הסיפור על השוכרים הבעיתיים לא מוכר לנו כלל , אבל כן, הדירה שלנו בבנין 21,שלום עליכם גולד...
מעניין אתה מבניין 21? אם אתה זוכר, שמי נתנאל, לפני שנה בערך היו לי דיירים שלטענתכם עשו לכם המון צרות בבניין ודברים לא נעימים... עד שהרב של השכונה דיבר איתי.
על כל פנים, עכשיו ממש היה לי מקרה דומה עם הדייר שלי, אבל הם שילמו 3,600 אז העלייה שהעלתי להם ל4,200 [וגם זה אחרי התחשבות..] זה 600 ש"ח שזה עוד נבלע ביחס לקפיצה המטורפת שהייתה שם.. וגם הדגשתי לו ששנה הבאה המחיר יהיה 4,600 ומעלה.. לפי ערך השוק והוא קיבל בהבנה מלאה והסכים וכו'...
תשמע, בסוף אנחנו בעלי הדירות משלמים המון כסף גם על המשכנתא ובפרט בשנים האחרונות שעלתה ב1,500 ש"ח מינימום לבן אדם [אני עם משכנתא של 650,000 סך הכל, מה יגיד אדם שהמשכנתא שלו היא 1,000,000? עלה לו בהתאם..
ואנחנו גם גרים בשכירות ומעלים לנו...
הדירה שקנית נועדה כדי שתרוויח אין מה לעשות... כמובן שלא צריך להיות חסר אנושיות ולהעיף אותם או להעלות לכם ב1000 ש"ח מכה אחת.. [למרות שאצלי בבניין עשו ככה לשכנה שלי, הבעל דירה אמר לה עוד מילה אני מוציא אותך יש לי אנשים בתור...] אבל חייב להעלות לכיוון בהדרגה
אני הייתי עושה במקומך דבר כזה:
מעלה ב600 ש"ח לחצי שנה הקרובה, ובעוד 600 אח"כ, כך שתוך שנה לפחות תגיע ל4,200, ואח"כ להעלות לפי העניין אם ימשיך במחיר הזה [4,600+] אלא אם כן שווה לך 400 ש"ח פחות בגלל שהם דיירים נוחים ומשלמים בזמן וכו'..
זה לא הגיוני שתקבל 3,000 אם אתה יכול לקבל 4,600-4,800 בקלות ממש! ואתה צריך כל שקל! תגיד לדיירים שלך שאנחנו ממש מבינים אבל אין מה לעשות.. כולנו באותה סירה..
אפשר לשאול מה שטח הדירה שאתם משכירים ב-4200? קומה? מחסן? (הדירה שלנו בקומה 5, עם שירותים אחד, מטבח קבלן.)
השוכרים דווקא מאוד נעימים, משלמים בזמן ושומרים על הדירה, אבל כמו שכתבתם, יש לנו משכנתא וגם פער לרעתנו בשכירות שאנחנו משלמים..
ת'כלס, קשה לנו ממש לעשות את זה.