כמה כאלה יש?וההנחה היא גם שכל העובדות בהייטק הן ליטאיות אני מבינה.
אז נעים להכיר, חסידית, נושאת במשרה די בכירה בהייטק, ועובודת במשרה היברידית מעולה בירושלים, ולא תאמין אפילו עם סביבה חרדית ו8 שעות עבודה.
זה אולי אחוזים בודדים, בטח לא בכמות הדירות שיש בבית שמש.
גם בשביל מי שעובדת בהייטק לקנות דירת 3 חדרים 2 מיליון ש"ח בבית שמש שבעתיד יצטרכו להוסיף עוד כסף בשביל להרחיב או לעבור דירה , זה המון המון כסף, ובמיוחד שאפשר באותו מחיר לקנות בבני ברק או במודיעין עילית שיותר קרובות למרכזי התעסוקה.אז לא הכל שחור לבן בחיים.
ואחסימך, לא התאימה ולא תתאים לנו גם אם במרכז יש יותר משרות ויותר כסף.
ובאמת, הויכוח כזה קטנוני ומוזר, ברור לכולנו שהמחירים בערים החרדיות הגיעו לסכומים הזויים ומטורפים, וזה לא רק בית שמש, גם בביתר ומודיעין עילית שאין בהן מרכזי תעסוקה בכלל המחירים הזויים ובלתי הגיוניים, ולכן הפתרון אולי לאנשים מסוימים מאד, הוא להתגורר באחסימך,
הרבה מקומות בהייטק כבר לא עובדים היברידי או שמחייבים להגיע כמה פעמים שבשבוע למשרד, כך שבית שמש פחות רלוונטי להייטק.
וגם לא כל אלה שעובדות בהייטק מרוויחות מספיק או שאין להם מספיק הון עצמי, בשביל לרכוש דירה במחירים האלה.
סליחה אם מישהו נפגע מהאשכול.אבל מכאן ועד אשכולות בנוסח "מי המשוגע שקנה לאחרונה דירה בבית שמש", שאגב יכול להיות גם מי המשוגע שקנה בביתר או במודיעין עילית, זה כבר אובר אובר חפירה.
רשמתי כבר שאני דווקא מחפש בבית שמש כי
במודיעין עילית זה עיר התורה כבר עשרות שנים ולכן אלו שגדלו שם רוצים לרכוש שם דירה. לעומת בית שמש שהבני תורה שם מסתפקים בדירות באזורים היותר ישנים.
הסיפורים של המשווקים והמתווכים לא מסתדר לי.
ונראה לי שחלק גדול מהעסקעות זה משקיעים.
נערך לאחרונה ב: