להפשיר?שוק ה'מחיר למשתכן' החל להפשיר.
מה דעתכם, יש לה השפעה על שוק הדיור?
להפשיר?שוק ה'מחיר למשתכן' החל להפשיר.
מה דעתכם, יש לה השפעה על שוק הדיור?
כלומר עבר 7 שנים מהזכייה וניתן למכור אותה, והשוק מוצף בעוד כמה דירות למכירה.להפשיר?
אבל הזכאות העיקרית של המחיר למשתכן הם רוכשי דירה ראשונה,כלומר עבר 7 שנים מהזכייה וניתן למכור אותה, והשוק מוצף בעוד כמה דירות למכירה.
באזורים שהיה בהם ריכוז גבוה כןוהשוק מוצף בעוד כמה דירות למכירה.
אבל הזכאות העיקרית של המחיר למשתכן הם רוכשי דירה ראשונה,
על כל מכירה שתהיה צריך להיות גם קנייה
אתמול הופץ בבני ברק מהדורה נוספת של מגזין הפרסום "טאבו"
ובו כתבה יפה על ההיסטוריה של בני ברק
מפי אחד מהמתווכים המובילים בבני ברק
אבל בצורה סמויה מנסה לשכנע במילים מכובסות שהנה הנה המחירים ממשיכים לעלות
אחד הנתונים שצדו את עיני הוא כותב שבבני ברק נעשות 2000 עסקאות בשנה ו1000 דירות נוספות למלאי
לגבי עסקאות הייתי לוקח את הנתון הזה של 2000 עסקאות בצורה סקפטית אבל אין לי נתונים אדרבה מי שיכול להוציא ממדלן נתון וודאי אודה לו מאד
בכל אופן לגבי המלאי ודירות בבניה
יש אלפי דירות בשלבים שונים של בניה בעיקר בפרדס כץ והצפון אבל לא רק ,מאות בהתחלת בניה גם במרכז העיר
שלא מכורות מידיעה ועוד מאות שמחזיקים היתר ועדיין לא בונים
והמדד הבולט הוא יתד נאמן של היום יום ג' שקפץ בכ10% בכמות המודעות למכירה בבני ברק מאזור ה400 למעל 450
דירות למכירה תופס כמעט חצי מהלוח היום יותר מכל הערים החרדיות יחד
להזכירכם לפני שנה וחצי היו ביתד של יום ג' כ 120 דירות למכירה בבני ברק
השוק בידים שלכם הקונים ואל תתפתו לפרסומות נהלו משא ומתן עיקש בהצלחה
1.דווקא הרוב לא מכור,ואגב, רוב הדירות החדשות שנבנו בבני ברק במתחם הסופרים//שחר העיר/רייסדור/מ.ב.צ
בני ברק עלתה ב2022 בלי פרופורציה להיצע,
לפי הלמ"ס נמכרו בבני ברק 1026 דירות וב-2023 - 639 דירות.
הנתונים הללו של הלמ"ס הם רק לדירות יד 2, כך שלא מופקע שביחד עם דירות חדשות יש קרוב ל-2,000 דירות שנמכרו בשנים 2021 ו-2022 (אין לי נתונים מ-2022, אבל הגיוני שנמכרו אז הרבה דירות).
אבל אינני מבין מדוע אתה נשאר מקובע שהמחירים לא יעלו או יירדו, הרי שלל הנתונים שקיבלנו בחודשים האחרונים מהלמ"ס/יד 2/מידע נדל"| מראים שהשוק חזר לעלות בחמישה חודשים האחרונים.
בני ברק עלתה ב2022 בלי פרופורציה להיצע,
דירות 5 חדרים תקועות כנראה שאין הרבה שיכולים לשלם והמחירים שם יורדים לאט אבל בטוח
דירות 3 עם אופ' או 4 גדולות נמכרות יותר אולי בגלל שאנשים התיאשו מלקנות 5???
בכל אופן גם אחרי התעוררות השוק בבני ברק די מנומנם
ומה שמשך את הגרף קצת למעלה זה הימורי הפריסייל בצפון בני ברק
מדלן סובל מהטיות
ויד2 זה דמיונות של אנשים ! לא מכירות! וגם ביד 2 יש הרבה ירידות מחיר
בכל אופן הכסף תם-הריבית יקרה -יוקר המחיה- ובעיקר שפע דירות בבני ברק מביא אותי למסקנה
שלגבי בני ברק המחירים לא יעלו וכנראה גם יתכן ירידה מסוימת בפרט בדירות הגדולות
אני מכיר נתונים אחרים.1.דווקא הרוב לא מכור,
וזה אפילו לא קצה הפרויקטים שקיימים כיום בשוק בבני ברק,
2.אמנם נרכשו הרבה דירות ברחוב הירקון אבל רובם משקעים שמעוניינים לעשות סיבוב,
והשוק יוצף בעוד שנתיים שוב, כך שההיצע גדול בבני ברק אפילו (בזהירות) גדול מהביקוש,
גם אם מישהו הוריד מחיר לפני שנה זה יראה לך.בדקתי כעת ביד2 מתוך 75 דירות 5 ח'
19 הורידו מחיר 4 העלו היכן ראית עלית מחיר ביד 2 ???
ממדלן קשה להתרשם משום שהמ"ר לא מדוייק בלשון המעטה בפרט בדירות הישנותכמה עלה דירת 3 חדרים בבני ברק לפני שנה, וכמה עולה היום?
(דירה לא מקבלן)
אם המחיר לא עלה- יש לה משמעות אחת- ירידה!ממדלן קשה להתרשם משום שהמ"ר לא מדוייק בלשון המעטה בפרט בדירות הישנות
אבל זה נא בין 27000-25000 בפ"כ קרית הרצוג ל29-31 במרכז העיר
ועדיין לא רואים היקף רחב של שינוי כדי להגיד שיש עליה או ירידה משום שבאמת לכל דירה יש מאפיינים מאד ספציפים מכמה דירות בודדות שבדקתי באזור שלי שקבלו מחיר גבוה היתה סיבה נוספת כמו אופ' או חניה ואפשרות ליחידה וכדו'
לפי יועצי המכנתאות השוק עדיין מדשדש
אבל המתווכים מנסים בכל הכוח לשדר על התעוררות ועליה קרובה בנסיון פטטי להעיר את השוק
כך שנתוני אמת קשים להשגה
גם אם מישהו הוריד מחיר לפני שנה זה יראה לך.
ועד לפני חצי שנה היו ירידות מחירים.
אז זה לא מראה כלום.
תפלח מתי הורידו מחירים ותעדכן פה.
כמו"כ מי שמפרסם ואחרי יומיים משנה מחיר זה פחות רלוונטי.
כעת בדקתי יסודי ביד 2 מתוך 153 דירות 3 ח' 51 הורידו מחיר לא לפני שנה אלא ב3 ח' האחרונים וחלקם אפי' פעמיייםאם המחיר לא עלה- יש לה משמעות אחת- ירידה!
ובהתאם לאינפלציה, אם המחיר עלה בהתאם לאינפלציה זה אומר שהמחיר לא עלה ולא ירד
בכוונה לא כתבתי את שם המתווך משום שאינני מתיחס לאנשים אלא לדעות ועדיף כךתובנה מעניינת של המתווך אשכנזי במגזין "טאבו" בעבר הנדלן בבני ברק תומחר יותר מערי גוש דן, אך כיום בני ברק היא מהערים הזולות במרכז.
לכן אני חושב שבני ברק תעלה בשנים הקרובות יוצר מכל הערים סביבה.
אפשרות אחת שאכן המחירים בב"ב יעלו שוב (לא הייתי מגזים שיעלו יותר מהערים הסמוכות, אבל תעלה...).אני חושב שבני ברק תעלה בשנים הקרובות יותר מכל הערים סביבה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: