דרוש מידע מחירי הדיור בעוד עשר שנים

מצב
הנושא נעול.

M.D.R

משתמש צעיר
השאלה היא המבט- האם אנחנו נשענים על הציבור הכללי? (שקבע מושבו במרכז)
או שאנחנו ככח חרדי מסוגלים לפתוח "ישראל שניה" (מצידי גם עם ממשלה אחרת קצת יותר מתפקדת)

והרי יש לנו כח כציבור!
והמון כשרונות

והניצול החרדי במקומות העבודה זה הרי משהו ידוע

אבל אם תוקם עיר חרדית בסדר גודל של ביתר ומודיעין עילית, אי שם במרחק מכל מקום יישוב - הבעיה תהיה אקוטית ממש.
כבר מוקמים, בכל מיני פריפריות.
דור העתיד של הציבור החרדי לא נמצא בי-ם ובב"ב, זו עובדה.

למה לא להתאחד למשהו מסודר?

ואתם לא מבינים איזה שטחים יש פה!! יש פה מקום בשפע לכולם.

קווארק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
לוקחים גם את כל הבסרים למיניהם שנמצאים שם בקצה
הביקוש לבסרים, הוא לא בגלל שהם בב"ב, (אולי אפשר לקרוא לזה "למרות שהם בב"ב")
מכיוון שב"ב ממוקמת על ציר משמעותי מאוד, וקרובה מרחק נגיעה מת"א, והארנונה של העסקים שלה יותר נמוכה מת"א ור"ג.
עסקים עושים את השיקול-קרוב ויותר זול, ולכן זה פופלארי.
כל עוד לא המדינה לא תצליח להניע חברות שבבעלות חילונית לזוז מת"א, וללכת למלא את מתחמי המשרדים (שקיימים בחלקם) בפריפריה, לא תעזור שום נהירה אנושית למגורים שם. ללא קשר לאופי ולכישורי ההון האנושי הפריפארילי - חרדי/חילוני/ערבי/דת"ל.

נערך לאחרונה ב:

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
ואם לוקחים - כמו שהצעתי- את העיר ב"ב קומפלט, על חנויותיה ושטיבלאותיה
לוקחים גם את כל הבסרים למיניהם שנמצאים שם בקצה
ובכלל- מה הבעיה להקים מרכז הייטק חרדי? זה אפילו נדרש.

מקימים ארבעה מגדלי ב.ס.ר חדשים בלב המדבר, או גוררים את הקיימים, בעזרת משאיות, לדרום הארץ. אוקיי.
אבל מי בדיוק ישכור את המשרדים שם?!
כרגע צפון בני ברק מצליחה ופורחת כלכלית, אך ורק בגלל הצמידות למרכז הארץ.

יפתחו שם מרכזי תעסוקה
גם כי אז זה יהיה משתלם
בכל זאת כח עבודה זול (לצערינו)

כמו שמישהו יזום מוקד לחרדיות,

מוקדי התעסוקה האלו מהווים סדנאות יזע, והם לגמרי לא פתרון.
נשים מקבלות בהם שכר נמוך, ללא שום אופק תעסוקתי.
העסקנים המקימים גורפים את הקופונים לכיסם, וגרים בירושלים או ב"ב.
הנשים הקטנות והפשוטות מהפריפריה עובדות במוקדים האלו בעבודה קשה מדי, בשכר נמוך מדי, ובלי אפשרויות קידום נורמליות.

כשאת בת 21 רעבה לעבודה, זה טוב ומספק.
10 שנים אחר כך, כשאת עם שישה ילדים ועדיין מרוויחה 6000 ש"ח או פחות על משרה מלאה או כמעט, זה כבר פחות מוצלח.

מוקדים כאלו אינם 'יצרנות'. הם טלאי זמני שלא פותר את הבעיה, רק מכסה על חלקה.

אלישבע10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
וגם אין בה מקורות פרנסה.

כל עוד מתגוררים בסמיכות למוקדי עסקים גדולים, או בערים שנגישות למוקדים הנ"ל - מסתדרים איכשהו.

אבל בשביל לקיים משק כלכלי סביר בעיר חרדית ענקית שמנותקת מהמרכז, יהיה צורך ברמת יצרנות גבוהה מאוד, שכרגע קשה לדמיין איך יוכלו להגיע אליה.

מה שעלול לקרות זה שהנשים היחסניות יקבלו את משרות ההוראה בבתי הספר ובגנים, הנשים היצירתיות מאוד - יפתחו עסקים קטנים וחביבים לטובת תושבי המקום, עוד מיעוט קטן יצליח להתברג בעבודה עצמאית מרחוק. וכל היתר - ?
זאת באמת בעיה רצינית.
אני מכירה בעלי חסד ועסקנים גדולים מארצות הברית שמבינים שמחירי הדירות בבית שמש הזויים, והעזרה הכלכלית שהציבור הכי נדרש לה היא ירידה במחירי הדיור, או במילים אחרות - מגורים במקומות מרוחקים יותר וממילא זולים יותר.
זה נכון שהתעסוקה במקומות האלה קשה, אך כיום יש הרבה יותר אפשרויות של עבודה מרחוק. יש הרבה עובדים שלא מגיעים למשרד בכלל, או פעם בשבוע.
הם עובדים על זה רציני, להקים מרכזי תעסוקה במקומות כאלה שיעבדו מול חברות בארץ ובחו"ל (בשלב ראשוני).
הלוואי ותצליח דרכם.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
והרי יש לנו כח כציבור!
והמון כשרונות

והניצול החרדי במקומות העבודה זה הרי משהו ידוע

יש לנו כשרונות וחריצות. אין אצלנו מספיק יצרנות, מכל מיני סיבות.

C

משתמש מקצוען
נו, מה לא נכון?
קראת את כל מה שכתבתי?
ציינתי במפורש שאם יטענו בפרירפיה אין עבודה הם ישארו תקועים בבלטה הזאת.
ואת חזרת על מה שאמרתי במילים אחרות.
ממש לא!!!!
לא הבנת מה שכתבתי:
כתבתי שעיר פריפריאלית מבחינה כלל ארצית, כמו עיר בדרום, תהיה בה בעיית תעסוקה קשה.
רק אם העיר תהיה פריפריאלית מבחינה חרדית, אבל לא מבחינה כלל ארצית, זה יהיה בסדר.

M.D.R

משתמש צעיר
כרגע צפון בני ברק מצליחה ופורחת כלכלית, אך ורק בגלל הצמידות למרכז הארץ.
הביקוש לבסרים, הוא לא בגלל שהם בב"ב,
אלא בגלל שב"ב ממוקמת על ציר משמעותי מאוד, וקרובה מרחק נגיעה מת"א, והארנונה של העסקים שלה יותר נמוכה מת"א ור"ג.

הווי אומר: אנחנו תלויים בציבור החילוני המצליח שברשותו חברות הענק שמעסיק אלפי עובדות חרדיות ונותן פרנסה להן ולבתיהן.

הווי אומר: אי לכך הם מנצלים אותנו כי אנחנו תלויים בהם. (וזה משהו ידוע שלא צריך לפרט)

הווי אומר: אנחנו יכולים לנצל אותם כי הם זקוקים לנו

כמו שאמרו כאן לפני, הציבור בחרדי מצטיין אמנם בכח עבודה רב, חרוץ וכשרוני, אך לא יזמי.

אם ביום אחד פשוט תיעלמנה כל העובדות החרדיות מהמפה, ותעבורנה לדרום,
המפעלים בת"א ירוצו להקים להם סניף בדרום.

אני456

משתמש מקצוען
עסקים עושים את השיקול-קרוב ויותר זול

חברות הייטק ישראליות רבות (ולא רק) פותחות סניפים במזרח אירופה והודו.
נפתחות משרות שמלכתחילה מוגדרות לסניפים מרוחקים.
כמובן שחלק גדול מהאינטרס שלהם הוא השכר הנמוך יותר שיידרשו לשלם שם, שזה כאמור לא משרת את המטרה של ריכוז חרדי מרוחק.

ועדיין, בהנחה ובהבנה שבתמחור נכון יעדיפו את השפה המשותפת ו"הראש הישראלי", אפשר למצוא את שביל האמצע בין משכורות של 25,000 ל 6,000.

(כמדומני שיש גם משרדי רו"ח במודל דומה)

קווארק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
המפעלים בת"א ירוצו להקים להם סניף בדרום.
הם כבר הקימו.
והשאירו בת"א את המשרדים המצוחצחים שלהם, ששם המשכורות הנורמליות.

הווי אומר: אנחנו יכולים לנצל אותם כי הם זקוקים לנו
זה דווקא לא.
אנחנו מצויינים, בדיוק מה שהם צריכים.
אבל אם נעלם להם, אז הם יקחו מישהו קצת פחות, ישימו 2 אנשים במשרה של אחת חרדית. ואולי יזוזו ללוד או רעננה בשביל להקטין את העלויות שגדלו להם, בהיעדר החרדיות.

מטרת העל!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אני יש לי הצעה:
אני מתגורת בדרום
בכל מקום שתסתכלו יש שטחים עצומים לכל מלוא העין, ריקים לגמרי
אפשר להקים שם א"י שניה בקלות.
לא עברתי על כל האשכול, אז סליחה אם אני אומרת משהו שנאמר כבר.
זו לא הצעה חדשה!
זה בדיוק... כסיף!
עיר ענקית שמתוכננת בדרום.
שטחים עצומים למלוא העין...
אפשר להביא לשם את כל הפריפריה החרדית מטבריה, עפולה והר יונה,
ועוד ישאר מקום לבניברקים..
לגבי החשבון בנק:

תעשי סקר ותבדקי עם אנשים שגרים בפריפריה מה מצב החשבון בנק שלהם...
אם המשכנתא נמוכה, וכל סגנון החיים נמוך-ללא מותגים ויציאות לשופינג מיותרות, כמו שבד"כ קורה בפריפריה,
חוסכים אלפי שקלים בחודש!!
וניתן להסתדר עם עבודה מהבית, מכירות וכו, בדיוק כמו שקורה במציאות בפריפריה.
תשאלו כל אחת שגרה רחוק.
לכולם יש עבודה.
וכל פריפריה חרדית חדשה, מתבססת על איזושהיא עיר.
במקרה של כסיף-זו באר שבע . היא משהו כמו חצי שעה נסיעה, אם אני זוכרת נכון. ויש עוד ערים בסביבה שמסתמכות עליה.
כמו אופקים, נתיבות, ערד ודימונה.
(יש קהילה גדולה של גור בערד, והם מסתדרים יופי.
ועכשיו הם הדרימו עוד לכיוון דימונה.
מאמינה שאם המצב הכלכלי היה כל כך גרוע, הם לא היו מדרימים עוד)
אז מה בעצם רע בכסיף???
למה לא כולם עפים על זה??
אפשרות ענקית להתפתח, אין אף אחד שמפריע ומתערב..
למה לא מקדמים את זה?
יודעת שהחכ"ים החרדים התנגדו. חבל. לא נראה לי שאני אלך לגור שם, אבל לפחות שתהיה אופציה למי שכן רוצה.

C

משתמש מקצוען
במקרה של כסיף-זו באר שבע . היא משהו כמו חצי שעה נסיעה, אם אני זוכרת נכון. ויש עוד ערים בסביבה שמסתמכות עליה.
מצב התעסוקה בבאר שבע ממש לא משהו.
ועכשיו הם הדרימו עוד לכיוון דימונה.
מאמינה שאם המצב הכלכלי היה כל כך גרוע, הם לא היו מדרימים עוד)
ממש לא נכון. מכירה שם כמה משפחות. אפשרויות התעסוקה מצומצמות מאוד והמצב ממש גרוע.

M.D.R

משתמש צעיר
והשאירו בת"א את המשרדים המצוחצחים שלהם, ששם המשכורות הנורמליות.
אלו שהחרדיות לא מקבלות ממילא
אבל אם נעלם להם, אז הם יקחו מישהו קצת פחות, ישימו 2 אנשים במשרה של אחת חרדית. ואולי יזוזו ללוד או רעננה בשביל להקטין את העלויות שגדלו להם, בהיעדר החרדיות.
א. אני לא חושבת שיש עוד ציבור, שיש לו היצע מטורף של עובדות שיוצאות כל שנה מהסמינר לשוק, ומוכנות לעבוד במשכורות כאלו. חילוני ממוצע לא יסתכל על המשרות האלו.

ב. גם אם את צודקת תמיד יהיו כאלו שזה שווה להם כן לבנות שם מפעלים, ולו רק בשל השכר הנמוך שחרדיות כיום מקבלות

ג. את מתעלמת מחברות סטארט אפ חרדיות וחברות להשקעה שיקומו עם הזמן

C

משתמש מקצוען
א. אני לא חושבת שיש עוד ציבור, שיש לו היצע מטורף של עובדות שיוצאות כל שנה מהסמינר לשוק, ומוכנות לעבוד במשכורות כאלו. חילוני ממוצע לא יסתכל על המשרות האלו.

ב. גם אם את צודקת תמיד יהיו כאלו שזה שווה להם כן לבנות שם מפעלים, ולו רק בשל השכר הנמוך שחרדיות כיום מקבלות

ג. את מתעלמת מחברות סטארט אפ חרדיות וחברות להשקעה שיקומו עם הזמן
חילוני/ה צעיר/ה ממוצע/ת לא יצא כל שנתיים לחופשת לידה,
לא יחסר כל חודש כי הילד חולה.
לא יברח מהעבודה ב15:30 כי צריך לקחת את הילד מהמעון.
כל הדברים האלו שווים כסף.
והחברות החרדיות הן חברות שניצול זו מילת מפתח אצלן.

קווארק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אני לא חושבת שיש עוד ציבור, שיש לו היצע מטורף של עובדות שיוצאות כל שנה מהסמינר לשוק, ומוכנות לעבוד במשכורות כאלו. חילוני ממוצע לא יסתכל על המשרות האלו.
גם חרדית ממוצעת כיום לא מסתכלת על משכורות כאלו שאת מדברת עליהןף, היא לא תוכל לכסות חצי מהעלויות שלה.
מיקור חוץ זול יותר מהעסקת חרדיות. חד משמעית. ואם את לא מאמינה לי, את יכולה להסתכל על דוחות כספיים של חברות נסחרות בבורסה, ולהסיק משם עלות עובד הודי/אוקראיני, ולהבין, שחרדית משתכרת יותר. גם כשהיא חרדית.
אין שום טעם לשלם לה יותר כשהיא עובדת לך מכסיף ולא מול העינים במטה החברה, אם אפשר להעסיק בעלות שלה 2 הודים, שיעבדו 6 ימים בשבוע, ללא חול המועד/חגים/חלאקה/ברית/חל"ד ועוד.
גם אם את צודקת תמיד יהיו כאלו שזה שווה להם כן לבנות שם מפעלים, ולו רק בשל השכר הנמוך שחרדיות כיום מקבלות
בואי, תני לי סיבה למה יהיה שם שווה.
כרגע, זה לא שווה. כלכלית. וככל שהגלובליזציה מתפתחת, והיא עושה זאת בצעדי ענק, זה עוד יותר לא שווה כלכלית.
את מתעלמת מחברות סטארט אפ חרדיות וחברות להשקעה שיקומו עם הזמן
היה להם מספיק זמן להפתח, הסטארט אפ הוא כבר עתיק (יחסית) בעולם העסקים הישראלי.
ואלו שנפתחו עד היום-לא בדיוק עושים חשק לסמוך עליהם שיחזיקו את כלל הציבור.

ככר השוק

משתמש מקצוען
חוץ מהייטק יש עוד כמה מעסיקים במשק.
הגדול מכולם- השירות הציבורי. משרדי הממשלה נמצאים במרכז ובירושלים. הם מעסיק ענק ולא יעבור בשום קונסטלציה לפריפריה. כך גם העמותות והחלצים הגדולים- קרן לאון, רוטשליד, ג'וינט, יד הנדיב ועוד רבות. כולן במרכז וירושלים.
ולבנות על זה שחרדיות עובדות בשכר נמוך ולכן ה"חילונים" צריכים אותן, זה עצוב. אפשר להתקדם, אפשר ללמוד ולקבל שכר ראוי.
ערד ידועה במשפחות העניות שלה, והיא בדיוק הסמל ללזרוק אנשים בפריפריה ואז לתמוך בהם עם ארגזי מזון.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
חילוני/ה צעיר/ה ממוצע/ת לא יצא כל שנתיים לחופשת לידה,
לא יחסר כל חודש כי הילד חולה.
לא יברח מהעבודה ב15:30 כי צריך לקחת את הילד מהמעון.
כל הדברים האלו שווים כסף.

ששש, אסור לומר את זה כאן, פן תואשמי בגרימת נזק תודעתי.

התשובות הצפויות שיענו לך עוד רגע: "העובדות החילוניות כל היום מעשנות בחוץ ומשוטטות בפייסבוק ואין להן מוסר עבודה כמו לחרדיות".

(אישית אני חושבת שהאמת איפשהו באמצע. החרדיות מאוד מסורות וחרוצות וצריכות את העבודה, זה נכון. אבל אורח החיים שלהן גובה מחירים מהמעסיק. גם זה נכון).

בייסי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אוטומציה עסקית
איך יתאזן בדיוק? צריך עשרות אלפי יחידות דיור חדשות לציבור החרדי כדי להרגיע את השוק.
גם כשהחרדים היו בממשלה והשתדלו בענין, לא הצליחו כ"כ, למעט חריש שהוא פספוס שאין כדוגמתו.
אז זהו;
כשהחרדים [ליתר דיוק נציגי הציבור החרדי] ישבו בחלונות הגבוהות הם "הצליחו" לעצור את תוכנית מחיר למשתכן, ולעשות קרטל בחריש.
מי שסומך עליהם, רחמנות עליו.
מי שלוקח יוזמה ומארגן קבוצה, או אפילו לא מארגן קבוצה אלא שדואג לעצמו ולמשפחתו, הולך לאחת מערי הפריפריה ומתברג שמה, ובעז"ה הוא גם מצליח.

C

משתמש מקצוען
ששש, אסור לומר את זה כאן, פן תואשמי בגרימת נזק תודעתי.

התשובות הצפויות שיענו לך עוד רגע: "העובדות החילוניות כל היום מעשנות בחוץ ומשוטטות בפייסבוק ואין להן מוסר עבודה כמו לחרדיות".

(אישית אני חושבת שהאמת איפשהו באמצע. החרדיות מאוד מסורות וחרוצות וצריכות את העבודה, זה נכון. אבל אורח החיים שלהן גובה מחירים מהמעסיק. גם זה נכון).
גם אני חושבת שהעובדת החרדית חרוצה ומסורה מאוד.
אבל אי אפשר להתעלם מהמחיר שעל המעסיק לשלם על רצונה של העובד להקים משפחה ברוכה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה