מחירי הדירות בב"ש

אאאא....

משתמש פעיל
וההנחה היא גם שכל העובדות בהייטק הן ליטאיות אני מבינה.
אז נעים להכיר, חסידית, נושאת במשרה די בכירה בהייטק, ועובודת במשרה היברידית מעולה בירושלים, ולא תאמין אפילו עם סביבה חרדית ו8 שעות עבודה.
כמה כאלה יש?
זה אולי אחוזים בודדים, בטח לא בכמות הדירות שיש בבית שמש.

אז לא הכל שחור לבן בחיים.
ואחסימך, לא התאימה ולא תתאים לנו גם אם במרכז יש יותר משרות ויותר כסף.
ובאמת, הויכוח כזה קטנוני ומוזר, ברור לכולנו שהמחירים בערים החרדיות הגיעו לסכומים הזויים ומטורפים, וזה לא רק בית שמש, גם בביתר ומודיעין עילית שאין בהן מרכזי תעסוקה בכלל המחירים הזויים ובלתי הגיוניים, ולכן הפתרון אולי לאנשים מסוימים מאד, הוא להתגורר באחסימך,
גם בשביל מי שעובדת בהייטק לקנות דירת 3 חדרים 2 מיליון ש"ח בבית שמש שבעתיד יצטרכו להוסיף עוד כסף בשביל להרחיב או לעבור דירה , זה המון המון כסף, ובמיוחד שאפשר באותו מחיר לקנות בבני ברק או במודיעין עילית שיותר קרובות למרכזי התעסוקה.
הרבה מקומות בהייטק כבר לא עובדים היברידי או שמחייבים להגיע כמה פעמים שבשבוע למשרד, כך שבית שמש פחות רלוונטי להייטק.
וגם לא כל אלה שעובדות בהייטק מרוויחות מספיק או שאין להם מספיק הון עצמי, בשביל לרכוש דירה במחירים האלה.

אבל מכאן ועד אשכולות בנוסח "מי המשוגע שקנה לאחרונה דירה בבית שמש", שאגב יכול להיות גם מי המשוגע שקנה בביתר או במודיעין עילית, זה כבר אובר אובר חפירה.
סליחה אם מישהו נפגע מהאשכול.
רשמתי כבר שאני דווקא מחפש בבית שמש כי
במודיעין עילית זה עיר התורה כבר עשרות שנים ולכן אלו שגדלו שם רוצים לרכוש שם דירה. לעומת בית שמש שהבני תורה שם מסתפקים בדירות באזורים היותר ישנים.

הסיפורים של המשווקים והמתווכים לא מסתדר לי.
ונראה לי שחלק גדול מהעסקעות זה משקיעים.

נערך לאחרונה ב:

מוישי פרומן

משתמש מקצוען
צהרים טובים
הבוקר נסעתי עם הרכבת מרמה ד לת"א
סיוט
נסיעה ברכב עד לרכבת לקחה לי 25 דק
+50 דק ברכבת
ושימו לה פעם בשעה רק יש רכבת מתא לבי"ש
סוף לשמועות לשיפוטכם
מרמה ד 4 לרכבת 17 דקות
@כמו הרוח עם משקפיים שחורות הכל שחור

קבצים מצורפים

• Screenshot_20220818-190950_Waze.jpg
    Screenshot_20220818-190950_Waze.jpg
    KB 362.3 · צפיות: 38

אליסה

משתמש מקצוען
סוף לשמועות לשיפוטכם
מרמה ד 4 לרכבת 17 דקות
@כמו הרוח עם משקפיים שחורות הכל שחור
זה בשעה ממש לא פקוקה (רואים אפילו בוויז שאין שום "אדום" בדרך). היא דיברה על בוקר.
ממש לא מופקע שנסיעה של 17 דקות בשעות ריקות תיקח 25 דקות בשעות יותר עמוסות. סה"כ 8 דקות הבדל.
אינני מביעה דיעה בסוגיה אם זה נורא או לא משך הזמן, אבל אין פה הבדל בעיני כ"כ ממה ש @כמו הרוח כתבה.

מוישי פרומן

משתמש מקצוען
זה בשעה ממש לא פקוקה (רואים אפילו בוויז שאין שום "אדום" בדרך). היא דיברה על בוקר.
ממש לא מופקע שנסיעה של 17 דקות בשעות ריקות תיקח 25 דקות בשעות יותר עמוסות. סה"כ 8 דקות הבדל.
אינני מביעה דיעה בסוגיה אם זה נורא או לא משך הזמן, אבל אין פה הבדל בעיני כ"כ ממה ש @כמו הרוח כתבה.
בחופש בשעות הבוקר הכבישים חלקים
ואני בקצה ד 4 במקום לא מיושב

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
לכל מי שמתעקש לא להבין עד כמה בחירת מקום מגורים זה דבר שאצל כל אחד יש מדדים אחרים
יש גם סיפורים לא סטנדרטיים
כמו לדוגמא בן להורים גרושים שאחרי החתונה רוצה לגור רחוק ככל האפשר מסביבת חייו בתור ילד ולפתוח דף חדש במקום בו אף אחד לא מכיר את המשפחה שלו, או בעל עסק שרוצה לפתוח עסק במקום בו לא יהיו לו הרבה מתחרים (2 דוגמאות שאני מכיר כאלה, אני יודע שזה לא דברים שיש מהם הרבה, אבל רק להבין מה עוד יכול לגרום לבן אדם להחליט על מקום מגוריו חוץ מהסברות שמובאים פה)

כח רצון

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
דווקא לרכב ממש לא מופרך שיארך 17 דקות, ספציפית לשם זה דרך די חלקה, משום שרוב הדרך זה או נהר הדן או כביש 38, ואפי' בשעות עמוסות אמור להיות די חלק, למעט אזור הכניסה לביג/יגאל אלון, ששם בזמנים מלאים יש עומס מסוים.

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
בכל מקום יש מעלות וחסרונות, ובכל מקום, גם במקום המבוקש ביותר, יש יותר אנשים שלא רוצים לגור שם מאשר אנשים שכן רוצים לגור שם!!
מקום נהיה יותר מבוקש כאשר יותר אנשים רוצים אותו, ולא כאשר פחות אנשים לא רוצים אותו, בגלל שתמיד יהיו אנשים שלא ירצו אותו.
זה מתחיל מאחד שרוצה מקום שקט אחד קרוב ואחד עסקים וחנויות, אחד ים, וכו' וכו' (עיין בפירוש הרע"ב בכתובות שמסביר למה לאחד הכרך זה מעלה ולשני אותה מעלה היא חיסרון)
זה ממשיך עם הפרמטרים אצל כל אחד, מה זה שקט? מה זה קרוב? איזה עסקים חשוב שיהיו? איזה עבודה? וכו'
וגם איפה הוא נולד, מאיפה הוא מגיע, איפה חיים אנשים בסגנון שלו, ועוד ועוד.

המרכז הרבה יותר מבוקש מהפריפריה, ועוד יותר הרבה יותר מבוקש מכל פריפריה ספיציפית (מהסיבה הפשוטה שמרכז יש 1 - או 3 - ופריפריה יש עשרות)
אבל עדיין, יש כאלה שגרים בפריפריה כי זה זול, רחוק, וכו',
ויש כאלה שאוהבים את הפריפריה!
הם אוהבים את השקט, או את הריחוק, או שהם נולדו שם, או עוד 1,001 סיבות למה, אבל, אצלם הפריפריה אינה חיסרון.
אבל, הם מעטים, דהיינו, יש יותר אנשים שרוצים את המרכז, ובפרט בעולם המערבי של היום.
האם זה צודק או זה צודק? לא!
וכשמדובר על מקום שהוא לא פריפריה ולא מרכז, יהיו סיבות אחרות למה, אבל עדיין יהיו הרבה שרוצים דווקא שם.
ולכן, גם אם הרב לא רוצים מקום מסויים, אבל הרבה אחרים כן רוצים, המחירים בו עולים, (וזה לא אומר שזה הופך להיות מתאים לכל אחד).

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
הציבור החרדי בכל העולם, ובפרט בארץ ישראל, שונה ברמת הביקוש למרכז, כי המרכז של הארץ אינו בהחלט המרכז שלו.
חרדי צריך קודם כל מקום עם רבנים, בתי כנסת, מקוואות, ועוד.
אחרי זה הוא צריך גם קהילה גדולה, ועדיף בסגנון, מנהגים, וכו', שלו.
מפריע לו פריצות ברחובות, חילולי שבת בפרהסיא, ועוד כל מיני דברים.
כך שבדרך כלל המרכז לא מתאים לו אלא אם כן יש שם מרכז חרדי.
(לדוגמא, אין לו עדיפות בניו יורק, אבל כן במונסי שהיא מרכז חרדי שם).

פה בארץ יש (בגדול) חלוקה של החרדים ל2.
אלה שגרו פה מאות (או 150) שנים, והתרכזו בעיקר בירושלים, צפת (שנשאר מעטים והיום מתחדש), חברון, טבריה, ואולי עוד כמה ערים, שבטל בהם במשך השנים היישוב החרדי.
ויש כאלה שעלו לארץ ב90 שנה האחרונים (וקצת לפני זה) שחלקם התיישבו בירושלים (אני לא מתייחס לכאלה שנטמעו בקהילות אחרות) כדוגמת גור ובעלזא, וחלקם הגדול התיישב בבני ברק (המושבה), ובתל אביב, פתח תקווה, ועוד (שם כמעט ולא נשארו קהילות חרדיות היום)
אגב, בעלזא בהתחלה התיישבו בתל אביב, אבל אני לא רוצה להיכנס לפרטים ופרטי פרטים)
במשך השנים נוצרו קהילות חסידיות וליטאיות "בני ברקים", קהילות ה"יישוב הישן", וקהילות (חסידיות) שמושבם בירושליים
כאשר נוצר צורך להרחיב את גבולות היישוב הלכו ונבנו להם ערים חרדיות נוספות, וגם נהיה יותר ויותר חרדים שיצאו לפריפריה.

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
בני ברק נהייתה פתאום ממושבה לעיר בגוש דן - המרכז הישראלי - אבל בהחלט לא זה מה שמשך אליה חרדים, להיפך תל אביב ופתח תקווה הפסיקו למשוך אליהם חרדים ונהייתה מגמה הפוכה, בני ברק הפכה למרכז חרדי ש"במקרה" ממוקמת במרכז הישראלי.
זאת אומרת שהוויכוח אם עדיף מרכז או מקום אחר הוא לא ההבדל בדעות בין אלה שגרים בבני ברק לאלה שלא.

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
(סליחה שאני כותב קצת מבולבל, אני מקווה שאני מובן)

בית שמש:
לפני מעל 25 שנה (לא זוכר תאריך מדוייק) הגיע ההחלטה שצריך להקים מקום יישוב חדש לבני ירושליים מחוץ לירושליים, כאשר למעשה הלכו על בית שמש (אגב, על אף תוכניות אחרות לפני זה לפיתוח המקום שלא הצליחו, ע"ע שיינפלד), כאשר נבנו שם 2 שכונות חרדיות "קריית הרמ"א" ע"ש ר' משה אריה פריינד מהעדה החרדית שהוביל את המעבר לבית שמש, והקריה החרדית (נחלה ומנוחה, בית ומנוחה).
מסביב לקריית הרמ"א התיישבו עוד ועוד יהודים חרדים (ע"ע ריב"ל ואכמ"ל) מלמעלה ומלמטה שזה רמה ב' המוכרת לנו.
במשך השנים הגיעו עוד ועוד קהילות חרדיות לבית שמש, כולל מחוגים שמקורם לא בירושליים,
ויחד עם זה נבנו עוד ועוד שכונות חרדיות (יפה נוף, חפציבה, גבעת ירושליים, רמה ג', גולובנציץ).
עד הבניה האחרונה ברמה ד' וה' שמכפילים את מספר היחי"ד לחרדים, ובכך גם מוסיפים קהלי יעד חדשים לעיר (כאשר יש מצוקת דיור חריפה אצל כל הציבור החרדי ובונים במקום 1 בסדר גודל של עיר חדשה זה גורם שגם כאלה שלא התעניינו במקום יתחילו להתעניין בו) מה שגורם לעליית הביקוש ועליית המחירים.

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
ופה מגיע הויכוח שכבר נפתחו עליו כמה אשכולות.
אז ככה, יש כאלה שההורים שלהם והקהילה שלהם נמצאים בבית שמש, ואין להם מה לחפש במרכז.
יש כאלה שיש להם מה לחפש במרכז, אבל גם בבית שמש.
יש כאלה שרוצים את בית שמש מ1,001 סיבות אחרות.

ויש כאלה שזה לא מתאים להם (על אף שעם כמויות הבניה יתאים להם עוד כמה שנים) והם קונים כי זה נהיה מקום "שווה", או להשקעה.
ויש כאלה, והרבה מאד, שלא רוצים את בית שמש (נתחיל באוקראינים, אמריקאים, פלסטינים, ועד לכאלה שמסיבות פרטיות לא יכולים לגור שם, עובר דרך אלה שמרכז חייהם זה בבני ברק, או בצפת, או במודיעין עילית, או במקום העבודה בתל אביב)

(יש לסייג שכיום בירושליים גרים הרבה מאד בני ברקים, בפרט באיזורים החדשים יותר כמו רמות, גילה, וכדו')

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
לכן אני אומר את דעתי, למי שאין לקהילה שלו מרכז בבית שמש, מרכז חייו וחיי קהילתו זה לא בירושליים, והוא לא סובל הפגנות וקיצוניות, ואין לו צורך במוסדות על טהרת הקודש, תחבורה ציבורית פרטית, או במניין ויחל בה' אייר, אין סיבה מיוחדת לגור דווקא בבית שמש:):):)

אני אישית לקהילה שלי יש בבית שמש (כבר מעל 20 שנה) מרכז גדול, (כ 15 שנה) תלמוד תורה של הקהילה, (לא יודע מתי זה הוקם) ישיבות, ועוד.
מרכז הקהילה זה בירושליים (באיזורים שמרוחקים מאד מתחנות התח"צ).
ובבני ברק אין כמעט אנשים מהקהילה שלי (אם כי יש מעטים).
הורי גרים בבית שמש (גם לא בירושליים).
ויש לי עוד סיבות שבגללם אני לא יעזוב את בית שמש (לפי הנתונים שלי היום, אי אפשר לדעת מה יהיה במשך כל החיים) ללא קשר למעלה זו או חיסרון אחר, וכמוני, שאני מכיר, יש רבים.

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
אגב, בעניין התחבורה בבית שמש מאז ששפצו את כביש 38 נדיר מאד למצא בו פקקים, ובית שמש הפכה להיות קרובה לכל מקום יותר מלפני זה
(היה גם קפיצה במחיר כשסיימו לשפץ אותו, יותר קטנה משל היום).

וכשימשיכו לשפץ אותו עד ליד רמה א', רמה ד' תיהפך לעוד יותר קרובה לכל מקום מהיום

חי בן ראם

משתמש צעיר
בית שמש:
לפני מעל 25 שנה (לא זוכר תאריך מדוייק) הגיע ההחלטה שצריך להקים מקום יישוב חדש לבני ירושליים מחוץ לירושליים, כאשר למעשה הלכו על בית שמש (אגב, על אף תוכניות אחרות לפני זה לפיתוח המקום שלא הצליחו, ע"ע שיינפלד), כאשר נבנו שם 2 שכונות חרדיות "קריית הרמ"א" ע"ש ר' משה אריה פריינד מהעדה החרדית שהוביל את המעבר לבית שמש, והקריה החרדית (נחלה ומנוחה, בית ומנוחה).
הקריה החרדית לפי ידיעתי נבנה כמה שנים טובות לפני רמה ב'
חלק גדול מהראשונים שהגיעו היה קהילת גור ועוד

די

משתמש סופר מקצוען
בית שמש:
מסביב לקריית הרמ"א התיישבו עוד ועוד יהודים חרדים (ע"ע ריב"ל ואכמ"ל) מלמעלה ומלמטה שזה רמה ב' המוכרת לנו.
במשך השנים הגיעו עוד ועוד קהילות חרדיות לבית שמש, כולל מחוגים שמקורם לא בירושליים,
ויחד עם זה נבנו עוד ועוד שכונות חרדיות (יפה נוף, חפציבה, גבעת ירושליים, רמה ג', גולובנציץ).
עד הבניה האחרונה ברמה ד' וה' שמכפילים את מספר היחי"ד לחרדים, ובכך גם מוסיפים קהלי יעד חדשים לעיר (כאשר יש מצוקת דיור חריפה אצל כל הציבור החרדי ובונים במקום 1 בסדר גודל של עיר חדשה זה גורם שגם כאלה שלא התעניינו במקום יתחילו להתעניין בו) מה שגורם לעליית הביקוש ועליית המחירים.
הייתי מדייק וכותב שאין הרבה "קהלי יעד חדשים" בבית שמש, ספרדים וליטאים היו תמיד בקריה החרדית, ספרדים ברמה ב', ליטאים ואמריקאיים ברמה א'. מה שידוע לי דווקא ה"השתלטות" של הקהילות "האמריקאיות" על רמה א' ובהמשך על רמה ג'1 היא שהובילה לכך שהעיר בית שמש החרדית לא תסתיים ברמה ב' אלא תמשיך גם לרמה ג' ד' (ה').

(קהילות החסידים והירושלמים בד"כ לא אוהבים "לחרד" מקומות אלא לבוא למקומות חרדיים מלכתחילה כמו ביתר רמה ב', ולא נווה יעקב, רמות, רמת בי"ש א' וכו')

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה