דרוש מידע מטריד אתכם היום, איפה הילדים שלכם יגורו?

חני נדלן

משתמש רשום
R]ואני שוב אומר שאני לא מאמינה שהזוגות הליטאיים חוסכים בימינו כמו שחסכו הוריהם, ואני אומרת את זה בתור אחת שעובדת בעיקר עם נשים מהציבור הליטאי, רמת החיים היום גבוהה מאד.[/ISPOILER]
ממש ככה
אני גרה באזור לטאי מאוד כוווווווווווווווווולם עם רכבים ואפילו שתיים שזה מייקר מאוד ואני מדברת על זוגות צעירים
המעון בנין ליד העבודה קרובה אוטובוס ישיר כולל באזור אבל העיקר רכב.....

mklj

משתמש פעיל
ממש ככה
אני גרה באזור לטאי מאוד כוווווווווווווווווולם עם רכבים ואפילו שתיים שזה מייקר מאוד
המעון בנין ליד העבודה קרובה אוטובוס ישיר כולל באזור אבל העיקר רכב.....
זה באמת מטופש בעיני.
אם יש בשגרה נסיעות זה דבר אחד.
לפעמים הרבה יותר חסכוני לשכור רכב לכל נסיעה ולא להחזיק רכב.

מלינקה

משתמש פעיל
יופי יש על מה לריב חגיגה😜
יאלה כולם עובדים קשה ממתכנתת ועד מנקה רחובות ושלום על ישראל
מה העניין להתנשאות?!
חלילה, אני מעריכה כל עובדת באשר היא (וגם את מי שבחרה לא לעבוד) , רק להבהיר שבכל עבודה עם אנשים צריך רגישות ויחסי אנוש

פירי

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
נראה לי הכוונה שפחות מייקרים את הערך של ללמוד כל היום ולשלם על הערך הזה את המחירים הנדרשים
"לייקר" זו ממש לא המילה הנכונה כאן
זו דרך חיים והשקפה אחרת איך נכון לחיות

אבל זה מובן שככה יכתבו את זה מהצד הליטאי, כל אחד רואה מהזווית שלו...

חיה10

משתמש צעיר
משהו שכתבתי פעם באשכול אחר ועדיין רלוונטי: הנושא עתיק וותיק, ורוב מי שקורא\שומע בעניין תגובתו היא: כך היה כך יהיה, וזה בלתי ניתן לשינוי.

אך לדעתי הצטברה מאסה קריטית שיכולה לשנות את המציאות וכדלהלן:

1. לכל דור יש פחות ופחות לשלם.

2. מחירי הדירות בכל הערים המרכזיות הגיעו לרמה כזו, שגם אם ההורים מ-2 הצדדים נותנים מיליון (סכומים שקיימים רק אצל הבחורים המצוינים ב י ו ת ר בישיבות המצוינות ביותר.) עדיין נדרשת משכנתא עצומה.
נתון זה מוריד מההצדקה המוסרית לעניין, כי יוצא שהדרישה היא בשביל לגור במרכז ולא קשורה לעול על הבחור.

3. זו כבר תחושה, אשמח לשמוע את דעת הציבור.
ובכן, הטענה שעדיף לשלם על דירה אחת כל החיים ולא על 5 דירות בגיל 40 הייתה נכונה תמיד.
אך לתחושתי ישנה ירידה מתמדת בהקשר לגיל שבו "נופלת" על האברך ההבנה,
שהוא ממש צריך לדאוג ל-2.500.000 ש"ח האלו, ובדרך הטבע יש לזה קשר ישיר לשידוכי בנותיו,
וזו מפסיקה להיות ידיעה מעורפלת אלא עול.
כך שגם "השנים הטובות" שעוד היו מכוח שיטה זו, הולכות ונשחקות, ואיתם שוב גם ההצדקה המוסרית,
אך בעיקר גם תחושת הרווח הגשמי.

4. וזה הנתון העיקרי:
השינוי העצום שחל בשוק העבודה לנשים, כשאחוזים נכבדים מן הבנות עובדות בעבודות המכניסות מיפה מאוד -
ועד מדהים מאוד.

א. זה שוב שוחק את ההצדקה המוסרית, כשאברך דלפון שאשתו מקבלת "משכורת" מינימלית מתחייב במיליונים כשלזוגות ישנה הכנסה חודשית פר נפש בבית גבוהה הרבה יותר, ולפעמים פי כמה וכמה.

ב. במונחי היסטוריה אנחנו ממש בתחילת העידן כך שקשה להתנבא לגבי ההשלכות אבל ניתן לשער.
לדעתי הציבור בשבתו כ"ציבור" עוד לא הפנים לחלוטין כמה זה כל כך הרבה יותר נכון מבחינה כלכלית (וסליחה מכל מי שקשה לו עם זה ששידוכים וכלכלה "מחותנים" - תרתי משמע, גם לי זה קשה.) שלאשה ישנה משכורת גבוהה, מאשר כמעט כל (!) סכום שייתן השווער.
ובהינתן הפנמה של העניין יעדיף הבחור או הוריו לגשת לשידוך שאבי הכלה נותן פחות, שזה כבר קורה כיום, ואפילו ממש פחות, מה שעדיין פחות קורה.
וזה יכול, אם בתהליך מהיר או בתהליך איטי יותר,
למוטט את כל העניין.

כי מה שקורה היום, שכל אב המעוניין לחתן את ביתו צריך להציע סכום עצום,
פחות נוגע לכמה עשרות בודדות מאוד של בחורים בכל מחזור שנתי, שמחמת מצוינותם הנדירה כל כך יכולים "לדרוש" כל דבר העולה על דעתם ובכל תחום, כי פשוט יש מספיק בנות כאלה בכל מחזור,
ויותר נוגע לכך שגם מי שהוא בשליש העליון או בחציון העליון (הכללות גסות,ועדיין) דורש כך.
וכל עוד הוא לא תופס שמשלם על כך מחיר מיידי הוא עדיין דורש, השווער משלם, וחוזר חלילה.
אך ברגע שתעמוד בחירה בין האופציות, והיא עומדת, כי לא כל מי שמציעים לאותו "שליש עליון" גם אביה משלם את הסכום המרבי וגם היא מרוויחה הרבה, לאט לאט יתחיל הגלגל להתגלגל אחרת.

זו תאוריה אחת שעולה בדעתי אך כאמור זה גדול יותר.

אשכרה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ממממ... ממש צדקה גוררת צדקה.
אבא שלכם נתן לכם 500-800- עד מליון, ואתם זורקים לו פירורי לחם כל חודש.
שיהיה לו במה להתקיים ושיזדקק כל החיים לטובת ילדיו.
מה אומר? כיף חיים.
פה מתחילה הטעות שלכם !
תחשבו רגע -
מהי הסיבה שאבא שלי נתן לי את הכסף הזה ???
התשובה היא -
הוא רצה שלילדים שלו יהיה טוב בחיים כמו שהוא דאג להם 20 שנה לפני החתונה ...
הוא לקח את זה בידיעה ברורה שכל ימי חייו הוא יצטרך לשלם על כך !
אבל הוא מבחינתו כל עוד שלילד שלו זה עשה עושה ויעשה טוב שווה היה לו כל שקל ושקל.

לגבי הקופה המשפחתית -
כשהילדים רואים את המצב של ההורים חובה עליהם לרתום את עצמם ולתת את המקסימום שהם יכולים לתת,
לא הבנתי לשיטתכם עדיף שלא יעשו כלום ???
ואם תאמרו תמכרו את הדירה שנתן לכם ותעברו לפריפריה ?..
זה מהלך נכון אבל לא מה שאבא שלך רצה שיהיה עם הילד שלו
הוא רוצה שלילד שלו יהיה לילדיו את המוסדות הכי טובים חיידרים בתי ספר וכו' וכו'

ובשביל זה הוא שם המון כסף זוהי מטרתו מעיקרא.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  83  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה