........
גם בנות באוניברסיטת תל אביב סופגות אוירה אחרת ועולם אחר, או שהן עובדות על עצמן בעיניים.אני גם מקווה בעזרת ה'.
זה באמת קטע שהבנות האלו(ויש לי עוד חברות כאלה) רוצות בחור שמור וצדיק. ובחורים אקדמאיים בסגנון הזה(נגיד כמוה שילך לאוניברסיטת ת"א) הם אולי טובים ומקסימים אבל שמורים במובן התורני של קדושה פחות...זה פשוט אווירה אחרת ועולם אחר.....אין מה לעשות לכל דבר יש מחיר, זה מה שאני אומרת לה. בכל אופן בחורה רווקה צריכה למלאות את חייה בעשיה ובתוכן. אני מאחלת לה מלא הצלחה וגאה בה מאוד.
את יכולה להיות רגועה - רוב הסיכויים שהיא לא תצליח להתקבל...אני גם מקווה בעזרת ה'.
זה באמת קטע שהבנות האלו(ויש לי עוד חברות כאלה) רוצות בחור שמור וצדיק. ובחורים אקדמאיים בסגנון הזה(נגיד כמוה שילך לאוניברסיטת ת"א) הם אולי טובים ומקסימים אבל שמורים במובן התורני של קדושה פחות...זה פשוט אווירה אחרת ועולם אחר.....אין מה לעשות לכל דבר יש מחיר, זה מה שאני אומרת לה. בכל אופן בחורה רווקה צריכה למלאות את חייה בעשיה ובתוכן. אני מאחלת לה מלא הצלחה וגאה בה מאוד.
מה זה?וחננה........
לא מומלץ בכלל...עוד הצעה - אולי היא יכולה לשקול ללמוד סיעוד, בשלב ראשון.
הלימודים קשים אבל אפשריים. ולא מטורפים כמו לימודי הרפואה.
לאחיות מוכשרות ומצליחות, יש היום הרבה תחומים מעניינים להתקדם בהם. (מיילדות, אחות חדר ניתוח, אחות טיפול נמרץ ועוד)
חחחחחחחחחחחחחחחחחח קרעת אותי מצחוק.......מה זה?
מי שהולכת ללימודי רפואה נדרש ממנה להיות חננהאני מתכוונת שהיא טיפוס כבד יותר לא בלייינית כל כך או אחת שאוהבת להתלבש בקיצור טיפוס של פרופסור עם משקפיים שנוזלות על האף.
אהחחחחחחחחחחחחחחחחחח קרעת אותי מצחוק.......
אני מתכוונת שהיא טיפוס כבד יותר לא בלייינית כל כך או אחת שאוהבת להתלבש בקיצור טיפוס של פרופסור עם משקפיים שנוזלות על האף.
ד"ר יהודה סבינר. מוזכר לעיל.היה כתבה בטלויזיה לא מזמן(נראה לי) על בחור חסיד גור שסיים רפואה. גם למד במסגרות ללא לימודי חול. מעניין מה יהיה עם הבחור שאת מדברת עליו...דרך אגב תחום הרפואה הוא מאוד נשי היום. זה בכלל לא הרבה כסף יחסית להייטק......מצריך הרבה אידאולוגיה ויש הרבה סיפוק בעבודה-בקיצור כל המאפיינים הנשיים......
"חרדים ברפואה"ד"ר יהודה סבינר
ככה לפחות יש יותר סיכוי שלא תתקלקל (בלע"ז)אני מתכוונת שהיא טיפוס כבד יותר לא בלייינית כל כך או אחת שאוהבת להתלבש בקיצור טיפוס של פרופסור עם משקפיים שנוזלות על האף.
השאלה באלו מחירים.ואני רק אמליץ לה לא לוותר על החלום שלה. אם זה הדבר אליו היא שואפת, שתעשה הכל כדי להגשימו.
לחיות כל החיים בתחושת החמצה גם לא מציאה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: