מחפשת מתכון לתפזורת קורנפלקס ופיצוחים

רחלי טל

משתמש מקצוען
באחת השמחות שהייתי היה על השולחנות כלי זכוכית עם תפזורת קורנפלקס ופיצוחים, זה היה אפוי ומתקתק וטעים מאד. למישהי יש מתכון ?
 

שושי100

משתמש פעיל
לקחתי את זה בזמנו מאתר "רחוב אומן"
חומרים:


7 כוסות קורנפלקס

400 גרם פיצוחים: (מה שבא לכם) כאן שמנו:

חמוציות.

גרעיני דלעת.

שקדים מולבנים.

צנוברים.

3/4 כוס סירופ מייפל- שימו לב:

ככל שתשימו יותר מייפל זה יהיה רטוב יותר ויתאים לעשות מזה צורות (כמו החטיפים של תלמה)

כאן שמו קצת פחות מ-1/2.

1/2 כוס שמן

1/2 כוס סוכר.


מוכנים להתחיל?


בקערה שמים את הקורנפלקס והפיצוחים.

בסיר שמים את כל שאר החומרים (דהיינו, שמן, סירופ, סוכר) מבשלים עד שנהייה רוטב נוזלי.

שופכים את הרוטב על הקורנפלקס ומערבבים היטב.

אופים בתנור ב-180 מעלות למשך 20 דקות.

מייד אח"כ מפרידים את התערובת למי שרוצה את זה כמו בתמונה.

למי שרוצה את זה לחטיפים יש לחתוך מייד לצורה הרצויה, אחרת זה מתקשה ואי אפשר לחתוך:)
 

טובות

משתמש צעיר
טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
מומלץ מאד!!
אני אישית כשזה עדיין חם מערבבת עם כף עץ כדי שלא יהיה חתיכה ענקית מחוברת
ואח"כ מפרידה בידיים חתיכות גדולות.
 

chely

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מה אתם חושבים?
אפשר להכין היום ולשמור במקרר?
 

chely

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
לא יודעת...
לדעתך לא צריך קרור?
 

הגיג

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
לי יש גרסה קצת שונה

לפזר בתבנית אפיה גדולה:

6 כוסות קורנפלקס (הכי פשוט)

100 גר גרעיני דלעת קלופים

100 גר גרעיני חמניה קלופים

100 גר חמוציות (כמובן אפשר יותר...)

100 גר גפרורי שקדים(או פרוסות)

חופן שומשום

להרתיח בסיר:

1/2 מרגרינה

1/2 סוכר

3/4 כוס סירופ מיפל


לשפוך את הסירופ על התערובת לפזר (ביד שיגע לכל הפינות...)

לאופ בתנור על 180 מעלות כ- 20 דקות

חשוב מאד:יש לערבב כל כמה דקות את התערובת זהירות מונעת חריכה ואסון....

גם אחרי שאת מוציאה מהתנור לפורר (כי אחרי הם מתגבשים)

לארוז רק אחרי שמתקרר
 

המקלטת

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
לקחתי את זה בזמנו מאתר "רחוב אומן"
חומרים:


7 כוסות קורנפלקס

400 גרם פיצוחים: (מה שבא לכם) כאן שמנו:

חמוציות.

גרעיני דלעת.

שקדים מולבנים.

צנוברים.

3/4 כוס סירופ מייפל- שימו לב:

ככל שתשימו יותר מייפל זה יהיה רטוב יותר ויתאים לעשות מזה צורות (כמו החטיפים של תלמה)

כאן שמו קצת פחות מ-1/2.

1/2 כוס שמן

1/2 כוס סוכר.


מוכנים להתחיל?


בקערה שמים את הקורנפלקס והפיצוחים.

בסיר שמים את כל שאר החומרים (דהיינו, שמן, סירופ, סוכר) מבשלים עד שנהייה רוטב נוזלי.

שופכים את הרוטב על הקורנפלקס ומערבבים היטב.

אופים בתנור ב-180 מעלות למשך 20 דקות.

מייד אח"כ מפרידים את התערובת למי שרוצה את זה כמו בתמונה.

למי שרוצה את זה לחטיפים יש לחתוך מייד לצורה הרצויה, אחרת זה מתקשה ואי אפשר לחתוך:)
לגבי הרוטב-
השמן אמור להתאחד בשלב מסוים עם הסוכר והמייפל??
זה לא קורה...
 

1X1

משתמש חדש
מצרפת מתכון מוצלח וטעים:

מתכון קורנפלקס
חומרים
7 כוסות קורנפלקס
2 כוסות שקדים פרוסים/גפרורים
100 גרם גרעיני דלעת
100 גרם חמוציות
(אפשרי גם 100 גרם גרעיני חמניה קלופים)
לערבב יחד.
להמיס:
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
3/4 כוס סירופ מייפל
25 גרם מרגרינה
להמיס על אש נמוכה, כשרותח לשפוך על התערובת, לערבב יחד.
לשטוח על תבנית גדולה ולאפות 25 דקות על 180 מעלות
בתאבון!!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  38  פעמים

לוח מודעות

למעלה