דרוש מידע מילגות ללימודי רפואה באוניברסיטה

anotherית

משתמש סופר מקצוען
אם כבר נדרשנו לסוגיה הזאת...
כמו שאני רואה את השוק, אישה שרוצה "משהו לנשמה / להגשמה / למילוי שאיפה", שאפשר לעבוד בו, לפרנס ולגדל ילדים בצורה שפויה,
אין לה.
תכנות זה נהדר, והתחום מפוצץ, ולא מתאים לכולן.
הוראה/גננות/וכו'- טחנו.
מזכירות/הנה"ח וכו'- גם לא מתאים להרבה סגנונות אופי.
גרפיקה/צילום וכו'- קשה מבחינת הפרנסה.
מה עוד יש?
(אבל ריאלי!!!)
סיפור קשה.
נכון היום, בסמינרים לומדים מקצועות שיש אפשרות וקל ללמוד אותם כאישה חרדית, ולא- מקצועות שקל לעבוד בהם כאישה חרדית.
לימודי תיכנות, ראיית חשבון, ייעוץ מס, אדריכלות, הוראה והתעמלות, קל ללמוד אותם בלי תואר, אבל לעבוד בהם אישה סופרוומנית, לא מתאים לכל אחת ופחות מזה.
בעוד שלימודי עובדה סוציאלית, ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת ועוד מהתחום הזה, אמנם מורכב יותר ללמוד את זה כאישה חרדית, אבל בפועל, סביבת העבודה ושעות העבודה מתאימים בהרבה לאישה חרדית.
אירוניה.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
סיפור קשה.
נכון היום, בסמינרים לומדים מקצועות שיש אפשרות וקל ללמוד אותם כאישה חרדית, ולא- מקצועות שקל לעבוד בהם כאישה חרדית.
לימודי תיכנות, ראיית חשבון, ייעוץ מס, אדריכלות, הוראה והתעמלות, קל ללמוד אותם בלי תואר, אבל לעבוד בהם אישה סופרוומנית, לא מתאים לכל אחת ופחות מזה.
בעוד שלימודי עובדה סוציאלית, ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת ועוד מהתחום הזה, אמנם מורכב יותר ללמוד את זה כאישה חרדית, אבל בפועל, סביבת העבודה ושעות העבודה מתאימים בהרבה לאישה חרדית.
אירוניה.
איזו הגדרה חזקה וקולעת!!!

sheen

משתמש מקצוען
סיפור קשה.
אירוניה.
אחת מחידות חיי.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אם כבר נדרשנו לסוגיה הזאת...
כמו שאני רואה את השוק, אישה שרוצה "משהו לנשמה / להגשמה / למילוי שאיפה", שאפשר לעבוד בו, לפרנס ולגדל ילדים בצורה שפויה,
אין לה.
תכנות זה נהדר, והתחום מפוצץ, ולא מתאים לכולן.
הוראה/גננות/וכו'- טחנו.
מזכירות/הנה"ח וכו'- גם לא מתאים להרבה סגנונות אופי.
גרפיקה/צילום וכו'- קשה מבחינת הפרנסה.
מה עוד יש?
(אבל ריאלי!!!)
יש לצאת מהריבוע.

שאלה שאני שואלת כבר הרבה זמן ולא מצאתי עדיין את המענה במה עובדות נשים יהודיות ישראליות שאינן חרדיות?
בכל מיני דברים שאפילו לנקוב בשמותיהם אנחנו לא יודעות :)

קווארק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
סיפור קשה.
אירוניה.
כל מילה.
כל עוד ישנה התנגדות ללימודי תואר,
וכל עוד הלימודים האלו דורשים תואר.
לא יעזור שום התאמה של העבודה עצמה לחיים בשביל שתכנס למוסדות הלימוד.
כשאחד הצדדים יתגמש, נראה את זה אצלנו.

sheen

משתמש מקצוען
כל עוד ישנה התנגדות ללימודי תואר,
וכל עוד הלימודים האלו דורשים תואר.
לא יעזור שום התאמה של העבודה עצמה לחיים בשביל שתכנס למוסדות הלימוד.
כשאחד הצדדים יתגמש, נראה את זה אצלנו.
לא עצוב כל כך.
מקרוב, המקצועות האלו לא משתלמים כמו שהם נראים, ובטח שהדבר האחרון שחסר להם זה הצפה של בוגרות חרדיות.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
סליחה על הסטת הנושא
מה שאת כותבת פה זה לא קיים כבר בארגון איחוד הצלה בתור יחידת נשים?
מה ההבדל בין החזון שלך למה שקיים כבר?

לא הכרתי את יחידת הנשים שהוזכרה פה.
בירושלים שמעתי על רופאות וכו', שמצטרפות למוקדי ההצלה כדי לצאת לקריאות כאלה, מיוזמתן
אבל לא על התארגנות מסודרת.
אם היא כבר קיימת - מצויין, אני יכולה להמשיך לנוח על החוף ;)

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
יש לצאת מהריבוע.

שאלה שאני שואלת כבר הרבה זמן ולא מצאתי עדיין את המענה במה עובדות נשים יהודיות ישראליות שאינן חרדיות?
בכל מיני דברים שאפילו לנקוב בשמותיהם אנחנו לא יודעות :)
מה זה קשור? ונניח שאני רוצה להיות טייסת. אני יכולה?

לא הכל עניין של "לצאת מהריבוע". כל עוד מתחשבים במגבלות הנ"ל, יש דברים שאי אפשר לעשות.
ואדרבה, אשמח לשמוע על תחומים קונקרטיים שניתנים לעבודה (וגם ללימוד...) בצורה הגיונית.

גילת ורנן

משתמש סופר מקצוען
מקרוב, המקצועות האלו לא משתלמים כמו שהם נראים, ובטח שהדבר האחרון שחסר להם זה הצפה של בוגרות חרדיות.
קלינאית תקשורת מרוויחה יחסית סכום גבוה ביחס לשאר המקצועות הרלוונטיות לאישה החרדית.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

אם יש לך כסף - כן.
(מכירה חרדי שלמד טיסה בזמנו הפנוי. לא יודעת לאיזו רמה של רשיון הגיע. יש בתי"ס פרטיים לטיס.)

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים

לא הכל עניין של "לצאת מהריבוע". כל עוד מתחשבים במגבלות הנ"ל, יש דברים שאי אפשר לעשות.
ואדרבה, אשמח לשמוע על תחומים קונקרטיים שניתנים לעבודה (וגם ללימוד...) בצורה הגיונית.
כל תחום משאבי אנוש, ניהול פרויקטים, פיתוח הדרכה וכו', מבוקש מאד אבל רק כשהוא מגיע כחלק מתואר נחשב. אם ילמדו את זה בסמינר אף אחת לא תתקבל לעבודה. אם זה מסלול של תואר בכלכלה עם התמחות בhr או תואר שני דומה, יש הרבה מאד משרות טובות ומשתלמות.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען

כל עוד שתחכי שיגידו לך ואת תשמעי - לא יצאת מהריבוע.

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אם יש לך כסף - כן.
(מכירה חרדי שלמד טיסה בזמנו הפנוי. לא יודעת לאיזו רמה של רשיון הגיע. יש בתי"ס פרטיים לטיס.)
זה לא עניין של כסף.
בשביל לעבוד בטייסות ולפרנס מזה,
צריך לעבוד בכל שעות היממה, בעבודה שלא מותאמת בכלל לאישה החרדית (אפשר בקלות להתאים, אבל זה מספק לכל כך קצת, שלא תהיה אמביציה לזה.)
זה לא בשביל להיות "אמא מפרנסת".

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
כל עוד שתחכי שיגידו לך ואת תשמעי - לא יצאת מהריבוע.
שוב,
יש לך רעיונות לדברים שאת שמעת עליהם, אבל לא "זה וזה שהתראיין לתקשורת", אנשים רציניים, וכמה כאלה, שחיים ככה?
לא נראה לי להמר על החיים בעצמם...

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  26  פעמים

לוח מודעות

למעלה