דרוש מידע מילגות ללימודי רפואה באוניברסיטה

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
שוב,
יש לך רעיונות לדברים שאת שמעת עליהם, אבל לא "זה וזה שהתראיין לתקשורת", אנשים רציניים, וכמה כאלה, שחיים ככה?
לא נראה לי להמר על החיים בעצמם...
זהו, שאני לא חושבת שלחלוק רעיונות זה עוזר.
מי שעושה משהו מעניין ואחר - זה בגלל שהוא עשה דברים אחרת, לא כי אמרו לו.

אבל אם את כן מעוניינת,
פעם פתחתי פה אשכול על מקצועות מעניינים שנשים חרדיות עשויות לעבוד.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
שוב,
יש לך רעיונות לדברים שאת שמעת עליהם, אבל לא "זה וזה שהתראיין לתקשורת", אנשים רציניים, וכמה כאלה, שחיים ככה?
לא נראה לי להמר על החיים בעצמם...
אה, ואם את רוצה מקרוב - אז גיסה של מישהי שעובדת איתי היא טייסת חרדית באל-על :)
אבל אין בדברים המלצה וכו'.
אני בחיים לא הייתי עושה דבר כזה.
אבל לה זה מתאים.

אה, ולמה צריך 'כמה כאלה' שחיים ככה?
כל בן אדם צריך לחיות פעם אחת, לא?

sheen

משתמש מקצוען
אה, ואם את רוצה מקרוב - אז גיסה של מישהי שעובדת איתי היא טייסת חרדית באל-על :)
אבל אין בדברים המלצה וכו'.
אני בחיים לא הייתי עושה דבר כזה.
אבל לה זה מתאים.
דחוף לפתוח אשכול על לימודי טיס לנשים חרדיות!

ronitg

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
כמו שאני רואה את השוק, אישה שרוצה "משהו לנשמה / להגשמה / למילוי שאיפה", שאפשר לעבוד בו, לפרנס ולגדל ילדים בצורה שפויה,
אין לה.
קודם את צריכה לחשוב מה המשאלה / לנשמה / שאיפה שלך
יש המון מקצועות בעולם, ולא כולן גננות או מורות או מתכנתות.
יישום מקצועי הוא באמת מקום להמון חיבוטי נפש :)

אני לדוגמא הגעתי כמעט בלי כוונה לתחום האיור (כפרנסה, תמיד הייתי עמוק בעניין אבל כתחביב)
וגיליתי שאם את מלאת מוטיבציה ורצון להשקיע, את יכולה להתמקצע לא פחות מציירים במגזר הכללי. אולי אפילו יותר.
הלימודים בבצלאל לדוגמא הם בעיקר אומנות פוסט מודרנית, וכמעט לא רישום קלאסי.
שזה בעברית מדוברת - שיטת החפיף הישראלי.
ודווקא במגזר הדתי-חרדי את יכולה למצוא את המורות הטובות והישנות.

(טוב, אבל באמת בתור חרדיה + X ילדים את פחות יכולה ללכת ללמוד באקדמיה לציור בצרפת או בארה"ב... כן, יש חלומות שלא נועדו להגשמה)
(ואם כבר מדברים על חלומות, הייתי שמחה ללמוד אנתרפולוגיה, לצאת למסע סביב העולם ולחקור תרבויות והיסטוריות ודברים עתיקי יומין... ואם חייבים להיות קצת יותר ראליים, הייתי שמחה ללמוד מתמטיקה טהורה. לא צריכה תואר. רק תנו קורס מקצועי. אבל שיהיה משהו ממושך של שנים על גבי שנים)

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
קודם את צריכה לחשוב מה המשאלה / לנשמה / שאיפה שלך
יש המון מקצועות בעולם, ולא כולן גננות או מורות או מתכנתות.

אני לדוגמא הגעתי כמעט בלי כוונה לתחום האיור (כפרנסה, תמיד הייתי עמוק בעניין אבל כתחביב)
וגיליתי שאם את מלאת מוטיבציה ורצון להשקיע, את יכולה להתמקצע לא פחות מציירים במגזר הכללי. אולי אפילו יותר.
הלימודים בבצלאל לדוגמא הם בעיקר אומנות פוסט מודרנית, וכמעט לא רישום קלאסי.
שזה בעברית מדוברת - שיטת החפיף הישראלי.
ודווקא במגזר הדתי-חרדי את יכולה למצוא את המורות הטובות והישנות.

(טוב, אבל באמת בתור חרדיה + X ילדים את פחות יכולה ללכת ללמוד באקדמיה לציור בצרפת או בארה"ב... כן, יש חלומות שלא נועדו להגשמה)
(ואם כבר מדברים על חלומות, הייתי שמחה ללמוד אנתרפולוגיה, לצאת למסע סביב העולם ולחקור תרבויות והיסטוריות ודברים עתיקי יומין... ואם חייבים להיות קצת יותר ראלים, הייתי שמחה ללמוד מתמטיקה טהורה. לא צריכה תואר. רק תנו קורס מקצועי. אבל שיהיה משהו ממושך של שנים על גבי שנים)
משהו בתחום המחקר הרפואי, נגיד.
כלומר, לא להיות רופאה של חום ונזלת.
אולי בתחום הננו- ביולוגיה.
משהו כזה.

איך נשמע? :)

ישתבח שמו

משתמש פעיל
באופן כללי, אני חושבת שהיה צריך לקום גוף רציני בציבור החרדי בליווי רבני כמובן, שמסדר למידה למקצועות שונים לבנות כמו התחום הפרא הרפואי למשל, באופן שבו הבנות ילמדו החל מכיתה י''ב שתחשב להן כשנה א' ואז י''ג י''ד ושנה רביעית תהיה השנה שבה הן מחוץ לסמינר עושות את ההתמחות בפיקוח ומן הסתם גם מרביתן נשואות וכו' וכך יוצאות עם מקצוע מפרנס. ולא לומדות שוב הוראה/גננות/ גרפיקה ומגיעות לטלמרקטינג... ההורים משלמים הר של כסף ויוצא מזה כלום...ומי שרוצה ללמוד דבר כזה אחרי סמינר זה כבר כמעט לא ישים וחבל

ESTI אסתי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
באופן כללי, אני חושבת שהיה צריך לקום גוף רציני בציבור החרדי בליווי רבני כמובן, שמסדר למידה למקצועות שונים לבנות כמו התחום הפרא הרפואי למשל, באופן שבו הבנות ילמדו החל מכיתה י''ב שתחשב להן כשנה א' ואז י''ג י''ד ושנה רביעית תהיה השנה שבה הן מחוץ לסמינר עושות את ההתמחות בפיקוח ומן הסתם גם מרביתן נשואות וכו' וכך יוצאות עם מקצוע מפרנס. ולא לומדות שוב הוראה/גננות/ גרפיקה ומגיעות לטלמרקטינג... ההורים משלמים הר של כסף ויוצא מזה כלום...ומי שרוצה ללמוד דבר כזה אחרי סמינר זה כבר כמעט לא ישים וחבל
הרעיון בכללותו הגיוני,
צריך לחשוב מה עושים כשי לא למצוא את עצמנו עוד כמה שנים עם בנות בט' שלומדות רפואה.
כמה אפשר להפיל על כתפיים צרות, מגיל כל כך צעיר?
גם ככה עומס הלימודים היום הוא כבר על הקצה.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
פעם ראיתי איזה מדרש שבאורים ותומים משה רבנו היה אומר לכל אדם מישראל במה יעסוק על פי נטיות ליבו.
מאז אני מבינה מה חסר לנו בעולם ההכוון התעסוקתי :)

האיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מתקבלים ללימודי רפואה עד גיל 30, ממה שאני יודעת
בלת"ק
בלידה האחרונה הרופא הציע לבעלי ללמוד רפואה בצחוק אז בעלי אמר לו שהוא מבוגר כבר הרופא אמר לנו שהוא התחיל בגיל 32... (והוא נראה סביבות ה-40 )

ישתבח שמו

משתמש פעיל
הרעיון בכללותו הגיוני,
צריך לחשוב מה עושים כשי לא למצוא את עצמנו עוד כמה שנים עם בנות בט' שלומדות רפואה.
כמה אפשר להפיל על כתפיים צרות, מגיל כל כך צעיר?
גם ככה עומס הלימודים היום הוא כבר על הקצה.
לא מדובר ממש על לימודי רפואה... לא להסחף . אלא יותר סגנון של קלינאית, פיזיותרפיה וכו'

nhfk

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
עיצוב ואדריכלות פנים
אשמח לקשר אותך לחברות (באמצע לימודים, אחת בשש שנתי ואחת בארבע)
יעזור לך גם בנות שלמדו בחו"ל?
מאוד יעזור
תודה
חו"ל פחות
יש מצב את יוצרת קשר באישי?
myklyrp41אין לכתוב כתובת מייל

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
א. כבר קיימים מוסדות חרדים שמלמדים את הנ"ל. ויש להם לווי רבני ובחלקם שיעורי קודש. סמינר הם לא.
ב. משרד הבריאות מתנגד עקרונית ללמידת מקצועות אלו מגיל צעיר. לדעתם חלק מתנאי הקבלה זה בשלות גילית.
ג. חבל שאנשים לא מבינים (לא את) שלסמינר אין שום אינטרס כלכלי ו/או פוליטי להכניס את המקצועות האלו. הרבה יותר קל לפתוח מגמות שלא דורשות תואר, עובדים מקצועיים בלבד ללא פרוטקציות ושקיפות.
ד. בתור אחת שאחותה וגיסתה הן קלינאיות ראיתי שהיו להן הרבה מאד חברות כמותן. חרדיות מיינסטרים. חלקן באו כרווקות בנות 19-20. רובן לא חשבו מראש על בחינת פסיכומטרי בי"ב וזה חבל.
וחלקן באו רווקות או נשואות לאחר שבזבזו שלש שנים בסמינר+פסיכומטרי- אבל אלו היו נשים עם מקורות מימון רציניים כי במהלך התואר אין אפשרות לעבוד. אין.
זה תואר של 3.5 שנים תובעני וקשה.
ולמי שטענה שהשכר לא גבוה. לאחר צבירת נסיון הוא גבוה בשוק הפרטי אם כי הרפורמה גרמה נזקים.

אידישע מאמע

משתמש מקצוען
מותר להזכיר שלא כל אחת שואבת אושר מלרוץ אחרי האופניים של הילד? שיכול להיות שקיימת אישה שמטרה קשה של לימודים והגעה למקצוע מתאים יסבו לה אושר גדול יותר מלגדל x ילדים, השלם את החסר לפי קהילת השיוך?

השאלה כפי שהוצגה פה מרמזת על חוסר היכרות. זה בסדר. סביר שהשואלת לא תגיע לרפואה. עדיין, הנחת המוצא שלכולן טוב במסלול חיים ספציפי, היא קצת יומרנית.

אני מקווה שהפרטים מטושטשים מספיק, אבל הכרתי מישהי חרדית מאד, מיינסטרימית מאד, שלמדה מקצוע תובעני, המשיכה למחקר ושקעה בדוקטורט ופוסט דוק. היא נישאה קרוב לגיל 40 ונולדו לה כמה ילדים. לטענתה, היא לרגע לא התחרטה על המסלול. כי בלי המחקר חייה לא חיים.

כמובן, שאם היתה נשארת לבדה השאלה היתה עולה שוב. אבל בואו, כמה רווקות יש בגילאים האלו שאין להן לא ילדים, לא משפחה ולא קריירה??
קצת כואב מה שאת כותבת........... כמובן שלרבות מאיתנו יש צורך להשכיל להתפתח ולתרום לעולם ולפתח קריירה אבל עדיין אסור לשכוח שלהיות לאם זו זכות ענקית ואלוקית שלא מובנת מאליה.....להיות אם זה אושר ענק.(לא חייבים ל13 לפי הכוחות..) אישה שלא פיתחה קריירה לא תרגיש את הכאב הנוראי של אישה בודדה...הסיפור שלך מזכיר לי סיפור הפוך שקראתי לא מזמן על הנרייטה סאלד כידוע אישה רבת פעלים שהשאירה חותם ענק בארץ ובהיסטוריה. והייתה בודדה היא אמרה:" הייתי מוותרת על הכול תמורת ילד אחד קטן משלי"

אידישע מאמע

משתמש מקצוען
[
הנחת המוצא שלכולן טוב במסלול חיים ספציפי, היא קצת יומרנית.
לא צריך להיגרר אחרי כל שגיונות המדע המחודש הנקרא"מגדר". מבדיקה קטנה של הנושא....אנשים שלא מעוניינים/מוצאים אושר בגידול ילדים. הם אנשים שמפחדים שיהיו הורים גרועים אל סף המתעללים.... בגלל כאב גדול שהם חווים(כמו בדיכאון שאדם יכול לפגוע בעצמו/אישה אחרי לידה בתינוקה.....) אנשים שיש להם הרבה קונפליקטים מול ההורים שלהם. מהיכרות אישית עם מישהי כזו.... או, אנשים שעברו טראומות וחווים את העולם כמקום רע, שלא כדאי להביא אליו ילדים. גם על זה שמעתי מכלי שני...דבר נוסף שקראתי לאחרונה שהרבה מה"אל הוריים" הם אנשים עם בעיות פוריות שגיבשו את האידאולוגיה אחרי זה. בקיצור אדם בריא בנפשו ובגופו מוצא אושר עליאי ורצון ענק לגידול ילד ולהמשכיות. רצון ענק פי מיליון מהרצון להיות בעמדה בכירה מקצועית כזו או אחרת.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  26  פעמים

לוח מודעות

למעלה