דרוש מידע מחאת הקונים מול מחירי הדיור....

מצב
הנושא נעול.

אני456

משתמש מקצוען
@משתדלים כותב נתונים שלא נוחים כל כך לקריאה. אבל קשה מאד להפריך אותם.
מאד בעד להביא נתוני אמת ולנתח אותם, אכן להיזון מחדשות בלבד זה לא חכם במיוחד.
אבל ממש נגד לקחת את הנתונים הללו ולהחיל אותם על אקסיומות שלא ממש מעוגנות במציאות.

לדוגמא, ראשי ערים לא רוצים חרדים כי הם נטל על התקציב.
לא מתווכחת אם העובדה שהם לא רוצים את החרדים,
כן מתווכחת עם התנהלות הממשלה לאור אמירה כזו, אף אחד לא פונה לראשות עיר מעורבת עם הנחתה של: עכשיו נהפוך לך את העיר לחרדית.

ההנחה ש: חילוני = משתכר כפול מהשכר הממוצע במשק, משלם מיסים ויצרני באופן עקרוני,
חרדי = לא משתכר, או משתכר בשכר מינימום , לא משלם מיסים ומהווה מעמסה בהנחות שהוא נוטל
היא סטיגמטית לחלוטין.
לא חסרים חילונים, והם כנראה הרוב, שעובדים בעבודות כפיים ושרות לקוחות עם שכר נמוך, אם זה לא היה המצב לא היו מחאות על יוקר המחיה. אדם שמשתכר לחודש כמו 5,000 חבילות פסטה (של אוסם...), לא יוצא בשבילן לרחוב ולא עושה עליהן חרם.

אין ספק שראשי רשויות עושים כל מאמץ להביא אליהם אוכלוסיות חזקות.
עדיין, מישהו אי פעם שמע, על עמידה של רשות עירונית מול הרשויות הממשלתיות ואמירה של: "אני לא מקבל אלי אוכלוסייה נתמכת, שמשתכרת מתחת לX עם מספר ילדים מעל Y" והרשויות הממשלתיות מהנהנות בצייתנות, ומסבירות את זה באורך רוח לאוכלוסייה המדוברת, שאולי תעשה חושבים עם עצמה, במה היא יכולה להשתפר?

הדיון לא על אמירה כזו או אחרת של ראשי רשויות, ואפילו לא על האמת שבאותן אמירות,
לקחת החלטות ממשלתיות של "לכו לחורים נידחים כי אתם לא יצרנים" גם עם זה עטוף במילים גבוהות ואקדמאיות,
כשזו לא ההתנהלות המקבילה עבור אוכלוסיות מוחלשות אחרות, זה מריח יותר כמו אפליה.

משתדלים

משתמש פעיל
ציטוט מה שאמר אבי שטרן (יו"ר ועדת ת"וב ) אתמול בכנסת: (לגבי התרחבות העיר אלעד)
"כשאנחנו מדברים על יח"ד ועל שיווק יחידות בעיר אלעד, שהיא הקטנה והיא המיקרו שאני רואה אותה יום יומית,
אני יושב בתכנון ובניה קרוב לשמונה שנים, אני רואה דבר אחד: אתם מייצרים בתכנון חסמים, למשל הבטמ"ל החליט על יצירת יחידות דיור בעיר אלעד,
בו זמנית בהחלטה שלו, הוא יצר ככה: שינוי מסוף התחבורה יהיה אך ורק לאחר העברת המחצבה שקרובה לאלעד,
העברת המחצבה בתמ"א כבר היתה צריך להתבצע ב2021, אני מודיע לכם היא לא תתבצע לפני 2031, כי זו המציאות וכי היא מביאה כסף למדינת ישראל, וזה בסדר גמור, אבל לא תוכלו לשווק... , ישנם חסמים נופיים שהם קיימים בתוך התמ"ל, ישנם חסמים תחבורתיים שקיימים בתוך התמ"ל, כל דבר הוא מותלה אחד בשני... ישנו למשל תוכנית מחוזית בעיר אלעד של 700 יחידות דיור לשיווק , התוכנית המחוזית עברה בשנת 2014 אנחנו נמצאים במחוז עד לרגע זה לא ניתן לשווק שם, משרד השיכון יודע את זה, ולמה? כי בתוך התוכנית הכניסו לייצר כביש שיושב על מסוף התחבורה - היום, ולייצר לו קיר אקוסטי..
אם לא לא ניתן לשווק לא ניתן להפיק לו היתרים.... אז אין תוכנית, ואין שיווק, כי כל שיווק וכל תוכנית קיימת הן מחוזית והן בתמלית נוצרת עם חסמים בציבור החרדי.....

אני רוצה לציין דבר נוסף: שמדברים פה רבות בנושא המסדרון האקולוגי, אני יכול להגיד מהניסיון שלי בנושא העיר אלעד, המסדרון האקולוגי הובא ע"י אירגוני הירוקים, וע"י איכות הסביבה אך ורק במקום אחד - בעיר החרדית שקוראים לה אלעד,
לידינו יושבת עיר שקוראים לה ראש העין, המסדרון האקולוגי שלה הוא 170 מטר, בעיר אלעד החליטו שהמסדרון האקולוגי צריך להיות 2 קילומטר!!! אתם מבינים את המשמעות? למה המסדרון האקולוגי צריך להיות 2 קילומטר?...."

אני בטוחה שאף ראש עיר לא רוצה חרדים בעיר שלו מסיבות מובנות יותר או פחות, אבל לתקוע דווקא את החרדים בכל מיני נושאים.. למה?

דבר נוסף בנוגע לאשכול כולו: צריך להפנים שבעיית הדיור האי בעיה כללית! בעיית מדינה! היא לא שייכת דווקא לציבור החרדי,
אממה אצל החרדים זה יותר כאוב מ2 סיובות:
ריכוזיות- חרדים רוצים לגור ליד הקהילה שלהם ולכל הפחות ליד קהילה חרדית ...
יש ילודה גבוה יותר - ככה שהבעיה היא גדולה יותר ...

כמוכ זוג חרדי מתחתן בגיל צעיר מאד, וגם אם יש לו הון ראשוני מההורים בגיל כזה כשלבעל אין השכלה בכלל, והאיש עדיין ללא עבודה או ללא הרבה ניסיון , והמשכורת שלה בהתאם... קשה להם לגייס משכנתא לטובתם....
לא ראיתי בדבריו התייחסות למה שנטען שהנתונים לא נכונים.

אבי שטרן הציף בעיה ידועה של חוסר תיאום בין רשויות שונות, אני לא חושב שעושים דווקא בעיות לחרדים, זה סוג של הלקאה עצמית שנובעת בעיקר מחוסר דיוק בנתונים, זה לא סותר שלעיתים יש אנשים שסובלים משנאת הזר, אבל מהיכרות רבת שנים אפשר לומר שרוב הפקידים הם ניטרליים בעניין הזה.

משתדלים

משתמש פעיל
מאד בעד להביא נתוני אמת ולנתח אותם, אכן להיזון מחדשות בלבד זה לא חכם במיוחד.
אבל ממש נגד לקחת את הנתונים הללו ולהחיל אותם על אקסיומות שלא ממש מעוגנות במציאות.

לדוגמא, ראשי ערים לא רוצים חרדים כי הם נטל על התקציב.
לא מתווכחת אם העובדה שהם לא רוצים את החרדים,
כן מתווכחת עם התנהלות הממשלה לאור אמירה כזו, אף אחד לא פונה לראשות עיר מעורבת עם הנחתה של: עכשיו נהפוך לך את העיר לחרדית.

ההנחה ש: חילוני = משתכר כפול מהשכר הממוצע במשק, משלם מיסים ויצרני באופן עקרוני,
חרדי = לא משתכר, או משתכר בשכר מינימום , לא משלם מיסים ומהווה מעמסה בהנחות שהוא נוטל
היא סטיגמטית לחלוטין.
לא חסרים חילונים, והם כנראה הרוב, שעובדים בעבודות כפיים ושרות לקוחות עם שכר נמוך, אם זה לא היה המצב לא היו מחאות על יוקר המחיה. אדם שמשתכר לחודש כמו 5,000 חבילות פסטה (של אוסם...), לא יוצא בשבילן לרחוב ולא עושה עליהן חרם.

אין ספק שראשי רשויות עושים כל מאמץ להביא אליהם אוכלוסיות חזקות.
עדיין, מישהו אי פעם שמע, על עמידה של רשות עירונית מול הרשויות הממשלתיות ואמירה של: "אני לא מקבל אלי אוכלוסייה נתמכת, שמשתכרת מתחת לX עם מספר ילדים מעל Y" והרשויות הממשלתיות מהנהנות בצייתנות, ומסבירות את זה באורך רוח לאוכלוסייה המדוברת, שאולי תעשה חושבים עם עצמה, במה היא יכולה להשתפר?

הדיון לא על אמירה כזו או אחרת של ראשי רשויות, ואפילו לא על האמת שבאותן אמירות,
לקחת החלטות ממשלתיות של "לכו לחורים נידחים כי אתם לא יצרנים" גם עם זה עטוף במילים גבוהות ואקדמאיות,
כשזו לא ההתנהלות המקבילה עבור אוכלוסיות מוחלשות אחרות, זה מריח יותר כמו אפליה.
ההבדל מאד פשוט

א. כאשר יש שיווק לציבור הכללי אף אחד לא יכול למנוע מכל אחד להתגורר שם כולל חרדים ואם לא שפר גורלו של ראש רשות מגיעה לשם אוכלוסייה פחות חזקה, אבל אין לו מה לעשות

אבל כשמגיעים אליו עם תוכנית לשכן קבוצה מסויימת שביודעין היא מייצרת המון שירותים ובקושי משלמת ארנונה, למה לו להכניס את ראשו לעניין הזה ביודעין ?

ב. אוכלוסיות שגרות בשכונות חדשות הם ע"פ רוב צעירות מהמעמד הבינוני עם מספר ילדים מועט גם בערים בפריפריה, וזה מייצר הרבה פחות השקעה והרבה יותר הכנסה מאשר להביא אוכלוסיות שמראש אפשר להתחייב לאור המאפיינים שלהם שהם יצרכו הרבה שירותים ויצרו הרבה פחות הכנסות

D

Deleted member 64624

אורח
בשנות ה 90 נשלחנו לגור מעבר לקו הירוק,
היום ב2020 אנחנו נשלחים לגור בערים המעורבות,
נוף הגליל, לוד, עכו, רמלה.....
ההבדל הוא שבערים באיו"ש יש גדרות וצבא ובערים המעורבות אין,
אולי כדאי שנתחיל ללמד בישיבות ובסמינרים להחזיק נשק .....

משתדלים

משתמש פעיל
לי אישית מאד נוח לקרוא את זה ואני גאה - אשרי שזכיתי!
כבר כתבתי קודם אכתוב שוב,
לא מה שאחינו התועים מגדירים כבעיה זה אכן נכון, נא לא להתבלבל...
אני חושב שכשיש מנגנון לא הוגן בסוף הוא פוגע בך
יצרו כאן במשך שנים מנגנון שיוצר עיוות ועכשיו משלמים את המחיר.

אני תומך בשינוי שיטת הארנונה מי שיש לו משפחה גדולה ישלם יותר ולא פחות
להכריח אנשים לסבסד אותי זה בזוי בעיני.

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
אתה מוזמן להמשיך לשלם ארנונה 100% גם אם אתה זכאי להנחה, כדי שחלילה לא תתבזה שהכריחו מישהו לסבסד אותך.
אני מאמינה שזה יצור עולם נקי יותר....הוגן יותר...

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
אני מסתכלת על זה כך:
"בשבילי נברא העולם" - בשביל שנעסוק בתורה ובשאר ציוויי הבורא.
אם הרשויות זוכות בעקיפין לתמוך מעט בזכות הזאת, הרווח כולו שלהם.

אני456

משתמש מקצוען
וזה מייצר הרבה פחות השקעה והרבה יותר הכנסה מאשר להביא אוכלוסיות שמראש אפשר להתחייב לאור המאפיינים שלהם שהם יצרכו הרבה שירותים ויצרו הרבה פחות הכנסות

שוב הסבר נפלא, למה הרשויות לא רוצות אותנו.
ממתי הממשלה היא הדוברת, או למצער המתווכת בין הרשויות לאוכלוסייה?

הממשלה אמורה לפעול, לתמרץ, לחוקק, לשני הכיוונים, מול הרשויות המקומיות, ומול האוכלוסייה המוחלשת.

ניקח לדוגמא את ההתחייבות לרע"ם על סכום מוגדל עבור שיפור מצב החברה הערבית.
יש שאומרים שזה לא רעיון כל כך גרוע, כשהאוכלוסייה הנ"ל תהיה יותר מסודרת ופחות נזעמת ממילא העניינים יהיו רגועים יותר.

מישהו חשב להפנות עזרה לעבר החברה החרדית?
אבל בדרך שתעזור, לא בדרך שתכריח אותנו להשתנות.
לדוגמא:
- הגדלת תחומי העיסוק האפשריים, ללא ויתור על הפרקטיקה האקדמאית הנדרשת, אבל בתוך המוסדות שלנו, עם צוות מותאם לנו וחומר לימודי מותאם אך שלא פוגע במקצועיות (לדוגמא, ריפוי בעיסוק, תרפיה במוזיקה ועוד).
- פתיחת מרכזי תעסוקה מותאמים והנגשתם למעסיקים גדולים במשק (עובדת חרדית לא תמיד טובה יותר, אבל גם לא גרועה יותר ככה שאין סיבה לשלם לה פחות או יותר אלא פשוט לתת לה הזדמנות ולבחון את התוצאות)

אבל למה לנסות לקדם ולשפר, אם אפשר במשך שנים לכופף את היד ולקוות שבסוף זה יצליח?
ואם זה לא מצליח, לא נורא, תמיד אפשר לומר שאתם לא יצרנים, אז אל תתפלאו שלא רוצים אתכם.

אני456

משתמש מקצוען
לגבי הארנונה,
לנו יש דירה בעיר מעורבת, רצינו להגיש בקשה להנחה בארנונה.
הניירת שנדרשנו להביא הייתה יותר מעמיקה ומקיפה מבקשת משכנתא או ויזה לארה"ב.
באיזה שהוא שלב הרמנו ידיים וויתרנו.

אדרבה, שייתנו ארנונה מדורגת לפי אזורי עדיפות, וייתנו לציבור להחליט האם הוא מעדיף לגור בסוף העולם או לשלם עוד 300 שח בחודש.

יתכן שהתוצאות יפתיעו.

אמא של אפרת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
בעיני העובדה שרשויות חרדיות מצליחות להתנהל טוב ולספק את השירותים לתושביהן למרות ההנחות בארנונה היא הוכחה לכך שכנראה הציבור החרדי גם צורך פחות משאבים מהעיריה.
ברשויות מעורובות כנראה אלו שמשלמים יותר מקבלים יותר.

משתדלים

משתמש פעיל
תבדוק מאזנים של רשויות חרדיות כמו ביתר, מודיעין עילית וכו' ותבוא עם נתונים עובדתיים.
עם כל ההנחות המעוותות(לדבריך) שיש בערים חרדיות אני לא חושבת שהגירעון התקציבי שלהם גדול יותר .....
ואל תבדוק לי מול ת"א, תעשה את זה הוגן.

אגב, לא מה שאחינו החילונים מגדירים בעיות זה אכן כך. אל נא תתבלבלו.....
להלן תקציב עיריית מודיעין עילית (80,000 תושבים) לשנת 2020 לדוגמא.
בלי מענקי איזון ממשרד הפנים ותשלומים נוספים הרשות הזאת לא יכולה להתקיים.
רק ההוצאות בלי חינוך הם 90 מיליון ש"ח, וההכנסות מארנונה הם 22 מיליון ש"ח, שווי ההנחות בארנונה הוא 30 מיליון ש"ח.
סה"כ הכנסות עצמאיות 75 מיליון ש"ח

1644396127236.png

לעומת זאת להלן תקציב עיריית קריית גת (58,000 תושבים) (בחרתי אותה כי הם במופגן מצהירים שהם לא רוצה חרדים), ההכנסות העצמאיות הינן 303 מיליון ש"ח והתקציב כולו 475 מיליון ש"ח - (גבוה ב150 מיליון ש"ח ממודיעין עילית שלה יש יותר תושבים)
אני חושב שדי בזה

1644397174292.png

משתדלים

משתמש פעיל
בעיני העובדה שרשויות חרדיות מצליחות להתנהל טוב ולספק את השירותים לתושביהן למרות ההנחות בארנונה היא הוכחה לכך שכנראה הציבור החרדי גם צורך פחות משאבים מהעיריה.
ברשויות מעורובות כנראה אלו שמשלמים יותר מקבלים יותר.
גם נכון וגם מקבל יותר מענקי איזון ומענקי ממשלה

משתדלים

משתמש פעיל
הממשלה אמורה לפעול, לתמרץ, לחוקק, לשני הכיוונים, מול הרשויות המקומיות, ומול האוכלוסייה המוחלשת.
אז זהו שהבינו שהציבור החרדי הוא בכלל לא אוכלוסייה מוחלשת הם חזקים לא פחות מאחיהם בתל אביב
יש להם את היכולות השכליות האנושיות והחברתיות להיות אוכלוסייה חזקה.
אלא, שהחלטנו מסיבות אידאליסטיות לחיות באורח חיים מסוים שגורם בפועל שיש לנו מיעוט הכנסות וזו זכותנו המלאה, אך לא ניתן לכפות על אחרים לממן את אורח החיים הצודק שלנו.

אני456

משתמש מקצוען
אך לא ניתן לכפות על אחרים לממן את אורח החיים הצודק שלנו
חבל שקוראים רק חלקי הודעות,

יש מצב שנקרא WIN WIN, אנחנו לא נקטין את התל"ג הלאומי, אתם לא תמננו את הערכים שלנו,

ננצל ביחד את ה:
היכולות השכליות האנושיות והחברתיות

אבל זה יוכל להיות מושג בלי מערכת החלטות שנועדה ל"חינוך מחדש".

לדוגמא:
- הגדלת תחומי העיסוק האפשריים, ללא ויתור על הפרקטיקה האקדמאית הנדרשת, אבל בתוך המוסדות שלנו, עם צוות מותאם לנו וחומר לימודי מותאם אך שלא פוגע במקצועיות (לדוגמא, ריפוי בעיסוק, תרפיה במוזיקה ועוד).
- פתיחת מרכזי תעסוקה מותאמים והנגשתם למעסיקים גדולים במשק (עובדת חרדית לא תמיד טובה יותר, אבל גם לא גרועה יותר ככה שאין סיבה לשלם לה פחות או יותר אלא פשוט לתת לה הזדמנות ולבחון את התוצאות)

לא דגים, חכה - אבל שמותאמת ליד שלנו.

ר גן עדן

* מעצבת פנים והום סטילינג *
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
בלת"ק
אתמול בקשתי הצעת מחיר מקבלן ערבי, וכך הוא סיפר:
בשטחים עולה לו יום עבודה של פועל 80 ש"ח, פה בעיר עולה לו כ350-400 ש"ח עבודה ליום, כי האישורי כניסה של הפועלים ליום מאוד יקרים.
הוא סיפר שהוא בנה בנין, (בכפר שלו...) כל דירה בעלת 120 מ"ר, ב120,000 ש"ח.
אולי פה טמון הסוד?!

משתדלים

משתמש פעיל
אני מסתכלת על זה כך:
"בשבילי נברא העולם" - בשביל שנעסוק בתורה ובשאר ציוויי הבורא.
אם הרשויות זוכות בעקיפין לתמוך מעט בזכות הזאת, הרווח כולו שלהם.
אני הקטן לא סבור שיש לכפות זאת על אחרים
ההפך ברגע שעושים מכל איזה קיצוצון מלחמת עולם ומשבר קואליציוני זה נטו חילול ה'
כאילו אתה תלוי רק בזה ובלי זה לא תוכל התקיים

השלך על ה' יהבך והוא יכלכלך
האם חשבנו לפני 30 שנה שיהיו כ"כ הרבה מתכנתות שתרווחנה סכומים גדולים כ"כ
הקב"ה מסדר שיהיו הכנסות

וכמובן צריך לעשות השתדלות אבל להכריח אחרים לסבסד אותך זה בזוי ביותר.

פפרר

משתמש מקצוען
בלת"ק
אפשר בלי קוטג' אפשר בלי אוסם
לגור באוהל - אפשר ?

משתדלים

משתמש פעיל
לא הייתי קוראת לחקיקה דמוקרטית כפיה.
נכון זו חקיקה דמוקרטית
אבל זה כרוך שנלחמים על זה ומתנים זאת כתנאי לתמיכה בכנסת
וזה לדעתי לא בסדר
וכפי שאנו רואים זה פוגע בסוף בציבור
אלו היות הרבה יח"ד במגוון מקומות יתכן ומחירי הדירות היו זולים יותר וזה היה עולה פחות מהתוספת בארנונה

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה