עוד 3-5%זו העליית ערך.
אבל מה עם שכירות בדירה להשקעה? (או חסכון שכירות בדירה למגורים)
ללא רבית דרבית
עוד 3-5%זו העליית ערך.
אבל מה עם שכירות בדירה להשקעה? (או חסכון שכירות בדירה למגורים)
אף אחד לא התעלם!!אבל כששוקלים נושא של קנית דירה - כן או לא,
לא נכון ולא הוגן להתעלם מהנתון הזה.
קראתי,אף אחד לא התעלם!!
תקראי עמודים קודמים.
אני אמרתי שם, שאין לחשב את עליית הערך לתקופה הקרובה, ורק לתקופה הארוכה צריך לחשב את זה.
וצריך להתחשב בתקופה הקרובה רק בשכירות.
אז טענו שלטווח ארוך יש עליית ערך של 2000%, ולזה בלבד עניתי.
אוקי. אז כבר אנחנו מסכימים שלטוח רחוק נדלן יכול להרויח 7 אחוז כמו ההשקעות האחרות שהומלצות פה בפורום (במקומות שונים אף יותר אבל לא נתוכח) ונשאר הענין של הריבית דריבית שקיים בהשקעה בני"ע וכו'. ולא קיים בנדלן.עוד 3-5%
ללא רבית דרבית
גם בניירות ערך זה מאד קל.ולהפך בני"ע. לרובינו אין מושג (למרות שאנחנו מנסים ללמוד) מאיפה מתחילים, מה זה אומר ולאן זה יוביל אותנו.
את יכולה בבקשה לפרט איך את מחשבת את הרווח?גם בניירות ערך זה מאד קל.
ומי שלא רוצה לקרוא כלל.
שיעשה הוראת קבע לקופת גמל להשקעה, במסלול טוב.
בא נעשה חישוב כמה זה בלי הריבית דריבית, וכמה זה עם ריבית דריבית,
סכום השקעה 400,000 ש"ח
בדירה לטווח רחוק, כ 7% תשואה לשנה, ללא ריבית דריבית, למשך 20 שנה הרווח יהיה 560,000 ש"ח.
ובהשקעה אחרת לטווח רחוק, כ 7% תשואה לשנה, עם ריבית דריבית, למשך 20 שנה הרווח יהיה 1,147,873.78 ש"ח.
יחי ההבדל הקטן.
איפה עושים?שיעשה הוראת קבע
מה זה בכלל?קופת גמל להשקעה
איך הוא ידע לבחור?במסלול טוב.
בבנקאיפה עושים?
קופת גמל להשקעהמה זה בכלל?
נכון שצריך לקרוא קצת חומר, ואפשר גם להתייעץ עם מישהו שאתם סומכים עליו ומבין בעניין. וגם להשקיע בדירה, אי אפשר לעשות מתוך ישיבה על הספה, עם רגליים למעלה.איך הוא ידע לבחור?
אני יודעת שיש לך תשובות לכל השאלות. אבל אחרי הכל את ניקית בפרוג, ואני בטוחה שאת מבינה שמי שילך כמו עוור אחרייך הוא קצת תמים. ולכן אי אפשר לקרא לזה קל, ובטח ובטח שצריך לבדוק וללמוד. הנושא מורכב מכל כך הרבה מושגים וידע ורובינו לא מבינים חלק גדול ממה שאת אומרת. וגם כשנבין (שמורים לי כמה סרטונים וכמה כתבות ואני מחכה להזדמנות לשבת על זה ברצינות) נצטרך עדיין לאמת ולבדוק את המידע מול מקצוענים, לענין את בני הזוג שלנו ואחרי הכל (או לפני) לבדוק את הכשרות (אין לי כוון בכלל את מי שואלים, כי כרגע אפילו לנסח את השאלה אני לא יודעת)
את עושה עבודה מעולה. נתת מלא חומר, והכוון נשמע ראוי. עדיין יש כל כך הרבה שיעורי בית לעשות שאי אפשר לקרא לזה קל ופשוט. ואת זה כדאי שתביני...
האם כשאת מעלה את הסכומים שאותם נרויח את מנכה דמי ניהול?כמה זה עולה: דמי הניהול המקסימליים בקופת הגמל להשקעה עומדים על 4% מההפקדות ו-1.05% מהחיסכון שנצבר. בפועל, דמי ניהול הנעים בין 0.5% ל-1% מהצבירה בלבד, כאשר לא נגבים דמי ניהול על ההפקדות. ישנן הוצאות ניהול השקעה העומדות על כ-0.2%.
אף אחד לא מצפה שילכו אחריו כמו עווריםאני בטוחה שאת מבינה שמי שילך כמו עוור אחרייך הוא קצת תמים
דמי ניהול יכולים גם להיות די אפסיים. או כשעושים זאת לבד. וגם בהתמקחות טובה אם בית ההשקעות. [כמובן שזה גם תלוי במסלול ההשקעה]האם כשאת מעלה את הסכומים שאותם נרויח את מנכה דמי ניהול?
והאם את מנכה מס? בהנחה שמדברים פה על חסכון לנישואי ילדים ולא לגיל פנסיה. אני חושבת שכדאי להתיחס לזה.
אשמח אם בהמשך לדוג' שהעלית קדם תחשבי שם מה העלות של דמי ניהול.
שוב לא תמיד חייבים לשלם מס, אבל אני ינסה לערוך שם.המס האמת אני גם יודעת לחשב. אבל חושבת שחשוב מאד לציין את זה בדוג' שאת מעלה.
אני יודעת שכתבת שאפשר לקבל החזרים. אבל אני ספקטית לגבי זה כשמדובר באנשים שמתפרנסים יפה וכולם בריאים שם וכו'.
אני יודעת שאין ציפיה כזו. לכן אי אפשר לכתוב שזה משהו שפשוט לכל אחד לבצע. צריך לעבוד קשה וללמוד.אף אחד לא מצפה שילכו אחריו כמו עוורים
אנחנו חוזרים לאותה נקודה שבשביל לעשות זאת לבד צריך ללמוד וכו'..דמי ניהול יכולים גם להיות די אפסיים. או כשעושים זאת לבד
זה בטוח לא יותר קשה מלקנות דירה להשקעה.אני יודעת שאין ציפיה כזו. לכן אי אפשר לכתוב שזה משהו שפשוט לכל אחד לבצע. צריך לעבוד קשה וללמוד.
כתבתי שיש שתי אפשרויות לדמי ניהול נמוכים מאד או כשעושים זאת לבד, או כשמתמקחים אם החברה של הקופת גמל.אנחנו חוזרים לאותה נקודה שבשביל לעשות זאת לבד צריך ללמוד וכו'..
נראה לי שכשמגיעים להשוות בין שתי דרכים, אנו דנים לגופה של דרך, ברור שכל דרך צריכה לימוד.אין שום טעם לא להכיר ביתרונות של כל שיטה.
אל תשכחי לערוך גם את הנדל"ןשוב לא תמיד חייבים לשלם מס, אבל אני ינסה לערוך שם.
נכון מאוד.דווקא אני לא שמעתי את זה.
ומי שצופה עליית מחירים בקרוב, אז שיקנה,
אבל למי שבכל זאת רוצה להשקיע בדירה, הייתי ממליצה לחפש דירה שהתשואה עליה מהשכירות היא גבוהה.
מס על דירות זה תמיד עד 10%.עריכה: בהשקעות רבות, צריך לשלם מס על הרווחים, שיכול להגיע ל25% מהרווחים,
שזה במקרה שלנו 286,968.445 ש"ח למס הכנסה.
ואז הרווח נטו אחרי מס, יהיה 860,905.335 ש"ח.
שזה עדיין 300,000 ש"ח יותר מבדירה להשקעה.
ושימו לב שגם בדירה להשקעה יש לעתים מס שבח במכירה.
מס רכישה זה כמובן על הקרן 8% עוד לפני שראיתם שקל רווח.מס על דירות זה תמיד עד 10%.
מצורף קובץ מחושבאת יכולה בבקשה לפרט איך את מחשבת את הרווח?
לא מצליחה להבין.
מס בשיעור 25% מהשבחומס שבח יש רק במידה ואת מוכרת דירה שניה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: