מוישי פרומן
משתמש מקצוען
מכרתי וקניתי בבית שמשוהאמת שאפילו אתה לא האמנת כמו שכתבת שמכרת את הדירה
לא בגלל המחיר
מכרתי וקניתי בבית שמשוהאמת שאפילו אתה לא האמנת כמו שכתבת שמכרת את הדירה
כי בעיר חרדית מרכזית הפיתוח החברתי, העירוני, המסחרי, התחבורתי, הקהילתי, המשפחתי, התיירותי, גינות ופארקים, מוקדים של קהילות עם ישיבות, מרכזי חסידות, אירועים חרדיים מרכזיים, אולמי שמחות, רשתות חרדיות, וכו' וכו' הוא בלי השוואה לכל פריפריה באשר היא.למה שיהיה אכפת לי אם יש בשכונה 1000 יחידות דיור או 90,000?
בתור ילידת פריפריה, זה נושא מאד משמעותי, שאנשי המרכז לא מבינים מספיקמבחר מוסדות לימוד
בית שמש זו עיר קטסטרופאלית מבחינת תחבורהתחבורה ציבורית נקבעת לפי ביקוש
ובוודאי שגם היעדים נקבעים לפי ביקוש,
בבית שמש יהיו 90,000 משפחות חרדיות שרובם גם לא יחזיקו רכב,
ורוב היעדים שאליהם הם ירצו להגיע יהיו ערים חרדיות אחרות
ובלוד זה לפי הביקוש של 3,600 משפחות.....
2.בציבור הכללי משתמשים בהרבה יותר עם רכבים ומעט מאד בתחבורה ציבורית
זה מציאות,לא ראיתי שלנסוע ממודיעין עילית לירושלים יותר קל מאשר לנסוע ממודיעין השכנה לירושלים...
בבית שמש עצמה כנראה שיהיה לו יותר קל, אבל אם הוא לא ימצא בבית שמש (כמו שכתבו פה במספר אשכולות על בעיה תעסוקתית שם) להגיע לערים חרדיות אחרות (מ"ע ב"ב אלעד) יהיה לו יותר קל בלוד, ובלהגיע לירושלים לא יהיה לו הבדל גדול בין לוד לרמה ד' בב"ש.כל מי שלא למד תכנות או ראיית חשבון (כנראה רוב הציבור)
יהיה לו יותר קל למצוא עבודה שמתאימה לאורח חייו בבית שמש מאשר בלוד
צריך להוסיף עוד 80,000 של רמלה סה"כ זה עיר אחת רמלוד, זה שזה מחולק לשני רשויות מונציפאליות לא נוגע לתחבורה והמסחר.בלוד גרים 80,000 איש
לוד נמצאת על צירים ראשיים ולכן תחבורה בין ערים חרדיות עוברת דרכה (קו אשדוד-אלעד לדוגמה)תחבורה ציבורית נקבעת לפי ביקוש
ובוודאי שגם היעדים נקבעים לפי ביקוש,
בבית שמש יהיו 90,000 משפחות חרדיות שרובם גם לא יחזיקו רכב,
ורוב היעדים שאליהם הם ירצו להגיע יהיו ערים חרדיות אחרות
ובלוד זה לפי הביקוש של 3,600 משפחות.....
לא ידעתי שבית שמש היא עיר הבירה של מדינת ישראל...אין שום סיבה שבמדינה מפותחת כמו ישראל יהיה קל לקנות דירה יותר מברלין, ניו יורק, או כל עיר בירה אחרת כך שהמחירים רק ימשיכו לעלות באזורי ביקוש
לתת מידע מועיל על המקומות (כמו שאת עושה)לא כ"כ הבנתי את מטרת ונושא האשכול ושאר האשכולות שדנים על אחיסמך מול בית שמש..
ואחרי שיהיה את המידע כל אחד יוכל להחליט איפה לקנות דירה ותודה רבה ל @פרוג שהקימו את הפלטפורמה החזקה במגזר לעזרה הדדיתעד שלא כל החרדים עונים על התנאים הנ"ל אין כ"כ יכולת למישהו לקבוע ולדון איפה עדיף לציבור החרדי לקנות דירה.
בדקתי עכשיו בגוגל מפס: מרחוב אביי להר חוצבים הוא נותן 63 דקות ומשבט זבולון לוד הוא נותן 53 דקות (בהחלפת קו) אם כי את צודקת לחלוטין בזה שולענינו, בענין התחבורה מבית שמש לירושלים, ב"ה עברנו לבית שמש לפני כחודשיים, ואני נוסעת למשרד בהר חוצבים פעמיים- שלוש בשבוע, ממה שיצא לי ולחברות שלי, זאת נסיעה ממוצעת של 40-45 דקות עד להר חוצבים, ואני עולה בתחנה הראשונה של האוטובוס, לפני הסיבוב בד'.
לנו זה דווקא עזר כשגרנו במקום שכל 20 דק' היה אוטובוס הזמנים שלנו היו הרבה פחות מסודרים מאשר עכשיו עם הדד ליין של פעם בשעה (כשח"ו מפספסים לא באמת מחכים שעה אלא נוסעים בשני קווים)לאוטובוס יש תדירות ממוצעת של רבע שעה במשך רב שעות היום, בבוקר כל 12 דקות.
להשוות את זה לאחסימך שאליה יש בממוצע אוטובוס פעם בשעה מירושלים, גם אם זמן הנסיעה שווה, זה קצת מוגזם.
החברות שלך הם לא מדגם מייצג בדיוק כמו שהשכנים שלי לא מדגם מייצג (רוב מובהק מירושלים)דבר שני, האוכלוסיה באחיסמך - אישית יש לי כמה חברות שגרות שם, וכמה חברות שיש להן שם דירה, הקרית ספריות והבני ברקיות מביניהן אכן גרות שם, הירושלמיות - שוכרות ומשכירות בירושלים, האוכלוסיה לא מאד קורצת לירושלמים שרגילים לאוכלוסיה מגוונת.
את באמת טוענת עכשיו למה טוב שיש אוטובוס כל שעה מאשר כל 10 ד', באמת זה מה שהסברת עכשיו?!לנו זה דווקא עזר כשגרנו במקום שכל 20 דק' היה אוטובוס הזמנים שלנו היו הרבה פחות מסודרים מאשר עכשיו עם הדד ליין של פעם בשעה (כשח"ו מפספסים לא באמת מחכים שעה אלא נוסעים בשני קווים)
ברור שעדיף תחבורה רציפה והייתי מעדיף שיהיה גם אצלנו סה"כ כתבתי שנכון שזה מעלה גדולה בב"ש ובכל זאת לי בתור לודאי יצא מזה רווח קטן.את באמת טוענת עכשיו למה טוב שיש אוטובוס כל שעה מאשר כל 10 ד', באמת זה מה שהסברת עכשיו?!
אשמח שתפני אותי למקומות באשכול שבהם חרגתי מנתינת מידע או שצחקתי וזלזלתי במישהואהאשכול הזה ודומיו לא כ"כ נתנו מידע,
הם היו נטו התכסחות (סליחה על המילה) לא מכובדת בעליל,
מה שבאתי סה"כ להגיד זה שבית שמש מקסימה למי שבית שמש מתאימה לו ואחיסמך מקסימה למי שאחיסמך מתאימה לו.
אבל ואבל גדול, ההתאמה לבית שמש לרוב האוכלוסיה גבוהה על ההתאמה לאחיסמך, ולכן לא משנה כמה אחיסמך קרובה למרכז, וכמה המשכורות במרכז גבוהות יותר, וכמה יותר תעסוקה יש שם, לרוב האוכלוסיה החרדית היא פשוט לא מתאימה, ולכן לצחוק ולזלזל באנשים שהחליטו להשקיע ממה שאין להם ולגור במקום שמתאים להם מכל הבחינות, לא מובנת לי בכלל.
ואכן, המחירים בבית שמש הזויים, אבל עדיין אני לא בטוחה שאם הייתי היום לפני קנית דירה, הייתי בוחרת אחרת.
סדר השתלשלות הדברים הוא, כמו הרוח פתחה אשכול לכתוב כמה המחירים בבית שמש לא שווים, ואז כשכמה אנשים כותבים שזה כן שווה להם מגיעים ותוקפים אותם.אשמח שתפני אותי למקומות באשכול שבהם חרגתי מנתינת מידע או שצחקתי וזלזלתי במישהוא
סדר השתלשלות הדברים:
@נוק אאוט כתבה שלזוגות ירושלמים ישנה עדיפות לב"ש בגלל הקרבה לירושלים ואני הגבתי שבנושא הזה אין עדיפות מכאן ואילך יש כמה ניקים שמנסים לכתוב שהמידע שנתתי מיותר
נראה לי אתה מרגיש רדוף, תראה את ההודעה הפותחת.סדר השתלשלות הדברים הוא, כמו הרוח פתחה אשכול לכתוב כמה המחירים בבית שמש לא שווים, ואז כשכמה אנשים כותבים שזה כן שווה להם מגיעים ותוקפים אותם.
בוקר טוב
היום נסעתי לב"ש לבדוק את מחירי הדירות שאתם מדברים עליהם
מתוך השטח קיבלתי המון הצעות לדירות 3 חד במחיר 1.7-1.75
קיבלתי דירה ברבעיה בג ב2.2 עם גג מוצמד
נראה לי הלכנו רחוק עם המחירים שטענתם כאן.
לא שזה לא יקר אבל זה ל2 מיליון
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: