מחירי הדיור זה כבר בכותרות החדשות.

מצב
הנושא נעול.

"תודה לה'"

משתמש מקצוען
ועל גור כולם בטוחים בכלל שהחיים שלהם דבש ואין להם בלקסיקון בכלל את המושג מצוקת הדיור
כמדומני שאפשר בהחלט לומר שהמצוקה היא הרבה פחות מצוקה בגור מאשר בפלגים / מגזרים / חסידויות מסוימות הנמנות על הציבור החרדי
וההסבר הפשוט הוא כך למעוטי היכולת יש את האפשרות של ערד דימונה חצור
ולא נשכח שיש הרבה אמידים שמשיגה ידם לרכוש בערים הותיקות והיקרות .
ואם תעקבו קצת אחרי ההטבות והסיוע שהם מעניקים לתושבי הפריפריה הרי שזה שווה לימוד ואולי אפילו חיקוי
 

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
שימו לב למה שאומר מנכל משרד השיכון:


למרות העלאות הריבית המשמעותיות של בנק ישראל בחודשים האחרונים, הירידה בקצב לקיחת המשכנתאות וגם הפיחות בקצב התחלות הבנייה ברבעון השלישי של השנה, מחירי הדירות עדיין ממשיכים לעלות. השאלה הגדולה היא באיזשהו שלב תהיה בכלל ירידה?
מנכ"ל משרד השיכון, אביעד פרידמן, התייחס למצב בפאנל במסגרת ועידת הנדל"ן של ynet ו"ידיעות אחרונות": שוק הנדל"ן יש לו קצב משלו. לכן מה שאני חושב זה שבעצם שב-2021 ו-2022 ראינו את הנזקים של 2020 ו-2019, שהיו שנתיים בלי ממשלה, של קורונה וכל הדברים האלה. השנתיים האחרונות של מספרי השיא של השיווקים והשינוי בריבית, יובילו להערכתי לזה שבסוף הרבעון הראשון של 2023 כבר נראה התייצבות ברמת המחירים, אני לא אומר ירידה, אני אומר התייצבות ברמת המחירים, הפסקת מגמת העלייה".



יו"ר מטה התכנון הלאומי, שלומי הייזלר, הוסיף לדעתו מה יוביל לשינוי בהורדת המחירים: "אנחנו מבינים היום שיש אולי שני נושאים עיקריים שבהם אנחנו צריכים ללחוץ. אחד זה ההיצע, להגדיל את ההיצע בצורה דרמטית, והדבר השני זה התשתיות. אלה שני דברים שאם נדע לפתור אותם - פתרנו את המשבר. עכשיו איך עושים את זה? בנושא הגדלת ההיצע, מחסנית התכנון מלאה. השר בצדק אמר שיש המון דירות מתוכננות. אגב, קיבלנו יעדים מאוד יומרניים מהממשלה הקודמת, אבל אני מאמין שלקראת סוף השנה אפילו נפתיע ואולי נעבור את מה שקבעה הממשלה, כלומר התכנון בסך הכל יכול לספק לנו את ההיצע.
"אלא מה? פה אנחנו נתקלים בסוגיית היתרי הבניה. בסוף היצע זה פונקציה של תכנון ומהירות, ובמהירות אנחנו נתקלים בשני דברים עיקריים. הדבר הראשון זה באמת עודף רגולציה, היתרי בניה שלוקחים המון זמן. אנחנו שומעים את זה מהקבלנים, הסיפור של היתרי הבניה הוא סיפור שחייבים לפתור אותו. לא יתכן משך הזמן שלוקח להוציא היתרי בניה. נפתור את הדבר הזה, יגיעו דירות מהר ואז גם תראו את ההיצע".
איפה הפקק? "הפקק הוא בהרבה נושאים. הפקק הוא בתשתיות, הפקק הוא כמובן במדיניות של ראשי ערים, שבצדק או לא בצדק מבחינתם, לא נותנים ולא ממהרים עם היתרי הבניה. ופה הממשלה הבאה צריכה לדעתי לטפל. צריך בצד אחד לתת לרשות מקומית תמריץ כספי ממשמעותי ביותר על כל היתר שהיא מוציאה תוך פרק זמן קצר. בכל מדינה אחרת בעולם אפשר להגיע להיתרי בנייה בארבעה חודשים, גם אצלנו אפשר, אנחנו לא שונים בנושא הזה ממקומות אחרים".
ראש עיריית נתניה, מרים פיירברג-איכר, דוחה את הטענות כי השלטון המקומי אשם בכך שלא נבנות מספיק דירות: "הכי קל זה להפיל את זה על העיריות ועל היתרי הבניה ומשק היתר הבניה. קודם כל מי שקבע את הכללים זו מדינת ישראל. אנחנו יודעים מה זה הליך של תכנון, מה הדרישות להיתר בניה, לא אנחנו קבענו את זה אז ההליך הוא מאוד מאוד מסובך, מאתגר, גם לקבלנים כל פעם משנים את השיטות. הנושא הוא שאנחנו מנסים להיתלות בכל מיני דברים לא רלוונטיים כי בסופו של יום מה שקורה היום שמשרדי הממשלה לא מדברים אחד עם השני, וזו הבעיה המרכזית".


על המצב בעיר שלה, אמרה פיירברג-איכר: "אני חושבת שאנחנו דווקא דוגמה ומופת להיתרי בניה. 2,300 היתרי בניה ניתנו רק השנה, סליחה 3,200 יחידות חדשות בנתניה, במסגרת התחדשות עירונית, שכונות חדשות וגם הסכם גג עם המדינה. יש לנו 200 פרויקטים של פינוי בינוי בקנה בעשורים הקרובים, שבסך הכל יתנו יחד עם השכונות החדשות כ-400,000 יחידות דיור".
מנכ"ל אזורים, רון אבידן, אחת מחברות הנדל"ן הגדולות בארץ, התייחס למה שלדעתו מונע את הוזלת מחירי הדירות: "הבעיה הגדולה ביותר היא הפער הכרוני בין ההיצע לביקוש, ועד שלא יתמודדו עם זה בצורה מעמיקה ועד שלא יישמו תוכנית שהיא תוכנית ארוכת טווח המצב לא ישתנה. צריך להבין, נדל"ן זה לא זבנג וגרמנו, ולבנות דירה זה לא לייצר קוטג'. אתה לא מגביר את קצב המכונה ומייצר יותר, יש פה תהליכים שלוקח שנים ליישם".
"אם לוקחים את מה שנאמר כאן על ידי ראש העיר נתניה ועל ידי הדוברים האחרים, אז צריך להבין שבאמת יש בעיה שחלקה היעדר קומוניקציה, חלקה ניגודי אינטרסים בין שלטון מקומי לשלטון מרכזי. אז אם באמת חושבים שבעיית הדיור במדינת ישראל היא בעיה לאומית אז צריך להתייחס ולנסות לפתור אותה כמו שפותרים בעיה לאומית. למשל למנות פרויקטור, מישהו שיעמוד בראש המטה לפתרון בעיית הדיור, לתת לו סמכויות שהן גורפות, ולאפשר לו לעשות פעולות שהן פעולות, לפעמים אגרסיביות לפעמים נמרצות, אחרת, ואני אומר את זה בצער, המחירים של הדירות לאורך זמן ימשיכו לעלות".
"נכון, כרגע יש איזושהי בעיה בשוק שנובעת מקצב של העלאת ריבית מאוד אגרסיבית שקרה בחודשים האחרונים. זה גרם לעליה משמעותית באי ודאות, זה גרם לפגיעה בנוטלי המשכנתאות אבל ההשפעה של זה צריך להבין שהיא לטווח הקצר. ברגע שהציבור יראה שאין פתרון משמעותי לטווח הארוך, החששות מעליית מחיר ימשיכו להיות הווקטור המשמעותי והביקושים יתפרצו שוב".
 

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
ירון זליכה ברשת ב ממש עכשיו
המראיין שאל אותו -שבתי ההשקעות וכו צופים ירידה של בין 5-10 אחוז בשנת 2023
ואף ייתכן של 2024

ירון זליכה בתגובה -"יש להם אינטרס הם מפחדים כי עליית ריבית רעה להם ולכן הם מנסים לאותת לבנק ישראל
שיציל אותם בנוסף ירון זליכה הסכים עם המראיין שיש להם גם אינטרס שאנשים לא ישקיעו בדיור
ויבואו להשקיע אצלם"

כשנשאל מה הוא מעריך שהולך להיות-אז הוא טען שנכון לעכשיו המחירים ימשיכו לעלות
הביקוש גדול וחזק
אבל ייתכן שבעוד שבועיים ישנה את דעתו כי הכל תלוי בתוכניות הממשלתיות של הממשלה
 

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
עוד ראיון מעניין עם מנכל משרד השיכון:


מנכ"ל משרד הבינוי: "ההגרלות לא צריכות להימשך לנצח, זה עולה מיליארדים"​

אביעד פרידמן טען כי תוכניות הדיור המוזל, "צריכות להימשך רק עוד שנתיים-שלוש", והוסיף: "אפשר להשקיע חלק מהכסף בתחבורה טובה". על הקושי של נשואים טריים להירשם להגרלות בגלל הרישום ברבנות: "ביקשנו שיקבלו עדיפות כדי שיספיקו לשנות סטטוס בת.ז"​






ההגרלות של תוכניות הדיור המוזל נועדו לתת הנחה לרכישת דירה לאוכלוסייה שזקוקה לה – אבל לא צריך "להמשיך אותן לנצח". כך אמר הערב (ד') מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון היוצא, אביעד פרידמן, בתוכנית "כסף חדש" ב-ynet radio. פרידמן התייחס להגרלה הרביעית של תוכנית "דירה בהנחה" שיצאה היום לדרך וכוללת כ-6,500 דירות מוזלות ב-13 יישובים ברחבי הארץ.

שערכנו, 81% מהאנשים שמשתתפים בהגרלות משתייכים לעשירונים ה-3-6, כלומר מעמד ביניים קלאסי. אנשים מעשירון 9-10, למשל עובדי הייטק, רובם בסוף לא משתתפים בהגרלות כי הם רוצים לקנות דירה באזור הביקוש, שהוא יקר יותר. מי שרוצה לגור בדירות יקרות או בתל אביב, רמת גן, רמת השרון – שישלם מכיסו".



האם הגרלה היא הדרך הנכונה ביותר להוריד את מחירי הדיור? "הדרך הנכונה ביותר להוריד את מחירי הדיור לטווח ארוך היא להמשיך בשיווקים ולשווק יותר. בשנתיים האחרונות רשות מקרקעי ישראל ומשרד השיכון שיווקנו למעלה מ-200 אלף דירות בשנתיים, זה מספר שיא שלא היה כמותו".
אז איך אתה מסביר את העלייה בשיעור 20% בשנה האחרונה? "לייצר דירה לוקח זמן. שר השיכון זאב אלקין אמר כשנכנס לתפקיד שתהיה עליית מחירים גדולה. במשך שנתיים, בשנים 2019-2020, בגלל הקורונה ועוד סיבות לא היה שוק ונוצר פער גדול בין הביקוש להיצע. יחד עם מס הרכישה שירד, הריבית הנמוכה – כל אלה גרמו לביקושים מאוד גדולים. עכשיו יש בדיוק היפוך מגמה ואני אגיד לך משהו. אני אומר את זה בכל מקום ואני משוכנע בזה, ברבעון הראשון של 2023 נתחיל לראות שתיגמר עליית המחירים".
ירידה או שעליית המחירים תתמתן? "יש מומחים שמדברים על ירידות של עד 5%, אני לא בטוח שתהיה ירידה, אבל אם תיגמר העלייה ויש אינפלציה זה בפועל ירידה. אני אסביר: מס הרכישה מוריד את המחירים בשוק, הריבית הגבוהה גרמה למצב שבו אנשים פחות רצים לקנות והגדלת ההיצע. אני רואה כבר עכשיו שהקבלנים בפועל נותנים הרבה מאוד הנחות. כל חודש יש ירידה במספר העסקאות, הקבלנים נאחזים במחירים הגבוהים בשיניים, אבל בצד השני הרוכשים לא רוצים לקנות במחירים הגבוהים. בסוף העסק יצטרך להיפגש וכשזה יקרה תהיה עצירה של העלייה ואולי אפילו ירידות".
נחזור להגרלת תוכנית הדיור המוזל. יש צינון בשוק? "יש הרבה פחות עסקאות. אנשים שיודעים שיש הגרלות אומרים – למה אנחנו צריכים לקנות כשיש סיכוי לזכות? במשך השנה הזאת זכו 28 אלף משקי בית בהגרלות. 20% מהזכאים כבר זכו. אז אנשים אומרים למה למהר ולקנות כשיש לי סיכוי של אחד לחמש, ובמקומות מסוימים גם הרבה יותר מזה, לקבל דירה והנחה של למעלה מ-300 אלף שקל. ולכן אתה רואה כל חודש את הירידה במספר העסקאות".
אתה חושב שזה בגלל דירה בהנחה? "אין רק דבר אחד שגורם להצטננות השוק. זה בגלל העלייה בריבית, העלייה במס הרכישה, וגם תוכנית דירה בהנחה".
אתה יודע להעריך כמה הוא אפקטיבי ביחס לכל העוגה הזאת? "זה לא דבר שצריך להמשיך אותו לנצח. לא הייתי ממליץ להמשיך 5 שנים עכשיו את תוכנית דירה בהנחה כי הדרך הכי אפקטיבית לפתור באמת את הבעיה היא להשקיע בתשתיות, להסיר חסמים. ב-5 השנים הקרובות הייתי ממשיך אותה, אבל לא הייתי ממשיך אותה באופן אוטומטי לנצח כי צריך להתעסק במגבלת ההיצע. אם היינו מגיעים כל שנה ל-70 אלף היתרי בנייה, שזה שיא כל השיאים, אז הפער בין הביקוש להיצע היה הולך וקטן ובסוף המחירים, כמו תמיד בשוק, היו מתאזנים והעלייה הייתה מפסיקה.
"בסוף, התוכנית הזו עולה כסף. זה כסף שיכול ללכת לכמה כיוונים. אני בעד שהתוכנית הזו תימשך עוד שנתיים-שלוש אבל חלק מהכסף אני רוצה להשקיע למשל ביצירת תחבורה יותר טובה. מדובר בהרבה מיליארדים בכל שנה. ובנוסף, אני חושב שמה שהמדינה צריכה לעשות זה להשקיע את כל הכסף, ולגלגל אותו הלאה מהקרקע שהיא מוכרת, לא להכניס אותו לקופה של המדינה אלא להכניס אותו לפתרון בעיית הדיור שהיא בעיה חמורה, אבל לתת פתרון כולל".

"אני חייב להודות שבהגרלה הראשונה המערכת לא עבדה כמו שצריך"​

אחת הבעיות בהרשמה להגרלה היא הנפקת תעודות זכאות. מתלונות שהגיעו ל-ynet עולה כי זוגות נשואים שמעוניינים להנפיק תעודת זכאות צריכים להיות רשומים בתעודת הזהות על מנת להירשם להגרלה, אולם על מנת לשנות את הסטטוס יש צורך להמתין כחודשיים, עד שהרבנות מחזירה את התעודה חתומה. המשמעות היא שזוגות צעירים זכאי התוכנית שנישאו בסוף אוקטובר עד דצמבר לא יכולים להירשם להגרלה ונופלים בין הכיסאות.
על כך השיב פרידמן: "אני מכיר את הבעיה הזו. אני לא מבין למה לוקח חודש וחצי-חודשיים לשנות סטטוס בתעודת זהות. ביקשנו לתת עדיפות לאנשים שרוצים להירשם לזכאות כדי שנוכל להכניס אותם להגרלות. הבטחנו שיהיו 4 הגרלות לכן כל 3 חודשים קיימנו הגרלה, ואם תהיה הגרלה חמישית במרץ - מי שלא יספיק להירשם להגרלה הזו יוכל גם להירשם להגרלות הבאות. באופן כללי זוגות שעומדים להתחתן יכולים לפנות לרבנות כחודש וחצי לפני, ועם הרישום ברבנות אפשר לשנות סטטוס".
ממשרד השיכון נמסר בתגובה: "על פי כללי תוכנית דירה בהנחה, ניתן להנפיק זכאות רק אם ספח תעודת הזהות מעודכן למצבו האישי העדכני של הפונה וישנה התאמה בין מצבו האישי שרשום בספח לבין מה שרשום במשרד הפנים. ככל שלא עונים לכלל זה, לא ניתן להירשם".
על ההגרלה שנפתחה היום אמר פרידמן: "מתחילת היום נרשמו 12 אלף אנשים והעסק מתקתק. אנשים נרשמים וזה עובד, ואני חייב להודות שבהגרלה הראשונה המערכת לא עבדה כמו שצריך, הפקנו לקחים מאז".
אנחנו לקראת ממשלה חדשה. מה אתה צופה למשרד השיכון תחת השר החדש, תישאר בתפקיד? "אני לא אשאר בתפקיד. אני איש מקצוע. הגעתי להוביל מדיניות מסוימת. לשר שייכנס יש מדיניות אחרת, והוא יחליט מי הוא רוצה שימלא את מקומי. אני באתי לעזור בצורה הכי טובה שאפשר והיה לי ברור שהשר יבחר איש מקצוע מטעמו שיפעל תחת האידיאולוגיה שלו".
למה אתה מתכוון במדיניות או אידיאולוגיה אחרת? "עזוב אני איש מקצוע, שהשרים ידברו על מדיניות. אני צריך לבצע את המדיניות".
 

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
בבריטניה כעת מתרחשת ירידת מחירים מורגשת מאוד, גם במרכז לונדון.
 

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
לצערי לא משהו רשמי.
קרוב משפחה המתגורר שם ומחפש לקנות בית סיפר לי שהמחירים פשוט יורדים כי הריביות עלו ואנשים לא יכולים להרשות לעצמם לקנות. הם עצמם גם כן יורדים מהרעיון כרגע.
 

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
לצערי לא משהו רשמי.
קרוב משפחה המתגורר שם ומחפש לקנות בית סיפר לי שהמחירים פשוט יורדים כי הריביות עלו ואנשים לא יכולים להרשות לעצמם לקנות. הם עצמם גם כן יורדים מהרעיון כרגע.
בכמה?
 

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
ירד דרמטי
ממתינים לירידה כאן
ואגב גם שם יש מצוקה
אגב אתם ממתינים כבר כמעט 3 חודשים על האשכול הזה
אשכולות קודמים כבר קרוב לשנה כמדומני...

ירון זליכה אומר שהמחירים בשנה הקרובה נכון לעכשיו הולכים לעלות

וכמה זה ירד דרמטי בלונדון?
 

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

גם שמעתי מזה, שבלונדון ירד המחירים בחצי, נכון?
לא בחצי אבל ירידה יפה, לא יכולה להגיד מספרים מדוייקים.
אולי משהו כמו 20 אחוז.

ירד דרמטי
ממתינים לירידה כאן
ואגב גם שם יש מצוקה
המעניין הוא ששם הציבור הרבה יותר אמיד ולכאורה מסוגל הרבה יותר להחזיק מעמד עם ריביות גבוהות.
לכאורה לפי זה המשבר בישראל אמור להיות פי כמה עוצמתי לכשהוא יגיע. לכאורה כמובן.
 
  • תודה
Reactions: GRN

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
לא בחצי אבל ירידה יפה, לא יכולה להגיד מספרים מדוייקים.
אולי משהו כמו 20 אחוז.


המעניין הוא ששם הציבור הרבה יותר אמיד ולכאורה מסוגל הרבה יותר להחזיק מעמד עם ריביות גבוהות.
לכאורה לפי זה המשבר בישראל אמור להיות פי כמה עוצמתי לכשהוא יגיע. לכאורה כמובן.
בקיצור אין נתונים ברורים והכל השערות.

לגבי החלק השני בריטנייה היא המדינה שהכי נפגעה מכולם
כי האינפלצייה שם היא הכי הכי גבוהה
לא סתם ראשת ממשלת בריטנניה שמה את המפתחות
 

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
בקיצור אין נתונים ברורים והכל השערות כרגיל
שום השערות. ידע מוצק וברור.
זה שאני לא יכולה להגיד לך אם 15 או 20 אחוז זה משהו נפרד אבל ירידות משמעותיות בהחלט קיימות, ואפשר לברר זאת בקלות.
לא צריך להפריך כל דבר ששומעים עליו ....


לגבי החלק השני בריטנייה היא המדינה שהכי נפגעה מכולם
כי האינפלצייה שם היא הכי הכי גבוהה
לא סתם ראשת ממשלת בריטנניה שמה את המפתחות
עדיין עם האינפלציה הציבור שם חי ברווחה כלכלית הרבה יותר גבוהה מהארץ. ולמרות זאת הנדלן יורד מחוסר ביקוש.
 

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
שום השערות. ידע מוצק וברור.
זה שאני לא יכולה להגיד לך אם 15 או 20 אחוז זה משהו נפרד אבל ירידות משמעותיות בהחלט קיימות, ואפשר לברר זאת בקלות.
לא צריך להפריך כל דבר ששומעים עליו ....
מצטער על הנחרצות פשוט לפני זה היה דיון ואנשים שם
פשוט אמרו מלא דברים בלי להביא נתונים
אז אני עדיין ברוח האשכול של שם
עדיין עם האינפלציה הציבור שם חי ברווחה כלכלית הרבה יותר גבוהה מהארץ. ולמרות זאת הנדלן יורד מחוסר ביקוש.
נכון,אבל מצד שני יש יותר אפשריות השכרה שם אאל"ט
 

ראובן 23

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צח

א מִזְמוֹר שִׁירוּ לַיי שִׁיר חָדָשׁ כִּי נִפְלָאוֹת עָשָׂה הוֹשִׁיעָה לּוֹ יְמִינוֹ וּזְרוֹעַ קָדְשׁוֹ:ב הוֹדִיעַ יי יְשׁוּעָתוֹ לְעֵינֵי הַגּוֹיִם גִּלָּה צִדְקָתוֹ:ג זָכַר חַסְדּוֹ וֶאֱמוּנָתוֹ לְבֵית יִשְׂרָאֵל רָאוּ כָל אַפְסֵי אָרֶץ אֵת יְשׁוּעַת אֱלֹהֵינוּ:ד הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ פִּצְחוּ וְרַנְּנוּ וְזַמֵּרוּ:ה זַמְּרוּ לַיי בְּכִנּוֹר בְּכִנּוֹר וְקוֹל זִמְרָה:ו בַּחֲצֹצְרוֹת וְקוֹל שׁוֹפָר הָרִיעוּ לִפְנֵי הַמֶּלֶךְ יי:ז יִרְעַם הַיָּם וּמְלֹאוֹ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:ח נְהָרוֹת יִמְחֲאוּ כָף יַחַד הָרִים יְרַנֵּנוּ:ט לִפְנֵי יי כִּי בָא לִשְׁפֹּט הָאָרֶץ יִשְׁפֹּט תֵּבֵל בְּצֶדֶק וְעַמִּים בְּמֵישָׁרִים:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

באבוד רשעים בינה • אתגר 112

לוח מודעות

למעלה