דיון מחירי הדירות לאן?

רפ

משתמש סופר מקצוען
חלק נרחב מאד מהתגובה שלך נכנס בגדר לדון לגופו של עניין.
לקרוא כתבה ולומר אינטרסנטים זה ילדותי, לקרוא כתבה ולדון על הנתונים בעד/נגד לא משנה, זה בוגר ואינטלקטואלי
זה הכל
הבעיה שאי אפשר לקזז את האינטרסים, איך אפשר לדעת בבירור מה הם הנתונים? הרי כל אחד מציג את הנתונים בצורה מאוד מגמתית.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
עכשיו תגידו לי אם כך, מאיפה הגעתם למסקנה שבשנים הקרובות, מחירי הדיור דווקא יעלו?
כי בטווח רחוק המחירים מאז קום המדינה תמיד עלו. (ועל טווח רחוק את מדברת גם בהשקעות האחרות שדנים פה)
ואין שום סיבה שזה ישתנה (ההצע לא גדל, הביקוש לא קטן)

עפולה

משתמש מקצוען
כולם מודים שבשנתיים האחרונות מחירי הדירות לא עלו. אפשר להתווכח אם מכאן והלאה המחירים יעלו או ירדו או ישארו אותו דבר, אך א"א להשקיע בדירה ולהסתמך על עליית מחיר הנכס - דבר שלא קרה בשנתיים האחרונות.

rachelevanon

משתמש סופר מקצוען
יש צדק בדברייך.

עכשיו תגידו לי אם כך, מאיפה הגעתם למסקנה שבשנים הקרובות, מחירי הדיור דווקא יעלו?

אני לכל הפחות לא כתבתי דבר כזה בשום תגובה שלי.

כתבתי שיש בעלי אינטרס חזקים מאד משני הצדדים שנלחמים זה בזה ושאף צד לא בוחל בשום נשק במלחמה שלו. כרגע יש התמתנות שלדעתי נובעת משינוי תפיסה מסויים אצל הקונים וגם מהעדר כסף (עיין ערך המעבר לקניית דירות בפריפריה של החברה החרדית) אבל עדיין הממשלה והבנקים נלחמים בשיניים שלא תהיה ירידה בטח לא משמעותית. התמתנות הם מוכנים להכיל, לא מעבר.

קריסה משמעותית כמו שמנבאים מנהלי המחאה אני מניחה שלא תהיה כיוון שתהיה מלחמת חורמה מצד הבנקים שזה לא יקרה. קריסה כזאת תעשה אנרכיה בכל כלכלת המדינה, דבר שכל הכלים כשרים מבחינת הקברניטים על מנת להלחם בו. וכמובן כל מה שכבר נכתב על הצע וביקוש- בגלל הואקום בשוק וההמונים מחוסרי הדיור, כל ירידה תביא לגל קניות נוסף ולעליית מחירים מחודשת.

בעצם...

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הבעיה שאי אפשר לקזז את האינטרסים, איך אפשר לדעת בבירור מה הם הנתונים? הרי כל אחד מציג את הנתונים בצורה מאוד מגמתית.
נכון מאד
אז יש כמה אופציות
א. לקחת את הנתונים היבשים ולהעריך את ההשלכות שלהם לבד
ב. לומר יש כאן המון נתונים אני מבולבל לחלוטין אין לי את היכולת להחליט
ג. לומר הנתונים לא רלוונטיים אי אפשר לצפות את השוק

אבל להתעלם לחלוטין מהנתונים ולהתעסק באינטרסים של מי שכתב אותם לא נשמע כמו ניצול משאבים יעיל...

rachelevanon

משתמש סופר מקצוען
לקרוא כתבה ולומר אינטרסנטים זה ילדותי,
אי אפשר לדון על הכתבה לפני שמבינים שמדובר בבעלי אינטרס ובתהליך שיווקי.
זה לא ילדותי, זה חלק אינטגרלי מהנתונים.
אי אפשר לדון בנתונים לפני שמנתחים את האינטרס ובכל מקרה יש כל כך הרבה שטח אפור בתחום וכל כך הרבה בעלי אינטרס, שמגוחך לגמרי לדון בכתבות שנוטות לצד אחד, בטח כשמדובר בכתבות מ2016-17
לו היו מעלים לכאן את כל הכתבות בנושא מחירי הדיור שעלו בעיתוני כלכלה ומנתחים אותן אחת לאחת היה על מה לדבר. אי אפשר לדון בכתבות שמוטות לצד אחד בלבד ושנאספו כולן מבלוג של בעלי אינטרס מובהקים.

רפ

משתמש סופר מקצוען
א. לקחת את הנתונים היבשים ולהעריך את ההשלכות שלהם לבד
אני לא חושבת שזה כזה פשוט.
ב. לומר יש כאן המון נתונים אני מבולבל לחלוטין אין לי את היכולת להחליט
מי שככה מרגיש - הכי חכם להודות בזה.
ג. לומר הנתונים לא רלוונטיים אי אפשר לצפות את השוק
אני באמת חושבת שאי אפשר לצפות את השוק, ובאמת חושבת שהנתונים שמביאים בכתבות אינטרסנטיות הם לא רלוונטיים.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
כי בטווח רחוק המחירים מאז קום המדינה תמיד עלו. (ועל טווח רחוק את מדברת גם בהשקעות האחרות שדנים פה)
ואין שום סיבה שזה ישתנה (ההצע לא גדל, הביקוש לא קטן)
בטווח רחוק של מינימום 20 שנה אני מסכימה איתך, ועדיין העלייה הממוצעת לשנה היא בערך 2%.

אבל אני יגיד לך משהו נוסף,
אם לפחות חצי מהכלכלנים היו צופים שהשנה יהיו ירידות בבורסה, אז גם בבורסה אני לא הייתי ממהרת להשקיע, אין סיבה לשים כסף במקום שיש חשש גדול שיפסידו חלק ניכר ממנו כבר בהתחלה, והייתי מחכה שהשוק יפסיק לרדת.
וכך זה גם בנושא דירות להשקעה, תוסיפי על זה את הנתון שגם משלמים מס רכישה גבוה, שאפי' אם מחירי הדירות לא ירדו, אז כבר הפסדתי כסף, כי את המס אני לא יקבל בחזרה.
בקיצור, עדיף לשים את הכסף במקום שאין עליו כאלו תחזיות שליליות לתקופה הקרובה.

כמובן שבתור דירה למגורים השיקולים קצת שונים.

בעצם...

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
אני באמת חושבת שאי אפשר לצפות את השוק, ובאמת חושבת שהנתונים שמביאים בכתבות אינטרסנטיות הם לא רלוונטיים.
אז זה לא קשור לכתבות אינטרסנטיות
פשוט אי אפשר לצפות את השוק.

מעבר לזה אמר פעם מישהו

מה ההגדרה של ״השכל הישר״?
הדעות המוקדמות שאדם צובר בעשרים שנותיו הראשונות.
אז תשכחו מנתונים אובייקטיביים אין חיה כזאת.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
בטח כשמדובר בכתבות מ2006- 2007.
אין פה שום כתבה מהזמן הזה, [אז וודאי היו ירידות מחירים]
יש פה כתבה אחת מסוף 2017 [תחילת ההתמתנות] וכל השאר מ2019.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
את יכולה לבדוק לבד הרבה מהנתונים.
למשל באתר מדלן.

rachelevanon

משתמש סופר מקצוען
את יכולה לבדוק לבד הרבה מהנתונים.
למשל באתר מדלן.
שני הצדדים טועני שהוא לא רלוונטי.:(
המחאה טוענת שהוא מציג מחירים גבוהים מאד מהמכירה בפועל. המשקיעים טוענים שאלו מחירים שיעלו או שהדירות נמכרות במחיר יקר יותר...

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
שני הצדדים טועני שהוא לא רלוונטי.:(
המחאה טוענת שהוא מציג מחירים גבוהים מאד מהמכירה בפועל. המשקיעים טוענים שאלו מחירים שיעלו או שהדירות נמכרות במחיר יקר יותר...
אז כנראה שהוא כן רלוונטי..:rolleyes:

בעצם...

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
אי אפשר לדון על הכתבה לפני שמבינים שמדובר בבעלי אינטרס ובתהליך שיווקי.
זה לא ילדותי, זה חלק אינטגרלי מהנתונים.
אי אפשר לדון בנתונים לפני שמנתחים את האינטרס ובכל מקרה יש כל כך הרבה שטח אפור בתחום וכל כך הרבה בעלי אינטרס, שמגוחך לגמרי לדון בכתבות שנוטות לצד אחד, בטח כשמדובר בכתבות מ2016-17
לו היו מעלים לכאן את כל הכתבות בנושא מחירי הדיור שעלו בעיתוני כלכלה ומנתחים אותן אחת לאחת היה על מה לדבר. אי אפשר לדון בכתבות שמוטות לצד אחד בלבד ושנאספו כולן מבלוג של בעלי אינטרס מובהקים.
ראשית כולם כולל כולם אינטרסנטים אין ויכוח בחלק הזה ויתירה מכך אינטרס זה לא דווקא רווח כספי גם אג׳נדה זה אינטרס מובהק.
הנקודה שלי היא כמה פורה, מעשיר ומחכים הוא דיון שמתחיל ונגמר בהטחת אינטרסים

אתן דוגמא קיצונית
אנו מתווכחים כמה עולה גבינה ב״אושר עד״ ובמקום להכנס לאתר שלהם ולבדוק את אומרת לי ״אתה אינטרסנט הניק שלך זה אושר עד״
זה אווילי לחלוטין
עכשיו נניח שאין לך דרך לבדוק כמה עולה שם גבינה או שיש כמה דעות בעניין
עדיין יהיה אווילי באותה רמה ממש לומר לי אתה אינטרסנט וכו׳

תפוח אדמה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
אפשר דוגמה למשהו כזה היום?
באישי.
אבל בגדול, מי שחורש את השטח, בודק עם אנשי מקצוע (בלבד! אל תתפתו לעשות את זה לבד!)
יכול להגיע לתשואות מאוד גבוהות בחלוקות דירות.
בקריות, בלוד, בפתח תקוה אפילו!
החכמה היא לאתר דירה הרוסה מתחת למחיר מחירון, לשפץ ולחלק לכמה שיותר יחידות, באיזור שמניב שכירות טובה.
ואת זה איש מקצוע טוב ואמין יכול להביא. אבל בד"כ את העסקאות הטובות באמת, צריך לחלוב מהם...

גלינג

משתמש סופר מקצוען
באופן כללי הרי גם מי שיביא כתבות הפוכות יש לו אינטרסים, נכון?
אז הבה נקזז את האינטרסים ונדון לגופו של עניין.
או שנבחן את מציאות הנדל"ן ב70 שנות קיומה של מדינתינו הצעירה.
ואיך שבכל קדנציה מחדש כולם מבטיחים שינוי ועדיין המציאות חזקה מהם.

rachelevanon

משתמש סופר מקצוען
אנו מתווכחים כמה עולה גבינה ב״אושר עד״ ובמקום להכנס לאתר שלהם ולבדוק את אומרת לי ״אתה אינטרסנט הניק שלך זה אושר עד״

אם היית מעלה מאות כתבות על גבינות באושר עד וכמה הן זולות בעוד אין שום דרך להוכיח שהן זולות, אין דרך לכמת את המחיר שלהן ויש מאות כתבות שסותרות את התזה שלך, אז הייתי אומרת שאי אפשר לדון בדברי בעל אינטרס ואי אפשר לדון בדברים שמוטים לצד אחד בכלל.

חוץ מזה, אף אחד פה לא "הטיח". מישהו שאל מה האינטרס של כותבי הכתבות להציג כאילו השוק לקראת קריסה בשעה שזה לא נראה לעין. והדברים הוסברו. לא טענתי שאף אחד פה אינטרסנט, ואין לי שום דבר נגד בעלי אינטרס. הרי גם אני בעלת אינטרס מובהק לירידת המחירים. אינטרס אינו דבר רע. הוא יכול להיות חיובי במובהק.

אבל הכתבות הללו לצערי לא גרמו למחירים לרדת ובטח שלא לקרוס, ולא ראיתי שמשהו בשטח השתנה דרמטית מאז שבדקתי את הדברים.

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מי שגם כשמביאים לו נתונים על ירידות מחירים, [למשל בת"א של כמה מאות אלפי ש"ח לדירה]
והוא בוחר להתעלם מזה, כי אולי למי שהביא את הנתונים הללו יש איזה אינטרס,
אז בבקשה, שיעשה כהבנתו.
אבל שוב,
אנחנו לא מדברים כאן על תל אביב.
הוסבר פה כבר שכללי המשחק בציבור החרדי שונים לגמרי,
ואין להסיק מירידת מחירים בת"א (אם אכן יש כזו) על ריכוזים חרדיים.
ובריכוזים החרדיים ניתן לראות שהמחירים עולים.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה