דיון מחירי הדירות לאן?

די

משתמש סופר מקצוען
אדריכלי משרד השיכון הם לא הוכחה לתכנון נכון (במיוחד שהם חשופים ללחצים פוליטים). יש עליהם הרבה ביקורת והם עשו (ויעשו) הרבה שגיאות תכנוניות, ועמישראל יספוג וישלם.
אשמח אם תביאו כתבה/תכנית/מסמך/מחקר/מקור לתיאוריה שלכם שציבור חרדי לא צריכים יותר שטחי ציבור, מציבור כללי
כי מה שידוע לי עד היום מהרבה כתבות/מחקרים/מסמכים/תכניות וכך פשוט מסברה, הוא שציבור חרדי שיש לו הרבה יותר ילדים, צריך יותר שטחי ציבור, וגם אתם מסכימים שאדריכלי משרד השיכון לא מסכימים אתכם, רק שיש אדריכל עלום שאומר אחרת
ולכן אשמח לשמוע את דעתו מפורטת ומנומקת בצירוף מחקר וכדומה (חוץ ממה שכתבתם כבר שיש בשכונות כלליות אצטדיונים וכו' שלדעתי אין אז זה בכל שכונה כללית, ועדיין יש בציבור החרדי יותר שטחי ציבור)

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אשמח אם תביאו כתבה/תכנית/מסמך/מחקר/מקור לתיאוריה שלכם שציבור חרדי לא צריכים יותר שטחי ציבור, מציבור כללי
כי מה שידוע לי עד היום מהרבה כתבות/מחקרים/מסמכים/תכניות וכך פשוט מסברה, הוא שציבור חרדי שיש לו הרבה יותר ילדים, צריך יותר שטחי ציבור, וגם אתם מסכימים שאדריכלי משרד השיכון לא מסכימים אתכם, רק שיש אדריכל עלום שאומר אחרת
ולכן אשמח לשמוע את דעתו מפורטת ומנומקת בצירוף מחקר וכדומה (חוץ ממה שכתבתם כבר שיש בשכונות כלליות אצטדיונים וכו' שלדעתי אין אז זה בכל שכונה כללית, ועדיין יש בציבור החרדי יותר שטחי ציבור)
שם האדריכל: עולש קיי
מתוך סטודיו לתכנון עירוני
זה המקור...
ארכיטקטורה אינה מדע מדויק. היא יותר גישות / דעות / רעיונות ועשיה פרקטית בשטח.

אין לי שום כוונה להילחם על מה שהצגתי
שכל אחד יחשוב מה שהוא רוצה
רק שלא יחשוב שזאת הדעה היחידה והבלעדית

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
***כתבה חשובה מאוד המוכיחה שהמחירים המדווחים ברשות המיסים ומפורסמים במידע נדלן, גבוהים בהרבה ממחיר העסקה בפועל*

כך שהמחירים בפועל בריכוזים החרדיים, הרבה יותר זולים.
במחילה מכבודו, אתה מאמין לכתבה השקרית הזאת?

ניק 109814

משתמש פעיל
תשמע...
אדבר לגופו של עניין...

אבל אין ספק שיש ירידות מחירים בחריש היום.
דירה בחריש היום עולה בין 1.45 ל1.6 (השיא היה בין 1.55-1.7)
מה שאומר ירידה של 100-150 אלף שקל (בטווח של עד 10 אחוז ירידה)
למה אתה רושם בין 1.45 ל1.6 כשבצילום מסך מרשות המיסים יש עסקאות גם בפחות מ1.4 וזה גם מהתאריכים המאוחרים יותר שזה אומר שזה במגמת ירידה?
וגם ביד 2 ובhttps://dirot.harish.co.il/for-sale יש שם דירות בפחות מ1.4 נכון שזה תיווך אבל אני מאמין ל @שולמן נדל"ן - חריש.
Screenshot from 2023-08-20 18-42-55.png

Screenshot from 2023-08-20 18-37-54.png

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
למה אתה רושם בין 1.45 ל1.6 כשבצילום מסך מרשות המיסים יש עסקאות גם בפחות מ1.4 וזה גם מהתאריכים המאוחרים יותר שזה אומר שזה במגמת ירידה?
וגם ביד 2 ובhttps://dirot.harish.co.il/for-sale יש שם דירות בפחות מ1.4 נכון שזה תיווך אבל אני מאמין ל @שולמן נדל"ן - חריש.
תשאל תיווך שולמן חריש נדלן

אני לא נכנס לכל עסקה ברשות המיסים (ויש הרבה עסקאות אחרות
וצריך לדעת לשקלל ממוצע והיכולת המדהימה שלך לסנן
לפי המחיר שאתה מחפש
וגם לסנן לפי מתווכים היא יכולת ידועה מיזה כמה שנים....

תשאל מתווכים והם יגידו לך שיש ירידות מהשיא עד 10 אחוז פחות
זה מה שאני דיברתי
ואני לא נכנס לכל עסקה באופן פרטי.

בונה אתרים

משתמש פעיל
צפה בקובץ המצורף 1444472
צפה בקובץ המצורף 1444473
לא הבנתי מה נתפסת כ"כ על חריש
אם כבר יש לך בפריפריה ערים עם הרבה יותר חרדים בשביל לדגום ירידות מחירים

אם כבר תתייחס לעיר החרדית השלישית (ועוד מעט השניה) בגודלה "בית שמש"
מה עם הירידות המחירים שכולם הבטיחו לנו שם??????????

נערך לאחרונה ב:

די

משתמש סופר מקצוען
אין לי שום כוונה להילחם על מה שהצגתי
שכל אחד יחשוב מה שהוא רוצה
רק שלא יחשוב שזאת הדעה היחידה והבלעדית
בכל אופן אני מעולם לא ראיתי שכונה חרדית עם עודף שטחי ציבור, אדרבה יש מחסור שטחי ציבור בשכונות החרדיות, אז גם אדריכלי משרד השיכון לכאורה נותנים לציבור החרדי פחות שטחי ציבור ממה שצריך.
אולי מר עולש קיי מתכוון לחנך מחדש את הציבור החרדי ושכולם יתפללו באותו בית כנסת ולא צריך בתי מדרש לכוללים כי כולם יכולים לצאת לעבוד...

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
בכל אופן אני מעולם לא ראיתי שכונה חרדית עם עודף שטחי ציבור, אדרבה יש מחסור שטחי ציבור בשכונות החרדיות, אז גם אדריכלי משרד השיכון לכאורה נותנים לציבור החרדי פחות שטחי ציבור ממה שצריך.
אולי מר עולש קיי מתכוון לחנך מחדש את הציבור החרדי ושכולם יתפללו באותו בית כנסת ולא צריך בתי מדרש לכוללים כי כולם יכולים לצאת לעבוד...
לגבי השורות הראשונות -
אדרבה, אם גם 60% שטחי ציבור לא מספיק, כנראה שצריך לעשות חושבים על הגישה התכנונית כולה.

לגבי השורות האחרונות - אדריכל טוב הוא אדריכל שמתכנן לציבור כפי שהוא, ולא מנסה לחנך אותו, ואדר' עולש קיי מצטיין בכך.

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
בטווח הארוך זה יכול להשפיע הרבה על מחירי השכירות
וזה יכול לדחוף הרבה אנשים לקנות דירות:

commit

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
לכל מאן דבעי שחיפשו פה בתקופה האחרונה דירות בזול בבני ברק וטענו שאין ירידת מחירים או שמדובר בירידה קלה - מוזמנים לעיין בעיתון יתד נאמן מהיום ולרוות הרבה נחת עד בלי די עם מחירים המשקפים ירידה חדה של כ-10% - 20% ואף יותר :)

למתקשים - הקפתי לכם בעיגול :)

ולמי שמתכחש לירידות מחירים או מתרץ תירוצים שיש סיבות למחיר הנמוך, שיהיה לו לבריאות (או אולי בהצלחה בהסבה למקצוע אחר) :)

צפה בקובץ המצורף 1441872צפה בקובץ המצורף 1441873
רוב הדירות בפרדס או בקצוות.
יש עוד רעיונות לתירוצים?
גם כשהוכחתי שחור על גבי לבן ירידה דרמטית, יש כאלה שגם שהשמש זורחת בחוץ, יגידו שיש חושך.
לא מעוניין להתווכח איתם, כי ברור לכולם שיש להם אינטרס כזה או אחר.
תודה.
אני חושבת שאני מכירה מישהו שקנה את הדירה שהקפת בעיגול, בז'בוטינסקי, 3 חדרים 75 מטר ב1,750,000 עם אופציה בגג.
אז זו דירה ישנה ומתפוררת, צריכה שיפוץ דחוף. על ז'בוטינסקי, עם כל התחבורה הסואנת וחילולי השבת וכמובן בצד של פ"כ. זו דירה עם גג רעפים, ככה שאם ירצו לצקת תקרת בטון בשביל לממש את האופציה בגג יצטרכו לחזק את יסודות הבנין.
מצטערת, אבל זו בשום צורה לא ירידת מחיר.
אתה צריך להבין שבבני ברק יש הרבה דירות שיש להן חסרונות שרק כשאתה מגיע לדירה אתה יכול להבין אותם.
אני חיפשתי הרבה מאוד זמן דירה בבני ברק, וכל המציאות האלו היו קיימות תמיד.

גולש בנט

משתמש מקצוען
אני חושבת שאני מכירה מישהו שקנה את הדירה שהקפת בעיגול, בז'בוטינסקי, 3 חדרים 75 מטר ב1,750,000 עם אופציה בגג.
אז זו דירה ישנה ומתפוררת, צריכה שיפוץ דחוף. על ז'בוטינסקי, עם כל התחבורה הסואנת וחילולי השבת וכמובן בצד של פ"כ. זו דירה עם גג רעפים, ככה שאם ירצו לצקת תקרת בטון בשביל לממש את האופציה בגג יצטרכו לחזק את יסודות הבנין.
אתה צריך להבין שבבני ברק יש הרבה דירות שיש להן חסרונות שרק כשאתה מגיע לדירה אתה יכול להבין אותם.
ונניח, אז זו הדירה היחידה שהקפתי בעיגול?
שוין.
המציאות האלו לא היו קיימות לפני שנה. אני עוקב אחרי הלוח כבר כמה שנים ובכל דירה יש חסרונות.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
הוכחתי כבר לעיל שהדברים שנאמרו הם שטויות.
התקשרתי באופן אישי למתווכת(על דירה אחרת אגב...אז כבר צריך למחוק שתי עיגולים...)
וכמות הפערים בין מה שכתוב לבין המציאות
היא חסרת תקדים.

מי שמתעקש להתווכח לא יעזור לו שום דבר.

נערך לאחרונה ב:

DDESIGN

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
הוכחתי כבר לעיל שהדברים שנאמרו הם שטויות.
התקשרתי באופן אישי למתווכת(על דירה אחרת אגב...אז כבר צריך למחוק שתי עיגולים...)
וכמות הפערים בין מה שכתוב לבין המציאות
היא חסרת תקדים.

מי שמתעקש להתווכח לא יעזור לו שום דבר.
בררת על הדירות קבלן ברחוב נורדאו, יודע מה הסיפור שם ?

commit

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
ונניח, אז זו הדירה היחידה שהקפתי בעיגול?
שוין.
המציאות האלו לא היו קיימות לפני שנה. אני עוקב אחרי הלוח כבר כמה שנים ובכל דירה יש חסרונות.
הן כן היו קיימות, ואנשים קנו אותם מתחת למחיר השוק רק כשלא היתה להם ברירה אחרת.
אני מכירה דירת 5 חדרים שהוצעה למכירה לפני שנה ב15% פחות מהשווי שלה, בגלל חסרונות מסוימים, (תכנון דירה גרוע מאוד ושכנים לא טובים) ועדיין היתה תקועה בשוק לפחות חצי שנה.
עוד דירה שעל פניו כל הנתונים היו נראים מצוינים, ולמרות זאת היתה זולה יחסית, וכשניסינו להתקדם בקניה התברר שהמוכר מציב תנאי תשלום שקשה מאוד לעמוד בהם.

ר' יהונתן

משתמש פעיל
יש''כ לשר השיכון ולמנכ''ל משרדו על הבשורה החשובה
צריך לזכור שהפיתרון יבוא רק מהגדלת ההיצע של הדירות בדרום ובצפון

פרוגפרוגנדה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
רק צריך לזכור שמדובר בעיר מאד רחוקה מהמרכז מלבד הערבים שגרים שם
אחרי שאופקים נתיבות וחריש יצליחו יהיה אפשר להרחיק עוד

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה