דרוש מידע מטריד אתכם היום, איפה הילדים שלכם יגורו?

מצב
הנושא נעול.

bmsz

משתמש פעיל
סיכום הכי קצר
כל אחד פה מדבר מהבטן ויש כאן גיבוב של דברים!
החל מהשיטה הליטאית לעומת החסידית (לא שמעתי מילה על התוכן האמיתי בשתי השיטות רק על ההשלכות הקטנות)
האם מתכנתות או גננות.
רמת החיים של הצעירים.
מחירי הדיור בכל מקום.
לשאלת פותח האשכול הוזכר שיש כמה אופציות איך להתארגן על עצמך עם הרבה פחות חובות ממה שזה נשמע.
השקעות חכמות בלי מאמץ רב.
ועל זה נכתבו כמה מאמרים יפים חפש ומצא

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
מי נותן סיכום לאשכול?
קצר אך מנומק, והכי חשוב ריאלי ומחובר למציאות בת זמננו!
הקיצור היחיד שיש
זה הקיצור חיים שיש לאנשים מהשיטה המטופשת הזאת
ובחורים שחושבים שהכל מגיע להם

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
בואו נחשוב קדימה.
הרי כל הענין של התחייבות היא כדי לסדר לזוג את השנים הראשונות כך שהבעל יוכל לשבת ללמוד ברוגע.
במרכז או לא. אבל שיהיו מסודרים.
ונאמר שמחר מחליטים שאין יותר התחייבויות.
וממילא אין התחייבות של הזוג לילדיו הבאים.

איך גורמים לזו"צ טרי, שטרם השתפשף בחיים.
להסתדר עם עצמו מבחינת מגורים ומבלי להוציא את הבחור מהלימוד.

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
איך גורמים לזו"צ טרי, שטרם השתפשף בחיים.
להסתדר עם עצמו מבחינת מגורים ומבלי להוציא את הבחור מהלימוד.
1. גרים בשכירות (מה שקורה היום בכל מקרה, גם אם קונים דירה איפה שהוא בארץ, בהתחלה גרים בדירת סלח לי - ליד ההורים) - אולי כן התחייבות של ההורים על שכירות שנתיי ראשונות... (שאז הזוצ יאספו עוד קצת הון עצמי)
2. עליית גיל הנישואים (על כל המשמעויות של זה) ואז בחורה מתחתנת אחרי 4-5 שנות עבודה... שבהם היא צוברת כסף (ואם ההורים לא מתחייבים, אז את הכסף היא שומרת לעצמה, ולא מעבירה להורים)

עליית גיל הנישואים קורית בכל מקרה רק הרבה הרבה יותר בעדינות , ותהליך מתמשך ואיטי, אבל אם יהיה דבר כזה, אז ככל הנראה זה מה שיקרה,(ויש לזה משמעויות בות ולא כולם חיוביות...)

כמו ניתן ללמוד מהאברכים בע"מ שמסתדרים עם עזרה כלשהיא מההורים, אבל ממש לא דירות (למרות שגם שם בחורים מחברון וכד' מקבלים תמיכה יפה מאד)

lea.dev.top

משתמש מקצוען
D I G I T A L
זה נכון שחושבים על זה שנים אחורה
אבל לא ברמה שיוצאים לעבוד בגלל זה ומי שיוצא לא יוצא בגלל חתונות עוד 20 שנה
בכללי רמת החיים פשוטה יותר לעומת מגזרים אחרים (רכב, בית, ביגוד, אירועים וכו)
ממש ממש לא
רכבים ואירועים וחול וכו הרמה ממש גבוהה
הדבר היחיד שאולי פחות זה ביגוד וסטים

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
ממש ממש לא
רכבים ואירועים וחול וכו הרמה ממש גבוהה
ממש לא רכבים - בהחלט נכנס אבל רובם ברמה מוכה (אלא אם האשה מקבלת מהעבודה)
אירועים?? - לא יודעת איפה את חיה, אבל האברכים שסביבי מברמצים באולמות הכי פשוטים, מנות פשוטות מ-א-ד
חתונות? א יודעת אבל אם חתוה בארמונות חן /היכלי מלכות קרא אצלך רמה גבוה - אז קטונתי, אולי את מכוונת שיחתנו בבית כנסת....

חול - אכן התחיל להיכנס אצל זוגות צעירים ומתלהים, פחות אצל אלו שכבר מברמצים או מחתנים...
(וברור שביחס לדור הקודם הרמה עלתה, נשים היום עובדות במקומות מעורבים,, עובדות הרבה יותר קשה, ומרויחות הרבה יותר, והצורך להתאוורר עלה , בסוף בסוף זה משפיע...)

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
לגבי הקופה המשפחתית -
כשהילדים רואים את המצב של ההורים חובה עליהם לרתום את עצמם ולתת את המקסימום שהם יכולים לתת,
לא הבנתי לשיטתכם עדיף שלא יעשו כלום ???
לא עליך המלאכה לגמור ואי אתה בן חורין להיבטל ממנה.
אדם חייב לעזור להוריו ככל יכלתו.
גם אם זה לא פותר כל הבעיה.

רינהרינה

משתמש מקצוען
ב. במונחי היסטוריה אנחנו ממש בתחילת העידן כך שקשה להתנבא לגבי ההשלכות אבל ניתן לשער.
לדעתי הציבור בשבתו כ"ציבור" עוד לא הפנים לחלוטין כמה זה כל כך הרבה יותר נכון מבחינה כלכלית (וסליחה מכל מי שקשה לו עם זה ששידוכים וכלכלה "מחותנים" - תרתי משמע, גם לי זה קשה.) שלאשה ישנה משכורת גבוהה, מאשר כמעט כל (!) סכום שייתן השווער.
ובהינתן הפנמה של העניין יעדיף הבחור או הוריו לגשת לשידוך שאבי הכלה נותן פחות, שזה כבר קורה כיום, ואפילו ממש פחות, מה שעדיין פחות קורה.
וזה יכול, אם בתהליך מהיר או בתהליך איטי יותר,
למוטט את כל העניין.
אם אכן תשתנה לחלוטין השיטה, ובחורים לא יחפשו את הבחורה שהוריה נותנים הרבה, אלא את הבחורה שמרוויחה הרבה-
מאמינה שיקומו לא פחות אשכולות זעקה בנושא,
כי מה אשמה בחורה שאין לה את הכישורים להיות מתכנתת?
ולמרות כל המאמצים היא מגיעה למשכורת סטנדרט ומטה?
ומי תאיישנה את כל המקצועות הפחות נחשבים ורווחיים? (אולי חסידיות שאצלן זה עדיין לא יכנס לקריטריונים בשידוכים?)

לא לפרסום

משתמש מקצוען
אם אכן תשתנה לחלוטין השיטה, ובחורים לא יחפשו את הבחורה שהוריה נותנים הרבה, אלא את הבחורה שמרוויחה הרבה-
מאמינה שיקומו לא פחות אשכולות זעקה בנושא,
כי מה אשמה בחורה שאין לה את הכישורים להיות מתכנתת?
ולמרות כל המאמצים היא מגיעה למשכורת סטנדרט ומטה?
ומי תאיישנה את כל המקצועות הפחות נחשבים ורווחיים? (אולי חסידיות שאצלן זה עדיין לא יכנס לקריטריונים בשידוכים?)
זה מזכיר לי את הבדיחה[אמיתי]....
חבר שלי התחתן קיבל סכום מכובד.....אבל הבין שאין לו הרבה מה לעשות עם כזה סכום....בלי משכנתא מטורפת......
אח"כ אחיו שלמד בישיבה יותר נחשבת....נכנס לשידוכים....דרש סכום יותר גבוה......
האח הנשוי הסביר לו שסכום לא כ"כ משנה....עדיף שיחפש בחורה עם עבודה במשכורת מכובדת......
אמר לו האח בשידוכים....הבנתי.....ודרש גם וגם.....גם סכום גבוה...וגם עבודה עם משכורת מכובדת.....
ועכשיו ברצינות.....
את הבנות שלי ברור שאני יתייד ללמוד מקצוע...שמרוויחות מעל 10.....[אפילו שאני לא גדלתי כך]
כי לצערי בעולם שלנו.....אני לא רואה אופציה טובה להסתדר בלי זה.....
ובת שלא תתאים....ה יעזור....אבל השתדלות אני יעשה.....

נערך לאחרונה ב:

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
1. גרים בשכירות (מה שקורה היום בכל מקרה, גם אם קונים דירה איפה שהוא בארץ, בהתחלה גרים בדירת סלח לי - ליד ההורים) - אולי כן התחייבות של ההורים על שכירות שנתיי ראשונות... (שאז הזוצ יאספו עוד קצת הון עצמי)
2. עליית גיל הנישואים (על כל המשמעויות של זה) ואז בחורה מתחתנת אחרי 4-5 שנות עבודה... שבהם היא צוברת כסף (ואם ההורים לא מתחייבים, אז את הכסף היא שומרת לעצמה, ולא מעבירה להורים)

עליית גיל הנישואים קורית בכל מקרה רק הרבה הרבה יותר בעדינות , ותהליך מתמשך ואיטי, אבל אם יהיה דבר כזה, אז ככל הנראה זה מה שיקרה,(ויש לזה משמעויות בות ולא כולם חיוביות...)

כמו ניתן ללמוד מהאברכים בע"מ שמסתדרים עם עזרה כלשהיא מההורים, אבל ממש לא דירות (למרות שגם שם בחורים מחברון וכד' מקבלים תמיכה יפה מאד)
שכירות זה לא פתרון.
ע"מ מקבלים סכום שאיתו + משכנתא גדולה מאוד ניתן לרכוש דירה בפריפריה.

י"ג מידות

משתמש פעיל
עריכה תורנית
אולי מספיק עם הטענות המטופשות האלו
אני מחכה למשהו אחד שיענה לי לעניין
לא עדיף שיעמלו בשביל דירה אחת יותר משבע דירות?
גם עם הבחורה עובדת קשה גם עם האבא נותן בשמחה
תכלס לא חסכתם שום טרחה
כי הזו"צ הטרי מיד מתחיל לחשוב אייך מחתנים ילדים

מנוחי_מ

משתמש פעיל
תכלס לא חסכתם שום טרחה
תקרא קצת על העברת עושר בין דורית

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
תכלס לא חסכתם שום טרחה
בחור ישיבה שמקבל פחות מ500 אלף
או חס וחלילה יתחתן עם מנהלת חשבונות ולא הייטקייסטית
זה פגיעה "בכבוד התורה"

מה לא ברור?

גבעתית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
איך אמרה לי אשה מבוגרת מהמגזר החסידי, אתם הליטאים מחפיצים נשים יותר מכל מגזר בעולם...
השאלה הראשונה שבחור ממוצע ישאל... זה מה היא עובדת? במילים אחרות קודם כל פרמטר כלכלי...
זה מאד נכון שזה פרמטר חשוב, ההכנסה.
אך כששואלים במה היא עובדת, את בעצם אומרת מה האדם, מהי, מיהי.
לכן זה פרמטר חשוב ביותר ונשאל בד"כ בין הראשונים.

עד מתי

משתמש מקצוען
זה מזכיר לי את הבדיחה[אמיתי]....
חבר שלי התחתן קיבל סכום מכובד.....אבל הבין שאין לו הרבה מה לעשות עם כזה סכום....בלי משכנתא מטורפת......
אח"כ אחיו שלמד בישיבה יותר נחשבת....נכנס לשידוכים....דרש סכום יותר גבוה......
האח הנשוי הסביר לו שסכום לא כ"כ משנה....עדיף שיחפש בחורה עם עבודה במשכורת מכובדת......
אמר לו האח בשידוכים....הבנתי.....ודרש גם וגם.....גם סכום גבוה...וגם עבודה עם משכורת מכובדת.....
ועכשיו ברצינות.....
את הבנות שלי ברור שאני יתייד ללמוד מקצוע...שמרוויחות מעל 10.....[אפילו שאני לא גדלתי כך]
כי לצערי בעולם שלנו.....אני לא רואה אופציה טובה להסתדר בלי זה.....
ובת שלא תתאים....ה יעזור....אבל השתדלות אני יעשה.....
היום 10 זה בייסיק כמעט
לא צריך בשביל זה תכנות או ראיית חשבון
אולי התכוונת מעל 20

דעת ובינה

משתמש רשום
זה מאד נכון שזה פרמטר חשוב, ההכנסה.
אך כששואלים במה היא עובדת, את בעצם אומרת מה האדם, מהי, מיהי.
לכן זה פרמטר חשוב ביותר ונשאל בד"כ בין הראשונים.

בתור "הייטקיסטית" אני שואלת,
לא פגשתם מנהלות חשבונות, גננות, מורות, ולא יודעת איזה עוד מקצועות אולי נשמעים פחות "מלהיבים" ואטרקטיבים בשידוכים ,
חכמות מאד, מבינות עניין, נעימות, עם מידות מעולות - מידות שקריטיות לחיים שלווים, עם יחסי אנוש מעולים ועוד ועוד,

ולעומת זאת, לא פגשתם "הייטקיסטיות" שאפילו 'חכמות' או 'מוכשרות' לא בהכרח אפשר היה להגיד עליהן?
בוודאי כשנהייתה אינפלציה בנהירה למסלול תכנות.

נכחתי פעם בכנס שדיברה בו אחת ממיסדות המרכזים הגדולים להעסקת נשים חרדיות בהייטק , היא אמרה שכל פעם ששואלים אותה על עובדת עבור שידוכים אם היא מפתחת או "רק" QA, זה משעשע אותה מאד, כי היא ראתה כבר הכל מכל הסוגים.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  101  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה