אנשי המקצוע הביאו את הפן המקצועי, אל דאגה.אולי כי מי שאמור לתכנן עיר זה אנשי מקצוע ולא עסקנים...
אך היו שהעדיפו עוד כמה יחידות דיור בכל שטח אפשרי.
אנשי המקצוע הביאו את הפן המקצועי, אל דאגה.אולי כי מי שאמור לתכנן עיר זה אנשי מקצוע ולא עסקנים...
אבל הטענה הזו לא בהכרח מוצדקת.אנשי המקצוע הביאו את הפן המקצועי, אל דאגה.
אך היו שהעדיפו עוד כמה יחידות דיור בכל שטח אפשרי.
זה נכון. הרכבת (וכביש 6) פותחים אופציות חדשות עם הארכת הקווים, וצריך לבדוק אותן.כיום יש מעל חצי מיליון חרדים במערכת החינוך, שזה אומר שבתוך 15 שנה צריך עוד 250 אלף דירות שזה ירושלים ב"ש וב"ב יחדיו.
לגבי תעסוקה ככל שעיר היא יותר גדולה כך גם יש יותר אפשרויות תעסוקה, לדוגמה היתה חברת אשראי שחיפשה במשך שבועות עובדות בב"ב היא לא תעבור לאחיסמך או עפולה לדוגמא כי זה עדיין ריכוז חרדי קטן יחסית, אבל אם ניקח את הר יונה שבעז"ה תוך שנים ספורות תהיה ריכוז חרדי רביעי בגודלו לפני אשדוד קרית ספר וביתר למה שלא יפתחו שם.
לגבי הייטק כבר היום הרבה עובדים במודל היברידי.
ולדוגמא אם יקימו עיר ענקית בנגב על קו הרכבת שכבר בתכנון שלה יהיה 200 אלף דירות היא עדיין תהיה הרבה יותר נגישה להמון ערים חרדיות לעומת ערים קיימות כמו ביתר, למה שזה לא יצליח.
גם אני חושבת שהעובדת החרדית חרוצה ומסורה מאוד.
אבל אי אפשר להתעלם מהמחיר שעל המעסיק לשלם על רצונה של העובד להקים משפחה ברוכה.
זו תפיסה כל כך לא מודרנית, ומיושנת.ששש, אסור לומר את זה כאן, פן תואשמי בגרימת נזק תודעתי.
התשובות הצפויות שיענו לך עוד רגע: "העובדות החילוניות כל היום מעשנות בחוץ ומשוטטות בפייסבוק ואין להן מוסר עבודה כמו לחרדיות".
(אישית אני חושבת שהאמת איפשהו באמצע. החרדיות מאוד מסורות וחרוצות וצריכות את העבודה, זה נכון. אבל אורח החיים שלהן גובה מחירים מהמעסיק. גם זה נכון).
זו תפיסה כל כך לא מודרנית, ומיושנת.
תשלחי לי רגע הודעה פרטיתחן חן.
במקצועי הלא-מודרני אני נחשפת להמון המון מעסיקים לא-מודרניים, מכל גווני המרחב הכלכלי.
הפוסטים של אינטל יפים מאוד. מהשטח עולה מציאות אחרת.
ואשה חרדית שילדה ארבעה-חמישה ילדים רצופים בתוך 8-10 שנים, ותטען שהיא הייתה מסורה ויעילה במקום העבודה - לאורך כל התקופה הזו - בדיוק כמו עובדת רווקה/עובד גבר, היא סופר וומנית נדירה שעדיין לא זכיתי לפגוש. אז אשמח להכירה.
אינטל ויש עוד כמה חברות מיוחדות בלתת תנאים, בלשלב אוכלוסיות חלשות, לתת יותר צאנס לנשים וכו'.זו תפיסה כל כך לא מודרנית, ומיושנת.
אני מוכרחה לציין שבעולם יש התקדמות רצינית בנושא,
אבל משום מה יש את אלה בפרוג שעדיין תקועים מאחור
שימו לב לפוסט גיוס של אינטל
צפה בקובץ המצורף 1053057
אני עוד בתחילת הדרך,ואשה חרדית שילדה ארבעה-חמישה ילדים רצופים בתוך 8-10 שנים, ותטען שהיא הייתה מסורה ויעילה במקום העבודה - לאורך כל התקופה הזו - בדיוק כמו עובדת רווקה/עובד גבר, היא סופר וומנית נדירה שעדיין לא זכיתי לפגוש. אז אשמח להכירה.
אעניק לך אותו בשמחה רבה בטקס חגיגי...אני עוד בתחילת הדרך,
שמה לי שעון מעורר לאסוף את הצלש שלך אם אעמוד בקצב הילודה שתארת.
חילוניה ממוצעת פעמיים בחיים בהריוןזו תפיסה כל כך לא מודרנית, ומיושנת.
צפה בקובץ המצורף 1053057
כבר עשינו דרך גדולה.וייתכן שבאמת תחום ההיטק שונה, לעניין זה.
הם קונים ב2 מליון,מענין מאד לבדוק היום כמה זוגות צעירים באמת קנו דירות בערים חרדיות,
כי גם מי שמרוויח יחסית נאה, נאמר זוגית 25 אל''ש,
וצריך לתת לכל ילד 400-500 לבנות 150 לבנים,
במציאות שכלית אין אפשרות להבין מאיפה הוא מביא את זה, רק העלות החודשית של בית עם ילדים גדולים וקטנים זה לפחות 20 אל''ש [סמינרים, מוסדות, אוכל, חשמל וכו' וכו' ועוד משכנתא קטנה]
ולכן השאלה האם באמת זוצי''ם קונים דירות היום במיליון וחצי וכו',
מענין אותי מאד לדעת.
אבל לא כל הדירות יש מקום ליחידה,שעליה בונים יחידה ושוכרים ומשכירים
סיפר לי לאחרונה קבלן ענק חילוני בבית שמשהטיעון שאישה חרדית חרוצה יותר כי יש לה יותר מוסר עבודה מקולגה חילונית, הוא טיעון קלישאתי וישן.
אבל הוא קלישאתי בדיוק כמו הטיעון שאישה חרדית עולה לבוס שלה. ולא שווה לו. והוא עושה חסד שהוא מחזיק אותה.
תאורטית תאורית "העגלה המלאה" היא מקסימה. בפועל היא לא מחזיקה מים. (מה הכוונה בפועל? מניסיון שלי, ממשרדים מעורבים. ומניסיון של חברות, וקולגות, וכולי).
היום אפשר לשאול מעסיק למה הוא מחפש עובדות חרדיות דווקא, והוא יענה לך בגלל שהן טובות, אבל זו טענה לא אמינה, הוא מחפש אותן משלוש סיבות: געלט, געלט, געלט.
הן לא טובות יותר, אבל הן לא טובות פחות.
אנשים עם מוסר עבודה יש חילונים וחרדים, אנשים חסרי מוסר עבודה יש חילונים וחרדים.
אם אישה היא עובדת טובה, מסורה ששווה לבוס שלה, היא שווה לו גם עם חופשת לידה כל שנתיים, ואם היא לא שווה לו, היא לו שווה לו גם אם היא לא נשואה.
הקלישאה הזו היא דו צדדית. ומטופשת משתי הכיוונים שלה.
(ואגב, זה הרבה עניין של אטיטוד. עם אישה מגיעה לעבודה, או לראיון או לכל דבר אחר בתחושה שעושים לה טובה, המעסיק ירגיש אותו דבר. אם אישה מופיעה לראיון בתחושת שווי, והכרה בערך העצמי, אף אחד לא יתחיל לחשבן מגזרים).
היום אפשר לשאול מעסיק למה הוא מחפש עובדות חרדיות דווקא, והוא יענה לך בגלל שהן טובות, אבל זו טענה לא אמינה, הוא מחפש אותן משלוש סיבות: געלט, געלט, געלט.
הן לא טובות יותר, אבל הן לא טובות פחות.
אנשים עם מוסר עבודה יש חילונים וחרדים, אנשים חסרי מוסר עבודה יש חילונים וחרדים.
אם אישה היא עובדת טובה, מסורה ששווה לבוס שלה, היא שווה לו גם עם חופשת לידה כל שנתיים, ואם היא לא שווה לו, היא לו שווה לו גם אם היא לא נשואה.
אשכול שלם על 7 עמודים ואף אחד לא הזכיר את מה שאני נתקלתי בו בנוגע לפריפריה?
יכול להיות שאני בונה חליפה סביב הכפתור , אבל עדיין אני שומעת את זה סביבי ולא מעט, אשמח לשמוע אם אני טועה
משיחות עם בנות שהיו רוצות מאד לקנות דירה בפריפריה ולחוצות נורא ממשכנתא לוחצת אך בעלה לא רוצה
משיח עם בחורים טובים באמת שמפחדים שלא יצליחו למצות את עצמם 'בלימוד' בפריפריה (ליטאית)
מחברה שבעלה פוחד על חינוך הילידים בפריפריה
שוב, לא אומרת מה דעותי, משתפת במה שאני שומעת
ואם זה אכן כך ויש כזה שיח בקרב הגברים הליטאיים לא יעזרו שום מאות יחידות דירות ומרכזי תעסוקה עצומים
זה פוסט ממש מענייןזו תפיסה כל כך לא מודרנית, ומיושנת.
צפה בקובץ המצורף 1053057
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: