דרוש מידע מחאת הקונים מול מחירי הדיור....

מצב
הנושא נעול.

משתדלים

משתמש פעיל
לא קראתי את כל האשכול,
רק בלטו לי כמה נקודות:
@משתדלים
מאיפה לקחת ששפיר נשארה לחרדים?? אשמח למקור.
וכנ"ל מאיפה לקחת שראש עיריית קריית גת לא מעוניין בחרדים? להפך, הוא נלחם ששפיר תהיה בתחומו ולא בתחום מועצה אזורית שפיר.
וכנ"ל הוא בקשר מצוין עם החרדים בעירו, הוא תומך בהם, והם מצביעים לו בנאמנות.

לגבי שפיר (הסיבה שאתם חושבים כמו רבים ששפיר בוטלה זה בגלל הבורות של התקשורת החרדית וחוסר הדיוק הנוראי שם)
1644403583368.png

לגבי ראש עיריית קרית גת (ייאמר לזכותו שהוא לא שונא חרדים בגלל אורחות חייהם וצבע הביגוד שלהם, אלא באמת חושש שהעירייה לא תהיה מאוזנת תקציבית, ואולי גם מטעמי בחירות (שלא יבחרו בו))

נערך לאחרונה ב:

לייבובוש

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לגבי שפיר (הסיבה שאתם חושבים כמו רבים ששפיר בוטלה זה בגלל הבורות של התקשורת החרדית וחוסר הדיוק הנוראי שם)
אז באמת תיהיה עיר חרדית חדשה במרכז ליד קירית גת? למה צועקים כל היום ''לקחו לנו את הפיטרון היחיד''
הרי אמרו ביטלו את זה כדי לקדם את כסיף,אני טועה??

נערך לאחרונה ב:

מטרת העל!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אז אפשר קצת סדר?
מה ביטלו לנו?
מה לא?
מה על הפרק?
ומה ההיגיון לשיטתך, שאתה מבין את מה שהתקשורת החרדית לא מבינה?

די

משתמש סופר מקצוען
אך לא ניתן לכפות על אחרים לממן את אורח החיים הצודק שלנו.
ולמה אתה כופה אותי לממן את הקצינים הפריצים מהצבא שמשתחררים בגיל 45 עם פנסיה של 70,000 ש"ח בחודש?!
ולמה אני אמור לשלם למדינה שהשתלטה על כל קרקעות ארץ אבותי מיליון ש"ח לקרקע לדירה?!
ולמה אני אמור לשלם על רכב כמעט 100,000 ש"ח מיסים עם אלפי ש"ח מיסים בחודש (דלק)?!
בשביל לממן את המושחתים מנמל אשדוד (החילונים) שגובים משכורת של 70,000 ש"ח בחודש ולא עובדים?!
אולי באמת ניפרד מהחילונים ונקים מדינה עצמאית עם צבא עצמאי בטוח שיהיה יותר כלכלי.
גם כשאתה קונה טיטולים בסופר המדינה מרוויחה כאן עשרות שקלים מע"מ מס הכנסה ארנונה מהחנות וכו' כך שחרדים משלמים המון מיסים וה"קצבאות" שמקבלים הם ממש לעג לרש.

משתדלים

משתמש פעיל
אז באמת תיהיה עיר חרדית חדשה במרכז העיר ליד קירית גת? למה צועקים כל היום ''לקחו לנו את הפיטרון היחיד''
הרי אמרו ביטלו את זה כדי לקדם את כסיף,אני טועה??
כן אתה טועה,
לא ביטלו מעולם את תוכנית שפיר
העבירו תוכנית שהייתה כבר מאושרת לחילונים חזרה אליהם
הרחבתי על כך בפוסטים הקודמים

מה שכן, שגם לסבלנות שיש לשר השיכון היום עלולה להיגמר
אם ימשיכו להתגרות ולתקוף ללא הפסקה בצורה לא עניינית את משרד השיכון
אני חושש שגם זה בסוף יתקע

אנשי ציבור צריכים להבין שהם משחקים בדיור של האנשים
מותר לבקר ואפילו המון העיקר שיהיה בצורה עניינית
אבל לא להשתלח בצורה בזויה ומבזה
זה פשוט מסוכן, האנשים שם הם בני אדם
והמוטיבציה שלהם עלולה לרדת

משתדלים

משתמש פעיל
ולמה אתה כופה אותי לממן את הקצינים הפריצים מהצבא שמשתחררים בגיל 45 עם פנסיה של 70,000 ש"ח בחודש?!
היה רגוע אדוני לא מממן אותם, וחבל להגזים.
ולמה אני אמור לשלם למדינה שהשתלטה על כל קרקעות ארץ אבותי מיליון ש"ח לקרקע לדירה?!
הכסף שמשלמים לרמ"י הולך לפיתוח השכונות כבר כתבתי זאת כמה פעמים
ולמה אני אמור לשלם על רכב כמעט 100,000 ש"ח מיסים עם אלפי ש"ח מיסים בחודש (דלק)?!
כדי שיהיה כסף לשלם לבתי חולים וכו'
בשביל לממן את המושחתים מנמל אשדוד (החילונים) שגובים משכורת של 70,000 ש"ח בחודש ולא עובדים?!
באמת בעיה
אולי באמת ניפרד מהחילונים ונקים מדינה עצמאית עם צבא עצמאי בטוח שיהיה יותר כלכלי.
אני בעד, אך לא רואה לכך היתכנות כלכלית.

די

משתמש סופר מקצוען
הכסף שמשלמים לרמ"י הולך לפיתוח השכונות כבר כתבתי זאת כמה פעמים
יש דמי פיתוח ויש תשלום נטו על הקרקע ואני מדבר על התשלום על הקרקע נטו חוץ מהדמי פיתוח שמגיע למאות אלפי שקלים לכל דירה!
כדי שיהיה כסף לשלם לבתי חולים וכו'
בשביל זה כל אזרח במדינה משלם דמי ביטוח לאומי (כן גם אברכים). חוץ מזה שרוב הבתי חולים נבנים מכספי תורמים (אפשר לראות על כל בית חולים מי תרם אותו).
רוב המיסים שלנו הולכים למגזר הציבורי (שרובו ככולו חילוני) והבזבוזים שם חוגגים ברמות הזויות, הערכות הם שאפשר לקצץ 50% מהמגזר הציבורי בלי לפגוע כלל ברמת השירות ואף לייעל אותו ע"י קיצוץ הבירוקרטיה הנגרמת מריבוי פקידים מיותרים.

נערך לאחרונה ב:

משתדלים

משתמש פעיל
ומה ההיגיון לשיטתך, שאתה מבין את מה שהתקשורת החרדית לא מבינה?
זה לא קשור להבנה אלא לידיעה
בלי להכליל אבל רמת ההון האנושי בתקשורת היא לא גבוהה במיוחד
בנוסף, בתקשורת מה שחשוב זה שיהיה מעניין והיסטרי אחרת אין קוראים וזה משעמם
כשבאים לברר את האמת היא לפעמים יבשה ומורכבת יותר אבל מה לעשות שזו האמת.

לייבובוש

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
כן אתה טועה,
לא ביטלו מעולם את תוכנית שפיר
העבירו תוכנית שהייתה כבר מאושרת לחילונים חזרה אליהם
הרחבתי על כך בפוסטים הקודמים

מה שכן, שגם לסבלנות שיש לשר השיכון היום עלולה להיגמר
אם ימשיכו להתגרות ולתקוף ללא הפסקה בצורה לא עניינית את משרד השיכון
אני חושש שגם זה בסוף יתקע

אנשי ציבור צריכים להבין שהם משחקים בדיור של האנשים
מותר לבקר ואפילו המון העיקר שיהיה בצורה עניינית
אבל לא להשתלח בצורה בזויה ומבזה
זה פשוט מסוכן, האנשים שם הם בני אדם
והמוטיבציה שלהם עלולה לרדת
אז מה החזירו לחילונים ומה נשאר לחרדים?
ועוד,לפי מה שאתה אומר,כשהחכים החרדים צועקים ''לקחו לנו את כבשת הרש'',לפי מה שאתה אומר פשוט משקרים לרבים ולכל המדינה לאור היום ???
ומאיפה כבודו יודע את כל זה?

משתדלים

משתמש פעיל
יש דמי פיתוח ויש תשלום נטו על הקרקע ואני מדבר על התשלום על הקרקע נטו חוץ מהדמי פיתוח.
לא נכון, תבדוק כל הכסף שרמ"י גובה על הקרקע הולך לפיתוח, התקציב של הפיתוח כ"כ גדול שלפני לא הרבה זמן חשבו שהכסף שרמ"י גובה לא יספיק
בשביל זה כל אזרח במדינה משלם דמי ביטוח לאומי (כן גם אברכים). חוץ מזה שרוב הבתי חולים נבנים מכספי תורמים (אפשר לראות על כל בית חולים מי תרם אותו).
רוב המיסים שלנו הולכים למגזר הציבורי (שרובו ככולו חילוני) והבזבוזים שם חוגגים ברמות הזויות, הערכות הם שאפשר לקצץ בערך 50% בלי לפגוע כלל ברמת השירות.
א. לבנות בתי חולים זה לא עיקר התקציב אלא לתחזק תקציב משרד הבריאות הוא 45 מיליארד ש"ח לשנת 2022 וזה לא קשור לביטוח לאומי (שגם חלק ממה שהוא נותן מתקצבת הממשלה).

ב. אתה יכול להשוות את מה שמשלם האברך למה שמשלם מי שעובד ?

1644408022145.png

ג. רוב המיסים לא הולכים למגזר הציבורי רק 26% (בהשוואה למקובל בOECD שם זה עומד על 22%)
אך אני מסכים שיש מקום להתייעלות

Y.V. אדריכלות

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
(ייאמר לזכותו שהוא לא שונא חרדים בגלל אורחות חייהם וצבע הביגוד שלהם, אלא באמת חושש שהעירייה לא תהיה מאוזנת תקציבית, ואולי גם מטעמי בחירות (שלא יבחרו בו))
ואתה באמת חושב שיש הבדל בין שנאה עיוורת לשנאה מנומקת?

משתדלים

משתמש פעיל
אז מה החזירו לחילונים ומה נשאר לחרדים?
ועוד,לפי מה שאתה אומר,כשהחכים החרדים צועקים ''לקחו לנו את כבשת הרש'',לפי מה שאתה אומר פשוט משקרים לרבים ולכל המדינה לאור היום ???
ומאיפה כבודו יודע את כל זה?
אני חושב שכתבתי די ברור
אני לא דובר של אנשים אחרים, אבל אני מעריך שמבחינתם כל תוכנית שישנה היא כבשת הרש וברור שהייתה עדיפות של התוכנית שהועברה כי היא הייתה יותר בשלה.

אני חושב שבמצגת רואים שזו התכנית וגם השר לא מכחיש זאת, להלן מתוך דברי שר השיכון:
(דברי הכנסת מיום13.10.21 https://fs.knesset.gov.il/24/Plenum/24_tor_608472.doc)
"אני אגלה לכם סוד: יושב כאן בשקט בסיעה שלכם חבר כנסת פינדרוס שפעם עבד במשרד השיכון על תכנית בנייה לציבור החרדי. אתם יודעים מה כתוב בהמלצות של הוועדה שהוא היה שותף לה? אני מציע לשניכם להסתכל אחורה ולפנות לחבר הכנסת פינדרוס, להתעניין אצלו מה הייתה ההמלצה. ההמלצה הייתה שקריית גת מערב תהיה לציבור הכללי במסגרת התכנית הקיימת, ולצדה תקום עיר חרדית בשם שפיר. אגב, אני תומך בתכנית הזאת ולא מתנגד לה, להפך ביקשתי מאנשי משרדי לקדם את התכנית בדיוק כפי שהופיע בהמלצות של חבר הכנסת פינדרוס והמשרד"

ישראל סגל

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
ושאלה לנציגים החרדים-
איך זה ששנים רבות הייתם בשלטון ולא הצלחתם לקדם כלום [חוץ מביטול מחיר למשתכן.....]
ושר שיכון חדש בכמה חודשים קידם את קרית גת לצרכים שלו? למה כל השנים לא קדמתם?

די

משתמש סופר מקצוען
לא נכון, תבדוק כל הכסף שרמ"י גובה על הקרקע הולך לפיתוח, התקציב של הפיתוח כ"כ גדול שלפני לא הרבה זמן חשבו שהכסף שרמ"י גובה לא יספיק
אתה טועה.
בשנה האחרונה התפרסם שהיו לרמ"י עודפים של עשרות מיליארדים.
כנראה מדובר שהאוצר לקח את כל עודפי הכסף מרמ"י ואז האוצר מאיים שאולי לא ישאר לרמ"י כסף למלא את ההתחייבויות שלו (כמו שהאוצר שואב את כל הכסף של ביטוח לאומי לטובת דברים כלליים ואז מאיימים שכשאזרחי ישראל ההגונים שמשלמים ביטוח לאומי יגיעו לזקנה הביטוח לאומי יקרוס (כמובן כי לקחתם לו את כל הכסף).
אתה יכול לראות בכל מכרז שיש שני סעיפים דמי פיתוח ודמי קרקע (אם כל הכסף הולך לפיתוח אז בתל אביב לבנות מדרכה (פר יח"ד) עולה 2.5 מיליון ובדימונה עולה רק 100,000?)
רוב המיסים לא הולכים למגזר הציבורי רק 26% (בהשוואה למקובל בOECD שם זה עומד על 22%)
כנראה מדובר על משרדי ממשלה נטו (כמו משרד הפנים וכו'). מבחינתי כל עובד שהוא לא במגזר הפרטי הוא מגזר ציבורי (גם רכבת ישראל נמל אשדוד חברת החשמל וכמובן צבא הבזבוזים לישראל שמבזבז מליארדים על הכשרת חיילים חדשים שלא מביאים שום תועלת חוץ מ"כור ההיתוך הישראלי"=להעביר את עמ"י על דתם. ובשביל זה אנחנו אמורים לשלם מאות שקלים בכל קניה בסופר (מס הכנסה של העסק מע"מ וכו') וכמובן מיסי רכב הגבוהים בעולם ושוק מקרקעין הריכוזי בעולם.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
ושאלה לנציגים החרדים-
איך זה ששנים רבות הייתם בשלטון ולא הצלחתם לקדם כלום [חוץ מביטול מחיר למשתכן.....]
ושר שיכון חדש בכמה חודשים קידם את קרית גת לצרכים שלו? למה כל השנים לא קדמתם?
אפשר לחשוב שבקרית גת כבר קמה ותכף מאוכלסת שכונה חילונית.
הם הצהירו כונות בעבר ועכשיו אחרים מצהירים אחרת.
גופי התכנון עובדים לאט מאד.
ואם רוצים אפשר למצא אי אלו הצלחות לנציגינו גם במישור הזה.
העיקרית היא בית שמש שמתפתחת בקצב גדול מאד ובעיקר על ידי חרדים למורת רוחם של אנשים רבים. ובהחלט נעשתה שם עבודה פוליטית. וזה כמובן עשיה של לפני עשור או יותר.
אפשר לראות איך בקרית יערים קודמה תכנית להרחבת הישוב במשך 20 שנה ובאבחה של חצי שנה הועדה הגאוגרפית המליצה בשונה מכל הועדות שדנו בהרחבת הישוב עד היום. (ווהחלטה עומדת עכשיו לפתחה של שרת הפנים)
אז כן קשה לבנות קל להרוס.

די

משתמש סופר מקצוען
אתה יכול להשוות את מה שמשלם האברך למה שמשלם מי שעובד ?
ברור שמי שעובד יותר המדינה לוקחת ממנו יותר, זה לא אומר שהתשלום שהאברך משלם לא מכסה את השירותים שהוא מקבל. (לאן הולך כל הכסף המיותר שמשלם מי שעובד? לבזבוזים הנ"ל)

ישראל סגל

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
אפשר לחשוב שבקרית גת כבר קמה ותכף מאוכלסת שכונה חילונית.
הם הצהירו כונות בעבר ועכשיו אחרים מצהירים אחרת.
גופי התכנון עובדים לאט מאד.
ואם רוצים אפשר למצא אי אלו הצלחות לנציגינו גם במישור הזה.
העיקרית היא בית שמש שמתפתחת בקצב גדול מאד ובעיקר על ידי חרדים למורת רוחם של אנשים רבים. ובהחלט נעשתה שם עבודה פוליטית. וזה כמובן עשיה של לפני עשור או יותר.
אפשר לראות איך בקרית יערים קודמה תכנית להרחבת הישוב במשך 20 שנה ובאבחה של חצי שנה הועדה הגאוגרפית המליצה בשונה מכל הועדות שדנו בהרחבת הישוב עד היום. (ווהחלטה עומדת עכשיו לפתחה של שרת הפנים)
אז כן קשה לבנות קל להרוס.
בית שמש אין שום קשר לחכי"ם אלא רק לנציגים בעירייה

הגולם מפראג

משתמש פעיל
ברור שמי שעובד יותר המדינה לוקחת ממנו יותר, זה לא אומר שהתשלום שהאברך משלם לא מכסה את השירותים שהוא מקבל. (לאן הולך כל הכסף המיותר שמשלם מי שעובד? לבזבוזים הנ"ל)
בלי להיכנס לטענה, שבמדינה דמוקרטית אדם יכול לחיות איך שהוא רוצה,
ובלי להתייחס לטענה, שלימוד התורה זה עיקר מהותו של עם ישראל,
ספציפית למה שאמרת, כל אדם שיודע חשבון שמחשבן רק מלמעלה...
שזה אומר: ביטחון (שאנחנו גם צריכים) חינוך: בנות 75% בערך, בגנים אפילו יותר, בנים בסביבות 50%, (וצריך לזכור שאחוז הילדים החרדים בחינוך הוא הרבה יותר גדול)
תחבורה (שחרדים צורכים הרבה יותר תחבורה ציבורית),
בריאות: עוד פעם המשפחה החרדית הרבה יותר גדולה +הרבה יותר לידות = הרבה יותר הוצאות,
זה הדברים הגדולים שהמדינה מוציאה בתקציב..
ובהתחשב בזה שאחוז הגברים העובדים נמוך , (וגם מי שעובד זה בדרך כלל משכורות נמוכות שזה אומר קצת מיסים,)
וכן בנשים, ממוצע המשכורות לא כל כך גבוה, יוצא שהחרדים מקבלים הרבה יותר ממש שנותנים!

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
ובהתחשב בזה שאחוז הגברים העובדים נמוך , (וגם מי שעובד זה בדרך כלל משכורות נמוכות שזה אומר קצת מיסים,)
וכן בנשים, ממוצע המשכורות לא כל כך גבוה, יוצא שהחרדים מקבלים הרבה יותר ממש שנותנים!
ויוצא שאלה שכן עובדים ומשלמים מיסים.
מקבלים הרבה פחות מכלל הציבור כי הרי פחות מתקצבים אותם.
ע"ז מישהו הניח את הדעת?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה