מחירי הדירות בב"ש

כח רצון

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
למה שיהיה אכפת לי אם יש בשכונה 1000 יחידות דיור או 90,000?
כי בעיר חרדית מרכזית הפיתוח החברתי, העירוני, המסחרי, התחבורתי, הקהילתי, המשפחתי, התיירותי, גינות ופארקים, מוקדים של קהילות עם ישיבות, מרכזי חסידות, אירועים חרדיים מרכזיים, אולמי שמחות, רשתות חרדיות, וכו' וכו' הוא בלי השוואה לכל פריפריה באשר היא.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
מבחר מוסדות לימוד
בתור ילידת פריפריה, זה נושא מאד משמעותי, שאנשי המרכז לא מבינים מספיק
ובעיני יכול להוות שיקול מרכזי.
אני מכירה נערים בגיל 13 שנסעו לישיבות קטנות בעיר אחרת, וחזרו הביתה פעם בחודש, כי המוסדות המקומיים לא התאימו.
תחבורה ציבורית נקבעת לפי ביקוש
ובוודאי שגם היעדים נקבעים לפי ביקוש,
בבית שמש יהיו 90,000 משפחות חרדיות שרובם גם לא יחזיקו רכב,
ורוב היעדים שאליהם הם ירצו להגיע יהיו ערים חרדיות אחרות
ובלוד זה לפי הביקוש של 3,600 משפחות.....
בית שמש זו עיר קטסטרופאלית מבחינת תחבורה
ואם יהיו בה 90K משפחות המצב רק יחמיר.
2.בציבור הכללי משתמשים בהרבה יותר עם רכבים ומעט מאד בתחבורה ציבורית

לא ראיתי שלנסוע ממודיעין עילית לירושלים יותר קל מאשר לנסוע ממודיעין השכנה לירושלים...

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
זה שבית שמש הולכת ליהות העיר הבאה של הציבור החרדי מכל הבחינות אין מה לחלוק על כך .....
אלו דברים פשוטים וברורים שמעוגנים במציאות.....
דבר נוסף לגבי ירידת מחירים או מיתון , יכול ליהות שכרגע ( בדגש ) מורגשת עצירה קלה מאוד בשוק
אך חייבים לשים לב שזה אך ורק בגלל התערבות האגרסיבית של בנק ישראל שהעלה את הרביות בצורה שמקשה על רכישת דירה
אך בל נשכח שלנגד עיניו של בנק ישראל לא עומד נושא הנדל״ן בלבד, עליית הרביות נועדה בכדי לעצור את האינפלציה המשתוללת פה ובשאר העולם
בסופו של דבר לעלות את הריבית זה מוצא אחרון מכיון שלא רק הנדל״ן מושפע מכך אלא כל השוק ובמיוחד שוק ההייטק שמאוד חזק בישראל וברור שעליית הריביות האחרונה פוגעת בו.
כך שזה עניין של זמן עד שהרביות ירדו שוב
ופה חשוב להבין שתיהיה הסתערות מטורפת על דירות לאחר שהרביות ירדו שוב
של כל אלו שחיכו והקשיבו לכל מיני ממליצים למינהם שאין להם הכשרה בתחום .
אין שום סיבה שבמדינה מפותחת כמו ישראל יהיה קל לקנות דירה יותר מברלין, ניו יורק, או כל עיר בירה אחרת כך שהמחירים רק ימשיכו לעלות באזורי ביקוש
בסופו של דבר זה עניין של ביקוש והיצע .

בונה אתרים

משתמש פעיל
לא ראיתי שלנסוע ממודיעין עילית לירושלים יותר קל מאשר לנסוע ממודיעין השכנה לירושלים...
זה מציאות,
אין מה להשוות את התחבורה הציבורית בערים חילוניות (מלבד גוש דן) לתחבורה ציבורית בערים חרדיות!
ובוודאי מי שהולך לגור בלוד לעולם לא יהיה לו מתחת לבית אוטובוס כל חצי שעה-שעה לבית שמש מודיעין עילית, אשדוד, ביתר עילית וכדומה...

ב

hishtadlut

משתמש פעיל
כל מי שלא למד תכנות או ראיית חשבון (כנראה רוב הציבור)
יהיה לו יותר קל למצוא עבודה שמתאימה לאורח חייו בבית שמש מאשר בלוד
בבית שמש עצמה כנראה שיהיה לו יותר קל, אבל אם הוא לא ימצא בבית שמש (כמו שכתבו פה במספר אשכולות על בעיה תעסוקתית שם) להגיע לערים חרדיות אחרות (מ"ע ב"ב אלעד) יהיה לו יותר קל בלוד, ובלהגיע לירושלים לא יהיה לו הבדל גדול בין לוד לרמה ד' בב"ש.

hishtadlut

משתמש פעיל
תחבורה ציבורית נקבעת לפי ביקוש
ובוודאי שגם היעדים נקבעים לפי ביקוש,
בבית שמש יהיו 90,000 משפחות חרדיות שרובם גם לא יחזיקו רכב,
ורוב היעדים שאליהם הם ירצו להגיע יהיו ערים חרדיות אחרות
ובלוד זה לפי הביקוש של 3,600 משפחות.....
לוד נמצאת על צירים ראשיים ולכן תחבורה בין ערים חרדיות עוברת דרכה (קו אשדוד-אלעד לדוגמה)

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
אין שום סיבה שבמדינה מפותחת כמו ישראל יהיה קל לקנות דירה יותר מברלין, ניו יורק, או כל עיר בירה אחרת כך שהמחירים רק ימשיכו לעלות באזורי ביקוש
לא ידעתי שבית שמש היא עיר הבירה של מדינת ישראל...

רוחי ב

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
לא כ"כ הבנתי את מטרת ונושא האשכול ושאר האשכולות שדנים על אחיסמך מול בית שמש..
בהנחה שכל החרדים במדינת ישראל הם:
1. צעירים
2. ליטאים
3. עובדים בהייטק
4. רוצים קהילה הומוגנית
5. בעלי רכב (כמובן של העבודה של האישה ;) )
עד שלא כל החרדים עונים על התנאים הנ"ל אין כ"כ יכולת למישהו לקבוע ולדון איפה עדיף לציבור החרדי לקנות דירה.

ולענינו, בענין התחבורה מבית שמש לירושלים, ב"ה עברנו לבית שמש לפני כחודשיים, ואני נוסעת למשרד בהר חוצבים פעמיים- שלוש בשבוע, ממה שיצא לי ולחברות שלי, זאת נסיעה ממוצעת של 40-45 דקות עד להר חוצבים, ואני עולה בתחנה הראשונה של האוטובוס, לפני הסיבוב בד'.
לאוטובוס יש תדירות ממוצעת של רבע שעה במשך רב שעות היום, בבוקר כל 12 דקות.
להשוות את זה לאחסימך שאליה יש בממוצע אוטובוס פעם בשעה מירושלים, גם אם זמן הנסיעה שווה, זה קצת מוגזם.
דבר שני, האוכלוסיה באחיסמך - אישית יש לי כמה חברות שגרות שם, וכמה חברות שיש להן שם דירה, הקרית ספריות והבני ברקיות מביניהן אכן גרות שם, הירושלמיות - שוכרות ומשכירות בירושלים, האוכלוסיה לא מאד קורצת לירושלמים שרגילים לאוכלוסיה מגוונת.

hishtadlut

משתמש פעיל
לא כ"כ הבנתי את מטרת ונושא האשכול ושאר האשכולות שדנים על אחיסמך מול בית שמש..
לתת מידע מועיל על המקומות (כמו שאת עושה)
עד שלא כל החרדים עונים על התנאים הנ"ל אין כ"כ יכולת למישהו לקבוע ולדון איפה עדיף לציבור החרדי לקנות דירה.
ואחרי שיהיה את המידע כל אחד יוכל להחליט איפה לקנות דירה ותודה רבה ל @פרוג שהקימו את הפלטפורמה החזקה במגזר לעזרה הדדית
ולענינו, בענין התחבורה מבית שמש לירושלים, ב"ה עברנו לבית שמש לפני כחודשיים, ואני נוסעת למשרד בהר חוצבים פעמיים- שלוש בשבוע, ממה שיצא לי ולחברות שלי, זאת נסיעה ממוצעת של 40-45 דקות עד להר חוצבים, ואני עולה בתחנה הראשונה של האוטובוס, לפני הסיבוב בד'.
בדקתי עכשיו בגוגל מפס: מרחוב אביי להר חוצבים הוא נותן 63 דקות ומשבט זבולון לוד הוא נותן 53 דקות (בהחלפת קו) אם כי את צודקת לחלוטין בזה ש
לאוטובוס יש תדירות ממוצעת של רבע שעה במשך רב שעות היום, בבוקר כל 12 דקות.
להשוות את זה לאחסימך שאליה יש בממוצע אוטובוס פעם בשעה מירושלים, גם אם זמן הנסיעה שווה, זה קצת מוגזם.
לנו זה דווקא עזר כשגרנו במקום שכל 20 דק' היה אוטובוס הזמנים שלנו היו הרבה פחות מסודרים מאשר עכשיו עם הדד ליין של פעם בשעה (כשח"ו מפספסים לא באמת מחכים שעה אלא נוסעים בשני קווים)
דבר שני, האוכלוסיה באחיסמך - אישית יש לי כמה חברות שגרות שם, וכמה חברות שיש להן שם דירה, הקרית ספריות והבני ברקיות מביניהן אכן גרות שם, הירושלמיות - שוכרות ומשכירות בירושלים, האוכלוסיה לא מאד קורצת לירושלמים שרגילים לאוכלוסיה מגוונת.
החברות שלך הם לא מדגם מייצג בדיוק כמו שהשכנים שלי לא מדגם מייצג (רוב מובהק מירושלים)
דרך אגב האוכלוסייה המגוונת בירושלים היא בשכונות מסוימות לא ב: רמת שלמה, רמות, הר נוף, בית וגן, גבעת שאול, רמת אשכול, נווה יעקב וסליחה מהשכונות ששכחתי.

נערך לאחרונה ב:

כח רצון

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
לנו זה דווקא עזר כשגרנו במקום שכל 20 דק' היה אוטובוס הזמנים שלנו היו הרבה פחות מסודרים מאשר עכשיו עם הדד ליין של פעם בשעה (כשח"ו מפספסים לא באמת מחכים שעה אלא נוסעים בשני קווים)
את באמת טוענת עכשיו למה טוב שיש אוטובוס כל שעה מאשר כל 10 ד', באמת זה מה שהסברת עכשיו?!

hishtadlut

משתמש פעיל
את באמת טוענת עכשיו למה טוב שיש אוטובוס כל שעה מאשר כל 10 ד', באמת זה מה שהסברת עכשיו?!
ברור שעדיף תחבורה רציפה והייתי מעדיף שיהיה גם אצלנו סה"כ כתבתי שנכון שזה מעלה גדולה בב"ש ובכל זאת לי בתור לודאי יצא מזה רווח קטן.
באופן כללי כדאי שתדע שהעולם עגול ולא מרובע...

נערך לאחרונה ב:

רוחי ב

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
האשכול הזה ודומיו לא כ"כ נתנו מידע,
הם היו נטו התכסחות (סליחה על המילה) לא מכובדת בעליל,
מה שבאתי סה"כ להגיד זה שבית שמש מקסימה למי שבית שמש מתאימה לו ואחיסמך מקסימה למי שאחיסמך מתאימה לו.
אבל ואבל גדול, ההתאמה לבית שמש לרוב האוכלוסיה גבוהה על ההתאמה לאחיסמך, ולכן לא משנה כמה אחיסמך קרובה למרכז, וכמה המשכורות במרכז גבוהות יותר, וכמה יותר תעסוקה יש שם, לרוב האוכלוסיה החרדית היא פשוט לא מתאימה, ולכן לצחוק ולזלזל באנשים שהחליטו להשקיע ממה שאין להם ולגור במקום שמתאים להם מכל הבחינות, לא מובנת לי בכלל.
ואכן, המחירים בבית שמש הזויים, אבל עדיין אני לא בטוחה שאם הייתי היום לפני קנית דירה, הייתי בוחרת אחרת.

hishtadlut

משתמש פעיל
האשכול הזה ודומיו לא כ"כ נתנו מידע,
הם היו נטו התכסחות (סליחה על המילה) לא מכובדת בעליל,
מה שבאתי סה"כ להגיד זה שבית שמש מקסימה למי שבית שמש מתאימה לו ואחיסמך מקסימה למי שאחיסמך מתאימה לו.
אבל ואבל גדול, ההתאמה לבית שמש לרוב האוכלוסיה גבוהה על ההתאמה לאחיסמך, ולכן לא משנה כמה אחיסמך קרובה למרכז, וכמה המשכורות במרכז גבוהות יותר, וכמה יותר תעסוקה יש שם, לרוב האוכלוסיה החרדית היא פשוט לא מתאימה, ולכן לצחוק ולזלזל באנשים שהחליטו להשקיע ממה שאין להם ולגור במקום שמתאים להם מכל הבחינות, לא מובנת לי בכלל.
ואכן, המחירים בבית שמש הזויים, אבל עדיין אני לא בטוחה שאם הייתי היום לפני קנית דירה, הייתי בוחרת אחרת.
אשמח שתפני אותי למקומות באשכול שבהם חרגתי מנתינת מידע או שצחקתי וזלזלתי במישהוא
סדר השתלשלות הדברים:
@נוק אאוט כתבה שלזוגות ירושלמים ישנה עדיפות לב"ש בגלל הקרבה לירושלים ואני הגבתי שבנושא הזה אין עדיפות מכאן ואילך יש כמה ניקים שמנסים לכתוב שהמידע שנתתי מיותר

כמו הרוח

משתמש מקצוען
לא נכנסת לויכוח
וזה לא הייתה המטרה לשמה נפתח נאשכול
דבר אחד כדי שזו"צ יבדוק.
אם באמת כמו התחזיות שבנק ישראל יעלה בין 0.75 ל-אחוז
מה שאומר קל"צ סביב ה5-7%
ושאר ריביות כמובן גם יהיו בטווח של 4-6 אחוז
יש סיכוי גדול מאוד ששווה לשכור במ"ע או בבי"ש מחיר השכירות הוא חצי ממחיר הריבית שתשלמו על הדירה שקניתם.
וכמובן יבואו ה"חכמים ויספרו לנו על המשך העליה המטורפת... תחסכו...

יודיתתתתתתת

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
בי"ש עתידה להיות עיר המפותחת בישראל..אולי רק עוד 100 שנה
לא רלוונטי לרוב האנשים לגור במקום שאין מקומות עבודה כמעט..ליסוע למרחקים לעבודה
לבנתים הוכח שמקומות חרדים אין תעסוקה,כגון מ"ע,ביתר וכו'..שם לפחות קרוב מאוד לתעסוקה

די

משתמש סופר מקצוען
אשמח שתפני אותי למקומות באשכול שבהם חרגתי מנתינת מידע או שצחקתי וזלזלתי במישהוא
סדר השתלשלות הדברים:
@נוק אאוט כתבה שלזוגות ירושלמים ישנה עדיפות לב"ש בגלל הקרבה לירושלים ואני הגבתי שבנושא הזה אין עדיפות מכאן ואילך יש כמה ניקים שמנסים לכתוב שהמידע שנתתי מיותר
סדר השתלשלות הדברים הוא, כמו הרוח פתחה אשכול לכתוב כמה המחירים בבית שמש לא שווים, ואז כשכמה אנשים כותבים שזה כן שווה להם מגיעים ותוקפים אותם.

hishtadlut

משתמש פעיל
סדר השתלשלות הדברים הוא, כמו הרוח פתחה אשכול לכתוב כמה המחירים בבית שמש לא שווים, ואז כשכמה אנשים כותבים שזה כן שווה להם מגיעים ותוקפים אותם.
נראה לי אתה מרגיש רדוף, תראה את ההודעה הפותחת.
בוקר טוב
היום נסעתי לב"ש לבדוק את מחירי הדירות שאתם מדברים עליהם
מתוך השטח קיבלתי המון הצעות לדירות 3 חד במחיר 1.7-1.75
קיבלתי דירה ברבעיה בג ב2.2 עם גג מוצמד
נראה לי הלכנו רחוק עם המחירים שטענתם כאן.
לא שזה לא יקר אבל זה ל2 מיליון

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה