דרוש מידע מילגות ללימודי רפואה באוניברסיטה

משה גל

משתמש מקצוען
קצת כואב מה שאת כותבת........... כמובן שלרבות מאיתנו יש צורך להשכיל להתפתח ולתרום לעולם ולפתח קריירה אבל עדיין אסור לשכוח שלהיות לאם זו זכות ענקית ואלוקית שלא מובנת מאליה.....להיות אם זה אושר ענק.(לא חייבים ל13 לפי הכוחות..) אישה שלא פיתחה קריירה לא תרגיש את הכאב הנוראי של אישה בודדה...הסיפור שלך מזכיר לי סיפור הפוך שקראתי לא מזמן על הנרייטה סאלד כידוע אישה רבת פעלים שהשאירה חותם ענק בארץ ובהיסטוריה. והייתה בודדה היא אמרה:" הייתי מוותרת על הכול תמורת ילד אחד קטן משלי"
אז בסדר
לפי זה, הכי טוב זה גם קריירה וגם ילד אחד קטן...

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
[

לא צריך להיגרר אחרי כל שגיונות המדע המחודש הנקרא"מגדר". מבדיקה קטנה של הנושא....אנשים שלא מעוניינים/מוצאים אושר בגידול ילדים. הם אנשים שמפחדים שיהיו הורים גרועים אל סף המתעללים.... בגלל כאב גדול שהם חווים(כמו בדיכאון שאדם יכול לפגוע בעצמו/אישה אחרי לידה בתינוקה.....) אנשים שיש להם הרבה קונפליקטים מול ההורים שלהם. מהיכרות אישית עם מישהי כזו.... או, אנשים שעברו טראומות וחווים את העולם כמקום רע, שלא כדאי להביא אליו ילדים. גם על זה שמעתי מכלי שני...דבר נוסף שקראתי לאחרונה שהרבה מה"אל הוריים" הם אנשים עם בעיות פוריות שגיבשו את האידאולוגיה אחרי זה. בקיצור אדם בריא בנפשו ובגופו מוצא אושר עליאי ורצון ענק לגידול ילד ולהמשכיות. רצון ענק פי מיליון מהרצון להיות בעמדה בכירה מקצועית כזו או אחרת.
מה עניין שמיטה להר סיני?
מגדר זה תחום מאד ספציפי במדעי החברה שבכלל לא קשור לכל מה שאת מתארת וההטפה לדעתי אינה במקום.
זו שציטטת לא דיברה על אל הורות אלא ציינה והדגימה שעבור רווקה מבוגרת שנישאה מאוחר היה מצוין שלא שקעה בדיכאון אלא ניצלה את השנים ללימודים מתקדמים.
מתי אנשים יבינו שחרדיות אין פירושה פס יצור אחיד?

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מה???
מכירה בנות עם פסיכומטרי שלא גירד את ה600 שלמדו סיעוד
אבל בלימודים אף אחד לא מוותר להן.
הלימודים קשים ותובעניים.
יש קורסים שבהם חייבים לקבל מאה בבחינה.
יש קורסים שלא ניתן לחזור עליהם יותר מפעם פעמיים.
ההתנסות הקלינית לא קלה בכל המחלקות (בלשון המעטה...) וחייבים להשביע את רצון האחות שאחראית על ההתמחות כדי לקבל ציון טוב.

sheen

משתמש מקצוען
אבל בלימודים אף אחד לא מוותר להן.
הלימודים קשים ותובעניים.
יש קורסים שבהם חייבים לקבל מאה בבחינה.
יש קורסים שלא ניתן לחזור עליהם יותר מפעם פעמיים.
ההתנסות הקלינית לא קלה בכל המחלקות (בלשון המעטה...) וחייבים להשביע את רצון האחות שאחראית על ההתמחות כדי לקבל ציון טוב.
כמדומני שבמקומות לימוד מסוימים אחוז הנשירה אכן גבוה.
א. כבר קיימים מוסדות חרדים שמלמדים את הנ"ל. ויש להם לווי רבני ובחלקם שיעורי קודש. סמינר הם לא.
ב. משרד הבריאות מתנגד עקרונית ללמידת מקצועות אלו מגיל צעיר. לדעתם חלק מתנאי הקבלה זה בשלות גילית.
ג. חבל שאנשים לא מבינים (לא את) שלסמינר אין שום אינטרס כלכלי ו/או פוליטי להכניס את המקצועות האלו. הרבה יותר קל לפתוח מגמות שלא דורשות תואר, עובדים מקצועיים בלבד ללא פרוטקציות ושקיפות.
ד. בתור אחת שאחותה וגיסתה הן קלינאיות ראיתי שהיו להן הרבה מאד חברות כמותן. חרדיות מיינסטרים. חלקן באו כרווקות בנות 19-20. רובן לא חשבו מראש על בחינת פסיכומטרי בי"ב וזה חבל.
וחלקן באו רווקות או נשואות לאחר שבזבזו שלש שנים בסמינר+פסיכומטרי- אבל אלו היו נשים עם מקורות מימון רציניים כי במהלך התואר אין אפשרות לעבוד. אין.
זה תואר של 3.5 שנים תובעני וקשה.
ולמי שטענה שהשכר לא גבוה. לאחר צבירת נסיון הוא גבוה בשוק הפרטי אם כי הרפורמה גרמה נזקים.
סיכמת יפה.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כמדומני שבמקומות לימוד מסוימים אחוז הנשירה אכן גבוה.
ולדעתי אצל נערות חרדיות הוא גבוה פי כמה.
לא כי הן לא חכמות אלא כי הפער מול הלימודים בתיכון הוא עצום.
גם מנטלית חלקן מתקשות להתרגל לאווירה שבה אין הנחות ועיגולי פינות ומתייחסים אליהן כאל אחראיות לעצמן מכל הבחינות.
ואם הן נישאות ויולדות תוך כדי הסיכוי לנשירה וודאי עולה.

ישתבח שמו

משתמש פעיל
א. כבר קיימים מוסדות חרדים שמלמדים את הנ"ל. ויש להם לווי רבני ובחלקם שיעורי קודש. סמינר הם לא.
ב. משרד הבריאות מתנגד עקרונית ללמידת מקצועות אלו מגיל צעיר. לדעתם חלק מתנאי הקבלה זה בשלות גילית.
ג. חבל שאנשים לא מבינים (לא את) שלסמינר אין שום אינטרס כלכלי ו/או פוליטי להכניס את המקצועות האלו. הרבה יותר קל לפתוח מגמות שלא דורשות תואר, עובדים מקצועיים בלבד ללא פרוטקציות ושקיפות.
ד. בתור אחת שאחותה וגיסתה הן קלינאיות ראיתי שהיו להן הרבה מאד חברות כמותן. חרדיות מיינסטרים. חלקן באו כרווקות בנות 19-20. רובן לא חשבו מראש על בחינת פסיכומטרי בי"ב וזה חבל.
וחלקן באו רווקות או נשואות לאחר שבזבזו שלש שנים בסמינר+פסיכומטרי- אבל אלו היו נשים עם מקורות מימון רציניים כי במהלך התואר אין אפשרות לעבוד. אין.
זה תואר של 3.5 שנים תובעני וקשה.
ולמי שטענה שהשכר לא גבוה. לאחר צבירת נסיון הוא גבוה בשוק הפרטי אם כי הרפורמה גרמה נזקים.
כוונתי היתה לסמינרים שיבצעו את הרפורמה הזו, אבל אכן ממש כפי שכתבת עוד לא מצאנו בהם את האינטרס הזה---

ללושקה

משתמש מקצוען
כוונתי היתה לסמינרים שיבצעו את הרפורמה הזו, אבל אכן ממש כפי שכתבת עוד לא מצאנו בהם את האינטרס הזה---
זה גם לא יהיה שווה, כי זה יגרום להצפה של אותם מקצועות ואז שוב לא יהיה שווה ללמוד אותם, ויצטרכו למצוא מקצועות חדשים...

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זה גם לא יהיה שווה, כי זה יגרום להצפה של אותם מקצועות ואז שוב לא יהיה שווה ללמוד אותם, ויצטרכו למצוא מקצועות חדשים...
אז עדיף להישאר עם המקצוע הכי מוצף בציבור שהוא הוראה?
ככל שהיצע המקצועות במוסדות החרדיים יעלה, יגברו הסיכויים שכל נערה תוכל לבחור מה שליבה חפץ.

ללושקה

משתמש מקצוען
ככל שהיצע המקצועות במוסדות החרדיים יעלה, יגברו הסיכויים שכל נערה תוכל לבחור מה שליבה חפץ.
לא!!
אני פשוט אוחזת בדעה שצריך לקחת אחריות בידיים ולא ללמוד דווקא בסמינרים, אם את חושבת אחרת - זכותך.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני פשוט אוחזת בדעה שצריך לקחת אחריות בידיים ולא ללמוד דווקא בסמינרים,
זה לא היה כתוב בהודעתך הקודמת. :)
אני התייחסתי רק לטיפול בהיצע.
רק הרחבה של היצע המקצועות בכל מוסדות הלימוד תאזן את השוק.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
מסכימה.
עדיף לגוון, לגוון, לגוון.
הפתרון היחיד לדעתי לשאלת השכר.

יודיתרי

משתמש פעיל
נזכרתי שקראתי לאחרונה טור של ד"ר חנה קטן והיה ממש מרתק,
אז בהקשר של הנושא שעלה כאן אימהות וקריירה, רוצה לצטט לכן מה שהיא כתבה בין היתר:
"...עבורי העיסוק ברפואה היה משני תמיד. הייתי מוכנה בכל שלב לוותר עליו, ללא קשר לזמן הרב ולמשאבים של כח, של שחיקה ושל כספים שהשקעתי. אבל לוותר על גידול של משפחה ברוכה-מעולם לא חלמתי בכיוון של ויתור על הערך הזה"
בהמשך היא גם פירטה כמה זה היה מורכב ולא פשוט לשלב בין שני הדברים האלה, ועל הפשרות שצריך לעשות כי אין ברירה, אבל שוב היא מזכירה ומעידה על עצמה שההנאה העילאית בעיניה היא לגדל את הילדים ולהיות שם בשבילם.

סימבול

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הזוי לרצות להיות אשה, לגדל ילדים ולהיות ד"ר,
לא פרופסור, לא רופא גדול, סתם רופא מתחיל .
זה דורש המון, איך השוויץ לי פעם רופא- גניקולוג מתחיל זה 13 שנה....
בד"כ מי שהולך על זה מבחירה ורצון עמוק, זה לא כדי להיות רופא בטרם או על אמבולנס,
הוא רוצה את הטופ,
וזה ממש לא אפשרי לאשה חרדית,
אלא אם כן התחתנת בגיל 19, ילדת 2-3 ילדים, וזה מספיק לך.... מצאת אמנת שתגדל את הילדים והמשכת הלאה.
וזה בערך הגיל בו מתחיל כל סטודנט את החיים.

אתי סירי

משתמש חדש
שלום לכולן

אני גם כן מתעניינת בלימודי רפואה לחרדיות, ואל תתחילו לעשותלי מצפון בקטע של הילדים כי לצערי לא זכיתי בכאלה,

כן גם במאה ה21 יש אנשים שהקב"ה בחר לתת להם תפקידים אחרים מגידול ילדים, וכעת אחרי שחלון הפוריות שלי לקראת סיום עצוב ולא ממומש (האמינו לי שניסיתי הכל) אני חושבת אולי להגשים את חלום הילדות לרפואה

אני מתעניינת בעיקר בחלק הדתי, האם זה סביר או לא,

ולכן אם יש לכן מיילים של סטודנטיות חרדיות ולא דת"ל אני אשמח מאד לקבל באישי. המייל שלי

etysiri אחכ שטרודל גימייל

אתי סירי

משתמש חדש
אשמח לקשר אותך לחברות (באמצע לימודים, אחת בשש שנתי ואחת בארבע)
יעזור לך גם בנות שלמדו בחו"ל?
שלום לכולן

אני גם כן מתעניינת בלימודי רפואה לחרדיות, ואל תתחילו לעשותלי מצפון בקטע של הילדים כי לצערי לא זכיתי בכאלה,

כן גם במאה ה21 יש אנשים שהקב"ה בחר לתת להם תפקידים אחרים מגידול ילדים, וכעת אחרי שחלון הפוריות שלי לקראת סיום עצוב ולא ממומש (האמינו לי שניסיתי הכל) אני חושבת אולי להגשים את חלום הילדות לרפואה

אני מתעניינת בעיקר בחלק הדתי, האם זה סביר או לא,

ולכן אם יש לכן מיילים של סטודנטיות חרדיות ולא דת"ל אני אשמח מאד לקבל באישי. המייל שלי

etysiri אחכ שטרודל גימייל

סומה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מי יודע, מה כיום יכול להיות רלוונטי ללימודי רפואה לחרדים. היכן ובכלל המעטפת.

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
מי יודע, מה כיום יכול להיות רלוונטי ללימודי רפואה לחרדים. היכן ובכלל המעטפת.
*בוגר/ת תואר ראשון בהצטיינות?*

עולם הרפואה קורא לך!🩺

תמיד חלמת להגשים את עצמך בתחום הרפואה?
מכינת נצח לרפואה מזמינה אותך לשנת לימודי השלמה שיסייעו לך להתקבל למסלול לימודי רפואה 4 שנתי

`🎓 השלמה אקדמית מקיפה`
`💎 הכנה למבחני הוכחת ידע ומיוני אישיות`
`🤝 ליווי אישי פרטני וקבוצתי`

_ההרשמה למחזור השני בעיצומה, הירשמ/י עכשיו בקליק_
*כאן הכול מתחיל*👇

סומה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
*בוגר/ת תואר ראשון בהצטיינות?*

עולם הרפואה קורא לך!🩺

תמיד חלמת להגשים את עצמך בתחום הרפואה?
מכינת נצח לרפואה מזמינה אותך לשנת לימודי השלמה שיסייעו לך להתקבל למסלול לימודי רפואה 4 שנתי

`🎓 השלמה אקדמית מקיפה`
`💎 הכנה למבחני הוכחת ידע ומיוני אישיות`
`🤝 ליווי אישי פרטני וקבוצתי`

_ההרשמה למחזור השני בעיצומה, הירשמ/י עכשיו בקליק_
*כאן הכול מתחיל*👇
ומישהו/י שאין לו/ה תואר ראשון?

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  26  פעמים

לוח מודעות

למעלה