התייעצות האם מחירי הדירות בירושלים לקראת קיפאון

אברימי 2.0

משתמש רשום
מנוי פרימיום
אין ספק שההחדשות עירונית בירושלים היא מטורפת לחלוטין בין היתר בגלל שראש העיר מאד תומך בענין וכו'
[הסיבה היחידה שקצת ממתנת את זה התנגדות הרבנים בשכונות החרדיות לרבי קומות:sneaky:]
אבל הייתי מפריד בין השכונות לא הרי קרית משה שהביקוש בה היא קשיח מאוד וגם אם בונים שם זה רבי קומות אמיתיים כהרי קרית יובל ודומותיה שלא ברור מי הולך לגור שם בכל המגדלים ואיך הוא הולך להתנייד מהשכונה לשאר חלקי העיר ובל נשכח את ההגירה השלילית התמידית של ירושלים וברור שהיא חילונית ברובה

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
אין ספק שההחדשות עירונית בירושלים היא מטורפת לחלוטין בין היתר בגלל שראש העיר מאד תומך בענין וכו'
[הסיבה היחידה שקצת ממתנת את זה התנגדות הרבנים בשכונות החרדיות לרבי קומות:sneaky:]
אבל הייתי מפריד בין השכונות לא הרי קרית משה שהביקוש בה היא קשיח מאוד וגם אם בונים שם זה רבי קומות אמיתיים כהרי קרית יובל ודומותיה שלא ברור מי הולך לגור שם בכל המגדלים ואיך הוא הולך להתנייד מהשכונה לשאר חלקי העיר ובל נשכח את ההגירה השלילית התמידית של ירושלים וברור שהיא חילונית ברובה
נכון מאד.
הפקפוק העיקרי שלי הוא לגבי השכונות שבקצוות ירושלים (ולא במרכזה) - קרית יובל, קרית מנחם, תלפיות, ארנונה, גילה וכו'.
מי למען ה' יאכלס את עשרות אלפי הדירות המתוכננות שם במחירי השוק הגבוהים הנהוגים כיום?
אלו לא איזורים של חרדים, לא של חוצניקים, או בעלי ממון אחרים, וגם החילונים לא ממש מתים על השכונות הללו (במחירים הללו הם יעדיפו לכאורה ללכת למרכז הארץ).
האם יש משהו שהיזמים יודעים שאנחנו מפספסים???

אברימי 2.0

משתמש רשום
מנוי פרימיום
מדויק לחלוטין, דווקא גילה לא ידוע לי על הרבה תוכניות משמעותיות חוץ מאזור בן אליעזר בגילה א' ובארנונה נדמה לי יש ביקוש של אליטה חילונית מסוימת אבל קרית יובל וקרית מנחם זה תופעה לא מובנת בעליל למי בונים שם בקצב מסחרר
הפקפוק העיקרי שלי הוא לגבי השכונות שבקצוות ירושלים (ולא במרכזה) - קרית יובל, קרית מנחם, תלפיות, ארנונה, גילה וכו'.
מי למען ה' יאכלס את עשרות אלפי הדירות המתוכננות שם במחירי השוק הגבוהים הנהוגים כיום

תוכו כברו

משתמש רשום
לא הייתי מכליל את כל ירושלים (גם לא החרדית)

אתה מוזמן לראות למשל את נתוני הדשדוש של שכונת הר נוף
על אף היותה שכונה חרדית המזוהה יותר עם חוצניקים
ועל אף היותה ללא שום פרויקטים חדשים בעשור האחרון
ועל אף פתיחת כביש הגישה הישיר כביש 16 למרגלות השכונה...

להלן גרף עדכני ממדלן:
צפה בקובץ המצורף 1798726
התפרסם היום:
בפילוח לפי מחוזות נרשמו שינויי המחירים הבאים: ירושלים (0.5%-), צפון (0.4%), חיפה (1.6%), מרכז (0.4%), תל אביב (0.1%) ודרום (0.3%). מחירי הדירות החדשות עלו ב-1.3%.

איך אתה מסביר את הנתון הזה שהבאת ?

בדקתי עכשיו במדלן על כמה שכונות בירושלים כולל רוממה ובכולם יש את אותה ירידה +-

ג.ס.

משתמש צעיר
מדויק לחלוטין, דווקא גילה לא ידוע לי על הרבה תוכניות משמעותיות חוץ מאזור בן אליעזר בגילה א' ובארנונה נדמה לי יש ביקוש של אליטה חילונית מסוימת אבל קרית יובל וקרית מנחם זה תופעה לא מובנת בעליל למי בונים שם בקצב מסחרר
בגילה מדפדוף ראשון.
1729018464642.png

1729018486944.png

1729018507589.png

1729018526791.png

הבריסקער הנודד

משתמש מקצוען
לא הייתי מכליל את כל ירושלים (גם לא החרדית)

אתה מוזמן לראות למשל את נתוני הדשדוש של שכונת הר נוף
על אף היותה שכונה חרדית המזוהה יותר עם חוצניקים
ועל אף היותה ללא שום פרויקטים חדשים בעשור האחרון
ועל אף פתיחת כביש הגישה הישיר כביש 16 למרגלות השכונה...

להלן גרף עדכני ממדלן:
צפה בקובץ המצורף 1798726
התפרסם היום:
בפילוח לפי מחוזות נרשמו שינויי המחירים הבאים: ירושלים (0.5%-), צפון (0.4%), חיפה (1.6%), מרכז (0.4%), תל אביב (0.1%) ודרום (0.3%). מחירי הדירות החדשות עלו ב-1.3%.

הכל טוב ויפה
חבר'ה דיבורים לחוד ומחירים לחוד
המחירים בירושלים - ובכל הארץ עולים ועולים בגדול
חכו לסוף השנה שלהם ותשמעו כמה אחוזים עלו הדירות
לפי התחזית הנ"ל דירה 4 חדרים בהר נוף היתה צריכה לעלות 2.3 בערך לא? אתה מוזמן להחליף את ה2 ב3 לפחות אם לא יותר.
תשאלו שמאי מקרקעין כמה הוא נותן על דירה בהר נוף או גבעת שאול - לא תהיו מופתעים
לסיכום לא ירידה ולא הקפאה - אולי המזג אויר מתחיל להיות קפוא.

לארג'

משתמש סופר מקצוען
הכל טוב ויפה
חבר'ה דיבורים לחוד ומחירים לחוד
המחירים בירושלים - ובכל הארץ עולים ועולים בגדול
חכו לסוף השנה שלהם ותשמעו כמה אחוזים עלו הדירות
צריך להעלות נתונים מרשות המיסים לדעת מה האמת
מה שאני רואה בשכונות בלב ירושלים או שיש ירידה או שאין עסקאות שיוצאות לפועל
אנשים טיפסו על עץ גבוה לפני שנה וחצי בשיא השיאים ולא מוכנים לרדת/לא בוער להם למכור...

הבריסקער הנודד

משתמש מקצוען
צריך להעלות נתונים מרשות המיסים לדעת מה האמת
מה שאני רואה בשכונות בלב ירושלים או שיש ירידה או שאין עסקאות שיוצאות לפועל
אנשים טיפסו על עץ גבוה לפני שנה וחצי בשיא השיאים ולא מוכנים לרדת/לא בוער להם למכור...
השטח מדבר בעד עצמו

אברימי 2.0

משתמש רשום
מנוי פרימיום
בגילה מדפדוף ראשון.
מתחם הקליטה זה מה שדיברתי עליו בבן אליעזר וכל הכתבות מדברות על דיון בועדה שזה השלב הראשון יקח עוד 10 שנים פלוס מינוס שנראה את זה בשטח זה לא קרית יובל ומנחם שכל מקום יש מגדלים בשלבים של בנייה בפועל

ג.ס.

משתמש צעיר

שנה חדשה, מהפכת ההתחדשות בבירה ממשיכה: עיריית י-ם ממליצה על תוכניות ל-1,300 דירות חדשות​

הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה ממליצה לוועדה המחוזית על שורת תוכניות התחדשות חדשות, כולל 808 יח"ד במבואות גילה במגדלים עד 32 קומות, 224 יח"ד בשכונת פת ו-165 יח"ד ברמות. בין היזמיות: טרא ורוטשטיין, הדס סיטי, יקיראלי וטעמן נדל"ן​

הבריסקער הנודד

משתמש מקצוען
בפרוייקט של אפריקה ישראל בקטמונים שיש שם 700 דירות חדשות והתחילו כבר בבנייה נמכרו 16 דירות בלבד בחצי שנה האחרונה .
נתון מאוד מענין
מאיפה המקור?
וגם השאלה באיזה מחיר מוכרים? וכמה הם לחוצים למכור
יתכן וישנם חברות שאפילו מעדיפות לעשות את מירב המכירות בעוד שהפרויקט לקראת גימור כך שהרווחים הם בהתאם.
כמובן חברות עם כיס עמוק מאוד.
ולבנתיים הקור בירושלים קפוא ממש - הדירות לא יש חימום...

ג.ס.

משתמש צעיר
נתון מאוד מענין
מאיפה המקור?
וגם השאלה באיזה מחיר מוכרים? וכמה הם לחוצים למכור
יתכן וישנם חברות שאפילו מעדיפות לעשות את מירב המכירות בעוד שהפרויקט לקראת גימור כך שהרווחים הם בהתאם.
כמובן חברות עם כיס עמוק מאוד.
ולבנתיים הקור בירושלים קפוא ממש - הדירות לא יש חימום...
רשות המיסים

הוראת שעה

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
נכון מאד.
מי למען ה' יאכלס את עשרות אלפי הדירות המתוכננות שם במחירי השוק הגבוהים הנהוגים כיום?
אלו לא איזורים של חרדים, לא של חוצניקים, או בעלי ממון אחרים, וגם החילונים לא ממש מתים על השכונות הללו (במחירים הללו הם יעדיפו לכאורה ללכת למרכז הארץ).
האם יש משהו שהיזמים יודעים שאנחנו מפספסים???
את מה שפיספסנו ברוממה...
ברוממה בנו בבת אחת המוווווון דירות בתקופה מאוד קצרה(תנובה. כדורי. גני רוממה.פנינת חמד האחוזה.המכירות של כולם היו באותה תקופה פחות או יותר ועוד כמה פרוייקטים שאני לא זוכר)
מה שקרא זה שהישראלים ראו את רוממה הישנה של המוסכים וקניון לא מוצלח. החוצניקים ראו איזור מתחדש עם הרבה דיירים והבינו שזה חייב להצליח
גם כאן כל מי שחולף בקריית מנחם קריית יובל ורואה את המגדלים והפיתוח הסביבתי זה פשוט מדהים הולכים להיפתח שם עשרות חנויות חדשות. נמצאים על הציר של הרכבת הקלה. ומדובר מגדלים יוקרתיים ואגב האיזור עם פארקים ענקיים. הלוואי בכל האיזורים החרדיים ככה. אגב הראשונים להפנים זה העירייה בעצמה שהעלתה בבת אחת את הארנונה מאיזור ג לאיזור א
בקיצור אולי לחרדים זה לא המיקום הכי מוצלח(אגב לגור בביתר זה יותר טוב מבחינת מיקום?) אבל אתם שואלים מה מציעים לחילונייים? עולם ומלואו. נסעתי עם נהג מונית שסיפר לי שאבא שלו ממש נלחם שיתנו לו כבר לגור בבנינים האלו
אגב אני לקח לי חמש עשרה שנה להפנים ירושליים לעולם לא תרד במחיר לא משנה באיזה איזור. אם חשבתי שחרדים לא יגורו במגדלים התבדתי(לפחות בקומות התחתונות) הדבר בהחלט משנה צביון של שכונות מסויימות. אני משער שאין חזון אישניקים מעל הקניון ברמות. אבל מבחינת מכירות? הכל נמכר..בית וגן? מגדל 18 קומות נשאר רק פנטאוז..קריית משה? הכל מלא

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
את מה שפיספסנו ברוממה...
ברוממה בנו בבת אחת המוווווון דירות בתקופה מאוד קצרה(תנובה. כדורי. גני רוממה.פנינת חמד האחוזה.המכירות של כולם היו באותה תקופה פחות או יותר ועוד כמה פרוייקטים שאני לא זוכר)
מה שקרא זה שהישראלים ראו את רוממה הישנה של המוסכים וקניון לא מוצלח. החוצניקים ראו איזור מתחדש עם הרבה דיירים והבינו שזה חייב להצליח
גם כאן כל מי שחולף בקריית מנחם קריית יובל ורואה את המגדלים והפיתוח הסביבתי זה פשוט מדהים הולכים להיפתח שם עשרות חנויות חדשות. נמצאים על הציר של הרכבת הקלה. ומדובר מגדלים יוקרתיים ואגב האיזור עם פארקים ענקיים. הלוואי בכל האיזורים החרדיים ככה. אגב הראשונים להפנים זה העירייה בעצמה שהעלתה בבת אחת את הארנונה מאיזור ג לאיזור א
בקיצור אולי לחרדים זה לא המיקום הכי מוצלח(אגב לגור בביתר זה יותר טוב מבחינת מיקום?) אבל אתם שואלים מה מציעים לחילונייים? עולם ומלואו. נסעתי עם נהג מונית שסיפר לי שאבא שלו ממש נלחם שיתנו לו כבר לגור בבנינים האלו
אגב אני לקח לי חמש עשרה שנה להפנים ירושליים לעולם לא תרד במחיר לא משנה באיזה איזור. אם חשבתי שחרדים לא יגורו במגדלים התבדתי(לפחות בקומות התחתונות) הדבר בהחלט משנה צביון של שכונות מסויימות. אני משער שאין חזון אישניקים מעל הקניון ברמות. אבל מבחינת מכירות? הכל נמכר..בית וגן? מגדל 18 קומות נשאר רק פנטאוז..קריית משה? הכל מלא
רוממה זה מרכז העיר, כנ"ל גם קרית משה.
רמות ובית וגן, למרות שהן קצת בקצוות העיר, הן שכונות חרדיות, ולכן מבוקשות מאד בציבור הזה.
השאלה שלי היא בעיקר לגבי תלפיות/ארנונה/גילה, וכן גם לגבי קרית מנחם/עיר גנים. לא רואה כרגע עשרות אלפי אנשים שמוכנים לשלם מעל 30K למ"ר בשביל התענוג הגדול לגור בשכונות הללו, אבל יתכן מאד שאתבדה.

GPS

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
טעות !!!
הרבה הרבה הרבה הרבה יותר !!!!
לוקח הרבה זמן לרשות המיסים לעדכן עסקאות !
אינני מכיר את הפרויקט.

לרשות המיסים לוקח בממוצע חודש וחצי לעדכון הרכישה,
בשכונות חדשות מאפס לוקח יותר זמן.

אך בכל מקרה אם התחילו בבניה בפועל כפי שנאמר כאן ועבר כבר חצי שנה
ודווח על מספר נמוך של דירות בפרויקט כזה גדול, יש כאן משהו מוזר!
(אך יתכן שהפרויקט נבנה בשלביות ורק שלב א' יצא לדרך שהוא קטן יותר
ואז זה אולי יניח את הדעת, מעניין להבין יותר שם, נשמח לקבל מידע ממי שמכיר מבפנים)

מאז ולתמיד

משתמש רשום
(אך יתכן שהפרויקט נבנה בשלביות ורק שלב א' יצא לדרך שהוא קטן יותר
ואז זה אולי יניח את הדעת, מעניין להבין יותר שם, נשמח לקבל מידע ממי שמכיר מבפנים)
צודק.
מתוך חמשת מבני הרכבת שאמורים להיהרס הרסו כעת רק מבנה אחד.

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
בפרוייקט של אפריקה ישראל בקטמונים שיש שם 700 דירות חדשות והתחילו כבר בבנייה נמכרו 16 דירות בלבד בחצי שנה האחרונה .

מה ששמעתי ממתווך שמכר שם דירות
נמכרו כמה עשרות דירות (הוא לבד מכר שם מעל 10 דירות)

• תודה
Reactions: GPS

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  97  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה