דרוש מידע מחאת הקונים מול מחירי הדיור....

מצב
הנושא נעול.

משתדלים

משתמש פעיל
ושאלה לנציגים החרדים-
איך זה ששנים רבות הייתם בשלטון ולא הצלחתם לקדם כלום [חוץ מביטול מחיר למשתכן.....]
ושר שיכון חדש בכמה חודשים קידם את קרית גת לצרכים שלו? למה כל השנים לא קדמתם?
זה לא נכון
עשו כמה דברים חשובים (במיוחד פינדרוס ואשר), למשל החלטת הממשלה הזו:
1644411905195.png

1644411924358.png

יהודי-פשוט

משתמש סופר מקצוען
וכן בנשים, ממוצע המשכורות לא כל כך גבוה, יוצא שהחרדים מקבלים הרבה יותר ממש שנותנים!
לא מדויק
כל שקל שאתה ואני מוציאים במכולת 14.5 אגורות הולך למס
ככה שהקניות שלנו מכניסות הרבה מס
מלבד זה
שכמות הדולרים שנכנסים דרך הכוללים למדינה שכמעט מכל דולר הולך 14.5 סנט למדינה
יוצא שהחרדים מועיליםגם הם לכלכלה

יערי

משתמש מקצוען
אני חושב שכשיש מנגנון לא הוגן בסוף הוא פוגע בך
יצרו כאן במשך שנים מנגנון שיוצר עיוות ועכשיו משלמים את המחיר.

אני תומך בשינוי שיטת הארנונה מי שיש לו משפחה גדולה ישלם יותר ולא פחות
להכריח אנשים לסבסד אותי זה בזוי בעיני.
אני יכול להבטיח לך שאם היה ברור לחרדים שעם שינוי שיטת חישוב הארנונה, ראשי הערים ירוצו אחריהם וירצו אותם למגורים, וזה יוזיל את מחירי הדירות בחצי מליון ש"ח, החרדים היו מסכימים לשינוי התחשיב הזה. זאת אומרת שימדדו לפי הכנסה ולא לפי ילדים. כי החרדי היה מעדיף לשלם עוד אלף אלפיים ש"ח לארנונה בשנה, אם זה יתן לו אפשרות לחסוך חצי מליון ש"ח בקניית דירה.
מה הבעיה, שאנחנו יודעים שזה לא כך וראשי הערים לא רוצים אותנו כי אנחנו שחורים ומשחירים להם את העיר. נקודה.
ובסוף גם נשלם ארנונה יקרה יותר וגם נמשיך לשלם מחירים הזויים על הדירות.
לטמון את הראש בחול ולהלקות את עצמינו שאנחנו אשמים בגלל בחירי הארנונה, זה אף פעם לא יפתור את הבעיה.
אני כן בעד להוכיח לממשלה במעשים, שאם לא תקצו לנו שכונות אנחנו נהפוך את השכונות החילוניות לחרדיות, מה שטוב בחריש שהיה שם מיעוט חרדי זניח, ולאט לאט זה הופך לקבוצה חרדית גדולה, יכול להיות בכל עיר שיש שם מבנים שלא רבי קומות. ולא, לא צריך לאיים צריך פשוט לעשות.

יערי

משתמש מקצוען
מה שכן, שגם לסבלנות שיש לשר השיכון היום עלולה להיגמר
אם ימשיכו להתגרות ולתקוף ללא הפסקה בצורה לא עניינית את משרד השיכון
אני חושש שגם זה בסוף יתקע
זה איום כאילו???
זה קרקעות של אבא שלו? או של אמא רוסיה?
גם היום הוא מחפש בכל דרך לדפוק אותנו רק כי לא בחרו בו בעירית ירושלים, ואם הוא היה יכול לא לשווק בניה לחרדים בלי שמדד הדירות יזנק בתקופתו הוא גם לא היה נותן לנו בעכו...
ואם בעתיד יצטרכו את החרדים בממשלה שלו, אז יהיה לו הרבה סבלנות לתת גם פתרונות טובים, שוב דבר לא מגיע מטוב לב, אלא מכוח ואינטרסים פוליטיים.

אני456

משתמש מקצוען
זה פשוט מסוכן, האנשים שם הם בני אדם
והמוטיבציה שלהם עלולה לרדת

סליחה , לא אישי, אבל זה פשוט לא רציני.

אלו אותם אנשים שדיברו בצורה "לא נעימה" בעליל על מקביליהם מהצד השני של המפה כשהם היו בעמדת מקבלי ההחלטות,

ופתאום צריך לדבר אליהם בכפפות של משי כדי שלא יעלבו?

נשמע קצת סטייל יחסי הפריץ והחוכר שנת 1723.

משתדלים

משתמש פעיל
זה איום כאילו???
זה קרקעות של אבא שלו? או של אמא רוסיה?
גם היום הוא מחפש בכל דרך לדפוק אותנו רק כי לא בחרו בו בעירית ירושלים, ואם הוא היה יכול לא לשווק בניה לחרדים בלי שמדד הדירות יזנק בתקופתו הוא גם לא היה נותן לנו בעכו...
ואם בעתיד יצטרכו את החרדים בממשלה שלו, אז יהיה לו הרבה סבלנות לתת גם פתרונות טובים, שוב דבר לא מגיע מטוב לב, אלא מכוח ואינטרסים פוליטיים.
זה לא איום זה פשוט ראייה מפוכחת
מסוף דבריך ניכר שאתה מבין איך הדברים עובדים ושהאנשים שבראש המערכת הם לא בהכרח צדיקים גדולים
אשר על כן אני חרד לצורך הציבורי.

משתדלים

משתמש פעיל
סליחה , לא אישי, אבל זה פשוט לא רציני.

אלו אותם אנשים שדיברו בצורה "לא נעימה" בעליל על מקביליהם מהצד השני של המפה כשהם היו בעמדת מקבלי ההחלטות,

ופתאום צריך לדבר אליהם בכפפות של משי כדי שלא יעלבו?

נשמע קצת סטייל יחסי הפריץ והחוכר שנת 1723.
ההבדל הוא שבעניין הדיור אתה צבוע וצריך את חסדי משרד השיכון
שיתאמץ ויחפש לך קרקעות וילך וישכנע ראשי ערים ויעשה תכנון מיוחד וכו'
כפי שכתבתי היות והאנשים שם הם לא בהכרח צדיקים גדולים
יש לי חשש עמוק שהציבור יפסיד אם לא ינסו לשתף פעולה ולפחות בנושא הזה
זו הרגשה בלבד

משתדלים

משתמש פעיל
ועדיין דרוש כאן גילוי אישי נאות.

הנתונים מובאים כאן בצורה חלקית מאד. [ומאד לא אוייבקטיבית]

ידע הציבור ויזהר
גילוי נאות: לא קשור לשום גוף מפלגתי כזה או אחר, זה מיותר לכתוב זאת אבל אם זה עוזר ומרגיע אז כתבתי.

משתדלים

משתמש פעיל
אולי תביא את עיריית ב"ב לדוגמא?
למה בחרת את מודיעין עלית?
כי עיריית בני ברק נסמכת על ארנונה לעסקים במיוחד ממתחם הBBC וזה פחות שקוף,
חוץ מזה זה מה שהתבקשתי בהודעה להשוות את מודיעין עילית לעיר חילונית שאינה ת"א
תעכבו אחר ההודעות הקודמות

אני456

משתמש מקצוען
ההבדל הוא שבעניין הדיור אתה צבוע וצריך את חסדי משרד השיכון
אני תוהה איך עצה כזו הייתה מתקבלת בפורום כללי ולא חרדי,
כדאי שתחשבו פעמיים על ההתבטאויות שלכם, או שנציגכם יחשבו, ולא ידברו מדי בעוצמה נגד החלטות שלא לרוחכם,
כדי שמי שיושב על השיבר לא ייעלב (?) ויתחרט על מה שכבר כן נתן.

אמנם טענו פה שהאוכלוסייה החרדית איננה נחשבת לאוכלוסייה מוחלשת, והיא חזקה הן מבחינה אינטליגנטית והן מבחינה חברתית,
אבל כנראה שזה לא תופש בכל הפרמטרים.

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אני תוהה איך עצה כזו הייתה מתקבלת בפורום כללי ולא חרדי,
כדאי שתחשבו פעמיים על ההתבטאויות שלכם, או שנציגכם יחשבו, ולא ידברו מדי בעוצמה נגד החלטות שלא לרוחכם,
כדי שמי שיושב על השיבר לא ייעלב (?) ויתחרט על מה שכבר כן נתן.

אמנם טענו פה שהאוכלוסייה החרדית איננה נחשבת לאוכלוסייה מוחלשת, והיא חזקה הן מבחינה אינטליגנטית והן מבחינה חברתית,
אבל כנראה שזה לא תופש בכל הפרמטרים.
זהירות.
עוד ימחקו את ההודעה שלכם מטעמי ירידה לפסים אישיים.

פשוט לא יאומן.

יושב פה מישהו שבקיא בנתונים ומביא חצאי נתונים שהם נכונים אבל יחד אתם בכל דבר יש עוד נתונים.

ואין פה שום גילוי נאות.

וכולם צריכים לאכול את הלוקשים האלו.

אני וביתי

משתמש מקצוען
כי עיריית בני ברק נסמכת על ארנונה לעסקים במיוחד ממתחם הBBC וזה פחות שקוף,
חוץ מזה זה מה שהתבקשתי בהודעה להשוות את מודיעין עילית לעיר חילונית שאינה ת"א
תעכבו אחר ההודעות הקודמות
הכנסה מארנונה זה רק מאזורי תעשייה.
עיריית קרית גת נסמכת על אזור תעשייה שנגזל משכנותיה עיין כאן
הכל זה ענין של רצון בטלז סטון למשל לא רצו.
אני רואה שכבר דרעי אישר את זה
גם קרית גת, שמתמודדת עם גידול מאסיבי במספר התושבים על רקע הסכמי הגג עליהם חתמה עם המדינה, יצאה נשכרת. אזור התעסוקה שהוקם במשותף עם המועצות האזוריות יואב שפיר ולכיש וכולל 4,000 דונם בו שוכנת חברת אינטל, זיכה את קרית גת עד היום ב־59% מההכנסות, אולם בעקבות ההחלטה החדשה - שנחשפה לראשונה ב"כלכליסט" - חלוקת הכנסות חדשה תשתנה באופן כזה שהחל מ־2023 תקבל קרית גת 94% מההכנסות, לכיש תקבל 4% ושפיר 2% בלבד.
עוד דבר שנים לא תכננו לחרדים זרקו אותם בערים ללא ביקוש כגון ביתר עילית או שנאלצו לקום לבד כמו מודיעין עילית כמובן שאזור תעשיה אין אז מהיכן יהא הכנסות?
יש מקומות שגרים בהם רק עשירים כולם משלמים ארנונה מלאה על בתים פרטיים ומקצצים בימי פינוי אשפה כי אין מספיק כסף.

משתדלים

משתמש פעיל
הכנסה מארנונה זה רק מאזורי תעשייה.
עיריית קרית גת נסמכת על אזור תעשייה שנגזל משכנותיה עיין כאן
הכל זה ענין של רצון בטלז סטון למשל לא רצו.
עוד דבר שנים לא תכננו לחרדים זרקו אותם בערים ללא ביקוש כגון ביתר עילית או שנאלצו לקום לבד כמו מודיעין עילית כמובן שאזור תעשיה אין אז מהיכן יהא הכנסות?
יש מקומות שגרים בהם רק עשירים כולם משלמים ארנונה מלאה על בתים פרטיים ומקצצים בימי פינוי אשפה כי אין מספיק כסף.
זה נכון שארנונה לעסקים/תעשייה היא מאד עוזרת, יש ערים חדשות שתוכננו בלי אזור תעשייה וזו בהחלט טעות
במודיעין יש אזו"ת ? (יש משהו ממש קטן יחסית לגודל של העיר) ובכל זאת היא עיר איתנה ללא צורך בקבלת מענקי איזון מהממשלה

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה