מחירי הדיור האם ימשיכו לעלות או אולי לרדת

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
צפת מחיר ממוצע היום 900,000 לפי 5% בשנה עוד 20 שנה המחיר הממוצע יהיה 2.3, קרית שמונה מרחק 40 דק' כמה זול כבר יכול להיות? 1.8 לדירה ממוצעת וזה יהיה הכי זול במדינה לעניים שאין להם כסף מאיפה ישלמו 1.8?

היום השכר הממוצע בערך 8,000 כלומר 50% מרוויחים פחות מזה, עם כזה שכר איך 50% מהמדינה יקנו דירות בממוצע 3 מיליון ש"ח לדירה?

אוהו איזו מדינה נדיבה כולם יקבלו עזרה בשכר דירה (ששכר דירה ממוצע יהיה בערך 20,000 ש"ח כלומר ה"עזרה" של המדינה תהיה לפחות 10,000 ש"ח למשפחה כדי שתהיה כאן "עזרה" כלשהיא) וכמובן משכנתאות בלי ריבית על חשבון המדינה (או שכל המדינה תתמלא בעשרות אלפי פרויקטים של דירה להשכרה שהמדינה תבנה על חשבונה ותשכיר ב3,000 ש"ח בחודש כשדירה עולה 4 מיליון).
אם יש 100 אנשים ואחד מרוויח מיליון שקל בחודש והשאר לא מרוויחים
הממוצע יצא מאוד גבוה

הממוצע לא כל כך מעניין

מה שמעניין זה קבוצת רוכשי הדירות כמה הם מרוויחים כמה אחוז מהאוכלוסיה קונה דירה

ובנוסף מי שלא קונה דירה מה הוא עושה

אני מאמין שקבוצת רוכשי הדירות תלך ותתמעט יותר ויותר (מחמת עליית מחירי הדיור ולכן השכר הממוצע לא רלוונטי כנ"ל)

ושאלתך היא מה יעשו כל הללו שלא קונים דירה? זאת שאלה טובה
וקשה לתת עליה תשובה מושלמת

אבל תשובה חלקית ביותר היא א.שהמדינה תסייע להם
ב.לחלק מהם יהיה כסף לשלם שכירות
ג.חלק מהם יגורו באזורים לא טובים (הפריפריות של העתיד נניח דימונה וכו)

ובקיצור אף אחד לא יודע בדיוק

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
הנקודה היא שיש איזה שלב שלכאורה כולם יסכימו שהעלייה תיעצר כי דירה לא תעלה 100 מיליון גם אם יהיה מחסור מטורף בקרקעות וגידול עצום באוכלוסייה, ואם כן מי אמר שלא הגענו כבר לנקודה זו.
ממש לא!
אם במדינת ישראל (לצורך הדוגמה) היו 2 מילאיירד אנשים כמו בסין
אז הגיוני שדירה הייתה עולה 100 מיליון

אתה צודק שזה לא הגיוני כי זה לא המצב וכנראעה גם לא יהיה
אבל כל עוד הביקוש יגדל והיצע ידולדל
תמיד יהיו את האנשים שיכולים לשלם

בסוף זה תלוי בביקוש והיצע

ותמיד יהיו את האנשים שיכולים לקנות(כמות הכסף שיש בעו"ש לכל האנשים במדינת ישראל הוא כמה טרילונים
שזה הרבה יותר מכל ההון העצמי של הקנית דירה שהיה בשנה האחרונה רק 100 מילאיירד)

לייבובוש

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מי ירצה להשכיר דירה שעלתה לו 3 מיליון ב4000 ש"ח בחודש?! תשואה אפסית. אלא אם נאמר כמו שימי שהמדינה הולכת לפתח שוק עצום ממדים של שכירות בנדיבות המדינה וכולם יגורו בדירות על חשבון המדינה (עם תשלום סמלי של 3000 ש"ח כששכירות בשוק חופשי עולה 20,000 ש"ח).
אנשים עם גב כלכלי שיש להם הון ובונים על כלכלה חופשית לטווח אורך והכנסה פאסיבית.....וזה משהו שייך גם היום.אתה חושב דירות בירושלים שוות את התשואה מהשכירות???
באיזשהו שלב בחיים זה הופך להיות הכנסה פאסיבית

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
השכר החציוני (חצי מתושבי המדינה מרוויחים פחות ממנו) הוא 6,100 ש"ח...
צודק.

אבל עדיין אין קשר בין השכר הממוצע והחציוני לבין הנושא

כי כמו שאמרתי
מי שנמצא בשוק של הקניה הוא הוא הרלוונטי ועליו צריך לשאול איך יכול להיות שהוא יצליח לקנות דירות במחיר של 4 מיליון שקל?

והתשובה היא כנ"ל שיש לאנשים במדינה פה מלאאא כסף (כלומר לאותם שני עשירונים עליונים)
הם יוכלו לקנות

כל השאר באמת יהיו בבעיה אם זה יהיה המצב(כלומר שמדינת ישראל לא תטפל בעניין ההיצע כמו שצריך)

די

משתמש סופר מקצוען
אתה חושב דירות בירושלים שוות את התשואה מהשכירות???
לכן השכירות בירושלים מזנקת.
כל השאר באמת יהיו בבעיה אם זה יהיה המצב(כלומר שמדינת ישראל לא תטפל בעניין ההיצע כמו שצריך)
זה נשמע שהתחזית שלך היא או שכירות במימון המדינה (שלא נשמע לי...) או שאנשים יגורו באהלים ברחוב (שגם משום מה לא נשמע לי...) התחזית שלי היא או שהמשכורות יעלו (של כולם לא רק הייטק) או שמחירי הדירות ירדו.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
לכן השכירות בירושלים מזנקת.

זה נשמע שהתחזית שלך היא או שכירות במימון המדינה (שלא נשמע לי...) או שאנשים יגורו באהלים ברחוב (שגם משום מה לא נשמע לי...) התחזית שלי היא או שהמשכורות יעלו (של כולם לא רק הייטק) או שמחירי הדירות ירדו.
התחזית שלי א. ברור שהמשכורות יעלו
אבל אנחנו מדברים ביחס למחירי הדיור ולכן עניין המשכורות לא רלוונטי

התחזית שלי ש המדינה תעביר את הללו שאין להם לאזורי פרייפריה שאז יקראו פרייפריה
בקיצור אם אתה מסכים על ההנחה שתמיד יהיו אזורים פחות טובים
(כמו מעלה עמוס למשל,שלא משנה מה יקרה תמיד הוא יהיה פחות טוב בהרבה מכל אזור אחר)

ויש הרבה אפשריות לאזורים פחות טובים
לשם המדינה תשלח את הללו שאין להם

בדיוק כמו שהמדינה רוצה לזרוק את החרדים לכסיף(ולשטיתך שהכל לפי מרחק אז בטח תגיד לי
שדירה בכסיף אמורה לעלות לפחות מיליון ומשהו שקל ,אבל ברור לך שיש אנשים שלא יסכימו לנדוד לשם
בגלל המיקום שלו ליד הבדואים)

בהמשך יהיו עוד הרבה כיסופים כאלה

די

משתמש סופר מקצוען
כמו מעלה עמוס למשל,שלא משנה מה יקרה תמיד הוא יהיה פחות טוב בהרבה מכל אזור אחר
מעלה עמוס היום המחירים בערך מיליון ש"ח לשלשה חדרים, מיצד 1.36 לארבעה חדרים...
יש הרבה אפשריות לאזורים פחות טובים
לשם המדינה תשלח את הללו שאין להם

בדיוק כמו שהמדינה רוצה לזרוק את החרדים לכסיף
כי גם ערד דימונה ובאר שבע המחירים זולים אז כסיף קצת יותר זולה אבל לא ייתכן שבבאר שבע דירה תעלה 3 מיליון ובכסיף 800,000.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
מעלה עמוס היום המחירים בערך מיליון ש"ח לשלשה חדרים, מיצד 1.36 לארבעה חדרים...

כי גם ערד דימונה ובאר שבע המחירים זולים אז כסיף קצת יותר זולה אבל לא ייתכן שבבאר שבע דירה תעלה 3 מיליון ובכסיף 800,000.
לא בטוח שכל האזורים יעלו באחוזים הנ"ל
באזורי המרכז הדבר בטוח כפי שאמרתי לך בהתחלה(לדעתי כמובן)
כי המרכז הוא מרכז והמרכז הוא מרוכז בתוך שטח מוגדר וברור
מגדרה ועד חדרה

הפרייפריה היא הרבה יותר קשה לניתוח וקשה לומר שכל האזורים יעלו באחוזים האלו שאמרת
יש פריפריות שיצליחו יותר ויש שפחות
והפערים בינהם יכולים בקלי קלות להגיע להפרש של שתי מיליון
אם ניקח את נתניה (למרות שהיא מרכז) ונשווה אותה לחריש(למרות שהמרחק לא באמת דרמטי ביותר)
אז עד לפני שנה דירת 4 חדרים בחריש עלתה מיליון שקל בערך
ונתניה לאותה דירה (חדשה וטובה) עלתה 2.5 מיליון

אז הנה לך שיכולים להיות הפרשים רציניים במרחקים לא גדולים מדאי

כשהבאתי את מעלה עמוס לא הבאתי אותו בתור דוגמה למחירים של הדירות
אלא רק בתור דוגמה למקום שהוא פחות טוב ותמיד יהיה כזה (כלומר פחות טוב)

תמיד למדינה יהיה את המקומות האלו שתוכל לדחוף לשם את הציבור

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
מי שנמצא בשוק של הקניה הוא הוא הרלוונטי ועליו צריך לשאול איך יכול להיות שהוא יצליח לקנות דירות במחיר של 4 מיליון שקל?

והתשובה היא כנ"ל שיש לאנשים במדינה פה מלאאא כסף (כלומר לאותם שני עשירונים עליונים)
הם יוכלו לקנות

מצרף קטע מתוך כתבה על הכסף שיש לציבור ורווחי הבנקים:

מה שמרוויח, כמובן, הם הבנקים, שמוכרים לציבור בחזרה את הסחורה שהוא מפקיד בידם בעלות גבוהה יותר, וגורפים רווחי ענק. בבנקים יושבים לא פחות מ-616 מיליארד שקלים בחשבונות העו"ש בבנקים, בלי שאיש נותן עליהם ריבית.

זה אותו כסף שהבנקים משתמשים בו כדי לתת אשראי ללקוחות בריבית גבוהה ולהרוויח 11 מיליארד שקל בחצי שנה בלי להתאמץ. אפשר רק לקוות שמישהו שלח בקבוק יין לבנק ישראל עם פתק תודה.

mfe

משתמש פעיל
כי צריך לצאת מחריש שזה לוקח זמן. מב"ב לחריש לעומת מב"ב לעפולה באותו נקודת זמן ההבדל הוא רבע שעה.
אוקיי מבדיקה שלי בשעות הלילה שאין פקקים זה 21 דקות הפרש

כמובן שבשעות הצהריים יש הפרש גדול יותר בגלל כביש 65 שברוב הזמן פקוק

די

משתמש סופר מקצוען
אז עד לפני שנה דירת 4 חדרים בחריש עלתה מיליון שקל בערך
ונתניה לאותה דירה (חדשה וטובה) עלתה 2.5 מיליון
בחיפוש כללי בגוגל מפות מחריש לת"א (סבידור) 50 דק', מנתניה לת"א 25 דק' כלומר פי שתים.
דבר שני ברור שנתניה עיר הרבה יותר מפותחת לעומת חריש לפני שנה.
דבר שלישי יכול להיות שיש נקודות זמן שיש מקומות מסוימים עם מחיר נמוך במיוחד (נניח שחריש לפני שנה היא כזו), אבל לאורך זמן זה יתקזז (אם באמת חריש משתלמת כמעט כמו נתניה והמחיר הוא פחות מחצי אז כל נתניה יעברו לשם עד שהמחיר בחריש יעלה)
מה שאני בא לומר זה שהמחירים לכאורה יעלו בכל המקומות במקביל (אל תשכח ש5% במרכז זה הרבה יותר מ5% בפריפריה כי במרכז המחיר מראש הרבה יותר יקר)

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
איך הגעתם לחדרה?
היא מאוד רחוקה מהמרכז.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
בחיפוש כללי בגוגל מפות מחריש לת"א (סבידור) 50 דק', מנתניה לת"א 25 דק' כלומר פי שתים.
דבר שני ברור שנתניה עיר הרבה יותר מפותחת לעומת חריש לפני שנה.
דבר שלישי יכול להיות שיש נקודות זמן שיש מקומות מסוימים עם מחיר נמוך במיוחד (נניח שחריש לפני שנה היא כזו), אבל לאורך זמן זה יתקזז (אם באמת חריש משתלמת כמעט כמו נתניה והמחיר הוא פחות מחצי אז כל נתניה יעברו לשם עד שהמחיר בחריש יעלה)
מה שאני בא לומר זה שהמחירים לכאורה יעלו בכל המקומות במקביל (אל תשכח ש5% במרכז זה הרבה יותר מ5% בפריפריה כי במרכז המחיר מראש הרבה יותר יקר)
חריש היא עיר (מועצה מקומית עד לא מזמן) של כבר הרבה שנים
ורק בשנה האחרונה הייתה את הקפיצה הגדולה

מהסיבה שלא רק המרחק קובע

קובע גם סוג האוכלוסייה שמגיע
כמות האנשים(אינה דומה עיר עם 2000 איש לעיר עם 50000 איש)
ועוד הרבה פרמטרים

בקיצור אתה בעצמך כותב
נתניה היא עיר מפותחת בהרבה מחריש
כלומר שיכול להיות עיר לא מפותחת הרבה שנים
וזה בסדר גמור
ולא מראה על שום דבר

מרחק זה לא הכל

נערך לאחרונה ב:

י"כ

משתמש מקצוען
מחירי הדיור נעצרים בחודשיים האחרונים, אין זה בגלל שיש יותר היצע של דירות, וגם לא בגלל שאנשים ירדו מהרעיון לקנות דירה.
להערכתי מה שיקרה עכשיו במשך תקופה קצרה (לא יותר מכמה חודשים קדימה) שאנשים לא סגורים על עצמם איך לקנות ואיפה ומתארגנים (לקיחת משכנתאות, חיפושים נוספים להשקעה) אבל מהר מאד כולם יחזרו לשוק, בסופו של דבר אנשים רוצים לגור בדירה שלהם.
ואם הנתונים הם שבשנה יש 60000 משקי בית חדשים, וגמר בנייה של הרבה פחות דירות, הרי שהמחיר חייב להמשיך לעלות (כמו בכל דבר שתלוי בהיצע וביקוש).
והתהליך שיקרה בשנתיים הקרובות ככל הנראה זה שהרבה יותר משפחות ילכו לפריפריה (לא התכוונתי להרחיק לירוחם ודימונה שהם מקומות מצויינים בפני עצמם, אבל לא לאנשים שרוצים מרכז ורק בגלל המחיר נמנעים מכך, אבל אותם משפחות כן יעברו לקנות בחריש, עפולה טבריה, צפת, אופקים ונתיבות) שהם יהפכו להיות המודיעין עילית / ביתר שלפני 10 שנים.

נערך לאחרונה ב:

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
מחירי הדיור נעצרים בחודשיים האחרונים, אין זה בגלל שיש יותר היצע של דירות, וגם לא בגלל שאנשים ירדו מהרעיון לקנות דירה, מה שקורה עכשיו למשך תקופה קצרה (להערכתי לא יותר מחודשיים קדימה) שאנשים לא סגורים על עצמם איך לקנות ואיפה ומתארגנים (לקיחת משכנתאות, חיפושים נוספים להשקעה) אבל מהר מאד כולם יחזרו לשוק, בסופו של דבר אנשים רוצים לגור בדירה שלהם, ואם בשנה יש 60000 משקי בית חדשים וגמר בנייה של הרבה פחות דירות הרי שהמחיר ימשיך לעלות, ומה שיקרה ב שנתיים הקרובות זה שהרבה יותר משפחות ילכו לפריפריה (לא התכוונתי ירוחם ודימונה, אבל כן לחריש, עפולה צפת, אופקים ונתיבות) שהם יהפכו להיות ה'מודיעין עילית וביתר' שלפני 10 שנים.
בדיוק!
אגב אני כל כך בטוח במה שאתה אומר שאני מחכה לרגע
הזה שיצוץ האשכול פה בפרוג שידבר על הנהירה לאותו מקום

ושימו לב טוב חברים יקרים

כל אשכול שנפתחו בו הרבה עמודים המחירים קפצו בטירוף בלי פרופורצייה לשאר המקומות
החל מבית שמש וכלה בחריש

עוד מעט (נקווה שתוך שנה ואולי פחות) בדיוק כמו שאתה אומר ייפתחו פה עוד כמה אשכולות על שיווקים גדולים לציבור החרדי
באזורים מסוימים
זה יכול להיות חריש עפולה חיפה קרית אתא וכו לא משנה

אלו האזורים שהצעירים בהכרח ילכו בלי שום ספק (אגב לא רק החרדים אלא גם שאר האוכלוסיה)

רק תחכו לאותו אשכול שייפתח ויצבור מלאאאאא תגובות (אגב לא אאאאאא תגובות אלא מלאאאא תגובות)

העיצה שלי למשקיעים תהיו עם היד על הדופק ותחפשו את המקום הזה
ברגע שיהיה מקום כזה שמשווקים שם מלאאאא דירות חדשות זה בדיוק המקום לשים את הכסף שם
אלו המקומות שעושים את הכי הרבה אחוזים בזמן קצר

והעיצה שלי לרוכשי הדירות-ברגע שיהיה כזה מקום תקנו שם שם א.זה יהיה זול יותר
ב.תרוויחו שאם בסוף לא תרצו את המקום תוכלו למכור ולחפש מקום אחר עם עוד כסף

י"כ

משתמש מקצוען
אחד האסונות של הציבור החרדי בתחום הדיור, הייתה בכך שהמציאו את הרעיון 'יחידות לזוגות הצעירים', מכיוון שבלעדי זה כבר היום הייתה התפתחות מטורפת במקומות אחרים שהיו נותנים מענה, רק שהיחידות שנבנו (בערי המרכז לכאורה יותר מ 10000) הרחיקו את הבעיה, וזה הביא את קפיצת המחירים בשנה האחרונה.

יודיתתתתתתת

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אחד האסונות של הציבור החרדי בתחום הדיור, הייתה בכך שהמציאו את הרעיון 'יחידות לזוגות הצעירים', מכיוון שבלעדי זה כבר היום הייתה התפתחות מטורפת במקומות אחרים שהיו נותנים מענה, רק שהיחידות שנבנו (בערי המרכז לכאורה יותר מ 10000) הרחיקו את הבעיה, וזה הביא את קפיצת המחירים בשנה האחרונה.
נכון,
מצד שני מהשכרת היחידות מחתנים ילדים

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
נכון לחלוטין
אבל מצד שני תחשוב על הכלה הצעירה המסכנה שיצאה מבית הוריה ומחפשת לפחות שנה אחת לסבול פחות(אני צוחק כמובן כי נישואין זה שינוי חיובי אבל זה הרעיון)

בנוסף הבעיה המרכזית של הציבור החרדי (בדומה לציבור הכללי)
שאין לו אדמו"ר שמכוון אותו (ראו מה קרה בערד לדוגמה)

אם היה עידוד ותמיכה של רבנים לעזוב לפרייפריה והראשי ישיבות במקום לעשוק את ההורים המסכנים של הבנות
היו אומרים לבחורים ללכת לפריירפיה המצב היה שונה(אגב חלילה לצאת נגד ראשי הישיבות אני רק מביע את תחושתי)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה