דרוש מידע מחירי הדיור בעוד עשר שנים

מצב
הנושא נעול.

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
אנשי המקצוע הביאו את הפן המקצועי, אל דאגה.
אך היו שהעדיפו עוד כמה יחידות דיור בכל שטח אפשרי.
אבל הטענה הזו לא בהכרח מוצדקת.
כי לציבור החרדי חסרות כיום מאות אלפי יחידות דיור (זה מדוחות רשמיים)
במצב הנוכחי הם הולכים לגור בפריפריות מרוחקות שלא קרובות חצי שעה לאזורי תעסוקה גדולה כמו קרית גת
אולי מה שצריך זה לפחות את המעט שנותנים לנו לנצל ליחידות דיור?
בפרט אם נותנים משהו במרכז שיש לו מרכזי תעסוקה במרחק אפשרי.

הלוואי והיו נותנים לנו איזה כמות גדולה אפילו חצי ממה שצריך (הרי גם קרית גת התבטל בסוף... ומי מדבר על הסיפור המזעזע של קרית יערים/אבו גוש... והרחבת אלעד ז"ל...)

אבל כל עוד נותנים פירורים, אולי צריך למקסם את מה שיש מבחינת יח"ד

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
כיום יש מעל חצי מיליון חרדים במערכת החינוך, שזה אומר שבתוך 15 שנה צריך עוד 250 אלף דירות שזה ירושלים ב"ש וב"ב יחדיו.

לגבי תעסוקה ככל שעיר היא יותר גדולה כך גם יש יותר אפשרויות תעסוקה, לדוגמה היתה חברת אשראי שחיפשה במשך שבועות עובדות בב"ב היא לא תעבור לאחיסמך או עפולה לדוגמא כי זה עדיין ריכוז חרדי קטן יחסית, אבל אם ניקח את הר יונה שבעז"ה תוך שנים ספורות תהיה ריכוז חרדי רביעי בגודלו לפני אשדוד קרית ספר וביתר למה שלא יפתחו שם.

לגבי הייטק כבר היום הרבה עובדים במודל היברידי.

ולדוגמא אם יקימו עיר ענקית בנגב על קו הרכבת שכבר בתכנון שלה יהיה 200 אלף דירות היא עדיין תהיה הרבה יותר נגישה להמון ערים חרדיות לעומת ערים קיימות כמו ביתר, למה שזה לא יצליח.
זה נכון. הרכבת (וכביש 6) פותחים אופציות חדשות עם הארכת הקווים, וצריך לבדוק אותן.
וגם זה שהפריפריה מתפזרת זה עושה לה לא טוב - גם תובנה יפה

נערך לאחרונה ב:

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
גם אני חושבת שהעובדת החרדית חרוצה ומסורה מאוד.
אבל אי אפשר להתעלם מהמחיר שעל המעסיק לשלם על רצונה של העובד להקים משפחה ברוכה.

ששש, אסור לומר את זה כאן, פן תואשמי בגרימת נזק תודעתי.

התשובות הצפויות שיענו לך עוד רגע: "העובדות החילוניות כל היום מעשנות בחוץ ומשוטטות בפייסבוק ואין להן מוסר עבודה כמו לחרדיות".

(אישית אני חושבת שהאמת איפשהו באמצע. החרדיות מאוד מסורות וחרוצות וצריכות את העבודה, זה נכון. אבל אורח החיים שלהן גובה מחירים מהמעסיק. גם זה נכון).
זו תפיסה כל כך לא מודרנית, ומיושנת.
אני מוכרחה לציין שבעולם יש התקדמות רצינית בנושא,
אבל משום מה יש את אלה בפרוג שעדיין תקועים מאחור
שימו לב לפוסט גיוס של אינטל

1643305999725.png

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

חן חן.
במקצועי הלא-מודרני אני נחשפת להמון המון מעסיקים לא-מודרניים, מכל גווני המרחב הכלכלי.
הפוסטים של אינטל יפים מאוד. מהשטח עולה מציאות אחרת.

ואשה חרדית שילדה ארבעה-חמישה ילדים רצופים בתוך 8-10 שנים, ותטען שהיא הייתה מסורה ויעילה במקום העבודה - לאורך כל התקופה הזו - בדיוק כמו עובדת רווקה/עובד גבר, היא סופר וומנית נדירה שעדיין לא זכיתי לפגוש. אז אשמח להכירה.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
חן חן.
במקצועי הלא-מודרני אני נחשפת להמון המון מעסיקים לא-מודרניים, מכל גווני המרחב הכלכלי.
הפוסטים של אינטל יפים מאוד. מהשטח עולה מציאות אחרת.

ואשה חרדית שילדה ארבעה-חמישה ילדים רצופים בתוך 8-10 שנים, ותטען שהיא הייתה מסורה ויעילה במקום העבודה - לאורך כל התקופה הזו - בדיוק כמו עובדת רווקה/עובד גבר, היא סופר וומנית נדירה שעדיין לא זכיתי לפגוש. אז אשמח להכירה.
תשלחי לי רגע הודעה פרטית
אם לא קשה לך

ext

משתמש מקצוען
D I G I T A L

צפה בקובץ המצורף 1053057
אינטל ויש עוד כמה חברות מיוחדות בלתת תנאים, בלשלב אוכלוסיות חלשות, לתת יותר צאנס לנשים וכו'.
אישית כשהייתי בהריון וכבר שלחו לי חוזה והזמינו אותי לחתימה באתי והודעתי שאני בהריון - ותוך 5 דקות קיבלתי תשובה שהמשרה בוטלה.
היום אני עובדת במקום שרובם גברים, וגם אופי העבודה יותר מתאים לגברים וכן, זה לא מתקבל בתרועה כל פעם שצריך להיעדר בגלל ילד חולה, אבל מנגד יכולה לומר שאני באמת מתמסרת, אוהבת לעבוד גם בשעות מאוחרות, לא מבטלת עבודה בגלל ילד חולה אלא מוצאית לו סידור ובאמת משתדלת לקחת אחריות.
אני כן חושבת שמאד מאד תלוי במקום העבודה, הייטק מפורסם בדכ ינסה להציג את עצמו כמקבל, השקפה שמאלנית היא מאד "in" ובתי תוכנה וחברות יותר קטנות, שבאמת יש המון משמעות לכל עובד פחות ישמחו להעסיק נשים, אלא אם כן זה משתלם, או שהאשה מתמסרת לעבודה גם אם זה לפעמים קשה או מסובך יותר.

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אני עוד בתחילת הדרך,
שמה לי שעון מעורר לאסוף את הצלש שלך אם אעמוד בקצב הילודה שתארת.

כשמעצבן אותי לקרוא את הדברים האלו בפרוג, אני הולכת לקרוא בלינקדאין תשבחות לאישה העובדת.
שמחה שלפחות המעסיקים שלנו, לפחות בחלקם יודעים להעריך אותנו.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אני עוד בתחילת הדרך,
שמה לי שעון מעורר לאסוף את הצלש שלך אם אעמוד בקצב הילודה שתארת.
אעניק לך אותו בשמחה רבה בטקס חגיגי...

וייתכן שבאמת תחום ההיטק שונה, לעניין זה. אני מדברת על מגוון של מעסיקים מתחומים שונים - חינוך, ייצור, גרפיקה והדפסות, כל ענפי הפיננסים, מכירות ועוד. שמעסיקים באהבה ובשמחה נשים חרדיות, ומעריכים את מעלותיהן, אבל אינם מתעלמים מהחסרונות של ההעסקה הזו.

מוישי פרומן

משתמש מקצוען

צפה בקובץ המצורף 1053057
חילוניה ממוצעת פעמיים בחיים בהריון
אל תשווי את זה לנשים משלנו שממוצע פעם בשנתיים יש ילד כ"י

רחלה 123

משתמש מקצוען
אשכול שלם על 7 עמודים ואף אחד לא הזכיר את מה שאני נתקלתי בו בנוגע לפריפריה?
יכול להיות שאני בונה חליפה סביב הכפתור , אבל עדיין אני שומעת את זה סביבי ולא מעט, אשמח לשמוע אם אני טועה
משיחות עם בנות שהיו רוצות מאד לקנות דירה בפריפריה ולחוצות נורא ממשכנתא לוחצת אך בעלה לא רוצה
משיח עם בחורים טובים באמת שמפחדים שלא יצליחו למצות את עצמם 'בלימוד' בפריפריה (ליטאית)
מחברה שבעלה פוחד על חינוך הילידים בפריפריה
שוב, לא אומרת מה דעותי, משתפת במה שאני שומעת
ואם זה אכן כך ויש כזה שיח בקרב הגברים הליטאיים לא יעזרו שום מאות יחידות דירות ומרכזי תעסוקה עצומים

anotherית

משתמש סופר מקצוען
הטיעון שאישה חרדית חרוצה יותר כי יש לה יותר מוסר עבודה מקולגה חילונית, הוא טיעון קלישאתי וישן.

אבל הוא קלישאתי בדיוק כמו הטיעון שאישה חרדית עולה לבוס שלה. ולא שווה לו. והוא עושה חסד שהוא מחזיק אותה.

תאורטית תאורית "העגלה המלאה" היא מקסימה. בפועל היא לא מחזיקה מים. (מה הכוונה בפועל? מניסיון שלי, ממשרדים מעורבים. ומניסיון של חברות, וקולגות, וכולי).

היום אפשר לשאול מעסיק למה הוא מחפש עובדות חרדיות דווקא, והוא יענה לך בגלל שהן טובות, אבל זו טענה לא אמינה, הוא מחפש אותן משלוש סיבות: געלט, געלט, געלט.
הן לא טובות יותר, אבל הן לא טובות פחות.
אנשים עם מוסר עבודה יש חילונים וחרדים, אנשים חסרי מוסר עבודה יש חילונים וחרדים.
אם אישה היא עובדת טובה, מסורה ששווה לבוס שלה, היא שווה לו גם עם חופשת לידה כל שנתיים, ואם היא לא שווה לו, היא לו שווה לו גם אם היא לא נשואה.

הקלישאה הזו היא דו צדדית. ומטופשת משתי הכיוונים שלה.

(ואגב, זה הרבה עניין של אטיטוד. עם אישה מגיעה לעבודה, או לראיון או לכל דבר אחר בתחושה שעושים לה טובה, המעסיק ירגיש אותו דבר. אם אישה מופיעה לראיון בתחושת שווי, והכרה בערך העצמי, אף אחד לא יתחיל לחשבן מגזרים).

ר.ב.ב.ש

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
מענין מאד לבדוק היום כמה זוגות צעירים באמת קנו דירות בערים חרדיות,
כי גם מי שמרוויח יחסית נאה, נאמר זוגית 25 אל''ש,
וצריך לתת לכל ילד 400-500 לבנות 150 לבנים,
במציאות שכלית אין אפשרות להבין מאיפה הוא מביא את זה, רק העלות החודשית של בית עם ילדים גדולים וקטנים זה לפחות 20 אל''ש [סמינרים, מוסדות, אוכל, חשמל וכו' וכו' ועוד משכנתא קטנה]

ולכן השאלה האם באמת זוצי''ם קונים דירות היום במיליון וחצי וכו',
מענין אותי מאד לדעת.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
מענין מאד לבדוק היום כמה זוגות צעירים באמת קנו דירות בערים חרדיות,
כי גם מי שמרוויח יחסית נאה, נאמר זוגית 25 אל''ש,
וצריך לתת לכל ילד 400-500 לבנות 150 לבנים,
במציאות שכלית אין אפשרות להבין מאיפה הוא מביא את זה, רק העלות החודשית של בית עם ילדים גדולים וקטנים זה לפחות 20 אל''ש [סמינרים, מוסדות, אוכל, חשמל וכו' וכו' ועוד משכנתא קטנה]

ולכן השאלה האם באמת זוצי''ם קונים דירות היום במיליון וחצי וכו',
מענין אותי מאד לדעת.
הם קונים ב2 מליון,
כי הם צריכים דירה עם גג
שעליה בונים יחידה שאותה משכירים, ומכסים את המשכנתא

מוישי פרומן

משתמש מקצוען
הטיעון שאישה חרדית חרוצה יותר כי יש לה יותר מוסר עבודה מקולגה חילונית, הוא טיעון קלישאתי וישן.

אבל הוא קלישאתי בדיוק כמו הטיעון שאישה חרדית עולה לבוס שלה. ולא שווה לו. והוא עושה חסד שהוא מחזיק אותה.

תאורטית תאורית "העגלה המלאה" היא מקסימה. בפועל היא לא מחזיקה מים. (מה הכוונה בפועל? מניסיון שלי, ממשרדים מעורבים. ומניסיון של חברות, וקולגות, וכולי).

היום אפשר לשאול מעסיק למה הוא מחפש עובדות חרדיות דווקא, והוא יענה לך בגלל שהן טובות, אבל זו טענה לא אמינה, הוא מחפש אותן משלוש סיבות: געלט, געלט, געלט.
אם אישה היא עובדת טובה, מסורה ששווה לבוס שלה, היא שווה לו גם עם חופשת לידה כל שנתיים, ואם היא לא שווה לו, היא לו שווה לו גם אם היא לא נשואה.

הקלישאה הזו היא דו צדדית. ומטופשת משתי הכיוונים שלה.

(ואגב, זה הרבה עניין של אטיטוד. עם אישה מגיעה לעבודה, או לראיון או לכל דבר אחר בתחושה שעושים לה טובה, המעסיק ירגיש אותו דבר. אם אישה מופיעה לראיון בתחושת שווי, והכרה בערך העצמי, אף אחד לא יתחיל לחשבן מגזרים).
סיפר לי לאחרונה קבלן ענק חילוני בבית שמש
שהלך למשרד רואי חשבון שלו, משרד גדול במרכז הארץ, וראה שהחליף את כל העובדות במקום לחרדיות, הוא היה בהלם ושאל אותו מה קרה
אמר לו בזה הלשון: הם מסורות, חרוצות, לא מאחרות, לוקחות חצי שעה הפסקה עם הסנדוייץ בשקט, לעומת הקודמות שרק ישבו במשרד וחצי מהזמן היו בפייס ובאינסטוש ובעוד, טסות לחול פעם בשנה, ומתברברות עם כל לקוח שנכנס שעה בפטפוטים על דה והא

M.D.R

משתמש צעיר

בל נשכח שהיא עולה לו פחות מעמיתיה החילוניים. למה? כי היא חרדית.

אשכול שלם על 7 עמודים ואף אחד לא הזכיר את מה שאני נתקלתי בו בנוגע לפריפריה?
יכול להיות שאני בונה חליפה סביב הכפתור , אבל עדיין אני שומעת את זה סביבי ולא מעט, אשמח לשמוע אם אני טועה
משיחות עם בנות שהיו רוצות מאד לקנות דירה בפריפריה ולחוצות נורא ממשכנתא לוחצת אך בעלה לא רוצה
משיח עם בחורים טובים באמת שמפחדים שלא יצליחו למצות את עצמם 'בלימוד' בפריפריה (ליטאית)
מחברה שבעלה פוחד על חינוך הילידים בפריפריה
שוב, לא אומרת מה דעותי, משתפת במה שאני שומעת
ואם זה אכן כך ויש כזה שיח בקרב הגברים הליטאיים לא יעזרו שום מאות יחידות דירות ומרכזי תעסוקה עצומים

בהחלט אפשר לומר שאת תופרת חליפה מסביב לכפתור כאשר מדובר על הפריפריות של היום,
אבל מה שדיברנו פה הוא על פריפריה חדשה, עתידית
שתכיל את כל החברים והחברות שלך ושל בעלך.

כי למעשה מבחינה טכנית אין שום אפשרות לכל הזוצ"ים להשאר במרכז
הן מבחינת מקום
והן מבחינת מחיר

הם יעברו- השאלה לאן?

הם יעברו- השאלה אם יתפזרו ויצמדו לכל מיני "תתי מרכזים"

או יכירו בכח עצמם ויבינו שעוד 10-20 שנה הם נהפכים להיות המרכז אליהם יצמדו כולם.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

צפה בקובץ המצורף 1053057
זה פוסט ממש מעניין
יכולה לספר לך מהחודשים האחרונים
שהם לא רצו לקבל עובדת מוצלחת מאוד. כבר דיברו איתה על שכר (גבוה ביחס לשוק) ובאותה שיחה היא אמרה להם שהיא יוצאת לחופשת לידה עוד 4 חודשים.
אחרי כמה ימים התקשרו לומר לה שכרגע לא מתאים להם, מתוך השיחה וההתחמקויות לסיבת האי התאמה הובן שזה בגלל הסטטוס שלה.

Yael Mor

משתמש מקצוען
מי שיש לו שכל שיקנה היום בפריפריה כי גם פה המחירים עולים במהירות!
אני גרה בפריפריה במרכז(!) ודירות 3 חדרים ו-4 שעלו לפני שנתיים 650 אל"ש עכשיו עולות כבר 800-850 אל"ש.
אז במקום להתלונן על המחירים במרכז תעשו משהו ותלכו קצת מחוץ למרכזים החרדיים ותחיו בדירות נורמליות עם משכנתא של 2000 ש"ח בחודש.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה